YLLÄS

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä arisal, 1/1/12.

  1. bavo

    bavo Sidewinder 137" -18

    Onko matossa vielä lappuja tallella:rolleyes:
     
  2. Tapani Tulisalmi

    Tapani Tulisalmi Well-Known Member

    Polle pro-r le es swidäri tykkää tästä.
  3. Mileleo

    Mileleo Lynx X-Trim 600 Etec 2013

    Ylläsjärvi-Äkäslompolo ja Ylläsjärvi - Lainio välit lanattu täl viikolla. Pieni sijoitus reaaliaikaiseen lanausseurantaan niin kannatat toimintaa!
     
  4. Tapani Tulisalmi

    Tapani Tulisalmi Well-Known Member

    Kiitän! Kyllä tuohon karttaan on sijoitettu jo monta vuotta, kuten tänäkin kautena. Tullut vain tavaksi kysellä tietoa niiltä, jotka katselee tilannetta kelkan päältä. Siellä se aina viimeisin tuntuma. :rolleyes: Ainaskin noista paikoista, missä lana ei vielä ole ehtinyt / pystynyt pyörähtävän.
     
    Polle pro-r le es swidäri tykkää tästä.
  5. Matias Mellankuru

    Matias Mellankuru Drives like grandma

    Tuolla jossain on Kolari.
    Viikonvaihteessa reitti puhkaistu Vaattojärveltä (osittain luomua ja koskematonta), Sieppijärven (pattipattipatinpatinpatinpattia) kautta Kolariin (Nesteeltä tankit täyteen ja naapurista Meän Paikasta vatsat täyteen) ja edelleen Kurtakon kautta Vaattojärvelle. Joku "kelkkajumala" oli lanaillut Kurtakosta Venejärvelle ja oli sileetä. Koitettiin levittää vähän lisää
    Korkealehdon ja Vaattojärven välillä muutama iso/syvä oja, jotka kaipaa täytettä ja ylitykset kannattaa ajaa varovasti. Ei kannata lähteä kakspäällä voi lentää kaveri kyydistä.
     

    Lisätyt liitteet:

    Tapani Tulisalmi ja Polle pro-r le es swidäri tykkäävät tästä.
  6. Tapani Tulisalmi

    Tapani Tulisalmi Well-Known Member

    Hyvä, kattava info tuolta alueelta. Onko kokemusta, koska tuo alue noin keskimääräisesti pääsee ylläpidon (lanauksen) piiriin:) Näyttää tuon Ylläksen sähköisen kartan mukaan olevan 2-hoitoluokitus tai ”muu reitti” tuo alue :rolleyes:
     
  7. Matias Mellankuru

    Matias Mellankuru Drives like grandma

    Ylläksen Kelkkakanavalla julkaistua infoa kts. kuva. Toki lumivaraus näyttää olevan näin alkukaudesta.
     

    Lisätyt liitteet:

    Polle pro-r le es swidäri ja Tapani Tulisalmi tykkäävät tästä.
  8. Tapani Tulisalmi

    Tapani Tulisalmi Well-Known Member

    Kiitän isosti! Mahtava info:)
     
  9. Tapani Tulisalmi tykkää tästä.
  10. Ens viikol saapumassa ylläkselle päin. Niin olisi kiva jos väki joka jo cruisaillu ylläksellä ja sen ympäristö reiteil niin olisi kiva kuulla kokemuksia mis kunnos esim. lanaamattomat reitit on jne... :)
     
  11. Arto Miettinen

    Arto Miettinen www.henksupalvelut.com

    Jo tässä kohtaa kautta on ollut useita tapauksia, kun on särjetty koira- sekä hevosyrittäjien omia yksityisiä reittejä. Ollaanhan jatkossa fiksumpia ajopaikkojen kanssa. Etenkin Kuertunturi-Hannunainen-Luosu alue on semmoinen jossa tulee heti vahinkoa muille.
    Parinakin viime talvena olisi päässyt ajamaan umpista ihan reitille läpi talven. Osa reiteistä jäi siis ihan Kolarin kunnan alueella kokonaan korkkaamatta, ei siis yhtään jälkeä koko talvena ;)
    Kartta vain käteen ja katsomaan 90% sahaa Levi-Ylläs väliä ja 99% valitsee reitin joka menee johonkin. 1% saa ajaa laillista umpista jos yhtään näkee vaivaa ja asiasta ymmärtää
     
  12. Tapani Tulisalmi

    Tapani Tulisalmi Well-Known Member

    Eiköhän nuo sallitut / viralliset reitit merkitty karttaan Ylläksellä aikas tarkkaan. En kyllä ymmärrä, kenellä olisi mitään asiaa ajella luvattomasti missään muualla. No, löytyyhän näitä ”en välitä” tanoja valitettavasti. Harmi.
     
    Polle pro-r le es swidäri tykkää tästä.
  13. Tapani Tulisalmi

    Tapani Tulisalmi Well-Known Member

    Aikas makiaa on toi Baana Ylläs-tunturille. Tuonne huomenna:)
     

    Lisätyt liitteet:

    Polle pro-r le es swidäri tykkää tästä.
  14. Oisko ajoseuraa tänää kuude mais illal? Jos eeli kaupalta starttais?
     
  15. Päiviä. Onko väkee lähös kelkkailee tänää ylläksen suunnalta?
     
  16. Yltsi

    Yltsi skiito ja 59lyne

    Ne näyttää nuo hulmikuskit olevan ko Neuvostoliitto.. Katellaan paikka missä on hyvin hakkuuteitä ja talvitien pohjia, jonka jälkeen voidaan tehdä aluevaatimuksia.. Aikaisemminhan kelkkareitit yleensä seurailivat näitä vanhoja teitä ja muutamia vuosia sitten niitä siirreltiin isolla rahalla metsän siimekseen. Koska valtio suunnitteli jälleen teiden käyttöä puunhakkuissa.. Huskyreittien teko on kallista ja työlästä kesällä. Siksipä osa taitaa vieläkin käytellä kelkkareittejäkin reissuilla ja olipa yksi joka käytti latujakin kyseiseen toimintaan. Miksikö? Metsähallituksen arvio reittien teosta oli 30-40k€. Lopultahan kyse on bisneksestä ja jos saa hyvät reitit lähes valmiina, niin sehän on enemmän itelle!
    Tästä huolimatta minun mielestä tuone kairaan kyllä kaikki sopii touhuamaan.
     
    BRP-Lynx tykkää tästä.
  17. Oisko väkee lähös eeli kaupa lähettyvilt liikenteesee täs pikapuolii?
     
  18. tuoppi

    tuoppi Member

    hei.
    Onko muonion reittiä ajettu jo auki entä onko vesistöt jo hyvässä jäässä että uskaltaa ylittää? huomenna lähtö ja aikeissa käydä ~100km lenkki heittämässä.
     
  19. tarhill

    tarhill Well-Known Member

    Moro
    Kyllä taitaa jo järvissä jäätä riittää, toisin joet ja jänkäojat voivat olla sulia.
    Tänää ajettiin pikkusafari kittilästä aakenuksen ja äkäsjärven kautta muonioon. Sieltä sitten ns. alareittiä ylläksen suuntaan eli pikku mutka jokijärvellä ja sieltä kuerin yli äkäslompoloon. Tunturin yli ja ylläsjärveltä sitten takasin kohti kittilään eteläpuolen reittiä eli kaukosen suuntaan. Matkaa tuli vajaa 270 km ja matkalla oli kyllä kaikenlaista reittiä. Muonion suunnalla reitit ihan timanttia, samaten jokijärven kierto. Aakenuksen perällä erittäin pehmyttä kuplavolkkaria, ylläksen seudulla melko järisyttävää turistipattia ja tuo kittilään meno sitä eteläreittiä kapiaa enskapattia jota pysty vielä kohtuudella ajeleen. Kittilän kylän kohilla sinne lentokentän risteykseen pat-pat-pattia mutta sitte oliki lanan menny.
     
  20. tuoppi

    tuoppi Member

    Noniin siellähän tulee viimistä tietoa tuossa senverta reittiä kattelin että äkäsjärven kautta muonioon ja sitä samaa alapuolta takasin. Näkyikös siellä sulia tai muuten epäilyttäviä paikkoja missään? Näillänäkymin käyn yksin heittämässä lenkin ei mielellään kaipais mitään kuraleikkjä siihen välille menittekö tuolta kangosjärven kautta, oliko ajettu jo sieltä?
     

Suosittele tätä sivua