Yamaha Sidewinder 2017 ->

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 1/3/16.

  1. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Voimalinjassa eri jousi ykkösessä, isot rullat, etupukissa Crossikatin kashima kepakko ja vakiosäätö!, Keulassa PITKÄT 25N hieman progressiiviset jouset jotka on -11 crossikatista (vakiot n.22N) joten voi ajella 2-asennolla ja keula ei enää niiaile, isompi tuulilasi. En tajua miten ihmeessä tuo on noin paljon parempi ajaa vrt viper varsinkin voimansiirron puolelta kait se mukavuus/jouhevuus tulee sieltä, toki kaverin XF7000:nen on myös valovuoden mukavuudessa viperiä edellä.
    Toisaalta vanha viperi hyppää tarvitaessa silmää räpäyttämällä pattien yli noilla Totaltekeillä.
    Vähän pelkään jos laitan Totaltekit alle niin taas mennään niin että alta pois, joskin testaan tuota totaltekkiä etupukkiin kunhan kerkeän. Keulan pumpuille ois jo ostaja mutta jos joku haluaa koko satsin ostaa niin menkööt sille.
     
  2. paikkari

    paikkari Kelkat on myyty!

    kyllä ne kaupaksi menee. Sen verta porsi niitä taivalkoskella.
     
    Hemikoo tykkää tästä.
  3. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Ite tässä koittanut pohtia että mitähän sitä oikeesti keksisi tuon laitteen kanssa. Voimansiirto on siltäosin toimiva että remmejä ei enää syö mutta aivan liian kuminauhamainen 200hp kelkaksi. Ei nosta suksea vaikka umpisella ottaa lähtöjä. Ja jarruongelma vaivaa jälleen, ei kahta perättäistä jarrutusta samalla jarrutuntumalla.

    Miettinyt että etsiskös jonkun toisen projektin josta jalostaisi jotain jossa olisi ne kuuluisat munat, apex ahdettuna voisi olla sellainen. Toinen visio olisi että löytäisi konerikkoisen viperin ja istuttas apexin tekniikan siihen ja ahtaisi. Jotain pitää kyllä keksiä tai saa olla koko homma muuten.
     
    ITP ja vetkulilm tykkäävät tästä.
  4. Värjäri

    Värjäri Well-Known Member

    Et saa SW:tä pelaamaan mutta motteja voipi istutella minne vaan ja niiden voimalinjat toimii. :)

    Tota jos sulla vipottaa jarrulevyn akseli. Se naputtaisi palat kauemmaksi levystä.
     
  5. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    mitä sille voimalinjalle piti tehdä verrattuna alkuperäiseen, että remmien syönti loppu?
     
  6. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Kakkosvartsun vaihto perinteiseen?:confused:
     
  7. Värjäri

    Värjäri Well-Known Member

    Tota Doodoo kelkkaa olis mielenkiintoista päästä ropaa.
     
    taputu tykkää tästä.
  8. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Ei ole siitä kiinni ihan täysin että en saisi kelkkaa mieleiseksi mutta hieman haraa vastaan tuo takuu joka on vielä ensivuoden voimassa.

    Tuollaisissa projekteissa kun ei tartteisi välittää moisista asioista.

    Jarru on huollon murheita joka sen saa taikoa kuntoon. Tosin 2 kertaa on huoli meinannut vaihtua vakuutusyhtiön/ tehtaan/maahantuojan taisteluksi kun kahva pamahtaa pohjaan peri ekaa painallusta.
     
  9. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Voisko joku mitata ihan mielenkiinnosta että kuinka paljon erilainen lautasten kulma siinä uudessa kakkosvarissa on ? Yamaha mainosti että se on hieman erilainen kuin aiemmin, joten itsellä vain heräsi epäilys, että aiheuttaako tuo lopulta niitä hihnaongelmia... todennäköisesti muut tekijät vaikuttaa enemmän, mutta sinällään jännä, että lautasten kulmaa on muutettu, vaikka hihna ja kytkimen lautasten kulma on pysynyt samana kuin ennen.
    No tärkeintä lienee että remmit kestää niin pääsee nauttimaan ajamisesta. Tänään ainakin keli näyttäisi suosivan ajamista, jos ois vain hieman vähemmän pakkasta.
     
  10. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Sano siellä huollossa että tarkistavat sen jarrunestesäiliön, saattaapi olla että se pienempi reikä ( kai nuissa on vielä) on tukkeutunut, eli ei saa siirrettyä sitä nestettä kahvan männässä sinne .
    Vanhemmissa tuollaista tavannut.
     
  11. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Pakkasia ja naatiskelua varten on varusteet, kerrankin toimiva ja ilmeisesti sama tuulilasi kuin katissa eli oikeasti suojaa mutta eihän tuolla Essonbaarissa pisteitä oteta mutta eipä oteta tällä naamallakaan :D
    IMG_20170226_144704.jpg
     
    bavo, T-Cat, fleec ja 2 muut tykkäävät tästä.
  12. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Taisi vika löytyä muualta mutta siitä ei vielä enempää.

    Onko porukoilla pysynyt takasyylärit paikollaan normaalisti?
     
  13. tuovja

    tuovja Well-Known Member

    Ikävä tulee vielä totaltekkejä jos myyntiin ne laitat. Toki kohtuu mukavastihhan qs silläkin menee mutta Ei niitä TT:tä ainakaan joka reissun jälkeen huoltaa tarviis;)
    Valkea-valkea jousi kannattais kakkoseen myös viskata niin paranee entisestään ku siinä ei tainnu sitä viel olla. Itsellä oli 60 esarilla ja toimi mukavasti, mutta sitä kannattaa kokeilla sit muillakin, itse en vielä silloin kerennyt.
    Ja osat jotka ovat vain SW:hen, kannattaa pitää ehyenä, ainaki ajamisen estävät... muuten voi pian tekemisen puute iskeä kauniina viikonloppu päivinä;)
     
  14. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Jaa taasko oot jotain särkenyt lisää :(
    Tajusin että tässä piti olla samanlaiset hilppeet kuin sulla voimansiirrossa? Koppaa sem verran tänään raotin että näin kytkimessä olevan G-W-G, testailin myös miten kiertää tällä hetkellä ja max rpm jäi 9100-9400 mutta kertaakaan ei mennyt rajoittimelle, liekkö miten korkealla rajoitin? mittarista kattomalla mennään 50-140 kiihdytyksissä 8700-8950 ja tuntuu että tuossa ei pysy perässä nopeus eikä kiekkamittari jälkimmäiseen olen kyllä jo tottunut mutta nopeusmittari...:rolleyes:
    Tästä yritetään nyt rakennella sellaista nautintolaitetta jolla ei mennä kaasulla kaiken mahdollisen ja mahdottoman yli, tais mennä puolitoista-kaks talvea niillä linjoilla ja onhan se mukavaa kun voi luottaa 100% että ei singahdeta taivaisiin tai naamalleen ylläripaikassa jos vajaatahtisia ottaa kiinni hajun perusteella :D Aika paljon oli ihmettelijöitä alkutalvesta kun kokeilivat miten nopea osaavissa käsissä Viperi oli, mulla kuitenkin rajat tulee vauhdin kanssa vastaan puiden välissä ja tuolla uutukaisella se aiempi ojan ylitys kaasun painalluksella 80-95 on sitten kerta laakista 80-->140 :D kohta ollaakin 6feet under minun käsillä ja motoriikalla.
    Keula on jo kaverilla katin alla Totaltekeistä, eihän niillä alkuperäisillä keulan jousilla mitään tehnyt, Niko tais kirjoitella 21.7N jouset ja näki päällepäinkin ettei tule toimimaan ja tais mennä aika lähelle silloin se jäykkyysarvaus ;).
    Telaston keppejä jäin miettimään että myynkö ihan noiden alkutalven huonojen reittien takia ne kun syö minun alla mitä pää ja ranteet pystyy tarjoamaan ja vähän ylikin :(.
    Keula on yllättänyt positiivisesti todella hyvällä herkkyydellä 2-asennossa ja noilla "uusilla" jousilla kantaa sen mitä olen kaavaillutkin tuolla ajelevani joskin kun pohjaa niin onhan se aika kumipallo :eek: mutta vertailukohta mihin vertaan ei ole reilu kun toisilla kepeillä voi ajaa silmät kiinni ja tiesi mitä tapahtuu.
    Telastokin kantaa jo aika hyvin poislukien pudotukset patin päälle esim metsäautoteiden ylitykset ja montun pohjaan kaasulla persettä nostamatta.
    Vauhti lähtee takuulla lapasesta jos nakkaan nuo Rovaniemen/Kajaanin valmisteet alle mutta nyt on sellainen tunne että se ei ole minun juttu vaan nautiskelu erittäin pehmoisella sohvalla jolla kerkeää jollain lailla, laitetaan vaikka vuoden päästä joku rallikatti tai RE/RS malli alle jos patikko syyhyää mielessä.
    Näkyy työntävän semmoista ketunhäntää putkesta että valkoinen suksi on kohta pohjaanpalanut malli :cool:.
     
  15. tuovja

    tuovja Well-Known Member

    Rapatessa näkyy roiskuvan;) Noo, tälläkertaa ei tarvinnut särkeä. Se voi hyvin olla että w-w jousi kerkäsi siihenkin. Itse kun sen laitoin niin mielestäni parani, mut testailut jäi vaan lyhyeksi:(
    Mutta nuo säädöthän on varmaan loputon viidakko eikä yhtä ainoaa oikeaa olekkaan kun toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä...pääasia että remmihommaan ratkaisu löytyy. Onko se tuulilasi hyvä? Ku vissiin niitä yks ois ja mietin et raskiisko laittaa..
     
  16. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Tuulilasi on paras millä olen ajellut poislukien tourinkimallin lasit
     
  17. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Eilen mittasin kun sattuivat olemaan sattumalta vierekkäin pöydällä niin kulma on just sama eli paskapuhetta
     
  18. fleec

    fleec Well-Known Member

    Kylläpä kelkkailu taas maistuu, kun 137:ssa alkaa olemaan kohtuu säädöissä ja mieskin pikkuhiljaa kuntoutuu. Keulassa 22-27Nm (300mm)progressiiviset jouset ja etupukissa Foxin 50mm lisäsäiliöllinen pumppu(vois, ehkä kokeilla löysempää jousta) ja variaattorissa astetta jäsympi jousi ja 70 ennakkoa ja uudet rullat. Tänään 200km ajoa ja verrokkina ralli Lynx Öhlinsseillä, niin kyllä SW vie pisteet kotiin!!
    Kyllä tuo tehoero 600:n ja SW:n välillä on valtava:)
     
    janzka tykkää tästä.
  19. petes88

    petes88 Well-Known Member

    No kai se tehoero pitääkin olla valtava 600 kakstahtisen ja ahdetun 1000 nelarin välillä:D:rolleyes:
     
    Jannne ja TeHo tykkäävät tästä.
  20. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Ootko saanut selville mikä tuo jousi etupukissa on? Itsellä ei ole minkäänlaista merkintää... En pidä pahasti nyppyyttävänä omalla painollani, kokeilin myös vakiojousia keulaan testin vuoksi jolloin nyppyyttäminen oli pahempaa. Tuollaista vauhdikasta testi enskapolkua ajaessa piti alustan vuoksi puotella vauhteja 10-15km/h vrt viperiin totaltekeillä joskin siinä ois ollut vielä jousituksen puolesta varaa kiristää mutta ukossa ei :( sinällään ihan hyvä kun ei voi oman pään limittejä ajaa :rolleyes:.
     

Suosittele tätä sivua