Kelekkamiehen Pakettiauto

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä Maunusjokke, 25/3/13.

  1. Vilbur

    Vilbur Well-Known Member

    Mennee sinne kaksi 155.. kun ottaa sukset, takapuskuria ja pistää kelkat erinpäin ja vähän päällekkäin. Eli ei kovin kätevää. Tuommosella omat kaverukset tuli riksulle kahella kelkalla.
     
  2. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Okkei, no ei kuulosta kauhian kätevälle. Jos ei mene ku yks, niin tuo valtava koppi on vähä turhaa kuskattavaa ilmaa. Mutta kaipa tuonne yks pitkä menee heittämällä?
     
  3. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    Jos tuo koppa on h2 l3 tavaratila on jotai 330cm..
     
  4. möykkä

    möykkä Well-Known Member

    Mulla kärry 330 ja siihen meni 162" jammu ku pikkusen laitto sukset linkkuun. Paku 312cm jaa sinne ku laitto niin piti sukset irroittaa. Ois muuten myynnissä 245tkm ajettu 2010 citroen jumper 2.2 ketjukoneella. Siinä juuriki tuo 312cm kontin mitta. Ollu 2 jammua riksun reissun kyytissä 162" ja 141"
     

    Lisätyt liitteet:

  5. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Onko toi Jumpperi H1 L2?
     
  6. möykkä

    möykkä Well-Known Member

    Joo kyllä.
     
  7. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Meneeköhä tuollaseen kakkoseen yks 154-155 pitkä vehe nuin vain nupekseltaan?
     
  8. möykkä

    möykkä Well-Known Member

    Tarkka sisämitta on 312cm ja jos ottaa takaovesta sisälevyn pois niin saa jotain 7cm lisää mittaa. Ei muuta ku mitta käteen ja mittaamaan kelkka.
     
  9. Lupe-81

    Lupe-81 3 jammua

    Voin vähän valottaa noita pitkän Transitin mittoja, jos olisi jollekkin hyödyksi. Itellä tuollanen samankokonen pitkä prefacefift (2000-2006) Transit, mitathan noissa molemmissa (2000-2006 vs 2007-->) käytännössä samat. Vakiona pituutta väliseinän syvennyksestä takaoviin noin 340 cm. Kun väliseinän alaosan ruuvaa irti niin saa sopivasti kabiinin penkkien alle/väliin etummaisen kelkan sukset. Lisäksi kun takaoven ovipahvit ottaa pois niin saa lisäpituutta vielä kenties takimmaisen kelkan suksille. Tällöin pituutta kopilla on yhteensä jopa noin 360 cm ja leveyttähän on se 175 cm. Eli käytännössä koko on jopa hieman suurempi kuin 180x350 kuomukärryssä jossa kärryn hyötyleveyttä voi syödä kuomun avausmekanismi. Toki pyöräkotelot syö pakussa kopin tilaa mutta etummaisen kelkan telan alle kun laittaa esim pientä autonrengasta tms, niin kelkan voi saada ihan sivuseinää vasten.
     
    Viimeksi muokattu: 31/3/20
  10. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    Tätä pitää ruveta kesällä harjottelee. Vaihtu paku uuvempaa ransuu tavaratilassa pituutta joku 350cm. Varmaa menee esim 2x146 kyytii kuhan sen etumaisen perän saa nostettuu ylös. Oisko siin joku sopiva pukki telan alle?! @möykkä meneekö takimaine ramppia pitkin kyytii vai joutuuko nostamaa kyytiio_O
     
  11. möykkä

    möykkä Well-Known Member

    Ramppia pitkin meni molemmat kyytiin.
     
    juketsu tykkää tästä.
  12. Freeraider

    Freeraider Xterrain -20 kasiviiskymppi rotaxilla

    Moro!
    Onko kokemuksia meneekö uusikoppaseen keskipitkään vitoon puolipitkä 2018 xtrim? Ainakin sukset täytynee ottaa pois ja takapuskuri mutta meneekö siltikään? Entä jos nostaa perän vielä ylös Lattiaa myöden ilmeisesti 2830 pitkä tavaratila

    pitkään vitoon varmaan menis paremmin..
     
  13. petes88

    petes88 Well-Known Member

    Nuissahan on semmonen kätevä syvennys penkkien alle väliseinässä, meillä on täyspitkä vito nii voin huomena sen pituuden mitata syvennöksen kanssa ja ilman.. Se oviaukko on aika pieni kun nuissa laskee katto perää kohden
     
  14. Freeraider

    Freeraider Xterrain -20 kasiviiskymppi rotaxilla

    taitaa olla tuo 2830 keskipitkässä vitossa mitattu sieltä syvennyksen perältä. Polven korkeudelta mitta varmaa 15cm vähemmän?
     
  15. petes88

    petes88 Well-Known Member

    Melko varmasti näin.. Kuinka pitkä tuo xtrimmi on? Sehän on näitten tonniluokan pakujen kans vähän ähertämistä tuo kelkan kuljetus, maalia ja ahtaita tuohon käyttöön mutta joku keskipitkä sprinter oli minusta hyvä, mahtuu 155" kelkka kyytiin mutta ei kuitenkaan järjettömän iso auto kuitenkaan.
     
  16. Freeraider

    Freeraider Xterrain -20 kasiviiskymppi rotaxilla

    3100mm pituus suksen päästä takapuskuriin päähän

    Joo heittämällä menisi tietenkin isompaan, mutta lappi reissuja lukuunottamatta kärryssä kuskaisinkin kelkkaa. Työkäyttöön sopivuus, joka kuitenkin paljon enemmän määrittää kuin satunnainen kelkan kuljetus, vito vaan paras olisi vaihtoehto.
     
  17. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    Minkälaisia kokemuksia Duratorq TDCI 2.2 ja 2.4 moottorisista "isoista" Transiteista?
     
    Viimeksi muokattu: 6/2/21
  18. P4V3-62

    P4V3-62 XCR 850

    Veikkaisin että ei mahdu. Mä oon omalla pitkällä kuskannu tuota Axys pätkää ja se just ja just linkussa mahtuu kokonaisena sisälle. Ainakin se suomessa tehty väliseinä tekee sisämitan aika pieneksi vaikka näyttää tilavalta. Ehkä just noin että ottaa sukset ja puskurin pois niin vois vaikka mahtua?
     
  19. VoihanVitalis

    VoihanVitalis Well-Known Member

    Itsellä meni vanhakoppaseen vitoon re rave ilman suksia just ja just ku väänsi sen sinne melkein poikittain. Ku otti takapuskurinki irti nii meni jo hyvin.
    Uuteen pitkään menee heittämällä, suksie kärki lenkit vaa pois
     
  20. jjaamppa

    jjaamppa freeride 146"

    Tuossa tuli mieleen että laittaisi pakettiautoa, kelkan ja mopon kuskaukseen ja myös tulisi käyttöautoksi. Sprintteri miellyttää eniten ulkonäöllisesti, mutta miten niissä tekniikka yms. pelaa? -10 vuojen molemmin puolin on ollu kattelussa. Ja jatko ohjaamolla taitaa pitkässäki olla liian lyhyt tavaratila 154 summitille? Taisi olla myös extrapitkä malli mihin mahtuis paremmin tuo 154? Jos jollain on sprintteriä tuommoisessa käytössä niin saa kertoa miten toimii, ja saa myös ehotella muita merkkejä.
     

Suosittele tätä sivua