Suositelkaa kenkiä

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 24/2/06.

  1. vetkulilm

    vetkulilm -23 Freeride, -19 Iron dog 600R

    No nyt näkys taas löytyvän klimin kenkää ihan Suomesta. Oma jalka on 43 yleensä. Tuota olis nyt kokoa 42,5 ja 44. Että kumpikohan kannattas tilata?? Että onko tuo kokoluokitus minkälainen?
     
  2. Heimo Paila

    Heimo Paila Summit X -17

    Kyllä ottaisin tuon isomman jos et sovittamaan pääse. Itellä gtx boat numeroa isommat ku normi jatsarit. Ja on muuten tosi mukava kenkä. Sirompi ja kevyempi tämmöselle kanoottiukolle ku nuo lautakenkämallit. Ite vieroksuin ensin muutaman vuoden ku ei saa vuorta irti mutta en oo katunu hetkiäkään hankintaa. Ei kastu käytössä sisältä ku pitää teknosukkaa jalassa, lämpöset pakkasella ja boat pelaa niinku pitää. Parhaat buutsit mitkä tähänasti kelekkihommissa ollu jalassa.
     
  3. vetkulilm

    vetkulilm -23 Freeride, -19 Iron dog 600R

    Tänään just hain postista 42,5 koon kengät. Pienethän ne oli. Samantien takasin laitoin ja 44 sit toivottavasti tulee. Eli 43 kenkä muutoin että vinkkinä muillekkin.
     
  4. Iletsu78

    Iletsu78 *kelkaton*

    Morjesta

    Käyttääkös kukaan enduro/crossikenkiä kelkkailussa? Niitä saanee vuorellisena? Kokemuksia, kun tekee mieli ostaa jämäkämmät/suojaavammat kengät fxr kelkkakenkien lisäksi.

    - Ile -
     
  5. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Jotku ajaa. Mutta kylmiä tuppaavat olemaan. Ei noissa kelkkakengissä tarvi sitä nilkan suojausta samalla tapaa kuin moottoripyörissä.
     
    Driver tykkää tästä.
  6. TeHo

    TeHo #13 2015 ZR 6000 R

    Alpinestars tech 8:lla menty kesät talvet jo yli 5 vuotta. Uudet saappaat tulee olemaan samanlaiset. Ainut miinus crossisaappaissa on että vesi tulee jossain vaiheessa läpi. Harkinnassa on että sijoittaisi vedenpitäviin sukkiin.
     
    Harri.T ja Iletsu78 tykkäävät tästä.
  7. ruupanen

    ruupanen Lynx RE

    Itekin ajanut crossikengillä 4-kautta. Sitä ennen ajoin "lumilauta" tyylilisillä kelkkakengillä, enkä kyllä enää niitä käytä missään muussa kuin vain pelkässä umpisen ajossa. Reitti lätkytyksessä crossikengät on kyllä hiton hyvät.
     
  8. LRacing

    LRacing Well-Known Member

    Enduro saappailla on ajettu 3 talvea ja nyt hommasin oikeat crossi saappaat. Reittiajossa hyvät kyllä eikä lynssin kanssa tuu kylmä ikinä varpailla kun se puskee niin lämmintä katteen alta että varpaat hiessä aina :) . Umpishommissa kastuvat toki lopulta.
     
  9. ruiseri

    ruiseri Voiko kelkassa olla liikaa varusteita?

    Klim Adrenaline olisi lähdössä tilaukseen, kun kivijalasta ei oikein löydy. Kertokaapa te joilla noita on:
    • Lestin leveys? Olen ymmärtänyt että koko kannattaa ottaa ennemmin ylä- kuin alakantiin kun suomikokoihin vertaa. Oma räpylä on leveähkö 46 (suomikenkä) tai 47 (Ecco). Jääkö Klimissä 13 kapeaksi tai muuten pieneksi? 14 (49) kuulostaa äkkiseltään aika hurjalta...
    • Nauhallista saisi 190e ja boalla 330e (fcmoto.de). Boa epäilemättä parempi, mutta onko 140e verran parempi?
     
  10. ruiseri

    ruiseri Voiko kelkassa olla liikaa varusteita?

    Eikö kellään tosiaan ole antaa vertailukohtaa että miten Klimin koot suhtautuu esim. Eccoon tai Sieviin? Ja lestin leveydestä yleensä? Tai Boan hinta/paremmuus suhteesta?
     
  11. Hentte

    Hentte Polaris 155" 9R

    Ei vertailukohtaa noihin merkkeihin mutta itselläni myös leveä lesti ja normi kengänkoko 41.5 ja ostin adrenalinet 42.5 ja on kyllä justiin passelit. Mahtuis varmaan villasukankin kanssa mutta on tosiaan niin lämpimät ettei ole tarpeen. Tuostahan löytyy 47.5 jonka uskoisin olevan sopiva sulle. Boa kiinnitys kyllä joka euron arvoiset ja on kyllä muutenkin parhaat kengät mitä jalassa pitänyt.
     
  12. veeqs

    veeqs Well-Known Member

    Omat käytössä olevat Klim:it on 44 ja Jalas:sen Offroad plus kengät on 44 kokoa. Jalka on kokoa 43 kesäkengillä. Boa kiinnitystä omissa Klim:ssä ei ole. Offtopikkina, yllättävän hyvät kelkkakengät nuo Offroad plus kengät, tulee reitillä käytettyä alle -20 asti, sitten Klimi:it kehiin. Umpiseen Klim:it, Offit alkaa jossain välissä päivää käydä kylmiksi :p
     
  13. Murre

    Murre Hardcore+6900+SnoSport125

    Tänään oli Adrealinet 14 tuntia putkeen jalassa (josta vain 1.5h kelkkailua) ja tavallinen puuvillasukka lähes kuivana säilyi. 42 jalkaan 42.5 eli 9 on sopiva. Paksua sukkaa ei sovi mutta harvoin tarvii. -20 menee normisukalla. Tosi hyvä yleis talvikenkänäkin
     
    herrasmies tykkää tästä.
  14. ruiseri

    ruiseri Voiko kelkassa olla liikaa varusteita?

    No nih! Löytyihän sitä tietoa. Kiitos!

    Eli koko 13 Boalla siis hakuseen. Kivijalasta hakisin mieluiten mutta kun ei kulmilta löydy niin nettikauppaan tyytyminen...
     
  15. MiKo84

    MiKo84 Well-Known Member

    K.Pukarinen tykkää tästä.
  16. hamy

    hamy Member

    Kerro kokemuksia kyseisistä kengistä kun saat niitä.
     
  17. veltsu73

    veltsu73 650 matryx 137 2021

    Tobe vivid boa
    Kastuuko sukat?
     
  18. A-J

    A-J -22 155" Matryx Slash world on fire

    Ei kastunu ainakaan viime reissulla.
    Vettä sato koko päivän ja umpisella tuli tolskattua.
     
  19. veltsu73

    veltsu73 650 matryx 137 2021

    Piru !mulla sukat märkänä (tobe vivid boa)
    Muutaman tunteroisen ajun jäliltä.. hikoaa koipi..
    Tarviis merinovillasukat... ois mukavammat:rolleyes:
     
  20. carrillo

    carrillo Well-Known Member

    Ite ajelin josku x vuotta sitten sievin nahkaisilla rasvalla kyllästetyillä turvasaappailla. Meleko hyvät. Sitte siirryin motocross saappaisiin ku niit oli kertyny tallin nurkkiin. Toimivat mutta pakkasesa-20 ja yli oli aika viileetä varpasilla. Viime talvella ostahutin scotin x trax popot. Ja vi..u e ikinä vaiha pois. Irto sisäkenkä jonka saa jämysti jalkhan kiinni. Tukeva ja kevyt ulkotöppönen niinikään kunnon kiinnityksellä. Ja lisäks neon vihreetä pohjassa ni löytyy ukko hangesta jos sattuu jäämään töppöset näkyviin;)
     
    Viimeksi muokattu: 31/12/17
    fxjannu tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua