Winha

Keskustelun 'Muut merkit' on aloittanut käyttäjä nirppu988, 12/1/06.

  1. Asentaja74

    Asentaja74 Active Member

    Vs: Winha

    Tais muuten ollakki että oli ohjearvona muuten ohuiden johtojen naisista 1.4-1.7 ja toinen tulpan johdosta 5-8 jos en täysin väärin taas muista
     
  2. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    eli 7,5 Kilo-ohmia lienee ehjän puolan lukema. Mitä kone antoi puristuksia, jos yli 7,5 bar, niin ei ole kovin väljä ja pitäisi sen puolesta lähteä.
     
  3. Kanto

    Kanto Member

    Vs: Winha

    No niin eli puolat voisi olla vielä kunnossa. Niitä tulpanjohdon kiinnitysruuveja putsailinkin, kun toinen näytti olevan hieman ruosteessa.
    Puristuksia tuollainen halpismittari näytti 8,5 paikkeille molemmille sylintereille.
     
  4. Vesa50

    Vesa50 Ockelbo 300-S, Lynx 250

    Vs: Winha

    Näyttäisi olevan niin, että kun puolan ensiön lukemat kun ovat 1,2 - 3,0 Ohm, silloin ensiö todennäköisesti kunnossa. Vastaavasti toisiokäämin lukemat voi olla haarukassa 5 - 9 kOhm(5000 Ohm - 9000 Ohm) Kelkoissa yleisin haarukka lienee juuri kuten Giuseppi tuossa mainitsi: ensiö 1,4 - 1,7 Ohm ja toisio 6,0 - 7,5 kOhm(6000 Ohm- 7500 Ohm)
     
  5. elaniwinha

    elaniwinha Well-Known Member

    Vs: Winha

    sytkä pielessä.katso vauhtipyörän kiila.saattaa murtua kun kiskotaan käymään.tai vauhtipyörän kiilaura kulunut.voi myös olla konkka sökö.otat jonkun auton konkan.laitat sen vaikka koneen kylkeen ruuvilla ja vedät/jatkat piuhan sinne missä orkkis.34 mikuni 200-230 suutin pitäs olla ookoo tohon.mulla 34 mikuni 290 kohlerissa 200 suuttimella ja toimii erittäin hyvin.kaverilla 32 mikuni 200 suuttimella.340 kohlerissa toimii todella hyvin.
     
  6. Vesa50

    Vesa50 Ockelbo 300-S, Lynx 250

    Vs: Winha

    Minulla on Mikuni VM 30, jossa tyhjäkäyntisuutin 20, pääsuutin 195 ja neulaventtiili 2,0. Rempan jälkeisessä koekäytössä toimi hyvin nämä. Konkka on olemassa vain sen takia, ettei kärjet vedä valokaarta kun avautuvat; konkka siis jatkaa huomattavasti kärkien ikää. Välttämättä risa konkka ei aiheuta alkuun mitään ongelmia, mutta lopulta kärjet karstottuu ja piikkiytyy ilman sitä melko pian.
     
  7. Kanto

    Kanto Member

    Vs: Winha

    Saimpas nyt sen vetonarun vaihdettua mutta eipä vieläkään suurempia elonmerkkejä näy. Huikkaa tulpanreijistä antamalla edelleen aivastelee kaasariin ja sen jälkeen ampuu putkee niin että korvat soi. Varmaan täytyy niitä kärkiä/ajoitusta koittaa katsella seuraavaksi.
     
  8. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    Voihan siinä olla vaikka stefat vaihdon tarpeessa tai jotain. Muistaakseni ne oli Kohlerissa erikoisen helppo vaihtaa, en ole ihan varma kun en ole aikoihin Kohleria kokonaan purkanut. Yksi Rotax 247 minulta pimeni viime syksynä oudosti, ei yritäkään käynnistyä vaikka sähköpuoli (samoja osia mitä Kohlerissa) ja kaasari toimii ja puristukset kunnossa. Stefat vielä tutkimatta kun vaihdoin koko koneen ja mielenkiinto loppui. Kondensaattori on semmoinen osa, että sen hajottuakin voi tulla kipinä mutta kone on pirun vaikea saada käymään
     
  9. Arscars

    Arscars Proto, Winha31 -71

    Tuommonen vihreä winha 31 nyt hommattu. Tosi vähän löytyy tietoa tästä 31 mallista, Lehtimäen esitteesä ei ole oikeen mittään tuosta. Muista malleista kyllä. Mistä kannattis kysellä?
    Entisöinti ei ole ainakaan tässä vaiheesa mielessä vaan semmonen käyttökunnostus ja siistiminen.penkki kuntoon yms.
    Kaikki tieto tervetullutta jotka näitten kans on enemmän touhunnu.. Esim vuosimalli?
    DSC_0847.JPG DSC_0849.JPG
     
  10. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Tuon vuosimalli voisi hyvinkin olla tyyppikilven kaksi ekaa numeroa eli -70. Ainakaan -71 uudempi tuo ei varmaan ole, 72 oli jo kahdella lampulla. Noita kapeatelaisia yksilamppuisia oli 31 (kone 14 hv MAG), 32 (20 hv MAG) ja harvinaisempana 33 (Valmet -bensa/petroolikone). Noin vanhat mallit on tehty Teijon tehtailla kuten tyyppikilpi sanoo. 14 ja 20 hv Mag -koneet on samantilavuuksisia, 309 cm3, Sveitsissä tehtyjä (parempia) Kohlereita. Tehoero lienee tehty kaasuttimen ja ehkä kannen muutoksilla tms. Tekniikan maailman arkistoista löytyi muistaakseni 60/70 l. vaihteen kelkkatestejä, joissa tuokin oli mukana. Niistä sai tilattua itselle pdf-versioita. Tuossa kuvassa pätkämalli. Muistaakseni minulla on myös joku tuollaisen mainos vanhassa lehdessä tyyliin: "Winha vie teidät metsään ja pois kaupunkielämän ahtaista ympyröistä".

    [​IMG]

    Foorumin nimimerkki Hullulle haminalaiselle möin joskus kunnostetun kuomun tuollaiseen, joten hänellä ehkäpä on tuollainen kelkkakin. Vaasan suunnalla vaikuttaa entisöintimestari, joka on kunnostanut varmaan tuollaisiakin, P.Honkanen (em. kuomu oli sieltä ostettu). Häneltä ehkä saisi kunnostusvinkkejä ainakin jollei osiakin.
     
    Viimeksi muokattu: 2/1/17
  11. Arscars

    Arscars Proto, Winha31 -71

    Kiitos! Siinähän oliko jo mukavasti tietoa. Osille ei tällä hetkellä ainakaan ole tarvetta. Lähinnä vain just tuota mallin historiatietoa haluaisin ja sitähän tuossa jo tuliki. Ei nuita 31 ilmeisesti kovin paljon ole tehty? Tai vähän ainakaan näkyy missään.
     
  12. Arscars

    Arscars Proto, Winha31 -71

    Jos tuo valmistenumeron kaks ekaa olis vuosimalli,niin onkohan tuo 540 sitte suoraan järjestysnumero?

    Oiskohan sulla giuzeppi mahollista skannata sitä vanhaa mainosta ja laittaa tänne? Itteä ainaki kiinnostaa nuo vanhat mainokset ja myyntilauseet :)
     
  13. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Pitää yrittää etsiä se jostain, kyllä se jossain TM:ssä minulla oli. Tuossa paria vuotta uudemman vastaavan mainos.. Mökin terassilla homehtuneesta lehdestä kuvattu joten jo hieman kärsinyt
    [​IMG]

    Ainakaan vähän uudemmissa Winhoissa en ole löytänyt yhteyttä valmistenumerolla ja vuosimallilla, mutta noissa ensimmäisissä voi ollakin. Kyllä se joko -70 tai -71 on. MAG -moottorissakin taisi vuosi lukea jossain sarjanumerossa jos oikein muistan. Armeija käytti jonkin verran noita Winhoja, ja käyttämättömiä koneita on silloin tällöin myyty varmuusvarastojen huutokaupoissa. Aika usein näkyy myynnissä joitain kokonaisia kelkkoja, joten jonkin verran näitä 31 ja 32 -malleja on vielä olemassa yksilamppuisinakin.

    Edit: oli näköjään kännykän muistissa kuitenkin siitä em. mainoksestakin kuva. Pitää joskus skannata noita paremmalla laadulla kunhan viitsin. Ja kelkka olikin 32 tehomalli
    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 3/1/17
    J00Pee tykkää tästä.
  14. usva404

    usva404 Active Member

    Löysimpä jännän Winha 54. Penkki muokattu, ja kyllä, palautan sen matalaksi. Aiemmin olen nähnyt 54:ia vain kahdella ajovalolla ja peltikeulalla. Tässä kuiten pohjakupu lasikuitua ja kuomu kuten 55mallissa. Kaiken kukkuraksi vielä alkuperäinen nopeusmittarikin. No kuitenkin kivaa ajanvietettä talliin.
     

    Lisätyt liitteet:

  15. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vamaan siirtymävaiheen malli, jostain alkuvuodelta -75 jotain. Winha 30:stä ja joistakin muistakin kapeatelaisista tuli myös yksilamppuisia muovi ja / tai lasikuitukeulaisia versioita ennen uusia malleja. Nyt on penkissä korkeutta..
     
  16. usva404

    usva404 Active Member

    Niin, olihan tässä erona toiseen 54:een vielä nuo astinlaudat. Enimmissä 54:ssa on ollut pelti astimet, mutta tässä on "ritilät"?

    No pienet sarjat, vaihtuvat osatoimittajat ja jatkuva tuotekehitys on varmaan tehnyt kaikista kotimaisista tuotteita malleiltaan kirjavia.

    Mutta jos jollakulla on tietoa esim. Winhan vienti- ja armeijamallien erikoisuuksista, tietoa otetaan vastaan. Teamin Tallissa on mm. alunperin kokovalkoinen Winha 56L. :)
     
    Viimeksi muokattu: 1/3/17
  17. Urpolai

    Urpolai Member

    Moro,
    Mahtaisko kellään olla tarvetta Valmetin 370 koneen narustartille, voisin ehkä yhden uuden löytää?
    o4oo781296
     
  18. lynssiG-T

    lynssiG-T Lyne, lynssi

    Onko/ oliko winhaan olemassa sähkökaaviokuvaa? Korjausopasta yms. Tuli pelastettua Winha 550 rotax 503 mosalla, originaali ja alkuperäinen.

    Vikoja vesi halkasu lohkot, starttimoottori kaputt, sähköt mallia tein ite vedin sikin sokin, tulpan johot syöty, kuin pensa letkut. Mut tässä vaiheessa jo osien halaus aloitettu ja paperien kysely aloitettu.
     
  19. Hulluhaminalainen

    Hulluhaminalainen Lynx RS E-tec, 3xET340, Winha 31, SnoSport...

    Joo. Minulla juurikin tuota koppaa.
    Taitaa olla tuo minun oma kyllä lyhyempi...
    Muut kiireet vieneet kunnostukselta ajan.
    Eli pahasti on vielä minulla vaiheessa.
    Tyyppikilpi puuttuu, mutta -70 tai -71 on minulla.
    Ei ole noita mahdottomasti enää jäljellä.
    Näiden valmistuslahjat ja oli jollakin tallessa?
    Kelkkamuseolla?
     
  20. Foggy74

    Foggy74 New Member

    Iltaa. Pitkään sivusta seuranneena winhan harrastaji tässä ois oma taistelukaveri.
     

    Lisätyt liitteet:

    T-Cat ja usva404 tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua