ProCross F / ZR / El Tigre 2012 --> (kaikki mallisarjat)

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä Hjaurus, 13/4/12.

  1. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Onko mennyt muilla tunnelin etuosia? Meillä on menossa poikki näköjään, ja muutenkin näyttää rovi pehmiävän. Ajettu vajaa kymppitonni.
     
  2. Juha88

    Juha88 8000 RR

    8000 RR cashima QS3 iskuilla niin on valmis peli patikkoon..
     
  3. sepe96

    sepe96 Member

    Zr 6000 rr Vm 2014. Mitkä on jousituksen perussäädöt? Eli etuiskareiden paine, etupukin esijännitys hakajousien oletussäätö ja kaikkien klikkereiden oletussäädöt? Onko klikkereille samantapaista taulukkoa kuin lynxillä (soft, medium, sport)? Mikä on rajoitinremmin oletussäätö? Edessä fox evol pumput kahdella lisäsäiliöllä, etupukki foxin yhdellä lisäsäiliöllä ja kierrejousella, takapukki lisäsäiliöllinen foxi hakajousilla.
     
  4. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    En tiedä lukeeko tuollaista perussäätöä missään. Jos ei ohjekirjassa lue niin sitten voi olla hankala juttu.
    Mutta ensinnäkin jos se alusta on vakio-osilla niin vaihda etupukin jousi ( esim. lineaarinen 180lbs, jos kuski yli 90-100kg niin 200lbs toimii hyvin) ja ainakin 15 mallin perusteella käytä iskarit alustan osalta ainakin simmityksessä. Toki siinä 14 mallissa voi olla eri säädöt tehtaalta.
    Keulassa painetta perussäiliössä varmaan joku 80-90 psi ja sitten lisäsäiliöön oman maun mukaan vähän enempi ( 120psi esim). Rajoitinremmiä olen melkein cateissa pitäny niin löysällä kun pystyy, että iskari ei pohjaa. Jos siinä on vielä se vakio etupukin jousi eli sellainen, missä toisessa päässä kierteet on hyvin lähellä toisiaan niin se on kyllä minusta huono. Se on pinnasta liian pehmeä ja sitten lopusta liian jäykkä. Ainakin KPM Techiltä löytyy hyvät simmit tuollaiseen, varmaan monelta muultakin iskarisepältä. Ainakin 15 vuoden 7000RR mallin vakiosimmiä alustassa voi kuvailla pintakovaksi, mutta huonosti kantavaksi eli tuntuu Racelta, mutta ei ole sitä. Hyvillä simmeillä se alusta on niilläkin vakioiskareilla suht mukava ja kantaa siltii isompaakin röykkyä.
     
  5. sepe96

    sepe96 Member

    Miten hihnan kireyden säätö tehdään? Ohjekirjassa lukee jostain säätö laitteesta, toisiosta löytyy 10mm pultin kanta millä kireyden säätö onnistuu, mutta onko oikein tehdä sillä?

    Mitä öljyä olette käyttäneet? Voiko laittaa jotain muuta kuin ctekkiä, esim Teboilin täyssynteettistä?
     
  6. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    mikä kelkka ja vuosimalli?
     
  7. sepe96

    sepe96 Member

    Zr 6000 rr Vm 2014
     
  8. Fudge

    Fudge Lynx GL 360 Syncro

    Vartsun pultti auki ja sinne rikkoja lissää tai vähemmäksi niin saa sääjettyä remmin kireyden.. öljy kannattaa olla yhtä notkiaa ko ctecciöljy..
     
  9. Nebwy

    Nebwy Lynx RE 600 R Enduro 2022

    Kun ei ole tietoa onko sulla siellä etupukissa vakiokeppi ja onko alustan iskareita simmattu ja jousta vaihdettu vaikee neuvoo. Jos siellä on vakiot alla, ni kyl huomaa varsinkin etupukin kohdalla, et lyö läpi aika helposti vaik ruuvaisit kiinni klikkerin. Silloin niinkuin perttunikin tuossa mainitsi ni jäykempää jousta ja simmaat molemmat iskarit, muuten ei toimi. Itse vaihdoin koko etupukin iskarin 50mm, ja sekin pitää simmata(uus kivireki).
    Hakaneulaset tais olla ykkös asennossa uutena, mut ainaki kakkoseen laita ne.
    Etuiskareihin suosittelen Evol (pienempi säiliö) 120-130 psi ja Main 80-90 psi. Rebount 10 , puristus 13.
    Työkalu pussissa on eri korkuisia säätölevyjä hihnan korkeuden säätöön,ainakin pitäs olla.

    Öljyistä sen verran, älä käytä mitään muuta kuin Catin omaa c-tec öljyä, vaik " asiantuntijat" kuinka toista mussuttaa!
    Silloin kuin itse vielä catiskolla ajoin, ni ne pari-kolme konerikkoa täällä perällä, oli tullut juuri muun merkkisillä öljyillä ajettuna.
     
  10. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    F800 -13, booaa, paukkuu ja sammahtelee. Jonkin ajan päästä pelaa taas hetken kunnes uudestaan samat oireet. Erikoisin oire on ettei aina sammu virta-avaimesta. Onko vihiä mistä lähdetään setvimään vikaa?
     
  11. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    En tiedä onko uudemmissa sama mahdollista kuin vanhemmissa. Koneelta tuleva johtosarja oli suojattu muovi "pussilla". Sinne kun roiskui paisarista nestettä niin ei sammunut, ei kyllä muita mainittuja oireita.
     
  12. TR76

    TR76 Lynx Bd 850 re 3700 22.Lynx Bd 850 re 3700 21

    F800 vm 12 mulla kans kiihdyttäessä booailee ennenkun ottaa kierroksia, parhaiten lähtee pienellä kaasaun pumppaamisellaa.
    Onkohan kyseessä vika vai ominaisuus?
     
  13. musta dragon

    musta dragon Lynx Xterrain Re 900 ace turbo R -2022

    Löytyisikö viisaammilta apuja ongelmaan kun f800 -12 snopro tahtoo mennä mutkissa enemmän kyljellään kuin tassuillaan:eek: Keulalle laitoin Float 3 evol rc 2 iskarit ja telastossa on Totaltekit. Kallistuksen vakaaja on ehjä. Kallistelu on pahimmillaan mutkaan mentäessä ja mutkassa. Vaikka kuinka roikkuu kelkan ulkopuolella, niin silti tahtoo pyöriä yli. Paineet keulalla on 70 pääsäiliössä ja 120 evolissa. Alusta olis muuten aika makiasti säädöissä, mutta pitäis vielä selvitä noista mutkistakin... Millä ongelmaa lähtisi ratkomaan? Jäykemmäksi en keulaa lähtisi enää laittamaano_O
     
  14. Nebwy

    Nebwy Lynx RE 600 R Enduro 2022

    Kuulostais, että on liian etupukin varassa. Eli kannattais etupukin jousta löysätä jonkin verran. Miten kääntyy? Jos huonosti ni laita hakaneulaset pykälää tiukemmalle. Se taas kompensoi tuota etupukin painetta ja tuo keulan enemmän ohjattavuutta. Eli keulan paine kasvaa ja näin ollen ei keiku etupukin varassa.
    Mutta ennen kuin teet MITÄÄN, ni säädä nuita etupään iskareita. Minusta sinulla on tuo Main 70 psi liian matala, nosta se 80-90 psi. Ei se noilla psi mee liian kovaksi. Sehän säätää tuon kelkan keulan korkeutta/jousituksen jäykkyyttä alkupäässä. Evo psi on ihan hyvä.
     
    Viimeksi muokattu: 2/2/19
  15. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Periaate on jos meet mutkaan sisään tai mutkassa pikkukaasulla ja suksi nousee, kiristä jousia(paineita), hidasta vaimennusta lisää tai sitten keikkuu etupukin varassa kuten ylempänä kuvattu... Yksi säätö kerrallaan ja jos ei toimi (menee kovaksi tai ei auta asiaan) niin palauta ja seuraava ja hankaa sitä yhtä ja samaa mutkaa kokoajan missä ongelmia on.
     
  16. sepe96

    sepe96 Member

    Zr 6000 rr Vm 2014. Mikähän mahtaa olla kun kaasun lyö pohjaan niin aluks tuntuu että hyytyy ikään kuin vähän aikaa olisi liian iso vaihde ja myös täys kaasulla kun ajaa vähän aikaa niin veto loppuu ja sitten taas yrittää vähän vetää. Onko näissä ollut jotakin tyypillistä mistä vois johtua?
     
  17. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Suunnilleen kaikissa liittimissä mitä voi kuvitella, vettä sisällä... Ilmeisesti myrkkyä kun aina välillä käy lämpimässä tallissa ja sitten takaisin ulos ilman että ehtii sulaa ja kuivaa kokonaan.
     
  18. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Ja nyt sitten toimii?
     
  19. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Ainakin lyhyen testin perusteella.
     
    T-Cat tykkää tästä.
  20. pezq^

    pezq^ Nykyää Lynxejä

    Ainaki yleisesti nii jos kuomun isoliittimessä vettä nii tekee iha mitä sattuu, sama homma jos ecu liittimisä vettä. Justiin se viileässä tallissa, ja järvenpohjassa käyttö myrkkyä.:p
     

Suosittele tätä sivua