Polaris 7S kosketusnäyttö

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä BlackJack, 9/11/20.

  1. BlackJack

    BlackJack Well-Known Member

    Keskustelua Polariksen uudesta kosketusnäytöstä. Saakohan tähän viimein järkeviä karttoja jotta ei tarvitse käyttää erikseen Garminin 276cx navia? Sen mitä pääsi vähän käpistelemään niin vaikutti ihan suhteellisen lupaavalta.
     
  2. mp71

    mp71 Renegade 850 XRS -19, Oulu

    Mahtaako kukaan vielä tietää noista kartoista uuteen näyttöön kovin paljoa. Kuvien perusteella vaikuttaisi olevan sama kartta käytössä kuin vanhemmissa pienempinäyttöisissäkin. Jos muistia on enemmän kuin vanhoissa voi saada koko kelkkareitistön jäljet mahtuun laitteeseen. Osaako se silti navigoida niitä jälkiä pitkin ja onko laitteessa koko navigointiominaisuutta ensinkään vai onko se pelkkä karttanäyttö?
    Navigointioiminaisuus oli kuvattu siinä esitteessä eli jonkinlainen navigointi siinä on, mutta osaako se siltikään navigoida GPS-jälkiä pitkin eli niitä lisättyjä reittejä pitkin on vielä eri asia.
    Maahantuoja sais panostaa sen verran, että palkkais jonkun softarin tekemään maastokartoista ja kelkkareiteista version, jonka saa tuonnekkin laitteeseen sisään. Jenkkilässähän nuo reitit käsittääkseni näkyy kartassa kuin tiet, joten siellei oo samaa ongelmaa.
    • Uskon, että monessa tiukassa ostopäätöksessä tuo karttojen ja reittien saatavuus ja toimivuus tuossa näytössä voi ratkaista ostaako asiakas Polariksen vain jonkun muun. Kovin montaa kauppaa ei kärsi mennä ohi suun niin sillä erotuksella maksaa jo palkan sille softarille, jotta sais toimivat (maasto)kartat ja reitit kelkan omaan näyttöön.
     
    Viimeksi muokattu: 11/11/20
  3. BlackJack

    BlackJack Well-Known Member

    Sen mitä asiasta keskustelin maahantuojan kanssa niin sain käsityksen että laite osaa navigoida reittejä pitkin. Lisäksi muistia ja suorituskykyä pitäisi olla paljon enemmän. Olen täysin samaa mieltä että maahantuojan panostuksella tuosta varmasti saisi erittäin toimivan. Tuoda esim. maanmittauslaitoksen kartan tuohon taustaksi ja kelkkareitit.fi reitit niin olisi erittäin hyvä paketti jolla olisi varmasti joillekin ratkaiseva merkitys millä kelkalla ajaa jatkossa.
     
    mp71 tykkää tästä.
  4. mp71

    mp71 Renegade 850 XRS -19, Oulu

    Olis myös tarkeää pystyä hakemaan POIta - huoltsikoita ja yöpymis-/syömäpaikkoja. Nekin on usein eri kerroksena kartoissa eivätkä automaattisesti tule mukaan. Ja jos pystyis vaihteleen maastokartan ja normin tiekartan välillä (muistia tarvii aika paljon) saattais pystyä löytämään osoitteen perusteellakin paikkoja ja navigoimaan sinne. Tämä osoitteen löytäminen ja sen perusteella navigointi ei yleensä onnistu maastokartoilla tai ainakaan omassa Garminissa maastokartoilla.
     
    Viimeksi muokattu: 11/11/20
  5. BlackJack

    BlackJack Well-Known Member

    Kyllä minulla on onnistunut reitittää osoitteisiin tai POI paikkoihin. Käytössä Garmin maksullinen kartta ja Kartmanin kelkkareittikartat.
     
  6. mp71

    mp71 Renegade 850 XRS -19, Oulu

    POIt osoitteineen toimii mullakin Garminissa, mutta pelkät osoitteet ei maastokartoilla. Mutta tuossa nykyisessa Pollen kartassa, mikä omassa Stigassa, Suomen osalta niitä POIta ei ole. Voi olla mallikohtaisia eroja tai en vain osaa ja joku täppä puuttuu jostain valikosta.
     
    Viimeksi muokattu: 12/11/20
  7. BlackJack

    BlackJack Well-Known Member

    Ei siinä Pollen IDD mittariston kartassa ollut minusta juuri muutakaan. Eiköhän se karttapohja ollut joku versio openstreetmapista.
     
  8. mp71

    mp71 Renegade 850 XRS -19, Oulu

    Sitä tuossa meinasinkin, että jos ja kun uudessakin näytössä on OpenStreetMap-kartat (miltä kuvien perusteella vaikuttais) niin kelkkareitit ei siellä ole automaagisesti ainakaan Suomen osalta. Jonku on melkeinpä täällä koti-Suomessa viriteltävä ne sinne ja ekana kattoisin sinne maahantuojan suuntaan. Ite reiteillä lähinnä ajelen niin, tuo ilmaiskarttakin menis mulla, jos kelkkareitit ja navigointi toimii. Välillä korvemmassa toki maastokartoistakin on hyötyä, varsinkin, jos joutuu kierteleen jotain esteitä vieraissa paikoissa.
     
    Viimeksi muokattu: 13/11/20
  9. Odeski

    Odeski Active Member

    Tässä olisi hyvä paikka näppärälle koodarille myydä karttapäivityksiä pitkin maata asennettuna. Pelkät reitit olisi jo ihan rahan arvoinen ominaisuus. Esim. Muonion suunnalla menee maastossa kovin reitin oloisia jälkiä siellä täällä. Muutaman risteyksen jälkeen on etelän mies eksyksissä ja ihmettelee kännykän kartalta mihin onkaan päätynyt.
    Vanha IDD XCR:ssä on vähän auttanut parantamaan suuntavaistoa. Toivottavasti kohta saapuvaan Assaulttiin saisi kartan, mistä näkee jotain ilman lukulaseja.
     
    mp71 tykkää tästä.
  10. BlackJack

    BlackJack Well-Known Member

    Samaa mieltä. Ei sillä openstreetmapilla paljoa kyllä tee. Sehän on on pohjalla tuossa kelkkareitit.fi kartassakin.
     
  11. BlackJack

    BlackJack Well-Known Member

    Viime talvena tuli käytyä Ylläkseltä Muonissa ja takaisin. Oli kyllä paljon reittejä sinne sun tänne eikä kunnon opasteita mutta kyllä me takaisin löydettiin (ei tultu tosin sieltä mistä piti).
     
  12. mp71

    mp71 Renegade 850 XRS -19, Oulu

    Kyllä se ajoa helpottaa, jos navi toimii, kun omassa päässä ei oo karttaa joka paikasta.
     
  13. BlackJack

    BlackJack Well-Known Member

    Kyllä helpottaa todella paljon.
     
  14. Polaris Janne

    Polaris Janne Well-Known Member

    Jotenkin skeptinen näihin navikaattoreihin, jotka on integroituna kelkassa. Garmin Zumo tai 276cx on varmasti paras laite vielä tämänkin sukupolven integroitujen kelkkanavi joukossa. Ainakin tuo IDD kokemus oli niin surkuhupaisa, että siihen ei kannata yhtään euroa sijoittaa.
     
    Fudge ja FFoxi tykkäävät tästä.
  15. BlackJack

    BlackJack Well-Known Member

    Näinhän se varmasti on mutta ihmetyttää että miksi tuoda ominaisuus millä ei mitään tee. Kyllähän tuon keksinnön kehittäminen on varmasti maksanut Polarikselle dollareita ja jos sillä ei saada lisämyyntiä niin miksi tehdä? Alkaa mennä myös hankalaksi löytää paikkaa tuolle 276cx:lle kun ohjaamo pienenee ja mittariston koko kasvaa koko ajan. Jo sen taskulaskinmittariston kanssa oli hankaluuksia löytää järkevää paikkaa tuolle Garminille.
     
    Fudge tykkää tästä.
  16. BlackJack

    BlackJack Well-Known Member

    Äläppä huoli sehän näyttäisi siltä että tuohon saa ladattua kelkkareitit:eek::D
     
    mp71 ja petes88 tykkäävät tästä.
  17. mp71

    mp71 Renegade 850 XRS -19, Oulu

    Sehän viela iloksi muuttuu ❄️.
     
  18. ToKr

    ToKr Well-Known Member

    Pistähän tarkempaa tietoa, kun saat asian eteneen. Pitäis itsekki reitit saada näkyviin, kun ei kehtais enää tuon telkkarin rinnalle erikseen laittaa navia :)
     
  19. BlackJack

    BlackJack Well-Known Member

    Joo ei ole kelkkaa vielä mutta näin Porttimotorsin Instavideon jossa oli asennettu Kelkkareitit.fi kartat ja POI:t. Itelläkin tuo Garmin 276cx eikä taida löytyä järkevää paikkaa sille.
     
  20. ToKr

    ToKr Well-Known Member

    Ok. Päivitin just äsken uusimman softan omaan, erittäin nopea toimenpide verrattuna edelliseen. Oisko menny 1 minuutti.
    Kokeilin myös laittaa suoraan tuon kelkkareitit.fi img filen, mutta ei tunnistanut sitä. Sivuilta katsoin kokeilun jälkeen että vaatimuksena karttojen lataukseen on min 64gb usb tikku ja tietty alustus...eli kaupan kautta ja kokeilen uudestaan. Edit: ei auttanut isompi tikkukaan, eri muodossa oltava?
    Eka testi myös ride command, kun puhelimen kautta interwebbiin. Hyvin näkyi kaveri kartalla, joka siis oli puhelimen kautta. Tästäkin tulee kokemuksia kunhan pääsee reitin päälle.
     
    Viimeksi muokattu: 16/12/20
    BlackJack tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua