2t öljyt

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä Hemmo, 24/1/06.

  1. jallu80

    jallu80 Well-Known Member

    Olikos tuosta Mannolin- öljystä enempää kokemuksia? Luokitukset näkyisi riittävän van mikä on sitten käytännön totuus. N. 8€/4l halvempaa kuiten kuin esim. Motul. Motul on kyllä toiminut eikä savuta pahasti.
     
  2. Busse-

    Busse- Commander ltd 600R ZR 120 Nordik 377R

    Kyllä se on fakta että öljyissä ei kannate säästää, olise kelkka uus tai vanha.Nuita halpoja öljyjä kannate laittaa kuin moottorisahaan
     
  3. JEP

    JEP RE -14, XCF, Viking II, Lynx 3500, XCSP 500

    Juu, halpisöljyt sahaan ja nimenomaan ketjunvoitelun puolelle :)
     
  4. mPi

    mPi Axys Assault 800 -17 144

    Tullut joulukuun aikana turrattua 8litraa motulin täyssynteettistä. Tutkiskelin 20c pakkasessa eri öljyjen juoksevuutta, teboilin 2t osasynteettinen, xps, motul täyssynteettinen, shell snowcooter täyssynteettien. Tuolla shellin öljyllä ajoin muinoin paljon, sai 20litran pytyssä, oli punaisen väristä aivan kuin xps. Tätä ei tietääkseni enää ole saatavilla. xps ja shellin juoksevuus oli samaa luokkaa. motuli yllätti olevan aikas jäykkää verraten aiempiin. teboil oli jäykintä ja tosin luokituksiltaakin köyhin.
     
  5. jallu80

    jallu80 Well-Known Member

    Eli siis kellään ei ollut Mannolinista mitään kokemusta vaan pontevasti silti tuomitaan koko tökötti. Normaalia keskustelupalstameininkiä. Pitänee itse testata.
     
    Fudge, FFoxi ja pezq^ tykkäävät tästä.
  6. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Miten tuo todetaan toimivaksi? Ajetaan pari vuotta ja jos kone ei leikkaa kiinni niin todetaan hyväksi? Varmaan kovin moni ei jaksa tehdä "turhia" testejä muutaman euron takia kun toimivia öljyjä saa niin halvalla.
     
    Fudge tykkää tästä.
  7. jallu80

    jallu80 Well-Known Member

    No milläs ne "toimivat" on todettu, muutoin kuin kokeilemalla? Logiikka ontuu... Eihän tällä koko ketjulla sitten ole funktiota!
     
    pezq^ tykkää tästä.
  8. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Kait niistä toimivista on kertynyt ajan mittaa sen verran kokemusta että voi sanoa niiden toimivan. Jos omistan vaikka 9000€ kelkan niin en jaksa alkaa testaileen uusia öljyjä jos tiedän että teboilin öljy toimii ja on melko halpaa. Kait niitä jotku jaksaa testailla. Jos samalla öljyllä ajais vaikka 8000km ja sen jälkeen käyttäisi koneen auki, niin varmaan voisi jotain sanoa jos on enempi kokemusta siitä miltä koneen sisällä yleensä näyttää. Sen näkee kuka vaan että kuinka juoksevaa öljy on pakkasella ja haiseeko pahasti. Sille aivan sama jos öljy ei voitele kunnolla. Aloitappa itse sellainen pidempi testi? Aja ensin 8000-10000km ja tule sen jälkeen kertoon tuloksia kuvien kanssa.
     
  9. jallu80

    jallu80 Well-Known Member

    Se olisi tarkoitus. Pitäisi löytää joku sopiva konevammainen yksilö. Uuteen koneeseen löisi vain yhtä öljyä ja avaisi vaikka yhden talven jälkeen uudestaan. Kone, jolla on hierottu kaikilla tunnetuilla ja tuntemattomilla öljyillä, ei ole oikein otollinen uhri.
     
    Jii.Pee tykkää tästä.
  10. Bete

    Bete Well-Known Member

    Teboil 2-t snow (täyssynteettinen) ei mene jäykäksi pakkasellakaan. Näkyy olevan aika paljon noita laatuluokituksiakin.
    Suorituskyky: API TC; JASO FD; ISO-L-EGD; ISO GD++; Rotax 253
     
    jaffa, FFoxi, mPi ja 2 muut tykkäävät tästä.
  11. mPi

    mPi Axys Assault 800 -17 144

    Tarvii kanssa ottaa testiin tuo teboilin täyssynti, joskus tais olla ulkovarastossa tuota ja arctic catin öljyä. Taisi olla pakkasta juuri tuona jouluntienoona 40c paikkeilla kun JAGgia käymään ryittii ja öljyjä testattii :)
     
  12. Beagle

    Beagle Lynx Adventure 600sdi -07

    Se syy miksi Mannolia Suomessa yleisesti haukutaan johtuu siitä, että sillä ei ole kunnollista maahantuontia Suomessa ja hintataso ulkomailta ostettuna on huomattavasti halvempaa, kuin Suomessa myytävillä öljyillä. Tämä antaa mielikuvan heti, että se olisi huonompaa kun mihin ollaan totuttu. Tosiasiassa Mannol on erittäin iso toimija Euroopassa.

    Ainakin omissa autoissa ja vaihdelaatikoissa olen käyttänyt mannolin öljyjä, eikä mitään huonoa sanottavaa. Mersussa esimerkiksi jakoketjun korahtelu kylmäkäynnistyksissä on selvästi vähentynyt verraten Teboilin öljyyn.
     
  13. Paabo

    Paabo Well-Known Member

    Ajoin viime talven 2007 kaasari RE.llä teboilin 2t-mix öljyllä mitä sai puuilosta 4litraa 16€. Tuollainen vanha kaasari peli syöttää sitä öljyä muutenkin niin helvetisti, että ihan sama mitä se on kun alle kaikki ajot on olleet 0 ja -15 välillä.
     
    rainbow6 tykkää tästä.
  14. Fudge

    Fudge Lynx GL 360 Syncro

    Ittehän en kyllä käytyä öljyä joka kuulostaa mexikolaiselta allaspojalta :D:D:D:p
     
    andyman, M.E.A ja Jannne tykkäävät tästä.
  15. rainbow6

    rainbow6 KRT

    ^ MANNOL, MANN-OL, mies-öljy, ei tuo nyt niin meksikolaiselta kuulosta. :D Teboil 2T Mix voisi laittaa BRP:n kataloogiin viralliseksi tuotteeksi koska onhan siinä etiketissä jo R-EVO:n kuva! [​IMG]
     
    Fudge tykkää tästä.
  16. jp10

    jp10 Well-Known Member

    Motul ja TB.n synteettinen jos ei halua ajaa merkki kohtaisilla öljyillä.niillä ajettu vuosia ilman ongelmia.
     
    Seiti ja Janne.mikael tykkäävät tästä.
  17. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

  18. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Ves vs TB täyssynteettisen juoksevuustestiä. Vielä oli molemmat näppituntumalla yhtä juoksevaa, mutta testaillaan kunhan ovat vielä jäähtyneet kunnolla. Purkit liimattu samaan alustaan, niin saa yhtäaikaa kaadettu kallistamalla alustaa. IMG_20200205_175448.jpg
     
    Pertuzi, rainbow6, petes88 ja 2 muut tykkäävät tästä.
  19. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    -25c riitti osoittamaan eron öljyjen välillä. Kovemmalla pakkasella ei oikeastaan ole edes väliä, kun alkaa olla maximi keli lähteä ajamaan. IMG_20200205_212857.jpg
    Pystyasennossa olevalle vanhalle peilillä öljyt yhtäaikaa kaadettuna lirahti Ves alas noin tuplat nopeampaa kuin TB. Ei TB mitenkään jäykän oloista ollut, mutta selvä ero noissa on jo -25c kelissä.

    Se kuinka tuo käyttöön vaikuttaa on toinen asia. Eniten merkitystä varmasti kelkan kylmäkäynnistyksessä kovasta pakkasesta. Ajossa lämmin konehuone lämmittää myös öljyt säiliössä ja letkuissa.
     
    ParCatti, Pertuzi, Hentte ja 3 muut tykkäävät tästä.
  20. MarkoN

    MarkoN Well-Known Member

    A9 2t täys-synteettinen öljy...??
    Onko kokemuksia?

    Pystyykö käyttää vanhemmissa kelloissa?
     

Suosittele tätä sivua