Lämmitettävät ajolasit???

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä äsdeeii, 4/1/11.

  1. äsdeeii

    äsdeeii Ski-Doo X-RS -12

    Joo,elikkäs,onko sellasia lämmitettävällä linssillä varustettuja ajolaseja crossikypärään markkinoilla?
    Kerran oon semmoset nähnyt,mutta taisi olla omatekeleet...
     
  2. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Vs: Lämmitettävät ajolasit???

    Siis tarkoitatko ihan crossilasien tyyppisiä vai umpikypärän laseja? Umpikypärässä ne on jees, crossikypärässä en oikein keksi lämmitykselle käyttöä... Siksi niissä ei taida oikein olla tarjontaa.
     
  3. vetkulilm

    vetkulilm -23 Freeride, -19 Iron dog 600R

    Onko kellään kokemusta noista? Ainakin brp tekee laseja, akulla oleva. Akunkesto pakkasessa?
     
  4. Pkh

    Pkh Rave RE 600 E-tec -13

    Akku kestää kohtuullisen ajopäivän. Hyvin harvoin lämmitystä, koillismaan keleillä ainakaan, tarvitsee.
     
  5. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Reitti ja normiajoissa toimivat. Umpishommissa se piuha tahtoo jäädä risuihin ja oksiin kiinni ja irtoaa sitten. Akun kestosta paha sanoa, olisiko 5h ehkä. Se akku pitäisi saada sijoitettua johonkin järkevään paikkaan, mutta itse en ainakaan sellaista keksinyt kun johdon mitta ja jäykkyys aiheuttaa rajoituksia.
     
  6. caikkone

    caikkone Member

    Mulla nuo Brp:n tekeleet ja on kyllä hyvät sillon ku on jotain usvaa/jäätävää tihkua. Normi laseilla joutuu pysähtyyn parin kilsan välein rappaan mut nuilla vaan pyhkästä kuivaksi. Akkukin kestää useita tunteja. Akku omassa pussukassa haban ympärillä. Reitillä menee, pusikkojumpasta tiiä. Ennen näitä kyllä vitu..i monta kertaa alkutalven ajot ku kelit aina vähän niin ja näin.
     
    Matias Mellankuru tykkää tästä.
  7. Ves_ku

    Ves_ku Assault 850 2020

    Kuinka on kestänyt latauskertojen toistoja noi brp lasit? Miettinyt kanssa hankintaa kun ei millään laseilla tunnu näkyvyys säilyvän. Onko lasit muuten laadukkaan oloiset? Tuon hintasia laseja kun on ilman lämmitystäkin. Meinaan vaan ettei oo sit muussa oikastu, että on hinta saatu pysymään.

    Ps. Mihin akku sitten kiinnitetään jos ei oo habaa? Vai vaihdetaanko lajia :).
     
  8. Polman

    Polman Lynx Rave RE 850 2024

    Suosittelen BRP:n valmistamaa Modular 2 tai 3 kypärää niin ei tartte ihmetellä, pysyy visiiri puhtaana(sisäpuolelta) ja ei puhalla viima sisään.
     
  9. Ves_ku

    Ves_ku Assault 850 2020

    Paha pala Polle kuskille, noi lasit vielä jotenkin sulattelisin. Ei vaan, kiitos vinkistä. Pitänee mennä sovittamaan tuollaistakin. Missähän Pirkanmaalla olis kokoja joista valkata?

    Jotenkin oon kyllä tohon crossikypärään mieltynyt. Tosin tuon näkyvyysongelman vuoksi se on meikäläiselle tietyissä oloissa käyttökelvoton.
     
  10. Polman

    Polman Lynx Rave RE 850 2024

    Joo itsekin vankkumattomana Pollemiehenä tuo kypärä on ainut BRP.n tuote mitä käytän, muista saa ihottumaa. Etsi BRP:n liike niin sieltä löytyy,tuon Modular 3 lähtöhinta 350€ mutta voin vannoa että on hintansa väärti. Itsellä Modular 2 ja täysin tiivis eikä puhalla mistään sisään ja kuonokopan kanssa pysyy visiiri auki..
     
  11. Jukkis

    Jukkis Sidewinder L-TX 137, SRX 137

    Ne Modularit Lazerin tekemiä, myydään myös brp tarroilla. Lazerista ei tuu näppyjä Yammumiehillekään;)
    Toki modulaaritkaan ei toimi jäätävässä tihkussa ilman lämpövisiiriä, muuten kyllä loistava mitänyt aika painava.
    Tuossa yksi lasiratkaisu, ei kokemusta toimiiko:
    https://www.yamaha-center.fi/ckx-falcon-lammitettavat-ajolasit-500020
     
  12. Ves_ku

    Ves_ku Assault 850 2020

    Päädyin kuitenkin noihin brp lämmitettäviin laseihin. Hiukan on kahden suuntaista mielipidettä. Hyväthän ne oli niin kauan kuin oli hyvät. Johto meni poikki heti ekalla reissula. Ilmeisesti liian koppuraa ja ei kestänyt yli 20 asteen pakkasessa. Lisäksi lasien virransyötön liitin ratkaisu on melko tökerö. Töröttää laseissa ihan miten sattuu. Pitää hiukan modailla sievempää johtoa ja liitintä niin näistäkin saa ihan hyvät. Takuusta en jaksa alkaa uusia kinuamaan kun ei se korjaa tota ongelmaa millään tapaa.
     
  13. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Omasta mielestä puska/umpisralleihin paras ratkaisu on kehitellä jokin lämmin paikka konehuoneesta laseille ja varahanskoille josta saa vaihtaa sulat ja kuivat kamppeet päälle vaikka useamman kerran päivässä. Kaipa joka merkiltä löytyy vaikka lisävarusteena sopivia bokseja/pussukoita. Kerran kun lasien sisäpuolelle pääsee lunta ja vettä niin toivottomaksi menee jos ei ole vaihtolaseja jemmassa.
     
  14. peukku

    peukku Member

  15. Harri.T

    Harri.T lynx

    Ei käyttö kokemuksia, mutta kaupan tiskillä olen käpistellyt. Mielestäni isoin miinus oli tosi lyhyt hihna ja siinä kiinni roikkuva akku. Todella vaikeat venyttää kypärän ympäri. Silmälasien kanssa ei onnistunut mitenkään. Lämmitys on vain 3 minuuttia kerrallaan päällä, ei hyvä.

    BRP lämpölaseista sen sijaan on kokemusta, olivat tosi hyvät sen kolmekertaa mitä kestivät. Virtajohto ilmeisesti hajosi. Siinä meni kilpailu mukavasti pilalle kun joutui sokeana ajamaan huoltoon asti... Eipä tarvi enää kokeilla, aivan liian epäluotettavat.
    Harmi homma sillä nämä olivat aivan mahtavat silmälasien kanssa ajavalle niin pitkään kun toimivat.
     
    peukku tykkää tästä.
  16. Ves_ku

    Ves_ku Assault 850 2020

    Vielä pieni lisämaininta BRP laseista. Huomasin, että lämpökalvo on lähtenyt sulamaan irti linssistä kohdassa jossa johto yhdistyy kalvoon. Ei ole lämmitetty kuin omalla virtalähteellään.

    Laatu kaikkiaan ala-arvoista.
    Sinänsä tuo kolmen minuutin lämmitys sykli voisi estää tuollaisen sulamisen. Noi BRP:t käsittääkseni korputtaa täysiä niin kauan kuin akussa virta riittää.
     
  17. hekuli

    hekuli hemmojen kaikkea moottoriurheilua vastustava

    alkuperäiset kaapeli kelkkaan ja toiset tehty ite nuista alkuperäisistä , akku + portaaton säätö
     

    Lisätyt liitteet:

  18. MVa~1

    MVa~1 Well-Known Member

    Eilen ajellessa meinasi epätoivo iskeä. Semmonen ihmeellinen jäätävä sumu vaaroissa, soilla ja pahimpana jäällä. Jäällä pääsi 100 metriä ja lasit oli niin jäässä ettei nähny mitään.

    Pysyykö nuo sähkölasit sulana?
    Onko kellään FXR:n lämitettävällä visiirillä olevasta kypärästä kokemusta, pysyykö se sulana?
    Pystyykö noita akullisia laseja käyttämään johdolla suoraan kelkasta?
     
  19. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

  20. Harri.T

    Harri.T lynx

    Vuosi sitten pyörittelin käsissä tuommosia ja ei oikeen vakuuttanut. Ensinnäkin tuo hihna on aivan liian lyhyt ja kun siinä on vielä tuo akku kiinni, niin nuo oli raivostuttavan vaikeat venyttää kypärän yli. Toiseksi lämmitys on vain 3min kerrallaan päällä, ei taatusti riitä kun on jäätävä keli. Nuo ei oikeasti edes ole ajolasit, vaan laskettelulasit. Näin lukee oakleyn nettisivuilla. Tästä johtuu tuo lyhyt hihna, nuo on tarkoitettu pikku kypärälle. 0/5 ei jatkoon.
     
    pezq^ tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua