Lynx RS 600 2008 / 09 / 10 / 11 / 12 / 13 / 14 / 15 / 16

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä LynxLynxLynx, 31/8/08.

  1. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Wössnereillä ajettu tämä talvi eikä mitään ongelmia :) se ensimmäinen versio joissa katkot eli männänrenkaiden lukitustapit oli sylinterin "siltojen" kohdalla ei kestäneet, nyt ne on keskellä pakoaukkoa kuten orkkismännissäkin. Itse laitoin Wössnerit koska ne on kahdella renkaalla toisin kuin vakiot jotka on yhdellä ja ehkäpä kone pysyy "tiiviimpänä" hieman pidempään.

    Kannattanee laittaa myös tehokkaampi bensapumppu, vakion tuotto riittää juuri ja juuri pikkutankilla ja lyhyellä letkulla. Mutta ajan myötä menee entistä enemmän rajoille ja sitten on varmasti odotettavissa ongelmia. Tuli tuossa viime reissulla todettua että vakio bensapumppu, isotankki etuosan välibensanotolla ja pitkällä letkulla niin ei se jaksa enää pumpata kunnolla kun ajetaan jyrkkää mäkeä vähänkään pidempään, ja varmasti tulee ongelmia myös enskatyyppisessä ajossa missä on pitkiä huudatuksia mutta sitähän en itse harrasta. Sama ongelma kahdessa yksilössä.

    Ja kuten sanoit, pinnoitetuista/kunnostetuista sylintereistä pitää tarkastaa se pakoaukon yläosan viiste, että se on tehty. Sylinterien aukotukset ovat kasvaneet joka vuosi ja muistaakseni vain nuo alkupään sylinterit on ilman sitä viistettä, eli ilmeisesti 2011 eteenpäin se pitää huomioda, ilman sitähän ei mikään mäntä tule kestämään. Tässä sylinterien varaosanumerot vuosimallien mukaan niin näkee koska on tehty muutoksia:

    2008-2010: 480
    2011: 481
    2012: 482
    2013-2015: 483
    2016-2017: 350
     
    Viimeksi muokattu: 1/4/17
  2. S4ms4

    S4ms4 Lynx G-type Lynx RS vm:11 AC Alpha HC

    Mikähän ku ketjukotelon puoleinen liuku kesti 45 km ja toinen puoli ku uus. Telasto ihan täynnä muovin paloja ja kynttilä haisee. Täs reitin varrella kyytiä odotellessa
     
  3. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Tietääkö kukaan kuinka pitkältä matkalta variaattori akselin pooritus ottaa variin?
     
  4. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Nyt vielä pikkusen viilaamista vastaukseen ettei kukaan monteeraa mäntiä väärinpäin. Eli männänrenkaan katkoskohta ei tuu KOSKAAN missään laitteessa pakoaukon keskelle vaan imupuolelle.
     
  5. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Kyllä olet aivan oikeassa, anteeksi typo :D :D mutta hyvin on siis toimineet koko talven :)
     
  6. lynx special edition

    lynx special edition Well-Known Member

    rs heitti pihalla käynnistäessä vikakoodin tauluun 1215 ja pakolämpö mittarin arvoon tuli sama lukema ja moottorin vikavalo palaa..siirsin kelkkaa hiekalla 20metriä ja pysähtyessä hirvee suhina tuli..vähänkun ois ajanut renkaan naulaan... mitähän moinen herjaa..?
     
  7. Ässä

    Ässä G4 RS & REX2 RS

    Osaako joku sanoa mitä eroa on 16 ja 17 mallin telastoissa? Takapukin yläpään poikkipalkki ja iskari ainakin eri osanumeroilla?

    Entä löytyykö kokemusta missä vika kun 16 mallin nopeusmittari lakkasi toimimasta kesken ajon keväällä? Anturin ja mittarin liittimet ovat kiinni, mutta sen enempää en vielä ole tutkinut.
     
  8. Maanussi

    Maanussi Member

    Terve. Laitoin tossa kesällä -12 räsän. Olen ihan uusi näissä brp:n vehkeissä.
    Ensilumen aikaan kerennyt vähän hypistellä ja testailla kelkkaa pellolla.

    Lueskelin topicia senverta että pitäskö kiekat olla jossain 8500 tietämillä täyskiihytyksessä kun mittari tallensi vaan 7900? Pitäskö tämän rs olla kuinka repivä kun ei tunnu mitenkään kovin erikoiselta,ainakaan verrattuna uuteen 800 re?
     
    Viimeksi muokattu: 1/11/17
  9. aatsi76

    aatsi76 New Member

    Olisko kellää -15 rs:n kytkentäkaaviota mistä näkis mihin sammutusnappi kytketään kun ostin tuollaisen ja siittä ilmeisesti poistettu kyseinen nappi :(
     
  10. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    17-malliin takapukkia on pudotettu hieman jotta saatu matolle lisää tilaa jotta ei ottaisi niin herkästi tunnelin kattoon kiinni.
     
  11. Harri.T

    Harri.T lynx

    Käykö Rex 1 kopan isotankki Rex 2?
    edit en tiiä menikö mallit oikein mutta siis 09-13vm tankki 17 malliin?
     
    Viimeksi muokattu: 17/11/17
  12. theless

    theless LYNX RS -14 "rottalynxi evol. 2"

    Käy. Käynnistinnarun ja tankilta konepellille lähtevän muovin kanssa joutuu vähän jumppaamaan, mutta saa kyllä käymään. Rex II RS:n penkki ei vaan käsittääkseni käy ison tankin kanssa oikein, niin joudut hankkimaan myös REX I mallin penkin.

    Sitten siitä tankin sisällä olevasta pa-letkusta on ollut montaa puhetta että pitäis olla pidempi ettei ota ilmaa, kun vaihtaa ison tankin. Mutta sitten taas pidempi letku vaatis kuulemma isomman bensapumpun. Että taitaa olla vähänkuin oma valinta että huolehtiiko että bensaa on aina sen verran tankissa ettei pääse lyhyelläkään letkulla loppumaan edes ylämäessä vai laittaako pidemmän letkun ja isomman bensapumpun. Jos ei mene kisahommiin niin ite vetäisin kyllä pikkutankilla ja hommaisin linQ tms kanisterin ja kiinnikkeet takarunkoon pidempiä retkiä varten.
     
  13. Harri.T

    Harri.T lynx

    Oukei, kiitos tiedosta. Penkin nyt saa varmaan jotenki patentoitua kiinni. Letku homma olikin tiedossa. Enduroa tarkotus ajella tällä, niin ei lisäkanisteri hommat onnistu.
     
  14. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Joo noita letkuhommia tuli testattua viime talvena sisarmerkin RS:ssä. Itse lopulta päädyin käyttämään lyhyttä letkua, ei toiminut se välibensanotto kuten piti vaan alkoi pitemmissä jyrkissä nousuissa vetämään ilmaa vaikka pitäisi olla takaiskuventtiili estämässä sen. Toki olisi ideaalia jos sitä bensaa aina olisi riittävästi, mutta kyllähän siellä tankissa melko pyörre käy kun annetaan happea ja pitkä päivä tuntureilla niin vähiin käy vaikka linq-varakanisterikin on ollut mukana.

    Enskahommiin edelleen laittaisin tehokkaamman bensapumpun, se vakio on vaan liian pieni tuotoltaan.
     
  15. Ässä

    Ässä G4 RS & REX2 RS

    Useammassa paikassa on ollut puhetta tehokkaammasta bensapumpusta niin mitä pumppuja näissä on käytetty vakion tilalla? On kyllä erikoista, jos niin tarkalle on pumppu mitoitettu, että ei tuotto loppuu kesken enskahommissa.
     
  16. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    RS on kuitenkin suunniteltu crossiin lähtökohtaisesti, ja jo 2008 ammattiukot totesivat että 600RS kestää enskassa lyhyellä bensaletkulla mutta ei pitkällä. Eiköhän se kerro jo oleellisen asiasta. RS vakiopumppu on yhdellä bensalähdöllä ja esim. se minun käyttämä kahdella. Itse sovittelin paikalleen lehtimäen tarvikepumpun osa nro. 08-200. Sitten vaan mahdollisimman jäykkä alipaineletku ja sovitin/supistusliitin 8mm->5mm koska lohkosta alipaineletkun lähtö on 5mm.
     
  17. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Olikohan se tässä samass threadissa jo aiemmin juttu tuosta letkun pituudesta ja kiteytettynä pitkällä letkulla leikko vehkeet kiinni järven selällä ja lyhyellä ei. Samassa totesivat, että lusikka tangossa ei hätää pakolämmöissä, mutta runkkukaasulla ja lipsuttelulla tulee ongelmia. Powerjetit vissiin toimii paremmin, kun kaasua piätetään oikiasti pohjassa pitkillä suorilla.
     
  18. kuulalaakeri

    kuulalaakeri Active Member

    Mikä lie lynksiin tullut kun mäntien vaihdon jälkeen toimi hetken aikaa hyvin, nyt tuntuu että saa ihan tolokuttomasti pensaa, sitten 8 lämpöarvon tulpilla toimii suurinpiirtein niinkuin ennen.
     
  19. kuulalaakeri

    kuulalaakeri Active Member

    lisäyksenä vielä se, että ei toiminu br9ecssät 10 min pitempään, ja tasakaasuturrauksessa parin sekunnin jälkeen tukehtu polttoaineeseen. miten ne powerjetit oireilee?
     
  20. lynx special edition

    lynx special edition Well-Known Member

    itellä tosiaan pakolämpö anturi tänään mitattu risaksi..muistan keskustelun jossa joku kertoi jonkun mersun anturin käyvän rsään..olisko ollu liittimen vaihdolla...ja tämä taisi olla satakertaa halvempi kuin orkkis anturi.. muistaako joku..koitin tässä hetken hakea mutta ei tärppää... vai tilaanko vaan sen kultaakin kalliimman orkkiksen..

    mikähän näissäkin mykkenee...mennyt kesällä itekseen paskaksi..
     

Suosittele tätä sivua