Pirkanmaan maastoreittipoolin urat!

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä paikkari, 16/1/15.

  1. K.Pukarinen

    K.Pukarinen Lynx Commander Gt -21

    Aikoinaan tuolla tuli poolin jäsenenä stilliä kannettua, sekin loppu kun yritti kysellä urista ja talkoista niin soitettiin suuta. Nyt Tamperelaisena outsaiderina ostan muutaman päiväluvan talvessa kun tietää suurinpiirtein reitin kunnon jo ennalta. Suurin murhe ja porun aihe on ollut minun mielestä tiedottamisen puute, talkoisiin saattaisi joku osua jos jossain olisi infoa niistä. Tieto lisää tuskaa, mutta tässä tapauksessa monesti tieto auttaa ymmärtämään miksi asiat on niin. Talkoohommat tuntuu olevan joka puolella ja sektorilla kuoleva juttu, helvetin vaikeaa saada väkeä mihinkään toimintaan nykyään. Tunteja on rajallisesti aktiiveillakin. Mitä pitää seurata ja missä jotta talkookutsut tavoittaa Pirkanmaan maastoreittipoolin käyttäjät/jäsenet? Ja käsi pystyyn kuka haluaa antaa haastattelun tänä talvena poolin puolesta kaupalliseen videohaastatteluun?
     
    Tapani Tulisalmi ja paikkari tykkäävät tästä.
  2. paikkari

    paikkari Kelkat on myyty!

    Muutama vuosi sitte tuli vielä vedettyä omaa lanaa esim. Seipäjärven uralla, mutta kyllä nyttemmin on mielenkiinto kadonnu ssiihenkin hommaa, juurikin tuon tiedottamisen puutteen vuoksi. Ei ole ikinä kelleen tullu mieleen, että jos sitä tietoa sinne poolinsivuille laittais, ni vois ollakin niitä kiinnostuneita ko. touhuun. Ei se homma nykypäivänä niin mene että, tulkaa poolin kokoukseen ni sitten tiedätte. Varsinkin kun hallituksen tarvii kokoustaa erikseen. Minusta tuommoisessa yhdistys toiminnassa, homman täytyy olla täysin näkyläpivää, ku ei kaikki kuitenkaan ole demareita.
     
    Tapani Tulisalmi ja palde tykkäävät tästä.
  3. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    Missä asiasta on soitettu suuta?

    Oma-aloitteisuudella niitä talkoita on täältä palstalta luotu jo kahdet tänä talvena. En minäkään koe, että velvollisuuteni on järjestää mitään. Ihan vapaaehtoisena tässä edelleen pyöritään. Kuka tahansa saa tänne kirjoittaa jos aikoo reitille lähteä ja on kaveria vailla. Tänne ja lärvikirjaan juttua niin eiköhän niitä kavereita ala löytymään. JAOJ kirjotteli lähtevänsä viime vkl. En ollut nähnytkään viestiä, kun fxjannu laitto viestiä, että olisi porukkaa lähdössä - lähdin mukaan. Samoin homma lähti viidakkorummun kautta liikkeelle myös Kurussa, jossa oli ilmeisesti ihan hyvin porukkaa? Kurun aluevastaava ei taida täällä palstalla kirjoitella, eikä taida olla facebookissakaan. Samanlailla homma toimii sielläkin. Joku laittaa aloitteen ja muut seuraavat.

    Se taitaa olla yhdistyslaissa määriteltyä, että hallitus kokoontuu ja sen jälkeen yleinen kokous? En ole varma, viisaammat voi korjata. Ei sieltä hallituksen kokouksesta kyllä ketään varmasti potkita pois jos sinne etukäteen joku eksyy kun samat asiat siellä käsitellään molemmissa kokouksissa. Monesti jätetty yleinen kokous pitämättä kun turha kahteen kertaan käydä samoja asioita läpi kun menee saman kaavan mukaan.

    Mikä se paras tiedottamisen kanava sitten olisi?

    Herneitä en ole vetänyt mistään nokkiinsa. Tuntuupi vaan niin turhauttavalta edes yrittää mitään kun ovista ja ikkunoista sataa paskaa niskaan. Täällä palstalla vittuilu ei tätä hommaa paranna. Sillä sinne kokouksiin on koiteltu porukkaa houkutella, että saisi ihan pöydän ääressä keskustella ja käydä niitä asoita läpi ja etsiä yhdessä parannuskeinoja. Olisi vaikka joku tiedotusvastaava, jolle joka alueelta raportoitaisiin asioista, joka sitten "poolin" nimimerkillä kirjoittelisi niitä hommia tänne vai kuinka? Lisää väkeä siihen hommaan tarvitaan. Se on päivänselvä asia. Kyllä täältä tähän hommaan tahtoa löytyy nyt kun sitä on vähän kaiveltu.
     
  4. K.Pukarinen

    K.Pukarinen Lynx Commander Gt -21

    Missä asiasta on soitettu suuta?
    Liian vanhoja asioita 7-8v sitten.

    Mikä se paras tiedottamisen kanava sitten olisi?
    Teillähän on tuo facetili Pirkanmaanmaastoreittipooli, sinne talkookutsuja, uran kunnosta avoimesti ajankohtaista tietoa, lumi ja jäätietoa yms

    Täällä palstalla vittuilu ei tätä hommaa paranna.
    Jos allekirjoittaneen kommentoinnin tulkitset vittuiluna niin väärin oli tulkittu.
     
    Tapani Tulisalmi tykkää tästä.
  5. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    En tulkinnut sun kommentteja. Se oli ihan yleisesti kirjoitettu.
     
  6. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    Mä oon sitä fabotiliä pyörittänyt täältä "omasta alueestani". Pitäisi olla joka kulmalle joku joka sitä tiliä käyttää - ajatuksia?
    ...esim kurussa ei taida olla ketään. Esim minäkään en tiedä mikä siellä on homman nimi. Pitäisi olla paikallinen.
     
  7. K.Pukarinen

    K.Pukarinen Lynx Commander Gt -21

    Ylläpitäjiä pystyy lisäämään joten jokaiselta kulmalta pystyy jokainen päivittämään saman lipun alta.
     
    Tapani Tulisalmi tykkää tästä.
  8. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    Talkookutsun voisin väsätä ensi viikonlopulle Ruovedelle, mutta kun en itse ehdi. Hyvät talkoot, mutta järjestäjä puuttuu. Sen takia olisi fiksua, että kaikki ilmoittaisivat omista menoistaan ja sen mukaan porukkaa kasaantuisi. Jos kaikki menee "aluevastaavan" kalenterin mukaan niin siten se ei pelkästään toimi. Esim helmikuussakin mulla tulee 3viikonlopun tauko, etten pääse täällä kelkan selkään ollenkaan. Jos tuommoiselle ajalle jää aluevastaavan tehtäväksi talkoiden järjestäminen niin ohi menee.
     
  9. JJO

    JJO Polaris Axys PRO-X Switchback 600

    Piru, kun facebookissakaan ei oo kaikki. Itse kuuluun tähän alkukantaiseen joukkoon. Onneksi sivuja pääsee kuitenkin lukemaan, vaikka ei siihen kuulukaan.

    Whatsapp ryhmä toimii hyvin naapuriseuran puolella eli, SuSeMK:lla. Vaarana on aina, että keskustelu ei pysy asiallisena, mutta pysyyhän se kun pidetään se sellaisena.!

    Tuonne ei kuuluisi ***lukuvat eivätkä mitkään muutkaan asiattomuudet vaan ainoastaan kelkkailuun liittyvät asiat, oli ne sitten teknisiä murheita, reitteihin liittyvää tms.

    Se on tietysti selvää, että kaikilla ei ole sitä Whatsappiakaan...
     
  10. Jukka

    Jukka Well-Known Member

    Onko sitä Mäkelän pätkää pitkältikin avaamatta?
     
  11. Mileleo

    Mileleo Lynx X-Trim 600 Etec 2013

    Tiedottamisesta.

    Mielestäni virallinen kanava on http://www.kelkkailu.fi . Ei tämä foorumi tai naamakirja (ryhmä: https://www.facebook.com/groups/reittipooli/ ja sivu: https://www.facebook.com/kelkkailu/ ). Mikähän noiden kahden ero on? Toki näitä muita alustoja voi käyttää myös hyväkseen. Jollain kerhoilla on whatsapp käytössä. En tiedä miten käytännössä toimii tässä.

    Nyt käytössä on käytössä ainakin neljä tiedotuskanavaa, yritä siinä pysyä mukana. Niin onhan omilla kerhoilla vielä omat naamakirja sivut esim https://www.facebook.com/groups/112571978813635/ ja vielä omat web sivut esim http://www.p-hmk.fi/ http://www.ysmk.fi/ https://www.kurukelkkailijat.fi/

    Sivustolla saisi olla esillä:
    - Linkit naamakirja sivuille.
    - Linkit tänne eri keskustelu sivuille
    - Linkit kerhojen sivuille
    - Kokoukset
    - Talkoot
    - Pöytäkirjat
    - Lanaus aikataulu
    - Avatut reitit. Esim. https://www.hamsk.fi/5
    - Suunnitteilla olevat hankkeet
    - Nykyisten hankkeiden tilanne

    http://www.kelkkailu.fi/uraluvat/ Hinnasto vuodelle 2017.
    http://www.kelkkailu.fi/urat/ Mihin vuoteen status osuu? Onko jo asiat muuttunut.

    Isosta ponnistuksesta ei mielestäni ole kyseessä saada sivustolle edes osa edellämainituista asioista.

    Hyvin ahkerasti olette kyllä reittejä siivoilleet ja iso kiitos teille!
     
  12. Tapani Tulisalmi

    Tapani Tulisalmi Well-Known Member

    Nyt tuli asiaa JAOJ! Loistavaa! Tuo WhatsApp ryhmä todella kannatettavaa. Nyt vaan tuumasta toimeen, vai onko toimesta tuumaan ja ryhmä perusteilla. Joo, kuulun itse tohon SuSeMk:n ryhmään ja toimii hyvin. Välillä vähän, joo. Mut ylläpitäjät hoitavat kiitettävästi isommat kuprut pois. Hyvä niin. Tuo ryhmän perustaminen ei vaadi kuin muutaman klikkauksen. Rupee tieto kulkeen. Eihän tuo tietenkään kaikkia tavoita mutta, tuohon kun lisätää poolin sivujen aktiivinen päivittäminen (eivät olisi vuodelta ”kuokka ja kirves”) ja tuo naamakirja. Kyllähän tää homma saadaan kuntoon ja toimiin, kun yhdessä tehdään. Täähän on vaan meidän kaikkien kelkkailusta nauttivien etu. Jookos :)
     
  13. fxjannu

    fxjannu -19 Xterrain 850 RE 3700

    Nenoselta Varikontien ylitykseen saakka eli 12km käyty lävitse. Tosin torstain sateen jälkeen silläkin välillä uusi savotta luultavasti edessä. Jos oikein hyvin onnistuu voisin kuitenkin ehkä ens viikonloppuna toisena päivänä osallistua. Sitten menee 3 viikonloppua muissa harrastuksissa ja vko 8 ruotsin puutereilla.
     
  14. palde

    palde Hii-HOO

    Toivon todella paljon , että muualla asiat ovat tuosta muuttuneet ...koska suurin osa tekstistä on mun kirjoittamaa ...ja ylitte 7 vuoden takaa !?
    Ylöjärven seutu on tasan tuon kirjoittamani kuvauksen mukaisessa tilanteessa !

    Kaikki nää tiedottamisen tehostukset ja talkooisännän roolit sun muut ... enää ei tarvita kuin asioista perillä olevat "tiedottajat"
    Poolille on valittuna / palkattuna toiminnanjohtaja , joka minun mielestä voisi hoitaa Poolin "virallista" tiedottamista . Koska tietoa Hänellä ainakin pitäisi olla näistä ; Talvihoidon lanaussuunnitelma , seuraavaan syyshuoltoon budjetoitu rahasumma ja kohteet , Uusien reittihankkeiden tilanne ...yms.

    Nenonen on oikeessa tuossa kokouksien "yleisökadossa" , täydellisen turhaa on kokoustaa kokouksen vuoksi . Samat naamat oli mun aikana niin yleisessä- kuin hallituksen kokouksissa .
    Aikaisemmin ketjussa esillä ollutta kokousta siirrettiin , joidenkin ( kuten minun ) pitää kelkkailun lisäksi käydä oikein palkkatyössäkin , työvuorot lyödään lukkoon useampi viikko etukäteen ...joten aivan viikon varoitusajalla ei tuolloin pystynyt vuoroa vaihtamaan.
    Osittain on myös huonon tiedottamisen syytä tämä yleisökato kokouksissa , ja tämä ei koske pelkästään Poolin kokouksia ...Kyllä Meidän kerhon kokouksissa käy tasan samat naamat vuodestatoiseen , tiedotetaan kokouksesta kuukausi tai viikko etukäteen.

    Vielä kun löytyy jutunkirjoittaja tuonne alanlehteen ...mahdollisuus on annettu !!!
     
    Tapani Tulisalmi tykkää tästä.
  15. palde

    palde Hii-HOO

    Muthan oli lähes nimeltä mainittu Pirkanmaan maastoreittipoolin virallisilla sivuilla ( www.kelkkailu.fi ) ...Mutta samalla saa muutkin käyttäjät infoa mihin , miten ja minne rahaa uppoaa !
    Hyvä näin ...menkööt tällä kertaa näin , mulle sopii että tällä erää ammutaan viestintuoja :(
    Se että tuoko tämä avautuminen lisää rahaa Poolille , ja miten nuo mobiililuvat/päivä- tai viikkoluvat pystytään "jyvittämään" jonkun kerhon " alueelta" tuleviksi ?
    Sen tiedän että iso määrä kerhon jäseniä jättää poolimaksun maksamatta ...ja vielä varsin hyvin perustein ; moni on myynyt kelkkansa pois , osa taas "äänestää jaloillaan"

    Tässä päivitys nii ei tartte kaikien käydä erikseen sivuilla :

    Artikkelit
    Julkaistu 15.1.2019
    Tarkennusta syyshuoltoon

    Jotkut Kurulaiset ihmettelee mihin kerättävä kausimaksu menee.

    Riuttasen tie- Talasneva väli tuli maksamaan 3500e sisältäen

    rumpuputket,uusi sillan kansi,opasteita,vesakointi,kaivinkone.

    Lisäksi tehtiin Tammikankaan reitin muutos ja myös sinne uusia

    opasteita. Niistä tuli 600e lisää eli yhteensä 4100e. Esimerkkinä

    Kurusta tuli vuosimaksuja viime vuonna 2176e,siis puolet mitä

    laitettiin rahaa. Kaupungin avustus summa meni Kurun tamppari.

    Tässä faktaa mihin sitä rahaa kuluu. Ensi syksynä ison sillan kansi-

    remontti Kurun reitillä kodan luona ja muutama rumpu, vesakointia

    traktorilla jos kelit sallii ja traktoria kestää. Korjaustarpeita nyt jo tiedossa.

    Vastaavia töitä myös muilla alueilla tehty.
     
    Mileleo, Tapani Tulisalmi ja paikkari tykkäävät tästä.
  16. JJO

    JJO Polaris Axys PRO-X Switchback 600

    Luulen, että juuri tällaista hieman tarkempaa infoa väki kaipaa ja varmasti sitä kaipasi myös muut eikä pelkästään Kurulaiset.

    Summiakaan ei välttämättä tarvitse aina esittää vaan se riittää, että kerrotaan avoimesti, mitä on tehty ja missä sekä mitä aiotaan tehdä tulevaisuudessa ja missä.

    Myönnän, että itsekin olen kaivannut tällaista tietoa ja sitä on mukava saada. Paljon mielummin maksaa uraluvan (jonka muuten maksoin kiltisti varmasti ensimmäisten joukossa?), kun tietää, mitä sillä tullaan tekemään tai on tehty.

    Saisiko tätä jatkossa lisää ilman tällaista myrskyä täällä foorumilla? Tuon infon kirjoittaminen ei nyt kuitenkaan niin työläs homma varmaan ollut.?

    Yhteishenki pitäisi porukalle nyt saada luotua ja yhdessä alkaa tekemään asioita harrastuksen eteen. Se olisi varmasti kaikkien harrastajien etu ja samalla puolella meidän pitäisi olla?
     
    Tapani Tulisalmi tykkää tästä.
  17. paikkari

    paikkari Kelkat on myyty!

    Vissiin etupukin iskari alkanu alkanu kestään? Ite maksan sen luvan,jos innostun taas ajeleen. Menny vähän mielenkiinto edellisvuosien touhujen takia...
     
    Tapani Tulisalmi tykkää tästä.
  18. JJO

    JJO Polaris Axys PRO-X Switchback 600

    Tämä Nenosen ehdotus on mielestäni todella hyvä. Yksi henkilö voisi tosiaan olla tiedotusvastaava, jolle uravastaavat raportoisivat tehdyistä hommista, tarpeista ja nykyisestä uran tilanteesta. Tiedotusvastaava koostaisi näistä sitten tilannepäivityksen eri kanaviin on ne sitten mitä vaan. Nykyiset: nettisivut, Face, tämä foorumi.

    Tällä hetkellä kiinnostaisi tietää mitkä reitit ovat auki, eli ajettavissa.

    -Virroilla on ilmeisesti kohtuu hyvä tilanne?

    -Kuru-Seipäjärvi on avattu, mutta sielläkin riittää riippaa silmille? Ainakin kaksi viikkoa sitten oli näin.

    -Mäkelää on aloitettu avaamaan, vasta 1/4 reitistä saatu käytyä läpi.

    -Kuru-Kihniö?

    -Kihniö?

    -Mänttä-Vilppula-Kolho?

    Kirjoitelkaa nyt tänne, jos tiedätte reittien tilanteista. Tämä tieto on tervetullutta. Vaikka tiedän, että Seipäjärvellä pääsee käymään, en silti hyökkää sinne, koska en pelkää puutöitä. Kyllä siihen pätkään kyllästyy, jos se on ainoa auki oleva reitti tänä talvena.

    Pahoittelut yliaktiivisuudestani!
     
    Tapani Tulisalmi tykkää tästä.
  19. JJO

    JJO Polaris Axys PRO-X Switchback 600

    Kiitos kysymästä, kyllä se siltä nyt näyttää! ;):D
     
  20. Tapani Tulisalmi

    Tapani Tulisalmi Well-Known Member

    Yritetään nyt yhdessä saada homma toimiin! Kyllä @palde ja @JAOJ puhuvat täyttä asiaa. Onhan se nyt kumma, että me täällä palstalla väännetään kättä. Parannettavaa toiminnassa löytyy, se täysin selvää. Otetaan homma haltuun ja tehdään poolin reiteistä, se ”portti” laadukkaaseen kelkkailuun täällä ”etelässä”:D
     

Suosittele tätä sivua