Summit vs freeride 154 pituudessa

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Korvenmies, 1/4/21.

  1. Korvenmies

    Korvenmies Well-Known Member

    Mitä eroja olette huomanneet kyseisissä kelkoissa? Onko toinen helpompi viedä rinteessä, kuusikoissa yms. Vai onko freeride vain summit, paremmilla iskareilla.
     
  2. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Olikos Freeridessä pykälän leveämpi keula?
     
  3. Jakke_

    Jakke_ Lynx Boondocker RE 3900 -22

    Eipä taida ainakaan -22 malleissa olla tuossa mitassa muuta eroa, kun Freeridessä paremmat iskarit. Kummassakin T-motion alustassa ja 36” leveä keula. (146 mittaista Freerideä saa 38” keulalla) Paitsi jos Summit Experttinä, niin sitten 34” leveällä keullalla nyt ensimmäistä kertaa saatavilla. Vanhempia Freeridejä sai myös 154”pituudessa tuolla 38” leveällä keulalla, mutta täytyy mennä ehkä jopa -19 asti..?
     
  4. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    2018 sai jo sen S-38 mallin, eli 38" keulalla 154:sen. Mutta myös "normaali" metrin keula oli valikoimassa myös.
     
  5. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Jos -22 malleista puhutaan niin summitissa on matalampi penkki, matalempi koropala 125mm, mountain käsisuojat, lyhyempi 21-53 välitys, läskiremmin pikasäätö ja uusi pykälän kapeampi 34" keula. Freeridessä on lisäsäiliölliset iskarit joka nurkassa, 36" keula, korkeampi penkki ja raiseri (165mm), pidempi 21-51 välitys ja olikohan liukurungon vahvikkeet.

    Mitä ajoon tulee niin kyllä tuo freeride kantavamman jousituksen takia on hiukan raskaampi ja kankeampi viedä tiukassa pusikossa ja rinteessä. Toisaalta vaimmennusta riittää sitten avoimemman maan pommituksessa aika pitkälle.

    Expert Summitin iskarit riittää kyllä kans tosi hyvin, joten itselle tilasin Summitin ensi kaudelle. Ja preferenssi on kuitenkin puhtaassa umpisenajoissa... Tuo koropala on itselle liian matala niin se menee vaihtoon.
     
    Viimeksi muokattu: 7/4/21
    Jakke_ tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua