BRP Pdrive & QRS - säädöt, säätäminen ja remmiongelmat 2017->

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Driver, 3/2/18.

  1. niso

    niso Well-Known Member

    Ihan mielenkiinnosta kuvaa jos mahdollista tuommoinen video niin nähtäisiin mitä siellä tapahtuu... En ole varmaan ainut kuka ajattelee samoin tai sitten olen :D
     
  2. pezq^

    pezq^ Nykyää Lynxejä

    IMG_6255_zpswwvhuc6j.jpg IMG_6256_zpsin7djiif.jpg

    Kyllä tuossa kytkimellä ollu nyt pahin luisto, kakkonen ei niinkään paha. Näin yleisellä tasolla voisiko olla puntin lisäys mahdollisuus? En oikein tunne näitä uusia kytkimiä, että mikä olis viisain liike.
     
  3. pezq^

    pezq^ Nykyää Lynxejä

    Mutta jännä tuo että kakkosen loppusentit on ihan kiiltävät

    Kiertääkö sulla sopivasti se, tai liikaa?

    Mutta jos se pelaa ja vetää mukavasti nii iha ok remmin kesto tuo 900, tarkoittas itellä että 1.5 remmiä per talvi, eli ei paha.

    Suotta alkaa tekemään uusiksi, voi kokeillesa mennä heti useanpi remmi:rolleyes:
     
  4. Helge

    Helge Well-Known Member

    Kierrokset aikalailla nakutettuna ummella 8000rpm, koneen tuennat tehty 400km sitten.. Kuumaksihan nuo lautaset meinaa tulla ja pitkän huudatuksen jälkeen tuntuu, että puutuu...
     
  5. Korbimotors

    Korbimotors -95 360S Lynx -90 5900 GLX,-17 SKS 800 axys 155"

    Tuossa omasta kytkimestä kuva 1470km ajettu samalla remelillä. Ekat 800km ajoin viime talven 19-45 väleillä ja 38mm pulteilla. Nyt tämä talvi menty 21-53 väleillä ja joku aika sitten vaihdoin 40mm pultit ja niihin rikkoja sen verran että kpl painaa 21g. Ja jatkan edelleen samoilla säädöillä. Kakkosesta en saanut nyt kuvaa ku en kehdannut remmiä ottaa pois.
     

    Lisätyt liitteet:

    pezq^ tykkää tästä.
  6. mikzar

    mikzar Well-Known Member

    Sen verran pakko kommentoida nuihin kuviin, että ota @Helge ja muut luistavasta kytkimestä kärsivät yhteyttä FB messengerin kautta Sled head racingiin ja tilaa BJltä rampit+tungstenit+jouset tuohon kelkkaan. YV:nä tai puhelimessa neuvon sit tarkemmin miten saa säädöt kohdilleen, jos BJltä tulevat ohjeet on jotenkin epäselvät ja mikäli ei millään saada toimimaan, niin olen suoraan yhteydessä Big Johniin ongelman ratkaisemiseksi (Enkä saa SHR:ltä mitään korvauksia auttamisesta/mainostamisesta) @Korbimotors :illakin näyttää kuvan perusteella olevan aika hyvin luistoa kytkimellä. Ei ole tuollaista mustaa/ruskeaa paskaa lautasilla SHR990b2 rampeilla,kun on kunnolla painetta ja saa olla kakkosellakin aika rajut romut. Tänään oman kelkan kytkimeen kokeilin eri juttuja (nyt on tungstenia ja kestävät petikumit) ja on nuo rampit aivan huiput, vaikken ihan täysin tyytyväinen ole vieläkään säätöihin, mutta huomenna jatkuu kipiän pi..un hiplaus. Ero vakio ramppeihin on todella suuri ja näillä loppuu turha remmin lämmittäminen. :cool:
     
    Driver, Hemikoo ja pezq^ tykkäävät tästä.
  7. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Onko sulla akselia sorvattu? Jos akselia sorvaa niin meneekö vajaalla kaasulla jotenkin tahmeaksi tai muuten vaan huonommaksi?
     
  8. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    No saisko siitä nopeus mittarista vaikka jotain videota missä vaudit on +130kmh umpis hommissa = eli se voiman siirto on välittäny loppuun? Ihan hirveästi en jaksa uskoa et todellisuudessa näin kävis vaikka pukki huudatuksessa sen saakin vedätettyä tappiin. Nuita ajo videoita mitä somesta löytyy oon yrittäny tihrustaa niin eipä se jumal moottorikaan näytä ihan järjettömiä lukemia kelaavan siihen mittariin, ei vaikka mitä olis tehty. Saahan sen corollankin mittariin kihnutettua aika kovia nopeuksia kun tunkin nokassa kaivattaa sitä, mut epäilen et ihan pienellä yrittämisellä samoja lukuja ei saa tien päällä:D.
    Tätä keskustelua on kyllä ollu hieno seurata sivusta kun osa on jo vissiin niin kiihkoissaan et ei joko ymmärrä kirjoitettua tekstia tai ei halua sitä ymmärtää.

    E: kyllä tuo Korpimoottorin kytkin kyllä minustakin näyttää siltä et luistoa löytyy
     
    AlEkS1, Mihaline, FFoxi ja 2 muut tykkäävät tästä.
  9. mikzar

    mikzar Well-Known Member

    Team tied mulla variaattorina...
     
  10. Korbimotors

    Korbimotors -95 360S Lynx -90 5900 GLX,-17 SKS 800 axys 155"

    Onhan se luistannu varmasti mutta ei se ole niin pahasti kuitenkaan että olis remmejä tarttenu uusia. En ole aikasemmin edes kuvaillut kytkintä niin paha sanoa, että onko tuota luistoa tapahtunut ennen painon lisäämistä enempi mitä nyt. Vasta viikko sitten painot muutin 16.7g-21g. Ajetaan nyt ainaki yks remmi loppuun ja katotaan sitten aletaanko kokeilemaan jtn uutta palikkaa;) tuo pieni muutoskin oli jo plussaa ja hyväksi
     
    Jäpälä tykkää tästä.
  11. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Kyllähän tuo kytkimeltä luistaa. Ilman sen suurempia sijoituksia on helpoin vain lisätä punttia pivot-pultille, juttua lisää ensimmäisellä sivulla. Tarkoitat ilmeisesti että sinulla siinä isossa live-mittarissa kiekat 8000, tällöin todelliset kierrokset pyörinee 8200 hujakoilla ja jopa yli. Tuo vakio mittari on niin hidas, että siitä on vaikea ottaa selkoa.
     
    Viimeksi muokattu: 12/11/18
  12. Tasala

    Tasala Sidewinder MTX 153" Maptune stage 4

    Paljossa sulla sitte pyörii live näytön lukemat? 7500?
     
  13. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Niin siinä on akseli jo alunperin sellainen että saa variaattorin tarpeeksi sisään?
     
  14. mikzar

    mikzar Well-Known Member

    Siinä on säätövaraa, vaikka kuinka paljon sisälle ja tietenkin prikoilla ulospäin. Enkä tuota linjausta sen tarkemmin ole edes alkanut hifistelemään. Laitoin X määrän prikkoja ja hyvin on toiminut.

    Tuo minun akseli on Venomilta tilattu
     
    Jii.Pee tykkää tästä.
  15. kaner

    kaner HC Evo 153"

    Ei, se max rpm lukema näyttää edelleenki vain sen rpm piikin mitä moottori antaa. Ei sitä mitä se vehe oikiasti kiertää kaasupohjassa ummella. Ennemmin vertaa sitä livenäyttöä ja mattonopeuksia niin päässään paljon paremmin jyvälle mitä pittää tehä. Tässä lyhyesti ja ytimekkäästi, että miksi sitä muistitoimintoa EI käytetä. Sulla saattaa itellä puuttua sieltä pari sataa rpm. Itellä esim. 990 rampit ja DJn kitti: kaasu pohjaan ummella -> kiekat nousee 8100-8200rpm ja laskee heti 7900-8000rpm ja pysyy siellä. Kysymys kuuluu: Mitä jäisi mulla sinne muistiin rpm lukemaksi? Vastaus: Se 8200rpm. Ja tuon mukaan jos säätäisin painot että kiertäis muistiin 8000 niin mulla ois jo siinä parin sadan rpm vaje...
    SOLUTION – STOP USING THE RECORDABLE TACHOMETER.

    The recordable tach only shows a spike in engine speed

    The recordable tach only shows a spike in engine speed

    The recordable tach only shows a spike in engine speed

    AAEN writes) Ideally the shift out point should be at the power peak (7900~7950) of the engine and the shift curve should be straight from there through to the maximum track speed. In practice it may sometimes end up a little different.

    The shift out over-rev is of short duration and highly individual depending on the combination of machine weight, engine power and primary clutch ramp angle.

    3 questions

    At 70kmh (42mph) track speed did the tachometer say 8200, yes or no? The answer required is Yes, no, or I don’t know.

    At 70kmh (42mph) track speed did the tachometer say 7800, yes or no? The answer required is Yes, no, or I don’t know.

    At 70kmh (42mph) track speed did the tachometer say 8100, yes or no? The answer required is Yes, no, or I don’t know.

    AAEN writes) By watching your tach, you can determine how the transmission is actually performing. You watch the tach move and change speed. You have two reference points to tune a transmission, you have to compare engine speed and track speed.

    if you only rely on the recordable tachometer to tell you what engine speed is happening then you only know the engine speed spike and dont know what rpms you had when the track speed topped out.

    Tuning

    The 965, 967, 951 ramps “flash” high engine speed right away when you press the throttle.

    Say you are going in 1 to 2 foot unbroken snow and doing about 20kmh. You crack the throttle, the engine is going to flash to 8100 8200 and then pull down to 7900~8000.

    Overspeed rpms at the start is also from the track spinning until the vehicle speed catches up with the track speed, and the engine speed will lower.

    But your tachometer is only going to read you 8200. You press the button and voila….”8200”

    And now you think its 8200 rpms for as long as you are pressing full throttle but the tach only recorded a “bump” of engine speed for a fraction of a second. Meanwhile you are going full throttle and the engine is taching at 8000 but you rarely look at the tach or don’t look at the tach until you stopped. You are supposed to look at the tach while you are driving.

    I wish BRP did not put that feature on because it takes tuners away from what they should be doing and that is

    • looking at the tach while they press full throttle in a pull.
    You go across something or go up something and go full throttle, you have to look at the tachometer.

    Full throttle, look at the tach – what does it say? That’s how you calibrate the flyweight. My recommendation to you is to stop looking at the “recordable tach” as it is taking you away from doing “how” you are supposed to tune the flyweight.

    Stop looking at the recorded rpms because its not the correct feature for calibrating the primary clutch. You look at the tach in-action as you are driving.

    Stop using the recorded tach feature, pretend it does not exist.
     
    Viimeksi muokattu: 9/3/18
  16. Akela

    Akela Well-Known Member

    Ainakin omasta kelkastani tein sen huomion, että tyhjäkäynnilläkin jää max.rpm muistiin ~1600, vaikka livenäyttö antaa 1250-1300rpm. Tiiä sitten mikä on totuus, mutta ilmeisesti kuitenkin vetoja tuntuu olevan eniten kun liveen tallentuu se ~8100. (¿)
     
  17. kaner

    kaner HC Evo 153"

    Eikös ne kierrokset käy heti jossain tuossa 1600rpm kun sen vetää käyntiin ja siitä sitte tippuu? Livenäyttöön se 7900-8000
     
  18. Helge

    Helge Well-Known Member

    Laitoin pari prikkaa pivot pulttiin ja kävin testailemassa.. Livenäyttöön paikaltaan lähtiessä 8000rpm, josta tippuu 7500-7700 ja jää siihen kelluun.. Vetoo tuntui olevan silti enemmän ja keula pysyi paremmin ylhäällä.. Siihen max kierros systeemiin oli jäänyt 8225rpm..

    Otin toisen prikan pois ja täytyy käydä testaamassa..
     
  19. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Millä rampin asennolla ajat? Itse laittaisin 3 tai 4 juurikin vähäisemmän overshootin takia. Sillä paino sitten kohdilleen.
     
  20. Mihaline

    Mihaline 2 X YAMAHA

    Jep. Saaks tähä vielä kirjottaa että haluatko tahallaan särkeä moottorin?
     

Suosittele tätä sivua