E-tec koneremontti

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä ruupanen, 25/9/12.

  1. jamiva

    jamiva Well-Known Member

    Ei siitä kyllä haittaakaan ole mutta en tiedä onko kyllä hyötyäkään. Luulisi kyllä vähentävän laakerin ulkokoolin värinöitä lohkoon nähden kun se on vielä liimattu siihen kiinni.
    Itse tein kesällä 600 e-tec täyden remontin mutta en kylläkään liimaa käyttänyt laakereihin. Ei kylläkään ollut kummoisesti värinä jälkiä, jos vaikka vertaa täällä foorumilla nähtyihin.
     
  2. TS82

    TS82 Hullulla hullun mieli..

    Kyllähä se estää sen lohkon ja laakerin välin värinän mutta jos se kampura on kiero niin ei ne laakerit ja stefat sen kauvempaa kestä.
    Ite oon käyttäny liimaa laakereilla jos kasannu ilman tappeja olevilla laakereilla. Lähinnä estämään sen laakerin koolin pyörimisen.
     
  3. Jre

    Jre Well-Known Member

    Osaako joku sanoa käykö vanhemman 800 E-tec:n sylinteri uudempaan mottiin? Sylinterille siis tarvetta ja tiedossa olisi yksi 2012 vuoden moottorista oleva sylkkä ja potilas on 2014..

    Varaosanumero myös eri, joten jotain eroa niissä on, mutta mitä?

    Tekeeko nuilla tarvike mallin sylintereillä mitään sno-x jne? Myös vinkkejä otan vastaan, mistä saisi edullisesti vaihtosylinterin tms.
     
  4. TS82

    TS82 Hullulla hullun mieli..

    En tiijä minkä vuojen lohkoja ja mohoja itellä mutta viimesimmät ostot on ainaki -14. Samaltaha nuo kaikki näyttää ainaki.
    Mulla olis yks putkitettu vakiokokoon moho. On sitte kyllä 860cc kans. :D
     
  5. boondockkeriii90

    boondockkeriii90 Active Member

    Noniin se ois kone rempattu vaihdettua tuli uusi kampiakseli, originaali männät, vesipumpun laakerit+Stefat, käytetyt läpät. Konehan käy nätisti nyt mutta tuo savuamis ongelma on edelleen päällä vaihdoin uuden kondensaattorin kun luin että jollain oli rikkinäinen häirinnyt ecua no eipä auttanut sekään niin ja mittaristokin tuli huollatettua. alkaa nimittäin vituttaan tuo laitos eikait varmasti ole hyväksi nuille uusille koneen osille että kampikammio ui öljyssä pukilla kun kaasuttelee niin pakoputken yhaaran liitoksesta ihan roiskuu öljyä konehuoneeseen. Jos jollain olis tietoa/ideoita mikä tuota vaivaa olisin tosi kiitollinen. Tänään kokeilen vaihtaa öljypumpun sen sähkö osan katsotaan vaikuttaakomitään. Viime talvena vaihdoin kans tuon sähkö osan mut siitä puuttui lappu missä näkyy numero sarja niin ei vissiin voinut kaliproida sitä nyt pitäis onnistua
    Uudella osalla
     
    Viimeksi muokattu: 9/11/19
  6. teme-

    teme- Well-Known Member

    Ootko käyttäny piuhan nokassa tarkistuttamassa öljypumpun syötön? Sitä pystyy säätämään ohjelmalla.
     
  7. boondockkeriii90

    boondockkeriii90 Active Member

    Joo just korjasin alkuperäiseen viestiin niin käytin viime talvena kun vaihdoin sen sähkö osan ja se öljyn syöttö oli kuulemma siinä missä se ruukaa olla mut sano et pitäs näkyä joku numerosarja minkä syöttää ecm lle se puuttui siitä silloin ajattelin et se olis ollut se kaliprointi mikä jäi tekemättä jospa tuon uuden osan saisi kaliproitua minkä tänään vaihdan
     
  8. aTapsa

    aTapsa Well-Known Member


    Mä vaihtelin sen jousistefan ja junttasin holkeilla ja vasaralla paikoilleen ja nyt se vähän ahistaa kun sitä pyörittelee... pienen pientä hankauksen ääntä havaittavissa kun pyörittää... tosin jäykkä pyöritellä kylläkin.. onko siinä joku idea että kun se pyörii koneen normi pyörimissuuntaan niin se vetää vähän sitä akselia taaksepäin ? hitto kun näistä ei tiedä että skulaako vaiko ei... siipipyörän vaihtokin tuli nyt mieleen kun muoviahan se tosiaan on ja 8vuotta siellä pyöriny jo... onko ideoita/kokemuksia ?
     
  9. TS82

    TS82 Hullulla hullun mieli..

    Meinaat ilmeisesti vesipumpun hiilitiivistettä? Silläkin on oikea asennus syvyys. Ite laittanu muistaakseni ulkokoolin pohjaan ja keskikohan akselin olakkeen tasaan. Eli siiven alla olevalla rikalla helppo katella.
     
  10. Jre

    Jre Well-Known Member

    Onkos 800 E-tec motissa mitään ihmeellisyyksiä, mitä kannattaa tarkastaa ennen koneen läjäystä? Huomenna tarkoitus lyödä motti uusilla osilla läjään.

    Mulla siis leipasi tuossa ensilumilla toisen puolen jumiin syystä x. Tasaisesti oikeastaan joka puolelta mäntää. Eikös tämä viittaisi heikkoon voiteluun? Mietityttää vain, kun en varsinaisesti mitään syytä löytänyt kiinni leikkaamiseen, ettei menisi heti uudestaan särki..

    Imukurkut oli ehjät ja polttoainesuodattimetkaan ei pahalta näyttänyt vaikkakin ne uusin kuitenkin kaikki. Kampiakseli oli 0.5mm vinossa, sekin on oikaistu, mutta sen nyt ei luulisi tähän leikkaamiseen vaikuttavan. Lämpöjäkään se ei mittarin mukaan nostanut silloin, kun se kilahti jummiin.
     
  11. aTapsa

    aTapsa Well-Known Member

    Mulla sama homma ja tappelin sen jousistefan kanssa ja en nyg oikeen oo satavarma onks se hyvin siinä vai huonosti.. aikamoinen pajkutgelu hylsyjen kaa että sai menemään.. ja tuntuu kun aavistuksen hinkkais se siipipyörä... miten sulla kävi ?
     
  12. jaskap

    jaskap AC m800,RX1, Venture700, Exciter2 ja Esla

    Hienoa high techiä
     
  13. Freeraider

    Freeraider Xterrain -20 kasiviiskymppi rotaxilla

    Nonii.

    8tkm ajettu etec 800 14 vuoden freeridestä pakotti sylkemällä nesteitä ulos avaamaan koneen.
    Männät näyttäs putken reiästä katottuna ohi puhaltaneen ja vähän kärsineen näkösiltä.

    Ongelma tässä on se että oon reissussa melkein jouluun asti ja melkein heti joulun jälkeen pitäs saada kelkka kärryssä taas karavaani kohti lappia. Männät ja osat varmaan saan ja ehdin vaihtaan mutta alakerran kanssa saattaa tulla niin kiire että ei tiä onko mahollista. Muutenkin sitä operaatioo en oo koskaan tehnyt. Kuinka paljon isompi homma kampuran irrotus on verrattuna pelkkiin mäntiin ja tiivisteisiin?

    Mahtaako kampuran kunnosta saada mitään viitteitä ottamatta sitä käteen?

    Voisiko joku listata mitä osia tarvitsen remonttiin ne kun pitää hankkia ennen pyhiä.
    Ja sitä mieltäkö foorumilla ollaan että alkuperäiset männät on ainoa oikea valinta?
     
  14. Mazaa

    Mazaa Lynx rave re 600,800

    Jos ei oo aikaa viiä kampuraa koneistamolle niin laita uusi tai vaihda pelkät männät vain. Männät saa vaihdettua ilman et ottaa koko konetta irti mutta on mukavampi tehdä jos ottaa kokonaan irti. Jos otat kampuran käteen näät varmaan jos joku laakeri on loppu mutta suoruutta et silmällä nää..
    Tuostaki on monta eri mielipidettä, toiset on vannoutuneita alkuperäisten mäntien käyttäjiä vaan miksi muut valmistajat ei osaisi yhtä hyvää tehdä?
     
  15. Freeraider

    Freeraider Xterrain -20 kasiviiskymppi rotaxilla

    paljonko porukka kampuralla on ajanu? Jos laittais nyt kasaan pelkillä uusilla männillä ja vähän ennen ku toisen kerran männät on loppu niin huoltais kampuran?
    Varmasti on jollakin kokemuksia wossnereistä ja wisekoista?
     
  16. teme-

    teme- Well-Known Member

    Ei näissä eteceissä taida muut kestää kun elkot, aika paljo on juttua että pinnoitteet lähtee muista. Hinta erohan on alkuperäisten elkojen ja wösnereitten ym. välillä olematon niin ei kannata riskeerata.
     
    vetkulilm tykkää tästä.
  17. Freeraider

    Freeraider Xterrain -20 kasiviiskymppi rotaxilla

    kai se on niin parempi.
    Sitten kun tietäs onko se kompura pakko vaihtaa. Missä kilometreissä tyypillisesti laakerit tienpäässä?
     
  18. Mazaa

    Mazaa Lynx rave re 600,800

    Joillain menee 7tkm kohilla vaihtoon toiset ajaa 15. Suosittelisin kuitenki ihan oman mielenrauhan takia että käytät sen koneistamolla niin saat ainakin suoraksi vaikka vanhat laakerit olisikin ok. Kokemusta on joutu vaihtaa uudempaan ku ei jaksanu alkaa kesällä avaamaan uudelleen, mullakin oli niin kiire kesken kauden ettei ollut mahdollista käyttää koneistamolla.
     
  19. teme-

    teme- Well-Known Member

    Kierojahan ne taitaa olla jo uutena mutta kyllä siinä n.10tkm kohdalla laakerit ainakin kannattaa uusia kun kerta mylly on pöydällä.
     
  20. Freeraider

    Freeraider Xterrain -20 kasiviiskymppi rotaxilla

    Onko kampiakselin ulommat laakerit ihan tavallisia joita voi löytää laakeri liikkeistä?
    Ulommat varmaan itse vaihdettavissa mutta sisemmät ei?

    Ootteko kellottanu männän kuolon kohtaa sylinterin tiivistettä valittaessa vai laittanut saman koon tiivisteen mikä oli?
    Minkä kokonen on todennäköisesti 800 etec freeridessä vuodelta 2014?
     

Suosittele tätä sivua