Yamaha Sidewinder 2017 ->

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 1/3/16.

  1. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Ja 129" takapukin iskarin pituus on 368mm ja 137" 385mm, tosin Sidewindereitä ei ole Suomessa kuin 137"
    Totaltekki tuo huolettomuutta ja eipähän ole kumipalloefektiä, toisaalta jos kuskin ajot vaihtelee köröttelystä ihan kunnon ajamiseen ja on laiska säätelemään niin onhan se 3-säätö kova sana, vielä kun se 3-asento olisi muuta kuin kumipallo, 146:ssa ei ollut niin pahan tuntuinen.
     
  2. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    Ei löyvy isoo panssaria yamaha motorin sivuilta. Paljo lie maksaa? Panssari tuoho kait on kuiteki laitettava...
     
  3. Markus90

    Markus90 Ski-Doo Backcountry XR-S 850 154” -24

    Nyt saatan kyllä muistaa väärin, mutta olisikohan mulle laitettu viperin panssari? Korjatkoon joku jos olen väärässä ettei sopisi sinne. Tarvikkeessa roissa möivät eikä ollu mikkää kallis, joku 200 hujakoilla.
     
  4. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Mtx:ssä oma panssari, muihin käy viperin panssari hieman pakoputkenreikää muokkaamalla.
     
  5. x skodoo

    x skodoo yamaha winderi

    Juu sain hommattua vanhan/uuden ja perkuleesti simmitettynä,alkuperäseen pakkaan verrattuna 3cm ero,120kg kaverille duunattu,no katotaa eka ykkös pykälällä mitä tekee,jos paineet kestää nii kuonnon ryskytykseen 2-kehii....;)
     
  6. jortsa

    jortsa Member

    Tässä olen silminy jos laittas
    Yamaha Sidewinder M-TX 162 2018vm onko minkälaisia tyyppivikoja? Ja onko 2018vm-2021vm suuria muutoksia, että kannatteeko vain laittaa uusi? Pollela ajanu aikasemmin niin yammu on uusi maailma
     
  7. niemikorpi

    niemikorpi Well-Known Member

    18 vuojen mtx pitäs ainaki olla jo pitkällä ketjukotelolla,19 ja uudemman jarrukahva tangon napit yms erilaiset,ei mitään suurta eroa.
     
  8. paikkari

    paikkari Kelkat on myyty!

    Höpö juttuja ! loppuu kierteet kesken. ei kestä ees kaheksaa o,30 levyä lisätä, vaan on tyhjättävä alkuperänen ohivuoto simmi ja tehtävä uusiksi ohivirtaamaton, että saa pakan mahtumaan kierteisiin. Ohivuotamattomalla pakalla pääsee huomattomasti ohkasimmeilla simmeillä, mutta tulee niillekin hintaa. Simmi ei tuota iskaria riko, vaan kuristus, säädössä,eli klikkeri. Paras olisi, kun sen saisi simmattua klikki auki, eikä siihen tarvitsisi koskea ollenkaan.
     
    Viimeksi muokattu: 7/10/20
    Jani Sipola ja Seiti tykkäävät tästä.
  9. Pertuzi

    Pertuzi Well-Known Member

    Mitä tarkoittaa pitkä ketjukotelo, onko se hyvä vai huono juttu :eek:
     
  10. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Pienempi telakulma, pysyy ja nousee paremmin lumenpintaan.
     
  11. x skodoo

    x skodoo yamaha winderi


    Elikkäs kun ajelee 1 klikkerillä nii ohivirtausta on enempi eikä rupee pullistelee,empä ite nähny pakkaa,huolto näin meinaso_O
     
  12. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Paikkari puhui männän ohivuotoreijistä eikä klikkerin. Ei mulla kestäny reilumpaa simmiä edes 1 asennossa kunnes halkesi putki ja jos sinne on laitettu oikeesti 120kg vetomiehen simmi niin ala kahtelemaan jo uutta tunkkia tilalle, ei tule kauaa kestämään.
     
  13. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    :D.

    Minä jo ajattelin josko laittaisi erilaisen SW tulevalle kaudelle vaan Doodoo koski siihen o_O, ei tule kestämään :), vakaaja kuntoon nykyisestä niin ajelee auringonlaskuun, liekköhän tuokin vakaajahomna vaan kainuun heiniä vaikka nätisti ajeltu...
    No eipä siinä talvi avattu "parlamentissa" ja tiiä vaikka tammikuussa jo ajaisi SW:llä, eräät kyllä höysti jo tuon kakkoskelekan sen verran huonoksi että taidan piruuttani ajaa sillä vaan.:D
     
  14. x skodoo

    x skodoo yamaha winderi

    IMG_20201009_063624.jpg noniin titaani gr5 takaaksila, eiköhän rupee laakerinkohat kestämään;)
     
    hanski-58 tykkää tästä.
  15. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Muuten, onko kukaan verrannu 141" xtx se ja winder 141"xtx le etupukkia keskenään ihan livenä. Varaosanumerot on erit kun iskarin pultit on 8mm:set le:ssä. Pohdin josko varsien pituus on se:ssä hiukan lyhyempi. Tuo nyt ihan hakuammuntana.
     
  16. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Eipä taida Windereissä kauhiana tyyppivikoja olla. 2018/2021 erona vain uudet katkasiat ja starttinappi, sekä magneettinen hätänaru vakiona ja niinhä sulla oli jo Pollessaki nii helpottaa siirtymistä Jammuun.

    Ekoissa oli jotain ongelmaa kytkimen rullien jumimisella, joka johtu rullan sisäpuslan liian huonosta liimasta. Se sisäpusla liikku ja jumitti sitten. Sen sai korjattua ihan ite liimaamalla paremmalla liimalla. Ja vakio voimalinja ei ummella oikee toimi.

    Ummelle täytyy laittaa pystyohjaus jos meinaa kunnon vilttoa ajella.
     
  17. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Sama paskarulla ongelma jatkuu edelleenkin, takarungon niittaus ja kovasti kuulostaa tälle syksylle tulleen pakkiongelmia kesän aikana. Sukset menee varmaan kaikilla takuuseen kun reijistä antautuu. Lukisin nuo tyyppivioksi aikalailla mutta eihän kaillea voi muistaa.
     
  18. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Rullan puslat antautuu lämmön vuoksi, pakkiservo juonii jos jäänyt kosteutta kesäseisonnan ajaksi servoon.
    Toinen vaihtoehto pakkirattaan puslan välys, siihen on korjaussarjaa tekeillä.
     
  19. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Joo suksia en muistanu. Oikeassa olet. Rullat pysy ehjänä viime talven. 3300km umpisella. 3:tas winderistä yhdessä ollu rullavika.
     
  20. SnowKing

    SnowKing Well-Known Member

    Tervehdys!

    Nyt se päivä sitten kolmen talven harkinnan jälkeen koitti, eli Lyne lähti ja tilalle tuli 2019 vuosimallin Winderi 137, ajettu 1,1 tkm.
    Kampe varustettuna McXpressin stage2 kitillä (250hp), Keulassa Foxin IQS kepit, etupukissa Foxin RC 2.0 kepakko, etupukin ala-akseli vaihdettu, takapukissa myös IQS. Suksina paikoillaa Gripperit, omatkin tulivat matkasssa, (tuplaraudat). :D
    Korkeamman tuulilasin oli aiempi omistaja myös laittanut. Päällepäin siistin näköinen peli.

    Tätä Sidewinderin foorumia on tässä vuosien varrella tullut lueskeltua joten jotain "ennakkotietoa" jo on, mutta paljon on opetteluakin.
    Tuossa vloppuna kelkkaa vähän tutkailin, ja muutampia huomioita.

    1. Kytkimen puolen pohjaan L- kohdan pokkaukseen, jossa niitit, tullut pienimuotoista iskua (peukalonpään kokoinen)?
    Onko ominaisuus näissä?, esim. kuten radien runkoisissa jarru- ja ketjukotelon patit, herkkiä ottamaan lysmää....

    2. Kytkimen puolen kallistuksen vakaajan tanko hiukan naarmuttanut pystysuunnassa sisäposkea vasten.....onko normaalia? Mittasin olka-akselin ylä- ja alapäästä astinlautaan välit, ja olivat millin sisään molemmilta puolin, joten tässä ei heittoa...

    3. Telamatossa taka-akselin keskimmäisen pyörän ohjurikumeista (oikea puoli) lähtenyt pieniä paloja, nystyrät ehjät mutta viistosti lähtenyt palasia....Pitääkö olla huolissaan? Mistä johtuu, takapyörä on siisti ja ehjä....(oisko vetari syönyt?)

    4. Kytkimen käytin auki, sieltä löytyi jousi jossa värit kulta/pinkki/kulta, painovarsissa merkintä 8LR00 ja painoina M6 pultit muttereineen. Painoa yhdellä painovarrella muistaakseni n. 81,5grammaa, (on paperilla ylhäällä). :D

    5. Toisiota en ole vielä kerennyt käyttää auki, mutta sen verta näkyy, että siellä musta jousi, jossa pinkki värimerkintä.

    Ps. aiempi omistaja oli sitten suhhauttanut ilmeisesti ceramikkia/ tms. kytkimen jouseen, painovarsiin, rulliin, sekä variaattorin rulliin, jouseen jne... Eli sellaista hopean väristä tahnaa... En osaa kyllä sanoa, että mikä on ollut ajatuksena, mutta pois olen ne puhdistellut.

    6. Minkähän voimakkuuden jouset näissä on suksien kepeissä vakiona, jousista kun en merkintää löytänyt, enkä oikein löytänyt luotettavaa tietoa netistäkään.
    Äkkiseltään vaikuttaisi, että ei varmasti olisi pahitteeksi vaihtaa hiukan jäsympiä jousia keulaan. Osahan täällä nuita oli muistaakseni vaihtanutkin.
    Kenen valmistajan jousi tuohon sopisi, ettei hankaisi lisäsäiliöön tms... ja minkä vahvuiset ? Etupukissa oli tuo Foxin RC2.0 kepakko, jota en ole vielä sen tarkemmin kerennyt syynäämään, tälle nyt varmasti muuta kuin huolto ja katsoa millainen simmi siellä on.
    Sen huomasin, että iskareita tuskin on huollettu, kun missään iskarissa ei vielä avainten jälkiä löytynyt, joten pitää huolto tehdä näihin kaikkiin ennen kauden aloitusta, ajettu kuiten jo 1,1 tkm.
    Metriäkään en ole vielä kerennyt tällä kamppeella ajaa, mutta siitä huolimatta, jos jollain on heittää hyviä alustasetuppeja reippaaseen reittiajoon, niin mielelläni kuulisin, ja samallahan ne muutokset tekisi iskareiden huollon yhteydessä.

    7. Remmejä matkassa tuli muutama kappale, näyttivät kaikki olevan 8JP mallia. Kytkimen puolella ei merkkejä räjähtäneistä remmeistä ja paikallaan kuulemma alkuperäinen remmi, jonka leveys oli sama kuin uudellakin (mittasin), joten äkkiseltään vaikuttaisi olevan voimalinja ok.

    8. Mitä tuumaatta tuosta remmin säätö / vaihtotyökalusta, jolla saa ymmärtääkseni aika nätisti säädettyä remmin tiukkuuden, joten ei tarvitsisi prikkojen kanssa tehdä säätämistä. Tässäpä vielä linkki Youtubeen, mistä työkalusta on kyse.


    Toki en tiedä onko Yamahassa niin tarkkaa tuo remmin tiukkuus, mutta näin entisenä Berpin ukkona, se on tämä remmin tiukkuus jostain syystä iskostunut ihan selkärankaan asti. :rolleyes:

    9. Keulan tunkkasin kelkasta ylös ja kokeilin ylä- ja alatukivarsien nivelet, ja pientä väljyyttähän niissä tuntui, kytkimen puolella enempi. Onko näissä joku toleranssi, onko tietoa, mitä saa väljyyttä olla? Tietääkseni niissä ei saa väljyyttä olla. Hox. kelkka kuiten ajettu vasta rapea 1 tkm.

    Kelkassa takuuta vielä tämän vuoden loppuun, joten käytän kelkan vielä merkkihuollossa, jossa saavat katsoa kelkan läpi, että kaikin puolin ok.


    Mutta tällaisia ensiaatoksia tästä pelistä. Katotaan tässä nyt, kun päästään talven päälle enempi tutuksi tämän kanssa, että miltä se alkaa tuntua Berpin jälkeen.

    Kiitos ja anteeksi jo etukäteen.
     
    janzka tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua