Syöte

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä BigDaadyJ, 27/2/10.

  1. Lymies

    Lymies Well-Known Member

    Siihen oikasuun sattuu iijoen ylitys ja ratapenkka. Kannattaa tsekata reitti ennen kuin lähtee sokkona yrittämään.
     
  2. pezq^

    pezq^ Nykyää Lynxejä

    Juu ite ajasin valtatien laitaa myöten, siinä jokivarressa muutenki rautalanka aitaa ym.
     
  3. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Miksi kantais? Miten ne jäätyy kun ei kunnon pakkasjaksoa ole ja lunta päällä paljon.
     
  4. möykkä

    möykkä Well-Known Member

    JA kun kaikki kyntää samaa uraa menemään, eikä yhtään levitä edes soiden kohdilla. Mutta niinhän se menee maanteilläki, että samaa uraa ajetaan.
     
    LittleSnowman tykkää tästä.
  5. Lymies

    Lymies Well-Known Member

    Siinähän menee kevyen liikenteen väylä sopivasti;)
     
    pezq^ tykkää tästä.
  6. LATAPO

    LATAPO RÄMÄKOO

    Samaa rataa ajetaan, eikä levitetä jälkeä. Mutta kyllä mennään reitin sivuun kun löytyy taimikko tai tien penkka. VITUN HYVÄÄ MAINOSTA KELKKAILIJA SYÖTTEELLÄ. Oiskohan peiliin katsomisen paikka, pian loppuu ajot Syötteellä kun oikiasta paikasta maan omistajat evää läpi kulun.
     
    LittleSnowman tykkää tästä.
  7. kelekku

    kelekku Sidewinder X-TX 137 SE -18

    Onko Syötteellä edelleenkään lanattu reittejä vielä tälle talvelle?
     
  8. jämy78

    jämy78 Well-Known Member

    Ei ainakaan ollut Rytingin kaupalle vedetty. Ranualta oli tarkoitus käydä syötteellä, mutta usko loppui kaupalle. Pudiksen puoli aivan hirveää pattia. Saisi kyllä lana kulkea.
     
  9. kelekku

    kelekku Sidewinder X-TX 137 SE -18

    Uskomatonta, mutta ilmeisesti totta ettei lanaukset siis ole vieläkään alkanut.
     
  10. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Ei taideta syötteelle paljon kelkkailioita haluta. Syötettä kun mainostetaan lehdissä tai muualla niin ei puhuta kelkkailusta mitään. Pudasjärvilehdessä aina syötteestä juttua vaan ei kyllä ole sattunut silmään mitään kelkkailuun liittyvää. Ainot asiat kelkkailuun liittyen on jotain valituksia, että ajeltu missä sattuu. Kyllä tuonne silti jotku jaksaa kelkkojen kanssa mennä.
     
  11. kelekku

    kelekku Sidewinder X-TX 137 SE -18

    Harmillista, mutta niin se taitaa olla. Syötteellä olisi loistavat mahdollisuudet houkutella kelkkailijoita ja ottaa rahat pois kulkemasta.
    Lumivarma alue, lähellä esim. Oulusta katsottuna ja yleensä paljon pidempi kausi. Reittejä lähtee moneen suuntaan. Paljon majoitusvaihtoehtoja ja aika edullisia verrattuna moneen muuhun keskukseen.
    Ne luvattomat ajelutkin voisi vähentyä kun reitit ois ajettavassa kunnossa.
     
    Arwid Käkivaara tykkää tästä.
  12. pezq^

    pezq^ Nykyää Lynxejä

    Olisko huomanneet että 9/10 kelkka miehestä tulee lähialueilta päiväreissulle eikä jätä rahoja näille perille.
     
  13. Lymies

    Lymies Well-Known Member

    Syötteen mainosimago on vähän muualla kuin koneen pörinässä. o_O
     
  14. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Niin on, mutta luulisi sinne kaikki mahtuvan ja veikkaan että asiakkaita haluttaisiin lisää. Kuitenkin kaikki ajelee rukalle ja muualle jos pidempi loma niin ottaisivat edes rahat näiltä jotka päivänseltään käyvät.
     
  15. Värkky

    Värkky Well-Known Member

    Kuka näistä reittien hoidosta vastaa onko kellään tietoa
     
  16. LittleSnowman

    LittleSnowman Well-Known Member

    Kyllä kelkkailijoita edelleenkin Syötteelle halutaan ja totta on, että tänä talvena reitit ovat olleet kohtalaisen möykkyiset, mutta silti ajettavat. Ainakin minun kelkkani on kulkenut niitä reittejä pitkin.. vitsi vitsi...

    Pudasjärven kelkkaurapooli on lanauksista vastaava taho. Eli he hoitavat lanauksiin menevän rahan keräämisen sekä suunnittelevat lanausaikataulun. Urakoitsija lanauksissa on Syötteen maansiirto oy. Ongelma lanauksissa tänä talvena oli alkuun kestämättömät pohjat. Urakoitsijalla on lanauksiin käytössä ainoastaan tamppari, joten he eivät suostuneet jängille lähtemään, koska pelkäsivät koneen uppoavan. Tällä hetkellä sitä ongelmaa ei pitäisi enää olla ja lanaukset tulee heillä hoitaa sovitun aikataulun mukaisesti. Reittien lanaukset alueella painottuvat kevät talveen, sillä silloin suurin osa kelkkailijoista myös liikkuu. Mielelläänhän reittien lanauksia lisättäisiin ihan mahdottomasti, mutta kukahan se haluaisi kustannukset niistä hoitaa? Onko kaikki syötteen puolelle kelkkailemaan tulevat valmiita maksamaan esim. pienen reittimaksun? Tällä hetkellä kustannuksista vastaavat kaupunki, osa alueen ja pudasjärven yrittäjistä sekä urapoolin jäsenet jäsenmaksun muodossa.

    Tuon osoitteen takaa löytyy reittien lanausaikataulu:
    https://www.pudasjarvi.fi/asukkaill...elkkailu/kelkkareittien-kunnossapitoaikataulu

    Ja tämän osoitteen takaa löytyy tietoa poolin toiminnasta ja ohjeet miten pääsee jäsenmaksun maksamaan:
    https://www.pudasjarvi.fi/asukkaill.../moottorikelkkailu/pudasjarven-kelkkaurapooli
     
  17. make12345678

    make12345678 Member

    Vähän erikoista ettei ole rahaa reittien kunnossapitoon. Pudasjärven reitit on maksullisia reittejä eikä niitä lanata. Kumma homma että Ranuan puolella reitit ovat ilmaisia ja paljon paremmin hoidettuja. Esim. Ranua-Syöte reitti on lanattu ranuan puolelta jo kauan sitten.
     
    Arwid Käkivaara tykkää tästä.
  18. Han$a

    Han$a Well-Known Member

    Tuo on aina ollu, tai ainakin niin kauan kuin olen harrastanut, niin aivan ihmeellistä nuo reittienhoitohommat syötteellä. Syöte tarvitsisi samanlaisen yrittäjän reittien ylläpitoon kuin rukalla @Stella Polaris. Rukallaki oli monta vuotta melkoista kuraa tuo touhu, mutta nyt homma toimii paremminkin kuin hyvin.
    Varmasti osasyy tosiaan on huono talvi lauhoinee keleineen.
    Mutta reittien hoitoa on muutakin kuin talvella lanaus, käsittääkseni rukallaki hoidettu kesällä pohjiakin kuntoon.
     
    Arwid Käkivaara tykkää tästä.
  19. LittleSnowman

    LittleSnowman Well-Known Member

    Tuossa on sinulla asiavirhettä sen verran, että syötteellähän ei ole kelkkareittejä vaan kelkkauria. Virallisten reittien osalta kesäajan kunnossapito esim. siltojen kunnostukset, merkkaukset yms. on hoidettu metsähallituksen toimesta melkoisen hyvin. Lisäksi reittien leveydet ovat yleensä eri luokkaa mitä urilla. Tämän johdosta yleensä myös talvella baanat ovat sitten paremmassa kunnossa. Syötteen urien kesäkunnossapitoa on yksi firma tehnyt talkootyönä jo useamman vuoden ajan, siitä iso kiitos heille! Tokihan lisärahoituksen myötä reittien kunnostus ympäri vuoden mahdollistaisi alueen vetovoimaisuuden kasvamisen kelkkailijoiden keskuudessa.
     
  20. Stella Polaris

    Stella Polaris Lynx Boondocker RE 850 E-tec, PistenBully 100

    Kiitos @Han$a kehuista. Tähän aiheeseen olisi niin paljon asiaa mutta koitan kiteyttää lyhyesti. Ensinnäkin jos kunnan alueella on virallisia kelkkareittejä laki velvoittaa kunnan pitämään niistä huolta. Tämä takia mm. Sallassa, Ranualla, Kuusamossa ja nyt myös Posiolla (tosin nihkeästi) kelkkareittien lanaus on hieman paremmalla tolalla kuin ennen. Kuitenkin usean alueen lanausbudjetit ovat niin pieniä että niihin on vaikea saada urakoitsijoita jotka ovat valmiita satsaamaan hommaan. Toisaalta myös urakoitsijat jotka tietävät mitä tehdä kelkkareittien kanssa ovat harvassa. Mielestäni pitää olla aktiivikelkkailija pohja jotta tietää miten kelkkareittejä hoidetaan, samoin hiihtoreittien hoidossa, jos on hiihtoihminen tietää millälailla ladut pitää hoitaa.

    Nyt en kerkeä kirjoittamaan enempää, pitää mennä lanaamaan Kuusamo- Hossa reitti ekaa kertaa tälle talvelle, saa nähdä upotanko koneen suohon...
     
    Arwid Käkivaara, Hemikoo, M.E.A ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua