Monikäyttö kelkka vai onko sellaista?

Keskustelun 'Minkä kelkan ostaisin?' on aloittanut käyttäjä Pirttis70, 8/11/18.

  1. Pirttis70

    Pirttis70 New Member

    No niin,kelkka pitäisi taas hommata mutta on vaan noi kelkat muuttuneet sitten juniori vuosien
    Eli viimeksi ajanut pääsääntöisesti vm.-84 et340 yammulla(joo tiedän,museovehkeitä nykyään)
    Ja nyt pitäisi hankkia 2000 luvun menopeli
    Kelkka hinta max.3-4t tarvittaessa reki pitäisi tulla perässä
    Mitään metristä umpista ei kuitenkaan tarvitse päästä,mökille pitäisi kuitenkin päästä reki perässä
    Katsellut nuita 4-tahtisia mutta onko liian painavia?
    Sais kuitenkin olla jonkun verran ruutia koneessa kun suurin osa ajosta kuitenkin yksin ja reitillä olis ihan mukava pysyä muitten mukana
    Ja vaikka ikää onkin jo kohta 50v niin urheilullinen kelkka on mieluinen(ajanut motocrossia lähes 10v)
    Mikä olisi sopivin urheilullinen yleiskelkka?
     
  2. vetkulilm

    vetkulilm -23 Freeride, -19 Iron dog 600R

    Tuohon hintaluokkaan ehkä joku Jammun RX-1... Apex meneekö liian hintavaksi.. Ja pitemmällä matolla kun kahtoo niin ee niin heleposti tarvihe kaivaa. Nuo on kyllä möhköjä että jos upotat niin saa kyllä paidan märäksi sen jälkeen. Tuon hintaluokan 2-t vehkeissä alkaa olla remppaa jo jonkun verran, toki poikkeuksiakin aina löytyy
     
  3. Mazaa

    Mazaa Lynx rave re 600,800

    Kyllä sillä 4000 saa jo -12 lynx retä jolla reitti maistuu, ja nimenomaan sellaisen jossa on kone rempattu jolloin en näe ainakaan itse ongelmana jos on enempi kilometrejä taulussa. Mutta on siis täysin reitti kelkka, eiköhän silläki mökille pääse
     
  4. ParCatti

    ParCatti SKS 850 / Renegade ACE

    Meillä on ukkokelkkana Catin XF1100. Hyvä yleiskelkka kun meilläkin on mökiltä vähän matkaa reitille. Enemmin ajetun uskaltaa ostaa kun moottori on erittäin luja (Suzuki).
     
  5. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Tuo reki ja sen kans ajettava maasto siinä eniten vaikuttaa ja missä päin suomea nuo ajot suoritetaan. Jos on mahdollisuuksia ajaa jälki eka pelkällä kelkalla ja antaa sen kovettua niin eipä siinä taida olla sen jälkeen mitään väliä millä kelkalla sinne menee - varsinkin jos lunta on max polveen tms. Tuo XF on varmasti hyvä vaihtoehto seka käyttöön. Joka merkiltä löytyy puolipitkää sporttia joka toimii joka alueella. Jos haluaa painottaa enempi reitti puolta, sillon ottaa lyhemmällä telalla. Monessa "pätkässä" on nykyään 325 pitkä tela, joten sellanen menee ummellaki jo yllättävän hyvin kun painopiste jne on paremmin ajateltu ku noihin ET aikoihin.

    4 tahti ei kelkoissa sitte merkitse mitään polttoaine kuluissa, luultavasti 2t vekottimella pääsee vähemmällä jos otetaan yhtään semmosta peliä verrokiksi missä on yli 100hp. Mutta onhan se melu ja haju eri luokkaa ja veto muutenkin tasaisempaa vs haisuli.
     
  6. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Kaverilla -09 Lynx Xtrim 600 etecillä (Ski-Doo renegade hyvin sama). Noihin hakijan spekseihin istuu minusta kuin hanska käteen, jos vain budjettiin löytyy sopiva yksilö. 4000-5000€ paikkeilla noita välillä näkee 5-10tkm ajettuna. Hyvin se kaveri on rimmillä roikkunut vuoriporienkin matkassa vaaroissa +metrin hangissa, välillä toki vähän teetättää ummessa, mutta aika hyvin pääsee. Reki tulee perässä ajetulla jäljellä, kunhan kuorma pysyy järkevänä ja lisäpenkillä menee tourinkiajotkin mallikkaasti. Reitillehän tuo on jo hyvä kelkka. Kulutuksen suhteen varsin vähäruokainen.
     
    Viimeksi muokattu: 9/11/18
    Nipademu ja M.E.A tykkäävät tästä.
  7. Pirttis70

    Pirttis70 New Member

    Kiitoksia kaikille tähän mennessä vastanneille,paljon hyviä mahdollisuuksia ja tosiaan rx1 kyllä katsonutkin tosin jäänyt miettimään riittääkö pätkä vai pitäskö kuitenkin olla pitempi?
    Ja mielellään kyllä 4-tahti sais olla. Reki tulee perässä pääsääntöisesti merenjäällä ja tarkoitus olikin ajaa mökille jälki valmiiksi ennen kun reen kanssa sinne lähtee.
    Lähinnä mietityttää noi painot onko niillä loppupelissä niin hirveästi merkitystä?
    Minkälainen peli sitten toi XF catti on? Entäs sitten Jaguar turbo,sellainenkin näkyy tuossa naapuri kylässä olevan myynnissä
     
    Viimeksi muokattu: 9/11/18
  8. Salvelinus

    Salvelinus 49 Ranger 900T -23

    Itse etsin noin samoilla kriteereillä monikäyttökelkkaa. Erona oli se, että painotin hiukan enemmän umpisen ominaisuuksia reitin kustannuksella. Ajan paljon jäällä ja kelkassa piti olla sopivasti voimaa ja telassa lappua, jotta se kulkee lumisohjossakin. Ja koska kuitenkin joskus jää kiinni, niin mitään tonnikeijua en halunnut. Valinta kohdistui 600 kuutioseen (2-t 125 hv) Polaris Voyageriin, tela 146 tuumaa (370 cm, lappu 44 mm). Vakiona löytyy hyvä tarakka ja saa myös kahden istuttavan penkin. On ollut omaan käyttöön loistava kelkka, mutta reitille pitäisi vaihtaa kaikki iskarit. Reki kulkee kevyesti perässä.
     
  9. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Mitenköhän nuo Yamahan nelarit RX-1, Apex, Venture...pääsevät ummessa? Jotenkin vahva fiilis etteivät taida kovin hyvin reitin ulkona pärjätä edes puolipitkänä?

    Sillä vain mietin, että hinnat noissa on hyvin kohtuullisia ja voisi kakkoskelkaksi harkita tuohon hintaluokkaan.
     
  10. mikada

    mikada Yamaha Sidewinder 2017

    No kokemuksella voin sanoa, että RS Venture TF kulkee kyllä ummessakin, mutta mitään umpista vaaranlaitaa ei kannata lähteä valloittamaan. On ollu toistametriä lunta, kun olen sillä porkannu reitinpohjaa, jotta saa seuraavana päivänä vetää parireellä tukkeja/pöllejä metsästä pois.
     
  11. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Jep. Omiakin kokemuksia on nelari venturesta tullut ja eihän sillä kummoisesti ummessa mennä. Hyvälle reitille rauhalliseen tourinki turraukseen soiva kampe. Muussa käytössä ei jatkoon.
     
    Viimeksi muokattu: 6/8/19

Suosittele tätä sivua