Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 19/2/13.

  1. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    CA:t kun läväyttää niin menee piiiiiitkiä matkoja suksi ilmassa ja homma on hallussa kokoajan :D, eilen koin valaistuksen minäpä pukkaan kampille yv:tä.
     
    Viimeksi muokattu: 26/1/20
  2. rikukoo

    rikukoo Well-Known Member

    Ootteko saanu alustaa säätelemällä ohjausta kevyemmäksi? Vai voiko tuolle mitään
     
  3. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Tuota, mikkä sukset siinä on nyt käytössä? Missä paikassa on telasto, originaalissa vai se muu? Onko iskarit vakiot alustas ja suksis? Originaalisuksi oli omissa havainnoissa kevyt, mutta vaarallinen minulle, siis kelkassa. Tuikki kuin ajokoira jänisjahdissa...

    Nyt viimeinen ajotesti meni bladella, jolla ohjaus keveni powdereihin verrattuna. Tosin, on mainittava jotta bladella ajomäärä vielä vähäinen ja ajoalusta lähes kovahko. Samalla kelillä, sekä uraosuudella, ei ollu powderitkaan älyttömän raskaat. Powderit toimi itellä aika hyvin, toki väliin joillain keleillä powderi on/tuntui raskaalta.

    Mutta, kerro vähän enempi..

    Itseasiassa, eilen pohdin päissäni josko saisi jostain rajoitinremmiä jossa ei ole reikiä lainkaan. Ihan kokeiluna vaan testailis,,,, mutta eipä tuota luntakaan ole kuin soseeksi....
     
    Viimeksi muokattu: 9/4/18
  4. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Alusta alempiin reikiin (takaa keskimmäinen) ja keulille bladet sekä jämyllä jousella ylipitkä keppi etupukkiin on kevyt ajaa, jopa 800RE tuntuu aivan karmean raskaalle ajaa ohjauksen puolesta.
     
  5. rikukoo

    rikukoo Well-Known Member

    Eli pitäs etupukkiin päivitellä uutta jousta yms. Onko kukaan laittanu itelleen pikasäätöä hihnan kireydelle?
     
  6. Hurulau

    Hurulau Well-Known Member

    Kuinka jämyilä vietereilä ja millasilla esijännityksillä teillä on etupukeissa nuita ylipitkiä keppejä, kuitenki niin ettei mene aivan lattarauta tunnelmaksi ajelu. Ja kuskin paino?
     
  7. jarimink

    jarimink yamaha viper xtx

    Ite kokeilin 315mm/50mm fox 180 jousella 75kg en tykänny keikkui etupukilla nyt alla totaltekit jossa pituutta 4mm vakiota enempi ja koitan 10mm lyhyempii etukeppejä saas nähä
     
  8. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Ne vakiot kepithän on 470? ja totaltekit 475, vakiota lyhyempiä meinasit kokeilla? Minä muistaakseni kokeilin 465 pitkiä ja aivan keula maassa meni tai semmoinen fiilinki oli.
    Mulla oli Öhlins 46mm 305 tai 310 pitkänä, jossakin kaikki pituudet ylhäälläkin mutta lappu hukassa, tais olla 34N tai 36N jousi, ei se herkkä ollut mistään päin mutta pystyi pamauttamaan jo aika hyvin vastapattiinkin ja pysyi aika hyvin patin päällä kaikkine simmailuineen.
    Varoitus niillä Totaltekeillä ajavilla mitä olen parilta xf/viper kuskilta kuullut ja nähnyt iskarihuollosta, ne on jo sen verran mukavat ajella ja kestää rysäyttää niin saattaapi löytyä aika monta heikkoa paikkaa vaikkei montaa osaa olekaan telastossa.
     
  9. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Omassani seuraavat dimenssiot:
    - etupukki: 30-36 N/mm, esijännitystä 5mm (muistaakseni ei ole alkuarvosta kirrattu)
    - takapukki: 38 N/mm, esijännitystä 5mm (myös tämän esijännitys alkuperäinen)

    Kuskilla painoa luokassa: 70-75kg ajovermeet niskassa.

    Kommenttina vielä: Hiukan voisi olla "lievempi". Alle puolen tankin polttoainemäärällä joskus tuntunut pintakovalta. Mutta, kantavuutta kuitenkin löytyy, joten en ole lähtenyt muuttattamaan mitään. Simmitys ei ole ihan alkuperäinen.
     
  10. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Jaahas..pitänee aktivoitua nottei talvi yllätä... Muutkin varmaan pistäny merkille tukivarsien holkkien välistymisen. Keväällä tarkastin ja toisen puolen holkit liian väljät. Oikee ihan ok. Vaan kummaltakin puolen aattelin uusia. Muistelen jotta vasurissa tuntui heti uutena välystä mutta aattelin vaan sen kuuluvan hintaluokkaan. Kannattee varmaankin originaalit tilata. Tieten, onhan tuolla jo ikääkin....
     
  11. jarimink

    jarimink yamaha viper xtx

    lähetä mallit samille karstulaan niin ei tarvii enempi uusia ja saa muutkin jatkossa tilata niitä
     
  12. rikukoo

    rikukoo Well-Known Member

    Onko kukaan laitellu viperiin xenoneja vakio halogeenien tilalle?Tai ledejä?

    Oliko tässä h4 kanta vai millä kannalla oli polttimot?
     
    Viimeksi muokattu: 1/10/18
  13. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Ovat H4:sia. Itekin joskus tuota pohdin. Vaan mitä vähemmän ylimääräistä elektroniikkaa sen parempi. Tuo nyt sit mun ajatus. Muute, ite säädin suuntauksen lähes niin alas kun vain kehtas. Parani selkeesti vaikka lyhyet näyttääkin erittäin lähelle. Mutta pitkät ei sitten enää pitkin puiden latvoja. Päivä valossa lyhyillä ja heti kun lyhyiden valo havaittavissa hangella päästelen pitkillä. Toki alkutalven pohjosen päivävalossa ei oikein riitä mikää. Josko tehokkaat lisäledit ois käypät. Kuten oli viime talvena virolaisporukalla. Niillä oli lediä keulilla ja joillakin kypärässäkin. Oli kyllä luumenia ja candeloita mallikkaasti.
    Hiukan epäilen pelkästään h4:ien vaihtoa ledeihin tuovan haluttua etua. Mutta, eipä sitä tiedä ellei kokeile. Voihan sitä vaikka modata umpiota ja kiinnittää neljä pyöreetä lisäpitkäled valoa...toiset kohistaa hiukan lähemmälle ja toiset kauemmas...
     
    Hemikoo tykkää tästä.
  14. rikukoo

    rikukoo Well-Known Member

    Tuli tilattua xenonit, saa nähdä miltä näyttää ja miten toimii.

    Mutta löytyykö mistään ohjetta alustan rasvaamiseen? Onko tässäkin kelkassa vain normi rasvanipat telastossa? Onko keulassa mitään?
     
  15. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Olikohan..ei yhtää muista. Pitänee myös vilkasta. Yleensä suihkannut tunkeutuvaa voidetta, teflon pohjaista tms, paikkoihin jossa nylon holkki. Suksisatulan ja olkatapin holkin on hyvä voidella kunnolla jottei kosteus jäätyessään aiheuta välysten lisääntymistä. Alustan voitelussa ei kannata vaseliinia säästää. Kosteus jää helposti holkkeihin. Ehkäpä purku osiin puhdistusta ja voitelua varten on hyvä tehdä. Saa hokkien kestolle lisää ikää helposti eikä pitkät pultit jäädy jumiin. Itellä noin käynyt joskus ja pultti jäi kairaan..
     
  16. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    IMG_20181002_183602.jpg Tuohon kohti onnistui rasvanippa laittaa. Tuskin tuossa ainakaan haittaa on rasvaamisesta, kun sen verran liikkuva paikka ja metallit hankaa vastakkain. Muistaakseni oli joillakin kulunut olkatapin reikä soikeaksi.
     
    Fudge tykkää tästä.
  17. rikukoo

    rikukoo Well-Known Member

    Löysin ite telastosta 2 nippaa, oliko niitä enempää sitten?
     
  18. Seiti

    Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

    Eipä sielä vakiona sen enempiä maha olla.
     
  19. Makestain

    Makestain SR Viper XTX & Nytro RTX

    Kolme taitaa olla - kääntöpyörien etupuolella kahdessa akselissa/tuessa jotka jotakuinkin päällekkäin ja sitten keskempänä telastoa etu- ja takapukin iskarin alapäiden välisessä akselissa/tuessa. Löytyykö?
    Näin olen kirjannut omiin muistiinpanoihin ettei tarvitse aina niitä etsiä misssä ne on ja montako. Löytääköhän joku neljännen :)
     
  20. rikukoo

    rikukoo Well-Known Member

    Mistähän kannattaisi katsella varaosia tähän viperiin? Tuntuu ettei suomesta oikein löydy mistään verkkosivuilta tarvittavvaa osaa , tai sitten on vain sivustot hukassa.

    Hakusessa olisi siis tämmöiselllä osa nro oleva kääntöpöyrä telastoon. AC : 3604-792
     

Suosittele tätä sivua