Polaris Axys 850 sks 146" 2019->

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä kaahari, 6/3/18.

  1. Pertuzi

    Pertuzi Well-Known Member

    Mä niin arvasin että joku ei oo vielä tilannu wishistä tuota hernesiepparia. Jaksamisia :)
     

    Lisätyt liitteet:

    mikzar tykkää tästä.
  2. kaahari

    kaahari Well-Known Member

    Ei tarvi tilata ku oot jo näköjään semmosen hommannu, varmaan otit flexedge versiona. Jos vaikka mattoihin niin käyttäjästä kiinni miten kuluu. Sulla varmaan on ainut kuluttaja auringon paiste ihan millä vaan matolla. Jokainen raaputtaa missä raaputtaa, joskus se ylläri voipi tulla.
     
  3. andyman

    andyman Well-Known Member

    Tämä on taas sellanen kysymys että mielipiteitä on monia, ja teki mitä vaan niin ei varmaan muuta tälläisen turaukon jumi määriä suuntaan tai toiseen mutta kysyn silti.

    Mitenkä tälläisen alusta kannataisi noin lähtökohtaisesti säätää tuonne umpisen rinne ralleihin? Iskareita nyt ei aleta shimmaaman, mutta miten hakaneulat? miten telaston remmi? entäs miten jousien esijännitys?
    Ja jos joku osaa vielä vähän perustella että miksi, niin aina parempi.
     
  4. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Itse pitäisin keulan melko löysänä mutta ei liian, etupukki saa olla melko pehmyt ja takapukki sellainen että ei ole liian nokallaan, keula kevenee sopivan helposti. Pätee kyllä itellä kaikkiin. Edellisestä bd:sta testasin hieman kiriä etupukin remmiä mutta minusta se menee kankeaksi käsitellä jos liian nokallaan on. Se on kyllä ihan mistä tykkää. Jos pitää mahdollisimman jyrkkää rinnettä päästä niin hakasjouset jäykälle ja etupukki ja keula melko löysälle, remmiä voi vähän kiriä. Jos tykkää että keulii enempi ja helpompi pyöritellä niin sitte takaa löysälle ja remmi pisimpään asentoon. Mutta en tosiaan mikään mestari ole että joku voi olla eri mieltä :DTällä kelkalla en ole edes ajanut mutta edellinen oli saman mittainen. Sillä kyllä pärjäs hyvin täällä suomessa.

    Varmaan hieman turha kommentti kun ei ole mistään jousien jännityksistä tietoa tähän malliin. Oon kyllä vähän sitä mieltä että ne pitää hakea omalle ajotyylille sopivaksi. En minäkään kavereiden kelkoilla osaa ajaa vaikka melko samanlaisia ollut.
     
  5. andyman

    andyman Well-Known Member

    Kiitos, tämä oli ihan hyvä vastaus. Se mitä haen on se että asiat ei olisi ihan täysin päin persettä, vaan olisi perus ok setuppi ja voisi keskittyä ajamiseen. Ajaminen menee eteenpäin näin alkuvaiheessa kuitenkin päivittäin, eikä sellaista perus tuntumaa ole niin en ala siellä rinteessä sen kummemmin säätämään ja miettimään mitä joku muutos vaikuttaa, vaan koitan oivaltaa sitä ajamista.

    Eilen laittelin hommat näin:

    Etupään esijännitykset minimiin vakio jousilla
    Kallistuksen vakaaja irti
    Hakaneulat löysälle
    Remmi tiukalle, (vakiona kaksi reikää)
    Etupukin jouseen en ole koskenut missään vaiheessa, pitäisi tsekata se.
    Klikkerit on kaikki reitti asennossa eli muutaman napsun tiukemmalla mitä ohjekirjan vakio asetukset.
    Vakio matto
     
  6. Rautane

    Rautane Catti ja 600 xp-summit

    Menee perseelleen jos kirit remmiä muttet koske etupukin jouseen -> esijännitys kasvaa ja jousto lyhenee. Anna mieluummin olla aluksi remmi vakioasennossa ja kokeile löysätä vain jousia ja klikkereitä alustasta. Sukset sääjät sen mukaan tykkäätkö että se on lulla vai että ohjauksessa on tuntumaa. Kallistuksenvakaajan kun otti pois, niin muistaakseni omaan makuun piti kiriä suksien jousia 155sks:ssä.

    Toki tämä 146 varmaan aika herkkä keulimaan niin sitä saa pois kyllä tuolla remmin kirimisellä.
     
    Viimeksi muokattu: 14/3/19
  7. andyman

    andyman Well-Known Member

    Tosiaan ostin tämän kelkan 240km ajettuna, ja silloin remmi oli tuossa tiukassa asennossa, oletin että se on vakio asetus. Ohjaus tuntui kuitenkin raskaalta niin löysäsin sen sitten reitti hommiin.

    Äkkiseltään olin itse sitä mieltä että löysällä remmillä menisin mutta tuolta ajoporukasta tuli vinkkiä että laita tiukalle niin ei keuli niin paljoa. Molemmissa on varmaan puolensa.
     
  8. rts

    rts mitähän sitä sit keksis...

    Täällä oli uutenakin tiukimmassa asennossa
     
  9. Pistin

    Pistin Well-Known Member

    On tuo hurjavekotin ķytkimessä punttia10/76g jousi 140/320 varissa 58-42-36 jousi 160-240 pikkuratas vaihettu hampaan pienemmäksi vakio matolla lunta 150cm ja ei kun virkistyy jatkuvasti nyt kiertää umpisessa ja reitillä 8450-8500 ei se auta ko nakata 100-275 jousi kytkimeen ja jos vieläki kiertää nuin pirusti niin ei auta muuta ko laittaa semmonen heliksi että kuormaa puntteja en lisää enhään ps hauskahan tuo on jo nyt ummella ajaa keulapystyssä vaikka tankillisen ja mattovauhtia on...

    4 minuuttia
     
  10. Iletsu78

    Iletsu78 *kelkaton*

    Tuli rassauduttua melko paljon viime talvena SKS:n kans, niin tässä oli paras ja "kustannustehokkain" modi. Penkin kavennus + madallus etupäästä. Toimi paljon paremmin sekä reitillä, että ummessa ja maksoi 100€.

    - Ile -
     

    Lisätyt liitteet:

  11. Pistin

    Pistin Well-Known Member

     
  12. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Sen kyllä osaa jokainen itsekkin jos omistaa nitojan, jonku veitsen ja vaikka rälläkän tai nauhahiomakoneen. Tunnin voi varata aikaa tai vähän reilu, riippuen kuinka siistin haluaa. Vaikka eipä kyllä 100€ ole tässä harrastuksessa iso raha.

    Sama modi toimi myös rmk:ssa.
     
  13. member

    member Polaris khaos slash 146 850

    Tonnin kesti Peakki ja sitten alko kuoriutumaan. Muutama reissu, niin on makia ajella reitillä sivuluisua ku puuttuu kaikki laput :D

    Seuraavaksi kokeilla oecomppia.
     
  14. andyman

    andyman Well-Known Member

    Viikko koluttu Ruotsin rinteitä ja hauskaa oli. Sellainen kävi mielessä kun siellä kelkkaa jumista irroitteli että saako tuollaisella 64mm Peakilla tai jollain muulla matolla minkä verran paremmaksi tuota etenemis kykyä tuolla rinteissä? Ajelin ristiin aina kavereiden kelkkoja ja huomasin että 3700 pitkät 850 Re dockerit kyllä etenee paremmin tuolla. Jumistakin nousevat kyllä lentoon paljon paremmin mitä tuo oma kelkka.
     
  15. member

    member Polaris khaos slash 146 850

    Peakkia ei ainakaan kannata ees harkita jos rinnehommia meinaa harrastaa. Tasamaapyörittelyyn tuo hauskuutta mutta mäkihommissa ei mitään toivoa.
     
  16. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Miten olis composit tracks m67? Itse saattaisin testata jos olis maton vaihto.
     
  17. MMi

    MMi SKS146

    Kyllä tuossa mosassa vain jerkkua on. Kuivalla ja korppakantisella lumella matto vauhit 100-111kmh ja raskaalla pehmeällä lumella keskimäärin 85kmh:n kieppeillä. Painoina 10-76 Roosterit ja vieläkin naulaa 8400-8500.
     
    Pistin tykkää tästä.
  18. wille86

    wille86 Well-Known Member

    nyt oli viikonloppuna toista kertaa käytössä nuo polariksen raapiat ja vasemman puoleisesta katkesi kärki, eikä saa uutta takuuseen hyvä jos kilometrin kerkesin noilla ajaa.
     
  19. MMi

    MMi SKS146

    Laita ne brp mallit ni kestävät ja mahtuvat paremmin.
     
  20. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Näköjään hieman huijaa tuo nimi kun lapun korkeus oikeasti 60-62mm.
     

Suosittele tätä sivua