Lämmitettävät ajolasit???

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä äsdeeii, 4/1/11.

  1. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    @Pertuzi oliko siulla sellane malli et sai lämmityksen sykäksittäin toimii vai onko sillä mitää virkaa siinä jäätävässä sumussa minkätakii lämpölaseja tarviin.. o_O
     
  2. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    On virkaa. Ite painelin napilla päälle ja pois viime talvena. Just pojille kehuin tallilla eilen, että kertaakaan ei akku loppunu kesken päivän :D

    Yhellä syklillä tuo moska sulas niin että sen sai pyyhkästyä pois. Normaalistiha tuota kynsii ja kynsii, kunnes menee hermo.

    Muutamalla pidemmällä reittireissulla sattu sellanen jäätävä sade. Ei kyllä ollu mitään ongelmaa. Levi Sodankylä välin koko matkan satoi paskaa ja keli oli sumuinen. Ilman nuita laseja olisin varmaan jääny välille :D


    upload_2020-12-3_8-38-30.png

    Akun kestohan on täysin käytöstä kiinni. Toisilla menee enemmän toisilla vähemmän. Itellä on riittäny tosi hyvin tuo akku. Sen verran vakuutti nämä lasit että talveksi tuli myös uudet Aviatorit.

    upload_2020-12-3_8-42-21.png

    Magneettikiinnitteinen lämpiävä linssi. Itellä tähä on tulossa vielä kirkas linssivaihtoehto. Tuota ei vaan laajalla foamilla ollu ku keltasena. Tästä ei ole vielä käyttökokemusta.
     
    juketsu tykkää tästä.
  3. Pertuzi

    Pertuzi Well-Known Member

    Noissa 509 laseissa voi valita kahdesta; 1. päällä 180sekuntia ja sammuu tai 2. päällä kokoajan jolloin akun kesto valmistajan mukaan 4-5 tuntia. Itse käytän nuita nimenomaan huurteenpoistoon puskaralleissa ja siinä kyllä toimivat hyvin niin kauan, kun akkua riittää.

    Nuo aviaattorit olisi kyllä fiksummat tuolta osin, kun on magneeteilla tuo lasin vaihto vrt Kingpin. Noita Kinpingin laseja ei ole kyllä järkeä alkaa vaihtamaan kesken päivän, on sen verran työläs homma ja hyvä mahdollisuus rikkoa jotakin. Tarvetta lasien vaihtoon kyllä olisi välillä. Minkäänlaisia nykyaikaisia kontrastia parantavia optisia ominaisuuksia nuissa 509 laseissa, kun ei ikävä kyllä ole. Välillä kaipaa tuon keltaisen lisäksi myös kirkasta sekä tummempaa linssiä. Oakleyn lämmitettävissä laseissa on todnäk paljon paremmat optiset ominaisuudet kuin 509:ssä, tosin enpä löydä Infernoja enää Oakleyn sivuilta...
     
    juketsu tykkää tästä.
  4. janman75

    janman75 New Member

    Onko muilla kokemuksia 509:n Aviatoreista vielä? Jatkuva lämmitys päällä ei pitänyt linssiä niin lämpimänä että olisi saanut pyyhittyä moskan helposti pois vaan jäätä alkoi muodostua samaan tapaan kuin tavallisissa lasesissa. Hinkkaamalla sai suurimman osan pois mutta oletin niiden olevan vähän tehokkaammat.
    Joko mulle tuli maanantaikappale tai sitten eivät vaan ole niin tehokkaat kuin luulin.
     
  5. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    509 laseissa se lämpeäminen tapahtuu "lasin" sisemmässä osassa, joten jos jäätävää paskaa sataa reilummin niin se kyllä sulaa hetken viiveellä kun malttaa pysähtyä pariksi minuutiksi.
     
  6. onki

    onki New Member

    CKX 210 piuhalla toimii varmasti.
    Viime tammikuussa 650 km yli 30 pakkasessa eikä kertaakaan jäätynyt.
     
  7. Simbaljev

    Simbaljev Lynx Enduro 2023

    Tuo magneetti kiinnitteinen 509 alkoi kiinnostamaan sattuneesta syystä. Meinasi mennä usko kun satoi alijäähtynyttä vettä tuossa muutama viikko sitten Ruka -Salla välillä, keli oli aika kurja. Siellä tuli jo osa porukkaa lasit otsalla kun ei kerta kaikkiaan mitään nähnyt.

    Mites toi koko puoli, onko Janilla Aviator XL vai normi kokoinen? Itsellä kypäränä Airoh Terminator, siihen just solahtaa esim Scotin Prospect kun vähän ilmanohjaimia viisteli...
     
  8. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    XL mallissa vain foami on vähän isompi kuin perus mallissa. Tuo aviator malli menee just airohin aviator kypärään joten en usko että mahtuu terminaattoriin.
     
  9. Simbaljev

    Simbaljev Lynx Enduro 2023

  10. Simbaljev

    Simbaljev Lynx Enduro 2023

    Sen verran ahdistaa nuo päivät kun alijäähtynyttä vettä sataa, että täytyy jotain kokeilla ettei aina tarvii olla rustaamassa kelkan myynti-ilmoitusta..
    Onko 509 aviator ignite xl tai normi aviator ignite muuta eroa kuin foamin paksuus/ korkeus jos ottais kokeiluun jommat kummat. Ajan pelkästään reitillä, eipä siinäkään tuo foamin korkeus taida olla haitaksi.
     
  11. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Riippuu mitä kypärää käytät. Joissaki kypärissä tuo laaja foami ei passaa poskipalojen kans yhteen. Mutta saksilla saa sopimaan.
     
  12. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Näissä 509 Avitator Igniteissä on tuo puhallinki. Tuntuu toimivan ihan hyvin.

    upload_2021-1-20_12-1-59.png
     
  13. RKal

    RKal Member

    Itselläkin meni hermo tuohon jäätävään tihkuun mitä nyt koko kauden ajan on satanut, joten hain eilen 509 sinister x6 ignitet.

    Oikein toimivilta vaikuttavat nyt ensimmäisen ajon jälkeen. Linssi pysyi puhtaana ainakin tämänpäiväisessä vähäisessä jäätävässä tihkusateessa. Suosittelen!
     
  14. Mika_R

    Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

    Tänään kokeilin ekaa kertaa sinister x6 laseja. -13 keli ja reittipönötystä. Hiukam jäätävää tihkua ilmassa ja lasiinhan tihku jääty. Ei jaksanut pitää sulana vaikka oli koko ajan lämmitys päällä ja raaputteluksi meni. Hiukan pettynyt olen sulana pysymiseen.
     
  15. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Rajansa kaikella, noinkin paljon pakkasta niin sulanapito vaatii vauhdissa todella paljon lämpöä. Olin samassa kelissä autolla liikkeellä eilen eikä pysynyt siinäkään lasi kunnolla sulana vaikka kaikki lämmöt täysillä lasille.
     
  16. Petr

    Petr Rene BCX 600

    Nyt pääsi testaan noita Skidoon himmeleitä. Sain käytettynä. Sopivasti akku rintataskussa. Päivä 10 asteen pakkasessa 6 t kesti ok. Laseja ei tarvinnu ottaa pois koko päivänä, ei huurretta. Alijäähtynyttä vettä tuli välissä, mutta lasilämmitys pehmensi jäätä sillai, että helposti sai raaputettua puhtaaksi. Ja tauolla ok, ko muut raaputti laseja.
     
  17. PeeKoo

    PeeKoo Well-Known Member

    Saako nuo 509 lasit toimimaan kelkan sähköillä, tarviiko regulaattoreita tai jotain muuta härpäkettä väliin?
     
  18. james-x11

    james-x11 Well-Known Member

    SkiiDoo laseihin muutin moottorilta ulostulevan n.14V jännitteen > 10V/2Ah regulaattorilla ( alkuperäisellä akulla 7,2V ei jaksa sulattaa jäätä) kokeilin myös 12V mutta alkoi "silmät kuivaa päähän".
     
  19. Jani H

    Jani H Active Member

    509 aviator 5mag kiinnitteisistä vaihtolinsseistä havaintoja? Yrittänyt etsiä keltaista linssiä näihin, mutta ei euroopasta löydy mistään, rapakon takana kyllä olisi... Olisiko heittää vinkkiä, mistä voisi suomessa kysyä?
     
  20. palkkionmetsästäjä

    palkkionmetsästäjä Rehellinen Rosvo

    Tää meinaa pojalle ostaa crossimallikypärä <olla pitää kuulema) lämmitettävällä visiirillä, visiirillä siksi että saa nopsaan lasin auki kun tehdään paljon reitillä ajellessa tarpeen tullen kaatuneiden puiden/risujen ym esteiden poistoa ja kaatuneiden opasteiden yms ohi ei vaan ajeta, kun on kerhon ns. aktiiveiksi kasvettu...:p
    Lisäksi tien ylityksissä yms. paikoissa kun paikoillaan joutuu "odotteleen" näkyvyyden saa myös nopsaan "auki"... ehkä päähikoilu on se syy miksi lasit huurtuu pysähdyksissä.
    Lisäksi mielestäni ajolasit falskaa melkein aina jostain raosta, jolloin tulee ns. pistepaleltumia, tuolla lämpövisiirillä em. ongelmat luulisin olevan ainakin vähempänä.
    Mulla itsellä on avattava sahkövisiirikypärä Timeless Frost kelkan akusta virransyöttö, ja em. huurreongelmat reittitöissä ja pysähdyksissä poistui.
    Pojalle meinataan tälläistä crossipotta FXR FX-1 TEAM. sähkövisiirillä/ajolaseilla...https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/fxr-fx-1-team-kypara...
    Käsittääkseni tuossa johtosarja kelkasta virranottoa varten, jollainen se pitää ollakin...kunhan muistaa irrottaa johdon kun poistuu kelkasta kauemmaks...;)

    Onko kenellään ko. kypärästä kokemuksia
     

Suosittele tätä sivua