C&A pro Sukset

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä Linnan Herra, 14/2/10.

  1. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Paljon ootte muute pitäny lynxin keulalla haritusta ca pro suksilla? Ei tartteis lähtee arpomaan ku kokeilen xtx:iä xtrimmin keulalle..
     
  2. ruupanen

    ruupanen Lynx RE

    8 mm.
     
    Vesukka tykkää tästä.
  3. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Tuo C&A on ainakin nyt höylättynä hyvin herkkä suksipaineelle tuossa catin keulassa itsellä. Suksipainetta laskemalla saa kevyen, mutta samalla alkaa vähän puskemaan. Sitten kun ei puske niin ei ole enää ihan keveimmästä päästä ohjaus. Pitäis sitä lyhyttä rautaa kokeilla joskus, mutta entiset Totaltekit ei näytä ajamalla kuluvan niin ei ole tullut uusiakaan ostettua. Voiskait ne nuokin katkaista lyhyeksi toki...
     
  4. Fudge

    Fudge Lynx GL 360 Syncro

    Viiminen pultti väli pois.. raudat ei kulu jos et tiellä ajele... Nimimerkillä n.6 talvi samoilla woodyissin raudoilla vai onkohan jo seittemäs :D
     
  5. rupsu

    rupsu GLS 3500 FC, G-type 670x BigPipe, -21 Enduro 3500

    Totaltekin lyhkäset Freeride-raudoissa on hitsattu 10mm tappi. Sukseen porataan 10mm upotus, mihin tuo tappi menee. Eli jos lyhennät nuo olemassa olevat raudat niin ne ei välttämättä pysy suorana jos sattuu kivi tai kova muju kohdalle. Minulla on vääntynyt myös nämä lyhkäset Totaltekin Freeridet vaikka niissä on tuo lisätappi?
     
  6. willik

    willik Well-Known Member

    Nytpä onkin miettiminen… ca pro xcs vai blade xc? Olisi tuloillaan xtrimmin keulalle sekatyöläiseksi.
     
  7. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Laita ennemmin blade xc+, ominaisuuksiltaan aikalailla näiden kahden välistä.
     
  8. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Miten tuo uus blade pelittää, jos menee reitillä toinen suksi reunaan pehmeelle? Tuleeko ylläreitä?

    Itellä ca xtx ja yks niiden hyvä ominaisuus on et kärsii laskea huoletta pehmeelle..

    Epäilisin, et noista ca:sta miedompi ois ok, mut tää on ihan mutua.. En oo ca xc:llä ajanu..
     
  9. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Viitisensataa kilsaa xc plussalla ajoin kahtena päivänä. Pakkaskelillä kevyt ja yllätyksetön ajaa, toinen päivä plussapöperöä eikä mitään yllättävää tehny siinäkään. Lievää puskemista. Käytös muistutti paljon höylättyä ca pro xtxää paitsi kevyempi ajaa. Paljonhan se on tietysti kelkasta, miehestä ja säädöistä on kiinni mutta näin mulla my22 raven kanssa.
     
    Vesukka tykkää tästä.
  10. Iletsu78

    Iletsu78 *kelkaton*

    Kokeilematta uskaltaisin suositella Bladea. Mulla oli talven 850 Ravessa nuo XCS:ät ja hyvin ottavat sukset ovat. Kuten tässäkin ketjussa mainittu, on nuo C&A:t tarkat suksipaineelle ja sillä käytännössä säädetään mieleinen ohjaustuntuma. Vähänkään reilusti painetta noille suksille, niin on varsinkin bladen jälkeen topakka käänneltävä, mutta menee kyllä sinne minne kuski haluaa. Oma fiilis sellainen, että jos kapeampi/pehmeämpi keula, voi mennä aika kiikkeräksi, kun suksi puree ja keula nii'aa ulkokurvin puolelta? Ravekin nostaa sisäsuksea jos kuski haluaa, mutta sen suksen nostamista on helppo "säätää" portaattomasti kun nuo sukset on niin "tarkat". Pidempään yleiskelkkaan laittaisin ehdottamasti bladet ja jos haluaa tarkkuuttaa ohjaukseen, niin vaikka totaltekin sprint raudat kaveriksi.

    - Ile -

    Ps. Tuo XCS vastaa hyvin lähelle XTX:ää, liekkö jopa täysin sama? Itellä ollut molemmat ja ominaisuuksiltaan tosi samanlaiset.
     
    Vesukka tykkää tästä.
  11. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Joo tuosta ca xtx:stä tykkään kyllä kovasti..
    Mielestäni sopii hyvin crossover kelkkaan ei oo huonot muussa, kun kuorikelissä hangella.. Umpisen kikkailuun voi olla myös liian kantava hangella.. Jotkut haukkuu myös raskaaksi, eikä miustakaan varmaan paras vaihtoehto syheröreiteille..

    Blade xc+ varmasti kokeilemisen arvoinen, samoin kuin blade ds+..

    Omaan tuli uutena vanhempi blade xc ja niistä en tykänny.. Epävakaat ja ei oikein luottoa, jos puhkoo reittejä, missä ei oo paljoo ajettu.. Tapana on levittää uraa ja ajella erijälkee..
     
  12. Iletsu78

    Iletsu78 *kelkaton*

    No jos xtx on maistunut, niin turvallisin mielin voi laittaa XCS:ät
     
  13. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Ei oo tällä hetkellä tarvetta vaihella, kun on nuo xtx:t trimmissä..

    Rs ventureen meinasin kans ca pro sukset hommata, mut nyt ajellu vähän noilla yampun omilla, nii on kyllä mainiot sukset jo valmiiks.. En tiiä mitkä mallit on, mut ulkomitat lähelle xtx:iä..
     
    Iletsu78 tykkää tästä.
  14. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Itellä oli samaan aikaan XTX toisessa Iron Dogissa ja rouvan vastaavassa XCS. XCS oli naksun keviämpi ajaa ja olikohan sekä lyhyempi että vähän kapeampikin. Tykkäsin naksun enempi XCS:stä.
     
    Iletsu78 tykkää tästä.
  15. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Mulla oli Cattilassa XCS:t hiukan höylättynä ja oli kyllä hyvät siihen. Päinvastoin kuin yleisesti sanotaan, oli aika tunnoton ilmafoxien paineiden muutoksille, piti aina hyvin ja oli kevyt ajaa.
    Vaikka välillä tuli miten sattuu vastapattiin tai muuten alas, kertaakaan ei repäissyt mihinkään outoon suuntaan. Nyt samat sukset siirtyy jälkikasvun -14 RE:hen, niin jännä nähdä, kuin siinä pelaa. RE:ssä olleet MTX:t tulee Jampun keulalle.
    MTX oli yllättävän hyvä suksi, rauhoitti RE:n keulaa huomattavasti vs alkup Bladet.
     
    Vesukka tykkää tästä.
  16. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Se Cattilan ohjaus on sellainen kilpurissa vaikka sinne työntäisi XT:t pitkillä raudoilla niin se ei mene jäykäksi kääntää, toki saa olla varuillaan kun kyljelleen tulee alas ja olen ajanut moisella, paras ohjaus ikinä. Ne Bladet on hyvät perussukset mutta hakee liikaa, mulla piti XTX:t ottaa Sidewinderin keulilta pois kun ranne oireilee pahasti. Tuskinpa tarvitsee katua MTX:n laittoa keulille ja ainahan on varaa höyläillä keveämmäksi, oliko Nytrossa Slydogit kun ostit?
     
  17. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    En tiiä mitkä on alla nyt, en oo saanu selvitettyä.
    Varmaan alkuperäiset TTX:n sukset ne on.

    En oo vielä semmosia Bladeja ajanut, joista oisin tykännyt. Aina olleet hirveen äkkinäisiä ja tuntuu, että joka montun ja mutkan hakevat.
     
  18. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Onko joku ajanut reittiä c&a bx suksella. Nyt ajanut 600-700km tuossa 900acen keulalla ykkösmallin Bladella ja ei ole oikein omaan makuun. Liian urahaukka ja sitä kautta rasittava ajaa. Kokeiltu on kaikkea mahdollista, mutta kun kokeilin lyhyesti eri suksia alle niin totesin että ehkä paras vaihtaa suksia. Joskus oli xtx sukset eri kelkassa ja jo silloin mietin että olisiko tuo bx hyvä kompromissi, jossa olis ok kantavuus, ok kääntyvyys ja olis vakaa niin reitillä kuin umpisessa.
     
  19. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member

    Jokusen kilometrin bx:t nyt tänä talvena Polariksen keulalla reittiä nielleet. Ainakaan vielä en ole mitenkään hirveän uraherkiksi havainnut. Polariksen Pro-Steerit oli uraherkemmät. Pro-steerien ja ykkösmallin Bladeja en ole vertaillut. Ja kelkan ja sen säätöjen vaikutuksesta en myöskään sitten osaa sanoa. Eroa kuitenkin on eri kelkkamerkkien välillä.

    Kantavuutta en ole vielä päässyt testaamaan, mutta mitenkään älyttömän leveäthän noi ei ole, oliko jotain 18cm tienoilla? Ei ole kelkka vieressä, enkä nyt tarkkaan muista. Ja lyhemmätkin kuin muut c&a prot.
     
  20. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Tuo perus bladen kantavuus on aika sopiva ja samaa leveyttä on tuo BX, joten siinä mielessä voisi olla ok. Tuo BX voisi olla kokeilemisen arvoinen. Mietinnässä myös pilot 7.4, joka on mielenkiintoisen oloinen. Löytyy C&A tyyppiset sivukölit, mutta sitten maltillisemman mittainen pyöreähkö keskiköli lyhyellä ohjainraudalla. Todennäköisesti kevyt ohjata ja sivukölit saattaisivat vakauttaa menoa kivasti.

    EDIT: Ei tullut BX ostettua kun ei ollu tällä hetkellä saatavilla asennuskittiä eikä edes pelkkää satulakumia.
     
    Viimeksi muokattu: 1/3/22

Suosittele tätä sivua