Savukoski - Tulppio - Kemihaara

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä arah, 23/2/09.

  1. Tanelim

    Tanelim Active Member

    Siitä nesteeltä.
     
  2. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Mikä se on potentiaalisin aika kautta käväistä Savukairassa? Jokohan nyt huhtikuun alussa mahtais olla tulossa kelit että vyötäröö myöten uppoo jos lumeen astuu ja pohjalla on tosi märkää?
     
  3. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    Saukairassa lentokelit! 10cm pehmyttä ja sit tuulen kovettama hanki siellä alla.
    Metsässä paikoin pehmeämpää, mutta ei mitään pohjattomia puutereita.
    Nopeaa, mutta vähä tylsää.
     
    fxjannu tykkää tästä.
  4. Reppumies

    Reppumies Well-Known Member

    Onko kellään tietoa mikä on tilanne täällä? Sunnuntaina lähdetään Pyhältä viikoksi liikkeelle, ja Itäkairan kierros taas polttelee mielessä noin aluksi. Onkohan siellä kukaan ajellut viimeaikoina, nuo vanhat pohjat ei varmasti enää ole näkyvissä kun lunta on tullut ainakin lumikartan mukaan 25cm lisää viimeisistä raporteista. Tulppiokin taitaa olla ennakkovarauksilla auki?
     
  5. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    Muutamat kaverit ajeli sunnuntaina tuntsasta kemihaaraan ja eilen tanhuan kautta luostolle eli jälki on!
    Tulppioon pääsee majoittumaan huomisesta alkaen tilauksesta.
     
  6. fxjannu

    fxjannu -19 Xterrain 850 RE 3700

    Niin ajettiin, sinne vaan hienot on reitit. Nyt tulee varmaan lisää lunta mutta jäljessä pärjää. Pätkällä alkaa olemaan hankalaa jos ajautuu sivuun kovalta.
     
  7. Reppumies

    Reppumies Well-Known Member

    Tuota juuri ajattelin että alkaa olla puolipitkilläkin urheilujuhlan tuntua jos ei näy yhtään vanhaa jälkeä. Mutta sehän onnistuu hyvin kun siellä on kuitenki ajeltu. Tulppiosta olikin ennakkotietoa kotisivuilta, hyvä että on taas auki. Nythän on kaikenlisäksi luvattu täysaurinkoista keliä ensi viikolle. Joskus tuiskujen jälkeen ja harmaalla kelillä on ollu vähän tahmeeta eteneminen siellä, mutta hienointa aluettahan se on kelkkailla jos ei tykkää tunturinkierrosta:D. Onkohan Lokkaan ajeltu jälkiä, ennen suunnattiin aina sitä kautta pohjoiseen, mutta hiljasempaa taitaa olla sillä suunnalla kun kauppaa ei enää ole? Vuotsoon asti mennään sitäkautta bensan puolesta melkoisella riskillä jos pahasti upottaa. Mutta senhän näkee tietty Kairissa ja Tanhuan kauttahan pääsee.Hieno uutinen sekin että kauppa jatkuu siellä, pelotti jo vuosia että sekin loppuu, kun aikaisempi kauppias oli kuitenkin jo ikäihminen.
     
  8. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    Lokkaan oli jälki kun helmikuun alussa siellä seikkailtiin. Mentiin Kairijoesta yli sieltä pohjoispäästä missä opasteviitatkin on. Ei ollut joen ylitys hirveen herkullisen näköinen, mutta yli pääsi. Vuostoon ajettiin heittämällä eikä edes linq kannuun tarvinnu koskea. Kaverit oli tammikuun puolessa välissä puhkonu ton välin, niin piikkimies oli tarvinnu linq kannusta lisäbensaa vähä ennen vuotsoa. Edellinen tankkaus oli meillä molemmilla kemihaarassa.
     
  9. Reppumies

    Reppumies Well-Known Member

    Sittenhän se voisi onnistua, ei ole Lokan kaupan loppumisen jälkeen tuolta ajettu. Menittekkö Lokasta Koitelaisen kautta Madetkoskelle, vai järven itäpuolelta? Se Kairin joenylitys on joinakin vuosina tosiaan ollut vähintään epäilyttävän näköinen, mutta koskaan ei ole tarvinnut kuitenkaan sillan kautta välttämättä kiertää. Sehän ei taida enää olla virallisesti ylityspaikka se pohjoispää, ei ainakaan näy Retkikartassa. Jos vaan muu porukka innostuu, tuolta kautta mennään. Tulppioon mennessä Savukoski- Kotaselkä- Suoltijoki houkuttelisi kovin, alkukaudesta sillä oli ollut liikkujia, miten lienee viimeaikoina? Ei ole vuosikausiin ajettu tuota kautta, välillä on yritetty mutta ollut hiukan haastavaa reittikelkoille. Vähänlaisesti ajettu väli se on ollut.
     
  10. james-x11

    james-x11 Well-Known Member

    Huomenna mennään Ruka-Salla-Naruska-Tulppio
    Perjantaina Tulppio-Keminhaara-Kairiver-Tanhua-Luiro-Savukoski
    Lauantaina Savukoski-Pyhäjärvi-Karhutunturi-Salla-Ruka
    Saa nähdä miten upottaa 3300Pps:ää.
     
    TOMPPA tykkää tästä.
  11. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    Mentiin Lokan yli/itäpuolta Vuotsoon.

    Kairijoen pohjoispäässä on kuitenki vielä reittimerkit joen yli lokkaan. Kartman ja kelkkareitit.fi näyttää sillan kautta. Muistaakseni 20km pidempi mennä madetkosken kautta, bensat kyllä riittää jos ei ihan älyttömästi joudu poraamaan.

    Mennessä mentiin just tuosta Suoltijoen kautta, mutta tehtiin mutka karhutunturin takakautta Tuntsan pubille.
     
  12. Reppumies

    Reppumies Well-Known Member

    Juu on ne merkit siinä, ja siitähän aina mennään ja se oli merkittu ylitykseksi ennen. Viiva jätetty kartasta pois varmaan tarkoituksella kun onhan se vähän riskipaikka, mutta järjenkäyttöhän on sallittu. Talvet on menny näin vaihteleviksi.

    Tuota samaa reittiä juuri ajattelin, ja nyt kun siellä on ajettu se onnistuukun hyvin. James-x11 viel menossa Suoltijoen kautta edellisenä päivänä. Madetkosken kautta Koitelaisen läpi olis mukava välillä vaihtelun vuoksi mennä, onhan se kovaa jälkeä taas siitä Vuotsoon. Pitää kattella (bensa) tilanteen mukaan.

    On tää ihan ehdoton juttu että saa tietoa reittitilanteesta, noilla kulmilla on tullu ryvettyä vuosien mittaan välillä ihan urakalla.
     
  13. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    Madetkosken kautta ensin itsekin meinasin, mutta kun peiseri käski mennä katsomaan Muteniaa, ja oli meillä kyllä helevetin kiirekin kun piti keretä Näätämöön yöksi, niin mentiin Lokan itäpuolta.
     
  14. Pollemies1969

    Pollemies1969 kyl se siitä viimex meni =P

    vkolla 12 tarkoitus ajella samoilla alueilla , ruka , salla, savukoski on tuttuja paikkoja , mutta kerrotko mistä noiden lisäksi saapi bensaa?? olis hyvä tieto , nii osaa suunnitella vähä reittiä=)

    kiitos ja hyvää reissua, perässä tullaan =)
     
  15. Pollemies1969

    Pollemies1969 kyl se siitä viimex meni =P

    kysymys?? jos rukalta lähtee tulppioon kaffelle, ni saako mistään bensaa savukosken jälkeen?? vai onko savukoski viimenen tankki paikka?
    saako jostain esim naruskan rajanylityspaikalta? tai sitte kemihaarasta jos ajelee tulppiosta vielä pitemmälle? eli sitä ny kyselen että itä-lapin tankki paikkoja savukosken jälkeen???
    kiitosta vaan=)
     
  16. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    Tuntsan pubilta ja Kemihaarasta saa etukäteen tilaamalla. Luulis pätevän sama tulppioonkin. Puhelin käteen niin eiköhän se sillä selkiä!
     
    vaarikka tykkää tästä.
  17. vaarikka

    vaarikka Well-Known Member

    Tanhuan kaupalta sen ollessa auki.
     
  18. Pollemies1969

    Pollemies1969 kyl se siitä viimex meni =P

    Kiitosta infosta, alan soittelee ku reissu lähenee:)
     
  19. james-x11

    james-x11 Well-Known Member

    Reissu heitetty 901km kolmessa päivässä, hieno oli keli ja reitit jotka oli 20-30cm sataneeen lumen peitossa mutta pohjat oli kunnossa ei tarvinut kaivella kelkkoja kuin pari kertaa.
     
    Lumisiipi, fxjannu ja Pollemies1969 tykkäävät tästä.
  20. Pollemies1969

    Pollemies1969 kyl se siitä viimex meni =P

    kerrotko missä paikoissa tankkasitte? jos jaxat näpyttää=P
     

Suosittele tätä sivua