Sähköavusteiset maastopyörät

Keskustelun 'Kesälelut' on aloittanut käyttäjä JiiKoo, 5/6/16.

  1. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    joo ja ainaki omissa ei lähde kylmää akkua lataamaan edes. Iskarit ei varmasti sano mitään, pelaa ne kelkoissakin, mutta kondensio ja sähkölaitteet voi pitkässä juoksussa tehä ongelmia.
     
  2. JiiKoo

    JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

    Kilahtaako akku sitten jäähän ja paskaksi jos jättää kylmään varastoon pyörän akkuineen? :confused:

    Tyhjänä ei varmastikkaan kestä pakastusta? o_O

    Aika paljon vaikuttaa laiskan miehen pyöräilyintoon jos akkua pitää joka välissä kiikuttaa sisälle :confused:

    Taidan olla liian köyhä koko sähköjopo touhulle kun ei varaa lämpimään varastoon:D
     
    Viimeksi muokattu: 29/9/20
  3. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Keväällä hankin sähöfillarin, hardtailin. Kävin kojottaan 27.5+ ja en tykänny. Päädyin 29er ht Shimpan 6100 moottorilla. Päivitin jenkkiasetukset moottoriin niin no vielä lystimpää hommaa
     
  4. jaskap

    jaskap AC m800,RX1, Venture700, Exciter2 ja Esla

    Lataa jäisen kennon yli, jonka jälkeen akku on entinen. Kestää kyllä säilytellä pakkasessa...kai.
    Ei se paha homma ole ottaa akkua irti, riippuu tietty mallista.
    Yksi asia on tietysti paloturvallisuus. Tuollaisessa on aikamoinen määrä energiaa, käsittely ja säilytys sen mukaan.
     
  5. rehto

    rehto Well-Known Member

    Miksi nuo on vielä noin järjettömän hintaisia teknologiaan nähden. Nehän on polkupyöriä mutta maksaa moottoripyörän verran?
     
  6. JiiKoo

    JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

    Kyllähän täysjousitettu (KUNNOLLINEN) maastopyörä luomunakin on sen 3 tonnia ja siitä yli... :rolleyes:
     
    Viimeksi muokattu: 29/9/20
  7. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Joo eipä se ole kummonen rasti, yleensä fillareiden mukana tulee avaimet millä voi akun kääntää ranneliikkeellä irti. Tietenki jos se siittä jää kiinni, voi olla jo vähän laiskahko luonne :D
     
  8. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Kyllä vei alamäkipyöräily kertasta mennessään. Tommosella vuokravehkeellä tuli lajia koitettua Syötteellä ja nyt löytää itsensä toistuvasti myyntipalstoilta. Ajo olisi varmaan silti 70% polkuja ja tuo jäykkäperäinen Cubekin varmaan jäisi nurkkiin. Tuon polkupainotteisen ajon vuoksi miettinyt sähkömankelia, jotta saisi sinnekin lisää vauhtia ja hauskuuskerrointa. Kuinkas tuo paino ja avustus sekoittaa sitten alamäkiominaisuuksia. Ittellä ei pää ja jäsenet kestä mitään älyttömyyksiä enää vetää, joten valinta olisi kuitenkin endurotyyppinen pyörä eikä täysverinen DH. Onko esim. Spessun turbo levo ihan järkevä pyörä rinteessä vaikka vähän luomua enempi painaakin tai mikä merkki/malli ois tommoiseen sekakäyttöön hyvä?

    IMG_20200913_104922.jpg
     
  9. K9Pro

    K9Pro Lynx Rave RE 3500 600R 2023

    Just pyöritteli samaa kysymystä mielessä kun olin viikon Levillä ajamassa sekä XC-kurjaa että Bike Parkia. Otin kuuman linjan kaverille ja kovasti kehui, että sen Mondraker Crafty Carbon RR sähköfillari olis loistava sekä tasamaalle että alamäkeen. En epäile yhtään, ollaan molemmat ajettu enemmän tai vähemmän yli 20 vuotta, joten luotan kaverin kommenttiin

    mutta se hinta... 10 keur pitää olla ylimääräistä, taidan käyttää ne rahat mieluummin uuteen kelkkaan! :)

    Sähköfillarit on hienoja ja mukava laite/harrastus, mutta kunnon laitteita pitäisi saada siihen 5-6 keur, että voisi harkita. Menen luomulla toistaiseksi.
     
  10. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Lähtökohtaisesti mikä tahansa nykypäivän (lue vm 2019-2020) sähköfillareista on hyvä joka paikkaan. Pyörät on kehittyny ihan sikana vuosien varrella ja tän päivän kamppeet on ihan älyttömiä tykkejä joka paikkaan. Kriteereinä kannattaa pitää yli 600 akkua ja sähköjä kehityksen viimeisimmästä päästä (uusi Bosch, uusi Shimano). Brosesta, eli spessusta voi tietenki googlailla kokemuksia, niistä en ite tiiä muuta kuin huhuja. Yamahan viimisimmistä mulla ei oo kokemuksia.

    Sitten se fillari, sanoisin että valkkaa 29 pyörät alle. Niillä meno tasaantuu taas lisää vrt 27.5. Joustomatka 160mm tai enemmän. Jousituksissa yleensä on ilmaiskarit, mutta kierrejousipumpulla herkistyy lisää jos on mahdollista valita. Keulat kaikissa on yleensä samaa tasoa, siinä mikä tahansa 160-180 välillä on ihan toimiva (yleensä rock shox tai fox), Vaihteisto mielellään SRAM GX tasoa tai Shimano SLX- vähintään. SRAM vaihteistot tahtoo olla näissä SX tai NX malleja ja ne on ihan tinaa vrt shimanon vastaavan luokan vaihteistoon. Runkokoko pitää melkein testaamalla sulla katella, kannattaa huomata että merkistä riippumatta nämä eroaa merkkien välillä. Eli kokeile eri malleja ja kokoja ja korjaa niistä "reach" mitta ylös niin pääset kohtuudella vertailukelpoiseen numeroon merkkien välillä.

    Mulla on kaikki pyörät ollu Mondrakereita ja tulee olemaanki jatkossa. Oon omistanut nyt neljä erinlaista pyörää ja eniten kaikista on erottunut Level malli. Tässä on 29 vanteet, kierrejousi perässä, 170 joustoa takana ja 180 keulassa. En ihan helpolla enää vaihtais lyhyempään joustoon, enkä kyllä ikinä pienempiin vanteisiin. Coronahomman takia voi sitten saatavuus olla melko hankalaa joissain malleissa. Esim tuo oma uus mankeli oli pakko tilata jo nyt jos meinasi saada. Enempää ei ole eikä tule koko kauteen. Syy miksi itse tein äkäsen päivityksen käytännössä kesken kautta uuteen oli mielenkiinto testata öhlins alustaa fillarissa.

    Mutta kuten sanottu, kaikilla merkeillä pyörät on hyviä. Mieti mitä tarttet ja pidä tietyt asiat vakiona (iso akku, uudet sähköt).

    Tuohon 5-6ke hintaan saa huippu pyörän ja halvemmallakin. Ei todellakaan ole 10ke se hyvän pyörän minimihinta. Carbonissa tuhansien lisähintaa tulee rungosta ja viimeisimmän pään komponenteista (lue keveydestä)
     
    Golfster tykkää tästä.
  11. Harri.T

    Harri.T lynx

    Nyt menee vähän "oma on paras osastolle", mutta tän kesän oon veivannu tuommosella Haibiken nduro 2.0 mankelilla ja onhan tämä tuossa 4k€ hintaluokassa parasta mitä saa. Oikeastaan muuta pahaa sanottavaa ei ole kuin tuo Sram SX sarjan takavaihtaja on todellakin paskaa, omaani päivitin aika pian GX sarjalaisen tilalle (130€). Että ei tosiaan ole mikään pakko kymppitonnia pyörään laittaa heti aluksi.
     
  12. -mehukatti-

    -mehukatti- Alpha katti

    Täällä päiviteltiin kalustoa tälle kesälle ja hommattiin pari plussamallin sähkötäpäriä. Käytiin testailemassa läskejä ja plussamallia yms.

    Nyt kesän ajojen ja omaan perstuntumaan verraten oli oikea päätös ottaa täysjoustot tuonne poluille kivikkoon juurakkoon. On ollut mukava päästellä kotopuolen, syötteen, rukan, ylläksen ja levin reittejä.

    Sitten mopokortin jälkeen ei ole hirveösti napannut koskea polkupyörään mutta kyllä tämä on ollut mukavaa hommaa ja ihan kuntoilustakin menee ja kovasti.

    Pyörinä haibiket. Harri.t lainatakseni sram takavaihtaja on kyllä auttamatta paska ja sen kans on saanut saikata muuten on ollut mieluiset pyörät. Tullut jo vaimonkin kanssa yhdessä urheiltua.
     

    Lisätyt liitteet:

  13. JiiKoo

    JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

    Mites se paska takavaihtaja ilmenee?

    Ei mee vaihteet päälle, ketjut hyppii pois vai mitä se tekkee?

    Nim. ei mitään kokemusta polkupyörien "vaihelaatikoista" :D
     
  14. -mehukatti-

    -mehukatti- Alpha katti

    Mulla ei saa raskaintavaihetta päälle ku huoltopukilla siinä pellaa ku unelma. Sitte ku istut kyytiin (ilmeisesti vaijeri vähä kiristyy?) nii se ehkä mennee tai ei mee.
    Jos meet millin tuhannes osan sitä säätää nii sitte ei pellaa ja sitten ei pellaa muutkaa vaihteet ku hyppii tai roklattaa tai kaikkia mahollista:)
    Liikkeessäki jaksoin kahesti käyttää vaan pelas ensimmäisen parikilsaa.

    oon todennu itelle parhaaksi että en etes yritä käyttää raskainta vaihetta kun ei sitä tuolla pusikossa juuri tarvi. Jos talven aikana jaksasi vaihtaa paremman vaihtajan.

    Tämmöset kokemukset alottelija pyöräilijällä. On katottu kaikenmaalima juupituupivideoita säätöihin vaan ei ola vielä onnistunu.

    Jos on hyviä vinkkejä nii ilo mielen otetaa vastaan!
     
  15. jaskap

    jaskap AC m800,RX1, Venture700, Exciter2 ja Esla

    Itsellä ollut aina takavaihtajana halvin mahdollinen Shimanon Tourney. Ei harmita, vaikka kolahtaa kiveen. Aina kaikki pykälät löytyneet, eihän siinä ole kuin rajoitinruuvit, vaijerin säätö ja jousen esijännitys. Taitaa olla omassa pyörässä jo kolmas menossa. Mutta ketjun ja takapakan kunto vaikuttaa kovasti. Kannattaa kaikki vaihtaa aina pompsina. Ketjun pituus pitää olla myös oikea. Jos lyö yli, takapakka on kulunut.
    Itsellä on toki napamoottori ja voimalinja pääsee helpolla. Keskimoottori on asia erikseen, niissä on oikeastaan ihme että pyörän ketju kestää sellaisia momentteja.

    Fillari foorumilta löytyy enemmän hifistelyjä ja vankkoja mielipiteitä, Bandexien kiristyksessä.
     
  16. Mazaa

    Mazaa Lynx rave re 600,800

    Tekeekö tuommosella tavallisella pyörällä talvella mitään vai pitääkö olla läskipyörä? Ajatuksena on ostaa pyörä, ja voisihan sen napata aina kärryyn mukaan kun lähtee kelkkailemaan, kun keskeytys tulee niin olisi vielä jotain järkevää tekemistä. Eli saako/pystyykö esim rukan pyörä reittejä ajamaan talvisin muulla kuin läskipyörällä ilman että menee hermot
     
  17. julli

    julli rmk

    aika huonosti plussarengas kantaa talvella. jos on ollut pitkään satamatta lunta tai muuten hankikeli niin silloin pääsee ajamaan. jos menee pehmeällä kelillä nuille fatbikereiteille niin ne menee kerrasta paskaksi, kaivattaa uran siihen latuun ja se ura näkyy helposti kevääseen asti
     
  18. Petr

    Petr Rene BCX 600

  19. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Lyhyt vastaus, ei korvaa läskipyörää mitenkään. Kokeilin itekki joskus 3" renkaalla korvata läskipyörää ja myöhemmin läskipyörän omistajana tuli mieleen että se oli kyllä tyhjä arpa koko testi. Jäisellä kelillä menee toki kapia ratas ihan täysin, tuntureiden talvireitit on suurimmaksi osaksi läskirengasreittejä.

    [​IMG]
     
  20. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Nyt tuli paljon asiaa ja viimeiset lauseet on enemmän kuin asiaa.
    Sähköpyörässä tosiaan tuo pidempi jousitus ei niin haittaa kuin luomussa, joskin jos ei meinaa rymistellä niin sitten turha.

    Ihan hyvä poiminta, itse miellyin testissä olleeseen 27.5plussaan liukkailla keleillä ja ravassa rämpiessä, aiemmin nuo 29" halvemman pään kiekot oli kyllä niin ripulia ettei niillä uskaltanut kummemmin kivikoita ylitellä, voblasi jo kevyessä kaarrossa ison kehän takia, toisaalta sähkäriin voi laittaa tukevampaa ja painavempaa kuin luomuun.
    Tässä kun nyt on kesään tullut pian 200h hangattua ketjua rattaisiin, sähkötäpäri vois noille palauttelupäiville nautiskeluun olla kova sana kun tuppaa tuo ikä painamaan päälle ja hinku on mennä ajamaan on kokoajan kova :D.
    Kummasti ajot siirtyi luomutäpäristä läskiin ja pelko on että syrjäyttää pian alkavaa hiihtokautta :oops:
     

Suosittele tätä sivua