Sodankylän ympäristön reitit, ylläpito ja lumitilanne.

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä AlEkS1, 28/12/07.

  1. peiseri

    peiseri Ski-Doo Backcountry XRS 850 2021

    Mahtaako tuolla suunnalla niin paljon porukkaa liikkua että siitä suurempaa haloota aiheutuu.
    Ihan mielenkiinnosta olisi kiva tietää että mikä taho ja kenen määräyksestä ne ristit on irti hakannut merkeistä Rajalan kylän jälkeen ja miksi korvaavaa reittiä ole merkattu? Vai onko tämä sitä paljon että tuo Pomokairan reitti puretaan kokonaan niin kuin huhuja on ollut.
     
  2. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Niiden ristien poistoon on ihan todellinen syy. Syyttä suotta niitä ei ole poistettu. Sanoisin jotta me kelkkailijat olemme siihen syynä. Ei olla pysytty uralla vaan ihan muualla. Näin olen saamastani sähköpostista asian ymmärtänyt kun taannoin tuosta samaisesta asiasta lähestyin sodankylän kuntaa. Elikkästä, maanomistajan tahdosta. Uutta linjausta ei ole sitten löydetty/saatu sopimuksia tms. Pomokairan reittiä ei ole lopetettu, vielä.
     
  3. Reppumies

    Reppumies Well-Known Member

    On siihen varmaan ihan yksinkertainen syy. Virallinen reitti, tai ura, kulki entisen Rajalan kaupan pihan läpi, ja pitkälle Kaarestunturiin päin ja kylän pohjoispuolelle kymmenisen vuotta sitten edesmenneen kauppiaan mailla. Kai siinä kaupalla joku asuu nytkin, eikä ole oikein mukavaa jos virallinen ura kulkee portaiden edestä. Kauppias taas oli itse halunnut sen puretun uran kulkemaan siitä.

    Se olis varmaan "hattu kouraan" hommia siellä, että ura saisi mennä jostain kaupan pihan ohi, veikkaan.
     
  4. JMO

    JMO Expedition xtreme turboR -24

    Siinä on pari vuotta vanha taloki, mistä reitti meni ennen..aika tiivis pihapiiri muutenki..
     
  5. Reppumies

    Reppumies Well-Known Member

    Kiinteistöjaotusta kun kattoo, siinä on kolme-neljä maanomistajaa että reitin saisi entisen kaupan pihapiirin länsipuolelta sinne kahloon. Kukas ottas kopin, kunta tuskin ilman painostusta korviaan lotkauttaa. Minä oon täällä tuhannen kilometrin päässä...
     
  6. Vilho

    Vilho freeride

    Missäs kunnossa kirkon kylä-käyrämö?
     
  7. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Tulihan käytyä Luostolta Käyrämöön ja Pyhän kautta takasin. Ihan hyvää baanaa. Viitisen kilometriä oli patikolla. Antakaa mennä vaan. Vähän liikennettä tuola suunnalla. Pyhä Luosto itäpuolen välin turistipyykkilaudalla. Tuos vaan pirettävä riittävästi vauhtia niin hyvä tulee.
     
  8. Ike

    Ike RossiMaksi

    Terve!

    Poika kävi ajamassa Maksilla Kaanaanmaan ja Kelukosken välisellä reitillä. Oli toinen etujousituksen tolpan pään suojus tippunut jonnekkin. Sellainen musta pyöreä kuminen juttu joka ei ihan mahdu kouran silmään. Siinä lukee että adjustable englanniksi. Jos löytyy niin ottakaa talteen ja vinkkiä tännepäin niin kahvit ainakin tarjoan.

    Ike
     

    Lisätyt liitteet:

  9. proman

    proman Lynxx

    Ens viikoks tulossa sodankylään, tarkemmin syväjärvelle. Millasta reittiä tuosta on lähteä pudottelemaan? Onko kuinka merkattu ja tälle talvelle ajettu? Onko joku erityisen makia pätkä mikä kannattas käyä ajamas?
     
  10. Kimurantti

    Kimurantti 2021 3700 RE-Ferrari green

    seku kiertelet kaikki lähi ympäristön reitit ( sodikseen , kierkiin, meltaukseen, käyrämöön yms )ja sitten kauemmaksi, itekki tullu tuolla ajeltua kohtuudella joka suuntaan... makeinta tuolla on se kun mitään urista ei lanata
     
  11. Vilho

    Vilho freeride

    Sodankylässä reitit kyllä huippu kunnossa :)
     
  12. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Jos joku on ikinä meinannu Sodankylässä kelkkailla, niin nyt olis hyvä sauma. Keli ton kyllä melko makiat. Uutta lunta tullu viikon aikana melko runsaasti ja reitit on sen mukasessa kunnossa.
     
  13. Lampivaara

    Lampivaara Well-Known Member

    Onko tietoa reittikunnosta väliltä Sodankylä-Kaarestunturi-Kumputunturi-Kittilä. En ole koskaan ajanut tuota väliä läpi asti, Kaarestunturilta palasin viimeksi takas. Mahtaakohan päivässä "normiukko"tuota edestaks ajaa?
     
  14. vaarikka

    vaarikka Well-Known Member

    Levi-Kumputunturi lanattu viimeksi 26.02 ja Kumputunturi Sodankylän raja 02.02. Voi olla patilla mutta luultavasti melko pian lanailee uudestaan. Sodankylän reiteistä ei tietoa. Onhan tuo normiukolle ihan sopiva päivälenkki.
     
  15. Rautane

    Rautane Catti ja 600 xp-summit

    Ajoin varmaankin joskus tammikuussa Leviltä Kuolavaaraan ja takasin, silloin oli Kumputunturille asti todella tasasta ja siinä oli kääntyny lana ympäri. Aika pounikkoa jänkäpätkiä lukuunottamatta oli Kumputunturin jälkeinen reitti, mutta jos se nyt on kuitenkin edes kerran lanattu kunnanrajalle asti, niin eihän siitä ole kuin vajaa 20km enää Kaarestunturiin. Alkutalvesta ei kyllä Kumputunturin jälkeen ollu pahemmin enää kulkijoita, en tiiä onko siellä nyt keväämmällä enemmän liikennettä.

    Ihan helposti tuon päivässä ajelee edestakas jos vaan ajoissa lähtee ja kamppeet kestää.
     
  16. bavo

    bavo Sidewinder 137" -18

    Levi-Sodankylän kunnan raja lanattu tänään.
     
  17. Lampivaara

    Lampivaara Well-Known Member

    Kiitos ja kumarrus tiedosta. Jos maananatain ajojen jälkeen jaksan niin tiistai aamuna starttaan Luostolta kohti Kittilään ja ilaksi ja takas Luostolle. Matkaa ilmeisesti n 300 km mutkin. Toivottavasti laitteet kestää, voi olla tuosta kairasta (väliltä Sodankylä - Kittilä ) paha hinata kelkka tienvarteen.
     
  18. vaarikka

    vaarikka Well-Known Member

    Luostolta Kittilään n.165km. Sodankylän kautta n.200km. mutta kannattaa varmaan ajaa kuitenkin Sodankylän kautta. Reiteillä tähän aikaan vuodesta jo jonkinverran liikennettä niin kunto voi muuttua hyvinkin nopeasti.
     
  19. Mårran

    Mårran Weekend warrior

    Päräytettiin tänään Sodankylä-Saariselkä.

    Sodankylä-Vuotso perus kapeahkoa luomubaanaa. Patikkoa sopivasti ettei tule kylmä. Vuotso-Saariselkä oli taas aivan järkyttävän hienoa jenkkibaanaa.
    Huomenna kohti Karigasniemeä.
     
    lynssiG-T tykkää tästä.
  20. bavo

    bavo Sidewinder 137" -18

    Laitahan infoa Karigasniemen reitistä, pitäis siitä syyhkiä Norskin puolelle lähiviikkoina.
     
    Mårran tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua