Ranuan kelkkareitit ja -urat

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä jämy78, 30/1/14.

  1. kKon

    kKon Well-Known Member

    oli ojissa vielä aikalailla vettä, märkää oli.
     
  2. K.J.P

    K.J.P Xterrain 850 Re -23, Rave Re600r -19

    Mihin asti Ranualta pääsee mihinkin suuntaan ilman suurempia vesistöjen ylityksiä? (eli minkälaisia etappeja pääsee tällä hetkellä? )
     
  3. jämy78

    jämy78 Well-Known Member

    Virallisilla reiteillä luonnonojat silloitettu ja reitit ei mene järvien yli. Pienemmissä ojissakin sillat, mutta osa vain luiskattu. Eli ojissa voi olla vettä kun näin märkä keli ja pakkasia odotellaan. Vanttauskosken reittiä pääsee patosillan kiertämällä Vanttauksen kaupalle asti. Noin 70 km. Simojoen ylitys onnistuu reitin vieressä olevan Pekkalantien sillan kautta. Syötteen reittiä pääsee Siuruajoelle asti ehkä noin 45 km. Posion reittiä Posion puolelle jossa rajan jälkeen järvi vastassa, noin 60 km suuntaansa, Iin reittiä noin 35 km kunnan rajalle, jossa joki vastassa. Simon rajalle menevää reittiä noin 35 km Simojoelle asti ja Rovaniemen reittiä Simojoelle asti noin 30 km. JA niille jokiylityksille ei ole mitään asiaa!!! Kartta löytyy kunnan sivuilta:
    https://www.ranua.fi/Kirjasto-Liiku...kat,-ulkoilureitit,-kelkkareitit/Kelkkareitit
     
    bavo, Arsi, F3 ja 3 muut tykkäävät tästä.
  4. K.J.P

    K.J.P Xterrain 850 Re -23, Rave Re600r -19

    @jämy78, Kiitos erittäin hyvästä vastauksesta.. Tämä selvensi paljon.. Sinällään reitit tuttuja, kun joka talvi käy, mutta eihän sitä talvella ajattele missä on vesistöjä/isompia ojia.
    Ja joen/järvien ylitykset jää kyllä suosiolla tuonnemmaksi. (sillä kyselinkin mihin asti kylältä pääsee)
     
  5. jämy78

    jämy78 Well-Known Member

  6. Rapo

    Rapo Xterrain RE850, Thundercat, Rave670

    Onko ranualta ajettu posionreittiä kuinka pitkälle? Oli ajatus käyä viikonloppuna niissä maisemissa
     
  7. jämy78

    jämy78 Well-Known Member

    Ranualta ajettu ainakin Simojärven eteläpäähän ja ilmeisesti jäljistä päätellen myös siitä eteenpäin.
     
  8. Iletsu78

    Iletsu78 *kelkaton*

    Siellähän pääsi Ranualta Vanttauskoskelle päin ajelemaan pahimmat poltot kauden avaukseksi :) Paikoin pieni varovaisuus paikallaan. Kuvan paikassa melkoinen kivikko suoraan reitillä. Paikkaa en osaa tarkkaan sanoa.. Olisko joku 30km Ranualta vanttaukselle päin about?

    - Ilkka -
     

    Lisätyt liitteet:

    F3 tykkää tästä.
  9. K.J.P

    K.J.P Xterrain 850 Re -23, Rave Re600r -19

    Tuo on kyllä aika vaaranpaikka, kun on ns keskellä reittiä noin isoja kiviä.. Etenkin kun nuo peittyy seuraavalla lumisateella.
     
    LäskiLähteeAjamalla? ja Iletsu78 tykkäävät tästä.
  10. jämy78

    jämy78 Well-Known Member

    Näyttää juurenjoen sillalta olevan kuvattu ja ilmeisesti jokikin hyvässä tulvassa. Pitäisi nyt vielä pakkasia ja sitten lunta perään, niin saadaan tamppari liikenteeseen. Varovaisuuttahan nyt tarvitaan jokapaikassa. Ojat ja suot vesillä, joten rauhallista etenemistä
     
  11. Iletsu78

    Iletsu78 *kelkaton*

    Itseasiassa yllättävän hyvin oli jäätynyt vesipaikat. Ojissa toki oli vettä, mutta kokonaisuutena ei roiskunut katastrofaalisesti:). Mitä tuohon sillan ylitykseen, niin onko tosiaan ollut päänkokoisia murkuloita aina vai olisko vesi voinut huuhtoa maata pois? Ei välttämättä olis paha vaikka vähän maatöitä tekisi sulan aikana tuossa kohtaa. Kuva ei näytä kunnolla, mutta tosiaan melkoinen kivikko.
     
  12. jämy78

    jämy78 Well-Known Member

  13. jämy78

    jämy78 Well-Known Member

    Ihan kohtuulliset lumilukemat Ranualla. 42 cm. Miinuksena vain, että ei paranna pohjien ja ojien jäätymistä, mutta helpottaa ajoa.
     
  14. tepexi

    tepexi Well-Known Member

    Mikä tilanne nyt on kun lumet vähän sulanu?
     
  15. jämy78

    jämy78 Well-Known Member

    Lunta 25 cm. Kannattaa odottaa pakkasia ja lisää lunta. Jos ennusteet pitää paikkansa, niin ajot jatkuu joulun jälkeen, mutta tällä hetkellä ei kannata vaivautua...
     
  16. MikaPaakkari

    MikaPaakkari Member

    Mimmonen on tilanne Ranualla näin Joulupyhien jälkeen? Pääseekö muualle kun Vanttaukselle, vai onko siltäkin suuntimalta lumet sulanu?
     
  17. jämy78

    jämy78 Well-Known Member

    Lunta 33 cm. Tullut uutta lunta ehkä 5-8 cm. Pakkasia pidellyt, joten pohjat jäätyneet. Ei täällä lumettomia olla, mutta tamppari ei ole vielä liikkunut.
     
  18. jämy78

    jämy78 Well-Known Member

    20201227_171641.jpg
     
    F3 tykkää tästä.
  19. make12345678

    make12345678 Member

    Ranua-syöte väliltä siuruajoki näytti tältä vuoden viimeisenä päivänä. En uskaltanut yli kun ei mennyt jälkiä. Tänne asti pääsee ranualta.
     

    Lisätyt liitteet:

  20. jämy78

    jämy78 Well-Known Member

    Joessa jäätilanne ei ole liian hyvä. Tuossa kohtaa on nyt suunniteltu reitin siirtämistä kapeampaan ylityskohtaan ja sillan rakentamista. Jos talvet näin lauhoja, niin jokien ylitykset ongelmallisia.
     

Suosittele tätä sivua