Oulun reitit

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä ezco, 16/12/05.

  1. Notexan

    Notexan Lynx bd 850

    Terve! Pääseekös tuolta kempeleenlahdelta enää ouluntullinnesteelle? Tänään kävin kattomassa, nii myllyojan sillan alta oli menty mutta jäljet menivät pihoille.
     
  2. Hentte

    Hentte Polaris 155" 9R

    Ei pääse enään kun ei osattu pysyä merkityllä reitillä. Tuolle reitille olisi kyllä kovasti kysyntää.
     
  3. Notexan

    Notexan Lynx bd 850

    Harmi:/ eli osalost täytyy kärryllä viiä reitinvieree et pääsee sisämaahan ajamaan?

    Tuleeko merelle kelkkareittiä millon? Et osais suunnistaa tuonne hailuodon reitille.
     
  4. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Eikö sinne hailuotoon ole melko helppo osua vaikka ei reittiä ole? :D Jos on sumua tai lumisadetta niin kyllä se gps suunnan näyttää.
     
  5. ärär

    ärär Ärär

    Onko hajua mistä pääsis kelkalla ouluzoneen, lauantaina ois isot koeajot kaikilla merkeillä. Jos Oulusta päin hurauttaa, Kiiminkijoen kautta ilmeisesti ja kun Ylikiimingin kautta lähtee.
     
  6. Arsi

    Arsi Well-Known Member

    Tänään kävin turraileen OT-Muhos väliä. Viime aikojen plussakelit ja nyt pikkupakkaset on tehneet reitin varsin liukkaaksi ja patti on kovaa. Hirveästi ei ole jäähdyttävää irtolunta, kun ei ole ajettu pintaa vielä riittävästi rikki ja lunta ei vielä ole ehtinyt tipahtaa kovalle pinnalle. Jospa se tästä vielä paranee. Reitin reunoilta saa kyllä jäähytystä. Mutkat jäistä ränniä, ei mikään ilo näillä olosuhteilla OT-Muhos reittiä pudotella, pitää suunnistaa kärryineen Ranuan maisemiin niinku aikaisempina talvinakin.
     
  7. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Waari on puuhastellut reitistöllä ja nyt rettitarkistukset sekä raivaukset valmiita seuraavilla reiteillä.
    Ouluntulli-Ylikiiminki. Reitti liikennöitävissä ja lumen määrä kasvaa selvästi Kalimenlemmen jälkeen niin että ylikiimingissä lunta on jo hyvin. Pikku pattia mutta ojiin pitää reilusti himmailla kunnes tamppari on liikkunut.
    Ylikiiminki-Muhos. Lunta hyvin Ylikiimingissä ja hieman vähenee Muhosta kohti ojiin kannattaa löysäillä siihen asti kunnes tamppari ne tasoittelee. Montan likellä se iso rinne pitää ajaa hiihtolatua pitkin kun kelkkareitillä oleva vajoama on korjaamatta.
    Ylikiiminki-Juustola. Otin raivauksen Juustolaan asti kun sinne ne kuitenkin kaikki ajaa ja reitti on nyt esteetön koko matkalta. Lunta hyvin ja erittäin viihdyttävää turistipattia /tasaista baanaa, ojiin kannattaa jarrutella, osa aika jyrkiä mutta kaikki jo jäässä. Vesistöt jäässä ja hyvin ajettavissa.
    Ylikiiminki-Utajärvi. Hyvin lunta ja tasaista baanaa vain ojat jyrkkiä joten niihin vauhdit pois. Muuten koko reitti hyvin liikennöitävissä.
    Ouluntulli-Muhos. Kauttaaltaan heikosti lunta, jääpolannetta on hyvin ettei kuitenkaan raudat tulta lyö mutta kun ei ole lunta niin ne kesäpatit tekee reitistä melko patikkoisen ja tampparikaan ei tuolle voi mitään. Ojiin kannattaa ottaa vauhdit pois kunnes saadaan runsaasti lunta ja tamppari hommiin tälle reitille.
    Utajärvi-Rokua-Muhos-Utajärvi rengas on vielä kesken mutta valmistuu ensiviikon tiistaina. Täällä varoen, ylläreitä on ja reitti ei ole esteetön!
    Jäävahvuudet Ylikiiminki-Pudasjärvi.
    Kiiminkijoki 30-35cm
    Mustapudas 30-35cm
    Kääriänpudas +40cm
    Kallaoja +40cm

    Ajellaan varoen sillä kun lana ei ole liikkunut niin kaikilla reiteillä ojat muodostaa vaaratekijän.
    Tuumii Waari.
     
    JuhaniK, tunppi, Golfster ja 8 muut tykkäävät tästä.
  8. MikaPu

    MikaPu XF8000 HC 153, IQ600 Wt

    Hyvä raportti Waarilta. Katotaan ens vkolla jospa löytys jo lanattavia pätkiäkin. Lunta sais olla lanurille enemmän mutta testataan ainakin "syvänmaan" reiteillä lanausta ens vkolla
     
    Waari tykkää tästä.
  9. jannelep1

    jannelep1 Well-Known Member

    Onko OT lähtevä reitti kuin jäinen? Nyt ilmeisesti jäähdytystä pitäis löytyä kun lunta tuli mut kumpi parempi YK vai Muhos?

    Joko Yk Seo avattu?
    Kiitosta tiedoista
     
  10. jannelep1

    jannelep1 Well-Known Member

    Laitanpa tietoa kun tuli käytyä testaamassa tuo ot-muhos väli. Eli hiki irtoa
    Lunta ei nyt vielä liiaksi ollut eli sais tulla vielä reilusti lisää, mutta kyllähän tuolla ajelee ku vähän kiviä ja ojia kattelee.
    Yk seo kuulemma rakennetaan uudelleen mutta ei ainakaan vielä kahvia sieltä saa :)
     
  11. Petr

    Petr Rene BCX 600

    Uus SEO on Ylikiimingissä rakenteilla, mutta tankkaus siellä onnistuu ok korttiautomaatilla.
     
  12. Chili76

    Chili76 Active Member

    Kausi aloitettu. Käytiin ajamassa sunnuntaina Ylikiiminki-Pudasjärvi-Ylikiiminki. Reitti oli mukavaa hikipattia. Ei kolissu kivet eikä kannot. Muutama veto-oja oli melko terävä, mutta muuten mukava pätkä. Sanoo hän lihakset kipeänä niinku ois mailalla hakattu
     
  13. Zammy

    Zammy Well-Known Member

    Eilen Jääli-YK-Jääli. Pikku pattia, mutta paikoin pysty ajaan ihan kunnolla. Yks syvempi oja, joka tuli silmille, ku ei muistanu. Ihan hyvä oli säätöjä ajaa sisään. Muitakin oli liikkeellä, muttei ruuhkaksi asti.
     
  14. Irppa

    Irppa Well-Known Member

    IMG_20170116_122520_HDR.jpg

    Lana oli liikkunut tänään Kiimingin Tb:ltä Oulua kohti.
     
    brpmies, ärär ja tigu tykkäävät tästä.
  15. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Tänään sain viimeiset reitit kierrettyä mutta paljon sinne jäi raivattavaa, risuja piisaa Muhoksella ja Utajärvellä mutta en ala niitä raivaamaan kun siinä olisi yhdelle Waarille muutamaksi miestyövuodeksi hommaa, saa ulkokunnat hoitaa tonttinsa niiltä osin, minä hoidan Oulun reitistön. Isot puut ja esteet lanan tieltä on poistettu joten MikaPu on pannut toimeksi ja lana nyt liikkuu kattavasti reitistöllä. Lunta on vielä niukasti ja Muhoksen ympäristössä eritoten joten vaikka lana onkin tasoitellut ojia sekä patteja niin ollaan tarkkana ja varovaisia.
    Liikun edelleen reitistöllä tekemässä rästitöitä jotka ei olleet akuutteja mutta on nekin hoidettava.
    Waari on saanut käyttöönsä myös pienen kelkalla vedettävän Latukunkun jota vetelen perässä lähiöurastolla heti kun lumen määrä pitää kuskin kelkan satulassa, ei tee mieli juurakossa, kivikossa ja kannokossa ottaa lennossa tuulilasia kainaloon ennen kuin täytän suuni sotkuisella/keltaisella lumella.
    Tuumii Waari
     
    M.E.A, brpmies, Mik4-- ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  16. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Oulusta kannattaa suunnata Ylikiiminkiin, hyvin oli pehmyttä lunta reitillä. Isokankaalle on vedetty metsäautoteille Kuutamolatuja vaellushiihtäjälle joten ne kelkkailijat jotka näköjään säännöllisesti käyttävät kelkkailuun alueen umpisia metsäautoteita voisivat siirtyä ajamaan reiteillä.
    Myrsky on saattanut kaattaa puita reiteille joten varovaisuutta, kierrän reitit sekä poistelen ne pikimmiten.
     
    takis, tigu ja ärär tykkäävät tästä.
  17. ärär

    ärär Ärär

    Jes. Eli Huomenna kohti ykta ja ehkä Utajärven kautta Ouluntulli. Kerrankin pitäs arska paistaa.
     
  18. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Hyvä oli jäälistä puottaa seluskaan ja takasi. Nopiassa kunnossa reitit niin kannattaa järki päässä mennä kun liukasta on paikotellen. Pari oho paikkaa itelläkin tuli tuossa linjalla. Jäähytystä muoveille sai välillä hakia..

    Nyt olis kunnon pohjat kun lunta vaan puottas.
     
  19. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Kyllä tais oulun alueen lumihuippu jo mennä ja nyt toivotaan että lumet pysyis vielä kk :D
     
  20. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Muistaako joku, että mitäs tulee matkaa etapeille YK-Pudis-Syöte?
     

Suosittele tätä sivua