Avattavat umpikypärät/ avokypärät visiirillä

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä vinski, 10/1/19.

  1. vinski

    vinski Ski-Doo Summit 850 X -20

    Itsellä olisi hakusessa tuollainen avattava umpikypärä tai avokypärä visiirillä.

    Viime talvena ostin BRP:n modular 3, kun moni kehui sen olevan hyvä yms. No hyvä se onkin, mutta ei sovi omaan pään malliin ja paksuposkisena alkaa painaa poskia ikävästi pidemmän päälle.

    Katsellut nyt tollasta MT Atomia tai vaihtoehtoisesti avokypärää visiirillä, esim. Lazer LZR JH1. Millaisia kokemuksia näistä??

    Kypärä tulossa siis lähinnä latujen ajoon yms. työkelkalla kurvailuun. Tuntuisi jotenkin mukavammalla vaihtoehdolta kun crossikypärä ja turvallisemmalta kun karvalakki.
     
  2. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Kun raskin niin ostan 509 delta R3 2.0. Oli ainakin hyvän oloinen päähän eikä puristanut naamaa niin kuin jotku. Oikeastaan myös tuon oranssin aurinkovisiirin takia. Kun käytän silmälaseja niin tulee ajettua paljon ilman ajolaseja kun muuten vetää helposti huuruun. Visiiri toimis varmaan hyvin ja suojais pusikossa oksilta.
     
  3. fleec

    fleec Well-Known Member

    Onkos kellään kokemusta uudesta Oxygen umpikypärästä ja miten visiiri pysyy sulana? Näin lasien käyttäjänä kiinnostaa lasien käyttäjien kommentit, samoin modular malliesta kokemukset.
     
  4. Salvelinus

    Salvelinus 49 Ranger 900T -23

  5. veeqs

    veeqs Well-Known Member

    Omat kokemukset on seuraavista kypäristä:
    Modular 2 normivisiirillä ja sähköllä, normivisiirillä kuonokopan kanssa kovilla pakkasilla toimii ilman silmälaseja. Silmälasit ummessa tällä setupilla, Sähkövisiiri toimii ilman kuonokoppaakin mutta ei kestä silmälaseja. Kuonokopan vuotaessa vähääkään menee samantien lasit umpeen.

    FXR Torque normaali visiirillä, kovilla pakkasilla huurtuu kuono kopasta huolimatta, kevät hangilla toimii hyvin. Silmälasien kanssa silmalasit huurussa, kuonokoppa vuotaa.

    Avokypärä visiirillä on oma valinta puun ajoon kelkalla ja mönkijällä. Jos haluaa estää visiirin huurtumisenpitemmillä reissuilla, niin ostaa FXR/vastaavan tarrakiinnitteisen kuonokopan ja laittaa sen.
     
  6. Raidman

    Raidman Well-Known Member

    Mulla ollu tuo MT Atom käytössä n. 5-vuotta ja toimii edelleen. Visiirin sähkölämmitys suhteellisen tehokas eli toimii myös jäätävässä tihkussa eli voin hanskalla pyyhkäistä visiirin aina välillä puhtaaksi. Ainut mikä on vähän alkanut repsottaa on tuo visiirin alareunassa oleva punainen kaistale. Niin ja kyllähän tästä umpipotasta saa kettuilua kuulla kaikilta crossi miehiltä.
     
  7. karra

    karra Well-Known Member

    Tämän talven ajellu HJC:n IS-MAX 2- kypärä päässä sähkövisiirillä.
    Muuten toimiva setuppi, mutta jäätää tuon avausmekanismin lukituksen umpeen.
    Tauolla saa repiä läskeineen päästä ja sitten sulatella puhaltamalla ja milloin mitenkin tuon lukituksen auki, että saa takas päähän.
    Vois pysyä paremmin sulana ilman hengityksenohjaimia, mutta tuossa omassa kelkassa kun ei ole oikein tuulisuojaa, niin käy semmonen votakka kypärän sisällä, että vesi valuu silmistä.
     
  8. rupsu

    rupsu GLS 3500 FC, G-type 670x BigPipe, -21 Enduro 3500

    Hommasin 509 delta R3 2.0-kypärän. Minulla on ennestään 509 altitude koko M. Tämä uutukainen delta R3 pitikin ottaa S-kokoisena.
    Itse olen ookoo-tyytyväinen tähän 509:n R3:n.
    Hyvää:
    *minun päähäni istuvuus on todella hyvä
    *visiiri pysyy hyvin sulana niinkuin edellisessäkin FXR:n sähköpotassa
    * magneetti-kiinnitteinen leukahina on hyvä ja nopsa

    Huonoa:
    *oranssi aurinkosuoja on huurussa, eli ei pysty käyttämään talviolosuhteissa
    *aurinkosuoja valuu itsekseen alas jos ajaa patikkoa
    *visiirin keskialueella horisontaalisesti on optinen poikkeama. Alkuun tuntui oudolta mutta näköjään silmät tottuu

    Muuta:
    Piti hommata peittävämpi kypärämyssy joka suojaa suun ja nenän.
    Kypärän "lieve" pitää repiä/asetella alas leuan alle. Jos ko. lieve jää kypärän sisään niin ajoviima syväjäädyttää hampaat, nenän ja lopulta koko pään!
    Voin suositella, mutta sovita ennen ostoa.
     
  9. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Niin sitäkö aurinkovisiiriä ei voi käyttää pelkästään?
     
  10. rupsu

    rupsu GLS 3500 FC, G-type 670x BigPipe, -21 Enduro 3500

    Jaa, enpä oikein osannut ajatellakaan? Eli visiiri ylös tai pois ja sitten lämäyttäisi aurinkovisiirin silmien suojaksi. Saattaa kyllä viima käydä?
     
  11. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Niin. Itse ajatellut tuota kypärää niin että ottais lämpövisiirin pois ja ajelis rinne ajot pelkällä aurinkovisiirillä, mutta doodoo sanoo että se tekee sellaisen pyörteen silmiin ettei voi käyttää. Varmaan pitäisi itse päästä testaan miltä tuntuu. Tuollaisella -20 kelillä ei edes naama jäädy vaikka ei niin suojaava ole. Tänään ajelin lippa auki enimmät ajot. Oikeastaan vaan silloin tulee kylmä jos toisen takana lumipölyssä ajaa pidempään kun lumi sulaa naamaan.
     
  12. rupsu

    rupsu GLS 3500 FC, G-type 670x BigPipe, -21 Enduro 3500

    Epäilen että toimiiko sitten mitenkään pelkällä aurinkosuojalla ajo. Voisin kuvitella että se vastaisi jokseenkin samaa jos ajaisi aurinkolasit päässä, eli huurtuu ja varsinkin lumipöly peittää näkyvyyden. Ajoviima tyrkkää vielä kaupanpäälle omat efektit suoraan naamalle.
    Jos viitsisin niin voisihan tuota kokeilla ilman visiiriä...olisi sitten faktaa miten se toimii?
     
  13. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Joo kokeile ihmeessä miten toimii ja laita sitte kokemuksia tänne. Ei viitsi turhaan ostaa. Hyvältä se kyllä omaan päähänkin tuntui.
    Itse ajelen paljon aurinkolasit päässä keväämmällä.
     
  14. fleec

    fleec Well-Known Member

    Pari reissua testaillu tuota modular 3:sta ja ihan toimivalta tuo tuntuu näin silmälasien käyttäjänä. Ei tuo kuonokoppa pahemmin ainakaan reittiajossa haittaa, toisaalta rauhallisessa reittipenailussa sähkövisiirin kanssa pärjää hyvin ilman kuonokoppaakin.
    Ja sitten parasta, kun kahvipaussilla vaan leukasuoja ylös ja kahvia hörppimään.
    Epäonnistuneen uuden kelkan etenemiskyky testauksen jälkeen, kun kaivoin kelkan irti leukasuoja ylhäällä ja heti siitä liikkeelle niin kyllä vetas silmälasit huuruun, mutta visiiriä kun pikkasen raotti niin lasit kirkastu hetkessä.
    Modular 3 on hyvin tiivis, joten viimaa ei tunnu ollenkaan vaan sähkövisiirin lämmön tuntee jopa kosvoillakin.
    Aurinkovisiiri toimi hyvin, eilen oli kirkas aurinkopaiste ja järvenselällä aurinkoa kohti, niin olipa helppo ja hyvä näkyvyys, eli tuo linssien laatukin vaikuttaa kelvolliselta. Yllättävän vähän tuo paino tuntuu haittaavan, vaikka M 3 painaa 1,95kg kuonokopan kanssa ja verrokkina Airoh 1,15kg.
    Ei tuo Modular 3:n käyttämättömäksi jaa, ainakin kovalla pakkasella ja tuollaisessa retkeilytyyppisessä ajossa tulee käytettyä.
     
  15. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Eilen kun oli lämpimämpi keli niin otin tuon 509 delta r3 2.0 uusinta kokeiluun. Pelkällä aurinkolipalla tulee edelleen sellainen pyörre silmiin että ei pysty käyttämään kuin ihan hiljaisissa vauhdeissa. Edelleen tulee visiiri alhaalla häiritsevästi kylmää ilmaa silmille mutta paikallistin sen tulevan alakautta, ei visiirin välistä, kun käden laittoi alareunan tukkeeksi niin viimä silmissä väheni, minulla ei ole sitä kauluriosaa paikallaan vaan pelkkä pienempi lumisuoja, täytyy vaihtaa se isompi lipare ja testata uusiksi.

    Sama optinen harhakuvio on keskellä visiiriä minullakin mutta siihen tottuu mutta ilman sähköä menee visiiri huuruun jo ihan normi ajossa, ei puhettakaan ajaa hikipäässä ilman sähköä, hieman kuin avasi visiiriä niin ongelma poistui eikä viima käynyt sen enempää naamalle.

    Lippa on liian lyhyt, Araissa pystyy lipalla peittämään häikäisevän auringon mutta tässä just ja just näkyy koko lippa kun ylöspäin katsoo, vaatii jonkun jatkon kevätkeleihin.

    Magneettilukko on kyllä kätevä ja tukevan tuntoinen mutta useasti piti varmistaa että onhan se pysynyt kiinni eikä takin kaulus ole avannut sitä, hyvin oli pysynyt.

    Suoaavalla pyöriessä lensi lunta lipan alle ja siitä sulaessa valui visiirin sisäpintaa pitkin joten hankala välillä pyyhkiä sitä vettä pois vs jos olisi pelkästään ulkopuolella, tosin silloin ajoi visiiri aavistuksen auki ettei huurru, en tiedä pääseekö vuotamaan kiinniollessa.

    Hieman paremman mielen jätti kuin ekalla kerralla joten kokeilen vielä jatkossakin, varsinkin kun kevätkelit tulee niin pikku modauksella, lähinnä lipan jatko, ihan jees.

    Istuvuus, no istuuhan se mutta ei se mikään Arai ole joka istuu minun päähän kuin valettu. Niin ja sen huomasin että kypärän alareuna on huomattavasti ylempänä kuin Araissa varsinkin takana kun en saanut ylöspäin katsomalla kypärää osumaan niskatukeen.
     
  16. ParCatti

    ParCatti SKS 850 / Renegade ACE

  17. ruiseri

    ruiseri Voiko kelkassa olla liikaa varusteita?

    ParCatti tykkää tästä.
  18. Zombie

    Zombie Raskassointinen flyygeli

    Niin ois. 147.06€ rahteineen.
     
    ParCatti tykkää tästä.
  19. harossi

    harossi Well-Known Member

    ParCatti tykkää tästä.
  20. Foxxman

    Foxxman Well-Known Member

    Viikon kesti päivittäisessä kaytössä MT Atom:in sähkövisiiri. Kypärä ei pelitä yhtään ilman sähköjä. Huurtuu välittömästi.
     

Suosittele tätä sivua