Arctic Cat 2020

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä IleKarkkainen, 19/1/19.

  1. Zulu

    Zulu Active Member

    Minun -19 ainakin jää kaaokselle kiihareissa kelkan .verran taakse. Summitit ja dokkerit taas jäävät alpakan taakse reilu kelkan verran.
     
    juoni ja Jii.Pee tykkäävät tästä.
  2. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Tiedätkö onko tuo Khaos mistä puhut vakio voimalinjalla? Onko summitit ja Dockerit 850?

    Oma säädetty Khaos tuntuu todella kipakalta, kun vaikka 850 DS Dockeriin vertaa. Jos Alpha on vielä Khaosta hereämpi kuten ykskyrppi puhuu, niin täytyy olla kiukkuinen katti.
     
  3. Zulu

    Zulu Active Member

    Kaikki olivat vakio voimalinjoilla ja dokkerit 850 toki 66 lapulla, summitit 850 76 lapulla, ja alpakka 76 lapulla. Kuten sanoin kaaos oli koko matkan kelkan verran edessä.
     
    Vaaranvalloittaja tykkää tästä.
  4. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Tämä vähän yllättää, koska Khaoksen voimalinja on Pollen tapaan vakiona melko mieto ja jos ymmärsin asiaa oikein, niin nämä ei tule Suomeen vakiona edes merenpinnan säädöillä.

    Kyllähän tuossa vetoja on vähintään omiksi tarpeiksi.

    Edit. Näitä saitin juttuja lukee, niin monesti päättelyitä tehdään perstuntumalla ja se voi mennä hyvinkin pahasti metsään. @Zulu :n tyyliin ajettu myös testejä ja vaihdeltu kuskeja kelkkojen kesken. Erot tulee kunnolla esille ja välillä hyvinkin yllättävästi. Saattaa silmät aueta monella laitteiden välillä. Alpakkaa en ole kokeillut, mutta se tehdään heti Khaoksen kanssa rinnan, kun mahdollisuus tulee. Pakkohan "ylivoima" on laittaa testiin ja kokemukset jaetaan.
     
    Viimeksi muokattu: 30/1/20
  5. 1kyrp

    1kyrp Well-Known Member

    Eihän se ole kuin käymisen vaiva. Päivän ajelee katiskan ja kaaoksen kanssa sekalaista ajoa niin varmasti ominaisuudet tulee hyvin esiin molemmista laitteista.
     
  6. Han$a

    Han$a Well-Known Member

    Kattikuumetta pukkaa. Onko rr8000 mallin etupukin iskari 3 säätönen klikkeri vai mikä tuo on. Kun eri mikä takapukissa? Saako tuota alustaa hyväksi ilman simmejä?
     
  7. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Jos uutta tarkoitat niin Foxin kashima pinnoitettuja iskareita kaikki. Suksen iskarit ja alustan etupukin iskari 36mm männällä olevia ja takapukin iskari 51mm männällä oleva. QS3 on kolmisäätöinen pikaklikkeri ja tarkoittaakohan tuo R noissa paluuvaimennuksenkin säätöä vai lisäsäiliötä. Jouset voi olla Catissa semmoiset, että keulaan ja etupukkiin eri jouset ja jotkut on vaihtaneet hakaneulojakin, mutta noiden jousien vaihto on ehjä enempi semmoinen kokeilujuttu, että miten kantaa kenelläkin ja milläkin ajotyylillä. Simmit on ainakin perinteisesti Catissa olleet huonot Suomen olosuhteisiin. Esim. 15 vuoden 7000RR:n vakiosimmit oli semmoiset, että pohjaili isossa heitossa ja jos klikkereitä kiri niin tuli pikkunypylässä kivireki. Voihan se olla, että on saatu jo uudempiin tehtaaltakin ihan hyvät säädöt, että testaamatta paha sanoa. No simmeihin löytyy kyllä säädöt taitavilta iskarisepiltä. Iskarit sinällään riittää hyvällä säädöllä jo mielestäni kovaankin menoon. Jos kovaa patinhakkausta harrastaa niin etupukkiin vielä joku iso pumppu niin sitten kyllä kestää ajaa.
     
    Han$a tykkää tästä.
  8. Han$a

    Han$a Well-Known Member

    Ajamallahan tuo tosiaan selviää, miten alusta rokkaa. Etupukki lienee kuitenkin tuo heikoin kohta kelkassa. Vieläkin uutena niitä alumiinisia akseleita.
     
  9. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    No joo tuo etupukin iskarin ala-akseli kannattaa kyllä vaihtaa teräksiseen. RR mallin etupukin yläakseli ainakin aiemmin oli hieman paksumpi kuin tavallinen ja se ihan kohtuudella on käyttöä kestänyt. Toki senkin voi teräksiseksi vaihtaa jos haluaa.
     
  10. Han$a

    Han$a Well-Known Member

    Miten uusissa 2020 malleissa puretaan tuo iso kate missä valo kiinni, onko vielä kahdella kuusiolla kiinni keulasta, nuita pikku torxeja ei varmaan enää ole niinku vanhemmissa f malleissa oli?
    Johtosarja irrotetaan , ajolasikotelon alta jos on sellainen? sitten kuomu lähtee vetämällä irti?
     
  11. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Kait se samanlailla on kuin nelarissakin kiinni, sivuposket pois ja kaksi pikalukitusruuvia sormin sivuista, piuha irti ja eteenpäin kiskaisu. Vai oliko haisuleissa ilmanoton suhteen joku haittaava tekijä?
     
  12. pezq^

    pezq^ Nykyää Lynxejä

    Keulassa alhaalla yks ruuvi.
     
  13. Han$a

    Han$a Well-Known Member

    Hienoa, varsin paljon on kehittynyt kelkka muutamien viime vuosien aikana.
    Tuntuu vähän kuin jouluaattona pikku tyttönä että saapi uuen kisulin alle kohta puolin.
     
    pagi, Rautane, Fudge ja 3 muut tykkäävät tästä.
  14. Han$a

    Han$a Well-Known Member

    Vielähän tuota tuli mieleen kysymys, onko näissä uusissa automaatti kiristin vai manuaali?
     
  15. pezq^

    pezq^ Nykyää Lynxejä

    Automaatti, ja se pelaa.
    Päälle 5tuhatta itekki ajanu vailla sääliä, ilman ongelmia.
     
    juoni, Han$a, Rautane ja 3 muut tykkäävät tästä.
  16. Fudge

    Fudge Lynx GL 360 Syncro

    Joo ko ennen oli -15 mallinen ittellä niin tätä -18 mallista koppaa käyttää auki ihan vaikka huvin vuoksi! :p on se niin heleppo ottaa pois..
     
    pezq^ tykkää tästä.
  17. Han$a

    Han$a Well-Known Member

    Onkohan kukaan asentanut raapijoita rr 8000? Onko näissä menny liukuja herkästi? Jäi kummittelemaan nuo skidoon liuvut ku oli lopussa jo 500 km jälkeen, vaikka yritti ajaa huolellisesti lumellakin.
     
  18. Han$a

    Han$a Well-Known Member

    Miten tuossa uudessa varissa säädetään hihna? Ei ollu enää sitä Kuusiokoloa ja 10 mm mutteria tuossa 2020 mallin varissa!
     
    Fudge tykkää tästä.
  19. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    Ei sitä tarvi säätää
     
    Rautane ja Kortelaine tykkäävät tästä.
  20. Han$a

    Han$a Well-Known Member

    täh,onpa menny helepoksi!
     

Suosittele tätä sivua