Lynx 2021

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Somppi, 15/1/20.

Tagit:
  1. Janme

    Janme Well-Known Member

    Onhan se valtava ero ja näkyy kyllä tiukassa paikassa selkeästi. Mutta alle kymppitonnin pilikkikelekaksi ja muuhun kevyeen hyötykäyttöön kuitenkin varmasti ihan hyvä peli. Uskoisin, että tämä moottori nyt ainakin on valmis jo lähtöjään, kun ei sisällä ilmeisesti uusinta uutta.

    Tuolle Brutalille on kyllä hankala keksiä käyttötarkoitusta. Vielä kun alla on tuo Easyride eikä PPS, niin ei kuulosta vauhdikkaaseen "seikkailuretkeilyynkään" ihan parhaalta vaihtoehdolta. Vetohommiin tuota ei ole ainakaan tehty ollenkaan, kun pitoahan tuosta telasta ei löytyisi vaikka laatikko kylessä olisikin. Tiukassa paikassa loppunee vetoukoiltakin ruis ranteesta tämmöstä möhköä käännellessä.

    Muutenhan uudistukset näytti olevan ihan yhtä valtaisat kuin muillakin julkaisunsa tehneillä merkeillä. Poislukien yksittäisenä Ski Doon turbo ja AC:n Blast.
     
  2. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    työkelkkatyyppisessä tuo 40 hepan tehoero aika merkityksetön. Jos 85hp ja vetää puhtaaasti alhaaltakin niin riittää kyllä moneen käyttöön vallan hyvin. XTerrain 600efi:kin ihan mielenkiintoinen, mutta kumma kyllä 600efi hinnoiteltiin näissä urheilumalleissa aika kalliiksi.
    Amerikassa esim. Skidoon renegade sport 600ACE maksaa 9649€ ja Suomessa 11025€. Skidoon Backcountry amerikassa 600EFI koneella 8999€ ja suomessa 11390€. Sitten sama lynxinä Xterrainina taisi olla 11900€. Eli Amerikan hintaan nähden tuohon perus 600 satkun hintaan tuli Suomessa 1000€ lisää suhteessa Aceen kun Skidoon hinnastoa kattoo.
     
  3. teme-

    teme- Well-Known Member

    Hinnat on tainnu pysyä aikalailla samoina viime vuotisiin, positiivinen yllätys.:D
     
  4. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    85 hv, ja kaksi vaihdetta eteenpäin riittää varmasti useimmille hyötykäyttäjille.
     
  5. Janme

    Janme Well-Known Member

    Joo, varmasti riittää vetohommiin teho. Vaikuttaa kyllä äkikseltään hyvin myyvältä ja kaivatulta paketilta tämä.
     
  6. Somppi

    Somppi 155" 850 SKS -21 Xtrim RE 800 -17, RE 600 -14

    Suomessa meillä on semmonen asia kun Vero joka hinnan määrää. Esim moni autovalmistaja myi suomen maahantuojille autot pienemmällä katteella että verojen jälkeen uuden auton hinta olisi liki samaa ympäri euroopan. (Ainakin audi tekee näin)
     
  7. Sape

    Sape Polaris indy 400, Axys RMK & Winha

    Nyt tais mennä autovero ja alv sekaisin.
     
  8. vuorikelkkailija

    vuorikelkkailija Well-Known Member

    Jos tarkoitat 59 rangeria niin siinä ei tainut olla vaihdelaatikkoa. Jos olen ny oikein kattonut ja lukenut nuita esitteitä efi mallista puuttuu myös se joustojatko, vetokoukku, matalanpi harja(38mm) joka riittää ja roikuntaremmi. Nyhän lynksi on huomannu itekki ettei se tarvi sitä jousto jatkoa monesta mallista pistetty tönkkiin. 69 alpine, 59 efi ja brutale.
     
  9. Arwid Käkivaara

    Arwid Käkivaara Well-Known Member

    Kylläpä harmittaa, kun ei saa 3500 Xtrimmiä 44 matolla ja leveällä keulalla. Tai edes keskikeulalla... itsellä sellainen ja en millään ottais reittimallin lentokenttä-astinlautoja raapimaan spooriin / umpiselle. Mihinkään ei tarvita nuita jarruastinlautoja.

    Reilummassakin ajossa (esim kelkkaenduro) ajetaan nykyään pääosin istaaltaan, niin nämä kapeat kyllä riittävät. Ja kestävätkin, mikäli hyvässä säädössä alusta ja kuski istuu. Toki voisi näihin vahvikesarja olla tarjolla.

    Unelmakelkkani olisi Xtrim 850 3500 44 "Pilkkimalli" , eli halvoilla iskareilla ( Kuten Rave 600 2018 oli) ja selkeästi halvemmalla ovh: lla. Saisimme me rakentajat tehdä itse siitä mieluisan järkikuluilla.
     

    Lisätyt liitteet:

    teme- tykkää tästä.
  10. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Luin huonosti; eipä ole sitten 59 Yetin korvaajaksi senkään vertaa, jos edes vaihteistoa ole.
     
  11. killer-wo

    killer-wo Forest Fox -01 Summit Expert

  12. Somppi

    Somppi 155" 850 SKS -21 Xtrim RE 800 -17, RE 600 -14

    Oho totta mutta silti alv sitä kelkan hintaa nostaa ja mahtaa olla kalliimpi suomessa valmistaa kun pitää työntekijöille palkkaa maksaa.

    Ja muutekin kyllä puhuin vaan yleisesti veroista tossa auto asiassa.
     
  13. vuorikelkkailija

    vuorikelkkailija Well-Known Member

  14. killer-wo

    killer-wo Forest Fox -01 Summit Expert

    Joo ei ole efissa vaihdekeppiä, vetokoukkua, tavarateline kaidetta ja tangossa roikuntaremmiä, Myös d.e.s.s näyttää olevan vanhan mallinen tuttimalli. Karvalakki malli. Ihmetyttääkyllä tuo vaihdelaatikon puute
     
  15. JONAKKAL

    JONAKKAL Well-Known Member

    Onko joku nähny suomen hintoja näille?
     
  16. petes88

    petes88 Well-Known Member

  17. Akimatic

    Akimatic Well-Known Member

    59 ilman vaihteistoa ja vetokoukkua kuulostaa huonolta vitsiltä, jossei sitten ota 600 Ace moottorilla, mutta sitten onkin jo 13k kelkka..
     
  18. Vilho

    Vilho freeride

    Hyvä ku ski-doolla arvostellaan sitä perinteistä pohjaväriharmaata ja lynxi laittaa väriä niin täällä sitä ihmetellään :D:D:D
     
    Nebwy ja petes88 tykkäävät tästä.
  19. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Erikoisia nuo BRP leveätelaiset kevennetyt pikku "sportti" versiot. 59 ranger EFI ja skandic sport. Kumpikin ilman koukkupuskuria ja vaihteistoa, eli ei selvästi vetokäyttöön ole tätä suunnattu. Ace versiot taas on. Sen sinänsä ymmärtää, sillä Ace koneet loistaa vetokäytössä, mutta mikä näiden EFI koneisten versioiden suunniteltu käyttötarkoitus on?

    Vähän kuin iso maasturi pikku bensa koneella ilman koukkua ja alennusvaihdetta. Kelkkojen reittiuskottava citymaasturi?

    Jos BRP vehkeistä jokin herätti mielenkiinnon, niin Tundra 600 EFI. On aika valmis peli koukkupuskuria myöden ja edullinen. Reilun 220kg painollaan olisi kevyehkö puskakelkka ja näppäri pyöriteltävä. Tuo edes etec 600R koneella ja kaupat olisi todella lähellä.
     
    petes88 tykkää tästä.
  20. Vilho

    Vilho freeride

    En tiiä mistään mitään, mutta kuinka moni nykyaikana vetää rekeä tai oikeasti painavaa semmosta? Keitä minä tunnen poromiehiä ynnä muita työkelkkamiehiä niin ei niillä ole ikinä rekeä. Ja nykyjään ei näy ees perheitä retkellä rekiperässä niinkuin 10 vuotta sitten.
     

Suosittele tätä sivua