BoonDocker 800R E-TEC (2011->)

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Poikanen, 14/3/10.

  1. teme-

    teme- Well-Known Member

    23706_9d2ba6dd31b98b1f5eaf70489fa2b39f.jpg Tuossa on 3 säätöset suksien iskarit. Jos noissa sinun iskareissa ei ole alapäässä tommosta punaista nuppia josta säädetään paluuvaimennusta niin sulla on ihan perus pumput.
     
  2. Joloma

    Joloma Active Member

    Okei kiitos. Onko nuo kuitenkin huollettavat?
     
  3. teme-

    teme- Well-Known Member

    On. Ja toivottavasti et ole pyöritelly noita ruuveja silleen että sieltä on paineet karannut, muuten kannattaa viedä samantien huoltoon.
     
  4. Joloma

    Joloma Active Member

    Kiitos :) oon taas vähän viisaampi:)
     
  5. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Ihan ok iskarit on tuollaisetkin, joita voi huoltaa. Jos niistä haluaa jämäkämmät tai pehmeämmät niin iskarihuoltajalle kun mainitsee asiasta ja kuvailee, että missä tilanteessa ei omasta mielestä alusta toimi kunnolla niin osaava iskariseppä osaa muuttaa sinne iskarin sisälle säätöä siten, että se paranee. Nuo toisissa iskareissa olevat punaiset tms. säätöruuvit on sitten helpottamassa oikean säädön löytämistä kun iskaria purkamattakin voi toimintaan vähän vaikuttaa.
     
  6. Joloma

    Joloma Active Member

    hyvä tietää! Omasta mielestä vähän liian pehmeät, jos joskus täytyy reitillä ajaa niin tuntuu mutkissa herkästi ulkosuksi painuvan ja sisäkurvin suksea nostelevan.. keskipukin esijännitystä löysätty kohtuullisesti, vähensi toki ongelmaa jonkun verran. Ei vaan jaksais joka siirtymällä alkaa rajotinremmiä säätämään. Toki tuota ei reitille ole tarkoitettukaan. Asiasta sukkahousuihin.. minkä verran esijännitystä takapukin vaimentimessa ois hyvä noin niinku umpista ajatellen? Siis paljonko perä saa painua kun varusteet niskassa hyppää kyytiin? Ja miten se mitataan? Nostetaanko perä ylös, siihen missä pysyy ilman kuormaa, ja sen jälkeen mitataan paljonko se painuu? Vai miten?
     
    proman tykkää tästä.
  7. repeat

    repeat Kitty Cat

    Monen kelkattoman talven jälkeen tuli nyt ”vahingossa” hommattua itelle tollanen -16 sippimalli 3900 800 dokkeri.

    Iskarithan tuohon joutuu samontein laittaan jotkin huollettavat mallit. Alustaan ilm menee mistä vaan PPSstä iskarit, mutta mitenkäs keula? Minkäs mittaset kepit siellä majaileekaan/minkä mittaset sinne onnistuneesti saa laitettua?

    Itellä kun aiempaa kokemusta käytännössä vain reittipeleistä, niin kaipaileekos nämä pidemmät PPS2set liukurunkojen vahvikkeita ym, että selviää reitilläkin?
     
  8. takis

    takis Lynx boondocker 3900ds 800etec -14

    Riippuu siitä kuinka levee keula ja kannattaa sinne ne liukurungon vahvikkeet laittaa.
     
  9. repeat

    repeat Kitty Cat

    Ai niin tuo keulan leveyshän se unohtu. Vakio keula siis paikallaan, eli olikos se nyt 92
     
  10. takis

    takis Lynx boondocker 3900ds 800etec -14

    Vakio iskareista en ole varma mutta esim foxit jotka on tarkotettu 36 tuuman keulaan eli just tuohon 92cm leviään nii on 427mm pitkät.
     
  11. takis

    takis Lynx boondocker 3900ds 800etec -14

    Mites onko kellään kokemusta remmiveto systeemistä brp tuotteissa tekis vähän mieli kokeilla että millanen ois mutta kiinnostas ensin tietää että millasia kokemuksia muilla on.
     
  12. repeat

    repeat Kitty Cat

    Itselleni vastaten. Iskarit tuli päivitettyä siten, että alustaan Re:stä kotoisin olevat iskarit ja keulaan alunperin Rs:ssä ollet iskarit alle. Iskarit kävivät Redshocksilla huollossa/shimmauksessa ja samalla keulan iskarit holkitettiin lyhemmiksi ja näin tuohon kapeaan keulaan sopiviksi.

    Jos vielä aukasis moottorin ja kattos mitä se on syöny o_O Männät pitäis olla kohtuu tuoreet, mutta jokin ongelma on (toivottavasti) tiivisteissä kun putkesta löytyi nestettä :oops: Samalla jos vähintään tarkistais akselinkin kun kerran levälleen tulee moottori purettua. Kelkalla kuitenkin n 8000km ajettu.

    Onkos nuihin petikuneihin kytkimen puolelle jotain muuta ratkaisua kuin alkuperäiset *tin kalliit, kun oli ainakin etummainen aivan loppu?
     
  13. takis

    takis Lynx boondocker 3900ds 800etec -14

    Ite ostin viimetalvena orkkis kumin sinne ja siihen laitoin sikaflexiä ja semmosen crossipyörän sisäkumin palasen siihen petikumen alle.
     
  14. Energy83

    Energy83 Boondocker Re 800 -15 , Nytro Xtx -10

    Sulla on tiedossa pientä jumppaa tallissa.

    Kannattaa vähintään vaihtaa jo männät noilla kilsoilla mutta on jo vissiin vaihdettu. Kytkimen vatkaamisesta / akselin tärräämisestä näkee osviittaa kuinka kieroksi akseli on päässyt. Vähintäänki akselin oikasu+päätylaakerit ja uudet rasvat. Itse laitoin suoraan uuden akselin, koneistamon kunnostus arvio olis ollu yli 600€.

    Käytä myös tankki pöydällä ja tarkista suotimet, mulla jätti kelkka välille kun tankin suotimet oli täynnä paskaa.

    Täällä 7000tkm ajettuun koneeseen piti pistää uusi akseli, männät ja kaikki tiivisteet ja puhistaa ravet samalla. Akseli ja laakerit oli tiensä päässä ja männät ihan loppu. Akseli väpätti jo huolella, kytkimen puolen limppu oli päässy vielä erkaantumaan. Pytyt, lohkot ja kansi oli hyvässä kunnossa. Kerkesin kelkan oston jälkeen ajamaan n. 1000km ennenku joutu aukasemaan koneen. Alko ykskaks käymään päin persettä ja ei pysyny pakilla enään käynnissä.

    Nyt rempan jälkeen tuntuu käyvän taas nätisti. Jos ite tekee kaikki niin täydelliseen remppaan saa varata n. 1500 + muut hilut esim tulpat, suodattimet, puolat, petikumet, piuhassa käynti jne ... Karkeesti 2t€
     
    Viimeksi muokattu: 13/10/20
  15. takis

    takis Lynx boondocker 3900ds 800etec -14

    Onko tuota drt kittiä moni laittanu näihä 800etec koneellisii, kiinnostas tietää onko tuon rahan väärti.
     
    V tykkää tästä.
  16. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Kokemuksiin nojaten, varmaan kannen O-rengas vuotaa. Ja melko varmaan on sekin kampi kiero, ei oo vielä suoraa tullut yhtään vastaan vaan kaikki on sen kympin ainakin vispannut :D
     
  17. V

    V Xterrain

    Tämä kiinnostaisi minuakin, saisiko tällä vanhaan kelkkaan vähä piristystä?

    On vähän sotkenu konetta öljyyn, onko hyviä vinkkejä mistä alkaa ensimmäisenä etsimään?Ravejen öljyletkut? on vähä ympäriinsä öljyä joten ei suoraan näe. magneeton puolen kyljellä ja ravejen ympäristössä jne..
     
  18. Mazaa

    Mazaa Lynx rave re 600,800

    Putken liitos haara?
     
  19. V

    V Xterrain

    Oli se rave venttiilien "runko" irti.. se joka on sylintereissä kiinni ja tiiviste välissä. Mihin menee öljyletkut.
     
  20. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Öljysäiliön huohotin. On kivasti just koneen päällä se letkun nokka. Ainakin kaksi rex/XP runkoista lakkasi sotkemasta konehuonetta kun veti letkua siihen mutikan nokkaan ja ohjasi alas asti huohotukset.
     

Suosittele tätä sivua