kypärä?

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä noppeepentti, 17/11/06.

  1. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    No jo on outo. Itse ajelen monesti ilman laseja mutta ottaa vähän aikaa että silmä tottuu viimaan. Ajattelin että tuo visiiri olis metsässä hyvä kun suojaa oksilta ja kylmällä ilmalla lyhyillä siirtymillä voisi toimia. Lasit mulla on aina jäässä tai oikeastaan silmälasit siellä alla.
     
  2. k0lli

    k0lli Enduro

    Tuli kypärän vaihto eteen ja hyvin palvelleen Shoei vfx-w korvaajaksi valikoitui juurikin tuo uusin malli vfx-wr :D
    Airoh Aviatoria harkitsin hetken, mutta kun vertaili kypäriä kaupassa, niin kyllä se totta puhuen Airoh pelottavan heppoiselta tuntui Shoeiin verrattuna...
     
    Driver tykkää tästä.
  3. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Edelleen samantyylinen keskustelu jatkuu, siitä asti kun steltti tuli.
    Montako enskaukkoa tai crossiukkoa on Airohin kypärien takia kuollut tai nauriina yms.
    Sitä en sano etteikö Shoei olisi huippuhyvä, sitä se on ja mukava vielä päässä kaiken lisäksi, parhaillaan uuden kypärän katselu päällänsä, ei vaan ole oikein missä Shoeita pääsisi kokeilemaan ja ostamaan.
    Kaveri on testannut Airohia monta kertaa, itekkin muutaman myynyt Vakuutusyhtiöön.
    Tuossa meni yksi Airoh uusiksi ja reitin pinta oli niin kova että puistattaa ajatellakin, hyvä että selvisi ruhjeilla eikä luita tms mennyt mutta töitä ei voinut ajatellakaan saati edes kävelyä jääkaappia pidemmälle.

    Mutta miten tuo FXR lämpövisiirillinen on pelannut, voisi semmoista harkita kun nykyään silmät on kuin tulessa reittipenailun jälkeen.
     
  4. k0lli

    k0lli Enduro

    Steltti löytyy vielä tallista ja tuli silläkin parisen vuotta ajettua kelkkaa ja crossimönkijää. Tarkoitin lähinnä sitä "tunnetta", kun pitää käsissään ja vertailee Airohia ja Shoeia, niin mielestäni Airoh vaan tuntuu paljon heppoisemmalta. Tämä siis oma mielipide, ei ollut tarkoitus alkaa sen enempää vääntämään tästä ikuisuusaiheesta :D
     
    Hemikoo tykkää tästä.
  5. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    En ole missään tuotteessa merkkiuskollinen mutta istuu vaan niin hyvin päähän joten ikäni, 7v alkaen, olen Arailla ajanut muutamaa hairahdusta lukuunottamatta.

    Tänään mp messuilta taas tuli uusi hankittua kun hyvään hintaan sai, kuvan punamusta etualalla. Puolitusinaa löytyi kaapista pikaisesti, muutama on vielä jossakin ja jokunen on poistunut luonnollisen poistuman kautta.
     

    Lisätyt liitteet:

    Viimeksi muokattu: 2/2/19
    Driver tykkää tästä.
  6. Tvaltra

    Tvaltra Well-Known Member

    Minkä firman valmistamia nuo brb enduro ex-2 kypärät on? Tollanen tai fxr:n vastaava olis hankintalistalla.
     
  7. Jonski

    Jonski Lynx RE 600r -19

    Scott 550 kokemuksia? Ja suosituksia max 300e maksavasta crossikypärästä
     
  8. Kommein

    Kommein Pro-RMK 850 -19 155" 2.6", Lynx Racing -96

    Onkos täällä kukaann kokeillu tuota CKX Titania? Aivan veikeän näkönen keksintö ja luulis että ei huurrukkaan niin helpolla
     
  9. ZikZak

    ZikZak Well-Known Member

    Pari sivua taakse päin on muutama viesti tuosta kypärästä.
     
  10. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Satanen lisää ja saat Arain
     
    Driver tykkää tästä.
  11. Värjäri

    Värjäri Well-Known Member

    Löytyykö tietoa kellä hyllyssä MT:n sähkövisiiriä Oulussa?
     
  12. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Perus crossikypärä+lasit hommasin toiseksi kypäräsetiksi. Kypäristä löytyi parhaiten istuva sovittamalla useita vaihtoehtoja, mutta hyvin istuvat lasit niihin tuotti jo enemmän päänvaivaa. Lopulta löytyi hyvin istuva combo Airoh Twist+Scott Hustle Snow Cross. On kuin tehty toisilleen. 180€ ja 1300g paketiksi hinta/paino/laatu tuntuisi kohtaavan.

    Kokoa piti arpoa otanko naftin M vai mukavan L. Otin ämmän, jos se vähän löystyisi käytössä. FXR torgue kypärä tosin on XL, että kokotaulukoissa löytyy eroja valmistajien suhteen.

    IMG_20190213_173310.jpg IMG_20190213_173343.jpg
    IMG_20190213_175122.jpg
     
    Viimeksi muokattu: 13/2/19
  13. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Hustleissa on eroa foameissa mallien välillä, mulla Airoh Terminator L koossa ja muutamat Hustlet sekä HJC:n kuonokoppa, muuten ihan jees mutta silmät vähän vuotaa. L kokoinen Torque ois myös passeli mutta eipä enää ollut hyllytavarana...
     
  14. Tasala

    Tasala Sidewinder MTX 153" Maptune stage 4

    Tuli ostettua tuo shoei vfx wr potta ja täytyy sanoa että en ole kokkeillu tuommosta kypärää mikä istuu nuin hyvin päähän. Kaiken merkkisiä kokkeillu ja jokku puristaa ihme paikoista ja joissaki älyttömän lyhyt kuonokoppa.

    Mitkäs lasit istuu tuohon parhaiten? Omat fxr lasit jää liian kapeiksi jos täydellisyyttä haetaan.
     
    Driver tykkää tästä.
  15. Tapani Tulisalmi

    Tapani Tulisalmi Well-Known Member

    Pistetääs näin hiipuvan kesän lopulle kyssäriä tänne: Hakusessa 4v tytölle sopivaa, kevyttä kypärää kelkkailuun. Hinku on kova faijan kanssa reitille. Talvee odottaa, kuten faijakin. Mistä kannattais lähtee etsiin? Ite en noin nopeesti löytänyt, kuin yli kilon painavia. Noi tuntuvat kyllä painavilta.
     
  16. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Onko laskettelukypärää kaapissa? Niitä käytetty joskus pikku muksujen kans. Ajo muutenkin tuon ikäisten kanssa ylivarovaista ja käyttö yleensä, niin kovin vähäistä.
     
    Tapani Tulisalmi tykkää tästä.
  17. Murre

    Murre Hardcore+6900+SnoSport125

    laskettelukypärä mahtaa olla turvallisin ja helpoin käyttää. Oliko että ne käy valvovalle viranomaisellekkin jonnekkin 12 vuotiaaseen asti...
     
    Tapani Tulisalmi tykkää tästä.
  18. Tapani Tulisalmi

    Tapani Tulisalmi Well-Known Member

    Näihän se taitaa olla. Tuossa @FFoxi ehdotti samaa. Ehdin hiukan tuota aihetta tutkimaan ja näyttäisi, että tuo laskettelukypärä paras vaihtoehto. Riittävän kevyt ja turvallinen. Vauhdithan tuon ikäinen kyydissä tosi pienet. Noi yli kilon painoiset isompi riski kaularangalle ja yhdessä artikkelissa oli haastateltu valvovaa viranomaista (poliisi), joka hyväksyy tuon. Viime talvena likka istui kyydissä pyöräilykypärä päässä, joskin omalla pihalla ja yksityistiellä. Vauhdit niin pienet, että äitee hölkkäs kevyesti vierellä iltalenkkiä. Nöösi tykkäs. Josko tänä talvena vähän enemmän vauhtia, että joutuis juokseen kunnolla ja hyppään kyytiin kun väsyy:D
     
  19. Zirbbi

    Zirbbi Well-Known Member

    Hakusessa kelkkakypärä jossa visiiri lämmitettävä ja tarvittaessa irroitettava jos jostain syystä haluaisi laseilla ajella. Vaihtoehtoina tällähetkellä Fxr Torque X Evo lämmitettävällä visiirillä tai 509 delta r3 2.0. Onko minkälaisia kokemuksia kanssakelkkailijoilla ?. 509stä hieman jo lueskelin aiempia tekstejä ja ongelmana ollut jonkin sortin viiman pääsy kypärän sisälle ? fxrrän kypärästä ei ole kovin porukalla kokemuksia. 509stä saa kyllä npääräasti linssin pois ja helppo kiinnitys. Miten Fxrssä piuhan kiinnitys? Ilmeisesti 509ssä ollut aiemmassa mallissa ongelmaa ?
     
  20. Latez

    Latez Well-Known Member

    Ei pahaa sanottavaa fxrrän kypärästä, nettikaupasta ehkä hieman haastava ostaa koska koot mielestäni aika reiluja. Jos normaalisti koko M niin fxr S.

    Airoh jäi hyllyyn pölyttymään kun tuon ostin, reittihommissa fxr aivan huippu!
    Myös lasit mahtuvat (ainakin scott prospect) jos ei aina halua visiiriä käyttää.

    Virta tulee visiirin reunaan mallia rca.
     

Suosittele tätä sivua