Kelkkakärry ??

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä TOMBOLA, 28/2/08.

  1. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Minä olen vetänyt 1400 kilon kokonaismassan kumivääntöjousilla olevaa kärryä vuodesta 2010. Kaikilla kuormilla on pelannut ihan ok ja hyvä on ollut vetää. Muutkin on kehuneet, mitä lainanneet ovat. Kannattanee keskittyä muiden ominaisuuksien vertailuun, en näkis tuota jousitusratkaisua rajaavana tekijänä. Molemmat on ihan hyviä.
     
  2. Pertuzi

    Pertuzi Well-Known Member

    Taisi unohtua tuosta viestistäni lavakoko pois (180-200)*noin 4 metriä. Tuollaisia lehtijousitettuja en ole huomannut. Muulin osalta ei pysty tarkastaan, niitä ei enään löydy mistään, kun kaikki linkit vie vain jonnekkin Juncarille...

    Tuo on aivan totta varsinkin, kun uutta ei taaskaan olla ostamassa niin pitää tyytyä siihen mitä saa, kun ei voi kaupan hyllystä valita. Internettiä kun vain lukee niin joillekkin nuo yksiakseliset jarrulliset kumivääntöjousitetut ovat ehdoton ei, koska kuulemma hyppivät hulluna tyhjänä. En ole kyllä itse vastaavaa kokenut eikä ole kyllä tarkoitus kärryä tyhjänäkään vetää, ei ole kovin kannattavaa ajella ilman kuormaa sanovat. En kyllä ole koskaan lehtijousitettua kärryä vetänytkään, joten voin varmaan jatkossakin vedellä kumijousitettuja ihan tyytyväisenä kun en paremmasta tiedä.
     
  3. jykke75

    jykke75 Member

    Noin isoja lehtijousilla varustettuja ei tosiaan taida löytyä muuten kuin tilaustyönä. Kaikki Muulit on nykyisin Juncarin valmistamia, myös aiemmin Teuvan metallin valmistama Pro sarja.
    Sen verran minullakin on kokemusta kumivääntöjousituksesta, että isällä oli joskus pieni yksiakselinen Muuli jossa oli juuri tuo kumivääntöjousitus ja 10-tuumaiset pyörät. Se kyllä hyppi ihan hulluna ilman kuormaa, mutta eihän sitä voi verrata nykyisiin akseleihin ja isomman omapainon kärryihin mistä nyt on kyse.
     
  4. zzracing

    zzracing Lynx RE 850 -19, E-Tec 600 3300

    Mulla toi Eurowagon 4300 yksiakselinen, se on 1500kg kokonaispainolla ja lehtijousilla.
    2 kelkan ja bensojen kanssa paras vetää. Tyhjiltään nylkkää röykyissä vetoautoa jonkin verran kuormattuna ei juuri ollenkaan.
    Ton kärrin paino taitaa olla tyhjiltään lähes sama kun joku avomuuli 1-kelkan kuormalla. .
     
  5. Sape

    Sape Polaris indy 400, Axys RMK & Winha

    Respossa lehtijouset ja muutenkin jämäkkä kaikinpuolin E. jaa lavakoko olikin reilumpi
     
  6. wilsson

    wilsson PRO RMK

    Itellä on se akun rb 390 snow malli ja oon kyllä ollut tyytyväinen ja taitaapa se olla kumivääntöjousilla, kesällä kyydissä pelkkä enska ja talvella yks tai kaks kelkkaa ja hyvin huilaa eikä ainakaan omasta mielestä hypi ja pompi
     
  7. Pertuzi

    Pertuzi Well-Known Member

    Miltä noin niinkun muuten tuommonen Aku vaikuttaa, vissiin ihan jämäkkä ja laadukas kärry?
     
  8. wilsson

    wilsson PRO RMK

    on jämäkkä ja laadukas ja tulee kevyesti perässä. Mulla on kuomu siinä kärryssä ja menee kaks 163 kelkkaa sisälle ja ainaki omasta mielestä on plussa että renkaat on lavan sisällä nii ei muljua urissa ja jos on lunta nii kulkee auton kans samoja jälkiä
     
  9. Jackpot

    Jackpot Lynx, xterrain 850 -23,Skidoo Elan -83

  10. ParCatti

    ParCatti SKS 850 / Renegade ACE

    IMG_0752.JPG Tuossa @Jackpot in kärryssä alkaa olla oma massa jo jonkinmoinen. Uskon että on asiallinen vetää. Kun puhutaan hyppivistä kumivääntöjousitus kärryistä, niin oman kokemuksen mukaan se kärjistyy jarruttomassa 1-akselisessa mahdollisimman pienessä hopassa. Itsellä 3-4 kelkan kärry on kumivääntöjousilla, omapaino 518kg/ kokonais 2700kg. On parhaimmillaan vetää tietysti kevyesti kuormattuna.
     
    Viimeksi muokattu: 13/1/17
  11. ioj1981

    ioj1981 Well-Known Member

    No joo, mahtuu. Mutta 370 pitkään mahtuu kivemmin:)
     
  12. Mik4--

    Mik4-- Freeride 146"

    IMG_2297.JPG

    1500x3500 kuomukärry. Molemmista sukset pois ja revistä oikean puolen sivumuovi sekä catista vasen. Ois saanu catissa varmaan olla muovikin paikallaan, mutta olipahan vaan valmiiksi irti ;)
     
    Viimeksi muokattu: 20/1/17
  13. Arsi

    Arsi Well-Known Member

    No nyt on kunnon sovittelua! Hyvä tietää tämmönen, kun itelläkin 1500x3500 kuomu-Majava eikä oo käyny mielessäkään, että sinne vois mitenkään sulloa pari pailakkaa..
     
  14. Henri

    Henri Well-Known Member

    Ei ehkä osattu tuota lastausta mutta tuohon akun 350 (148x349) ei menny kahta re lynxiä mitenkään, toinen pätkä ja toinen 330 pitkä. Meni molemmat kyllä lavalle mutta kuomua ei saanu läheskään kiinni vaikka miten niitä sinne sullottiin. Sukset oli molemmissa paikollaan mutta etulaita auki ja etummainen kelkka niin pitkälle että puskuri oli laidan tasalla niin toisen ku törkkäs kuomu otti laskiessa konepeltiin eli ei lähelläkään että mahtuis.
     
  15. Mik4--

    Mik4-- Freeride 146"

    Tuo revin sivuposken poisto oli meillä ainakin se minkä se vielä vaati suksien poiston lisäksi. Sillä saatiin cattia se kymmenen senttiä sisäänpäin vielä. Catin tela vastas revin muoveihin. Palatessa oli catissa kaikki muovit paikallaan.
     
  16. Polman

    Polman Lynx Rave RE 850 2024

  17. vesku69

    vesku69 Member

    Miten porukat käytättekö nastarenkaita kelkkakärryssä?
     
  18. Arsi

    Arsi Well-Known Member

    Jarrullisessahan laki vaatii ns. talvirenkaat.

    Jarruttomassa ei ole, mutta on monta kertaa ollut mielessä laittaa myös siihen nastat alle, jotta ei risteyksissä, varsinkin liikenneympyrät, luirua pitkin poikin. Eihän se tarvis kuin yks töytäisy toiseen autoon tai akseli kivetykseen niin, että jotain rikkoutuu niin nastarenkaat ois "maksaneet ittensä takaisin".
     
  19. Jaku

    Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

    Lakihan muistaakseni sanoo että jarrullisessa kärrissä oltava samanlaiset renkaat kuin vetoautossa. Esim autossa on nastattomat M/S renkaat niin silloin myös kärrissä riittää samanlaiset.

    Tosin minusta nastalliset renkaat on suositeltavaa ja voisi jopa olla pakolliset jarruttomissa kuin jarruttomissa kärreissä.

    Eikä olisi pahitteeksi myös katsastus olisi pakollinen jarruttomissä samalla tavalla kuin jarrullisissä kun katsoo minkälaisia kärrejä välillä tuolla tien päällä liikkuu, hyvä kun valot pelaa ja lokarit tipu tielle..
     
  20. ParCatti

    ParCatti SKS 850 / Renegade ACE

    Nastarenkaat on jarruttomassa ja jarrullisessa. Pieni hinta siitä lisävakaudesta minkä saa jäisellä kelillä kun reissut on aina sen 2000km.
     
    Joske tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua