Hyvä takki/kelkkapuku?

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä teikka, 4/1/10.

  1. jms1601

    jms1601 Lynx Xterrain 850 RE -23

    Itellä 4:s talvi menossa Scott:n CompR puvulla, jossa irroitettava vuori, niin en voi moittia käytössä. Viime talvena kun kauden jälkeen pesin niin lähti osa painatuksista irti, mutta muuten on toimiva ja suojaa hyvin selkää ja muutenkin reittiajossa ei moitittavaa. Takissa ei ole tuuletusaukkoja, mutta tuossa uudessa puvussa tieten on, ne ois näin keväällä tarpeen kun nollan kieppeillä. Housuista löytyy kyllä tuuletus aukot. Taidan ens talven vielä tuolla körryytellä ja sitten vaihtoon jos ei nyt keväällä tule sitten hyviä tarjouksia vastaan.
     
  2. jms1601

    jms1601 Lynx Xterrain 850 RE -23

    Onhan siinä takissakin tuuletusaukot kun tarkistin (ja muuten 5 talvea puvulla takana, ja kaikki toimii). Taitaa lähteä kelkan vaihdon myötä uusi Scottin puku tilaukseen/hankintaan eri väreillä, sen verran hyvä puku ollut ettei viitsi merkkiä lähteä vaihtaan.
     
  3. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Sellanen huomio.

    Scott pilas ihan totaalisesti tuon Comp R:n laittamalla siihen kiinteän vuoren. Tää muutos tapahtui muistaakseni 2018 mallistoon. Sitä ennen oli hyvä sporttipuku, nyt on hyvä pilkkipuku. Liian paksu vuori jos ajaa vähänkään sporttisemmin. Se shell pro on makia puku, mutta se on taas ehkä liianki sporttinen ( lue kylmä). Mutta se on kevyt ja hyvin istuva kyllä.

    EDIT, tuossa on siis nykyään niin että siinä on irrotettava vuori + sellanen kiintiä ohuempi vuori. Eli ei ole enää puhdas kuoripuku.
     
  4. jermu

    jermu Well-Known Member

    Ite on tyytyväinen Klim Keweenaw pukuun.. voi suositella semmoselle kuka haluaa vuorellisen puvun. Välikerroksilla passaa sitte jos pitää 30 pakkasessa mennä.
     
    Fudge ja Hemikoo tykkäävät tästä.
  5. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Ite ajan lähes aina vuorettomilla. Jos on oikeen raju pakkanen, niin käytän housuina jotain vuorellisia. Tämän hetken suosikkipuku on ehottomasti Rukka Rodium. Hyvin istuva ja toimiva puku. Lisäksi hyvän näkönen. Takkia tulee pidettyä pyhä ja arjet. Mulla on yleensä vielä takalaukussa mukana tuohon kuuluva Down untuvakerros. On kuulkaa makia repassa untuvaa väliin iltapäivän pakastuessa.
     
  6. Murre

    Murre Hardcore+6900+SnoSport125

    Rodium on kyllä ollut positiivinen yllätys. Puhdas kuoripuku joka pitää tuulta ja vettä. Ostin sillä ajatuksella että enduromopoilussakin vois käyttää mutta jäi kokeilematta siinä, kelkkahommissa toimii kyllä
     
    Fudge tykkää tästä.
  7. jms1601

    jms1601 Lynx Xterrain 850 RE -23

    Ok. Tuo oma vanha, joka lähti uuteen käyttöön, oli muistaakseni vuoden -14 puku ja se oli pelkkä kuoripuku kun otti irrotettavan vuoren pois. Kuumahan silläkin tuli aurinkoisessa nollakelissä, mutta tuuletusaukot autto vähän asiaa. Tänään sain uuden -19 mallin puvun ja en vielä ehtinyt vuorta ottaa pois, mutta pitääpä huomenna tutkailla millanen vuori sen alta paljastuu. Toki näillä leveysasteilla kevät tulee niin nopeaa ettei kevään plussakeleissä paljon ehdi ajella kun ajot loppuu siihen, joten tuskin tuosta kiinteästä vuoresta riesa tulee, mutta se jää nähtäväksi. Pitääpä tosiaan huomenna tutkia lisää...
     
  8. jms1601

    jms1601 Lynx Xterrain 850 RE -23

    Olihan tuolla vuoren alla vielä jokin ohut vanulappu, mutta se, että onko puku tuolla pilalla niin empä nyt tiedä! Ajellaan nyt talvi ja katellaan. Jos oikeen kuuma tulee niin ajellaan rotsi auki tai tuuletusräppänät selällään niin eiköhän tällä selviä kuiten usamman talven.
     
    julli tykkää tästä.
  9. BlackJack

    BlackJack Well-Known Member

    Näitä on ollut todella edullisesti myynnissä Oulun Ideaparkin Luhta Outletissa. Koko puku n. 300€. Ostin viime keväänä ja olen kyllä tykännyt.
     
  10. nappe74

    nappe74 Polaris Pro RMK 800 155" -14

    Suositelkaas hyvää ajopukua !!

    Nykyinen M-Racingin Zenith alkaa olee tiensä päässä, kovasti tykkäsin ulkonäöstä ja istuvuudesta !!

    Kovasti kehuvat tätä haalarimallia eli yhtenäistä asua... voittaako takki/housut yhdistelmän??

    Veden- ja tuulenpitävyys olisi suotavaa... nykyinen päästi perseen jo kastumaan vanhuuttaan...

    Jos löytyy kevään tarjouslinkkejä ni saa laittaa !!

    Kelkka on musta/puna/valko väriltään keltaisilla straipeilla joten samaan sävyyn olis kiva...
     
  11. nappe74

    nappe74 Polaris Pro RMK 800 155" -14

    IMG_1192.JPG

    Kokeillaan nyt sitten haalarimallia kun osui sopivasti Kärkkäisellä puoleen hintaan !!

    Tilaukseen lähti siis 2020 FXR Ranger Instinct Lite Mono-freeridehaalari.
     
  12. vaari55

    vaari55 Well-Known Member

    Muuten hyvä puku, mutta housut huonolaatuista kangasta. Parituhatta kilometriä ja persaukset kuluneet puhki. Kolmannet housut taas rikki, pitänee taas lähteä uhkailemaan oikeustoimilla.
     
  13. saippuakauppias

    saippuakauppias Well-Known Member

    M racingin zenith puvulla riehaksin vuosikausia ja oli kevyt päällä jne. Sitte viime keväänä ostin scotin comp ärrän... Eka reissu ja kankaassa reikä. Tän talven ajellu ja lahkeisiin ilmestyy pikku vekkejä. Muuten tykkään puvusta että vaikka ajat ittes ihan hikeen niin ei tunnu märältä päällä. Tuo kangas on vaan pettymys ja ikävä on m racingin vahvistettuja lahkeensuita.

    M racing pukua sais kääkkäiseltä hyvällä alella☝️
     
  14. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Ainakin uuden Radien runkoisen Lynxin penkki on sellainen raastinrauta että housut hajoaa ellei ole Corduraa persauksissa, vähän samaa ilmiötä on Cattirunkoisissa samaa vikaa mutta ei niin pahasti, samaan aikaa pukuvalmistajat yrittää tehdä puvuista mallia tuulipuku....
     
  15. jp10

    jp10 Well-Known Member

    Klim.
     
    Fudge tykkää tästä.
  16. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    Toissa talvi ja vajaa 5tkm x-triim reellä ja tuhos kyllä kyllä uuden klim kaos parkan persuksista puhki sekä takin helma hinkkaantu aika hävyttömää kuntoo. Reklamaation tein tammikuussa viel ei oo vastattu:confused:
     
  17. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Joo puhki menee sauman vierestä tai jos kangas pääsee kaksin kerroin. Eräs tuttu ajoi kolmet Scotin ohuet housut 2-3tkm aikana reiille RE:llä. Apexilla ajaessa liukkaalla penkillä Klimin Klimatet oli kiillottuneet vajaan 20tkm jälkeen, Viperin penkki hajotti 5tkm aikana housut lopullisesti ja seuraavat kesti 7tkm. Itse mielellään ottaisin paksumman Corduran persauksiin jos saisin.
     
    Fudge tykkää tästä.
  18. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Itsellä ollut todella pitkään käytössä jotkut MPasun tekemät housut. Ne on semmoiset paksut tourinkihousut, mutta itselle hyvät kun en jaloista hikoile juurikaan. Kangas on semmoista todella karheaa ja paksua ja lahkeissa ainakin on corduraa vahvikkeina. Housuilla ajettu suhteellisen paljon ja varmasti viimeiset 5 vuotta miettinyt, että joko nuo laittaisi kiertoon, mutta kunto ei juuri uutta häpeä niin olen ajellut menemään. Uudempia housuja kun etsinyt niin en noin jämäkästä kankaasta olevia ole oikein löytänyt mistään.
     
  19. Mika_R

    Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

    Klimit ajoin loppuun nyt kevät talvesta ja piti ottaa vanhat MPasun Zenit housut uusiokäyttöön (vetoketjut siinäkin loppu).
    Onko kenelläkään kokemusta Sweepin racing division housuista/ takista. Hinta näissä ainakin nyt ajokauden ulkopuolelle näyttäisi olevan kuluttaja ystävällinen, mutta mitenkähän tuon keston laita? Klimeissä olin kyllä hiukan pettynyt hintaan/kulutuskestävyyteen.
     
  20. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Se on Radien Mikallakin raapinut persuukset auki ja oliko sullakin se takin helma takaa? Mulla yhdet vanhat sinisalot ja niitä ei takuulla saa rikki mutta ei niillä kyllä kehtaa lähes nollakelissä ajakaan ja perse on silkasta hiestä heti märkä.
    Zenitheissä ainakin vanhemmissa oli sellaista kangasta että vois jopa kestää mutta itse kuori välissä on sellainen että pitää kyllä veden ulkona mutta sama kuin olisi laittanut jätesäkin kerraston päälle :D, toisaalta jos ei tietäisi paremmasta kuoresta niin eipä se haittaisi.
    Itse näillä näkymin kokeilen FXR:n tuotteita housuiksi, löytäs vaan Klimaten veroiset pakkaskelin housut. o_O
     
  21. Mika_R

    Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

    Jep housut puhki useammasta kohti ja takista helma:(. Zenitit kankaan puolesta ehjät edelleen ja niissä on aika lailla kilsoja. Zenitit ovat painavat ja hiostavat:p. Mutta, jos en uutta pukua löydä niin zeniteillä jatketaan. Kierrätyshän oli muotia nykyään:D
     

Suosittele tätä sivua