Yamaha RX-1 SP/GT/Warrior/Mnt -06----->

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 21/12/05.

  1. jaskap

    jaskap AC m800,RX1, Venture700, Exciter2 ja Esla

    15- 30 min. Taisi olla aika tehokas tuo vastus.
    Muistelen, että tähän oli jopa ihan virallinen suosituskin joskus...joku varmaan muistaa.
    Nykyään harvemmin on kutkaa lähteä alle -15 keleissä, joten monestihan tuo käyttämättä jää tai sitten repii käyntiin kakstahtisen.
     
  2. JiiKoo

    JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

    2L auto lämpiää vartissa 1000w letkulämppärillä starttilämpöön kelissä ku kelissä, minkä lie tehonen kelkassa?
     
  3. jämy78

    jämy78 Well-Known Member

    Mulla oli yhdessä ruisku rx1 letkulämmitin, mutta eihän tuota tullut käytettyä. Toissa viikonloppuna 27 asteen pakkasessa warriori lähti ilman roikkaa hyppäämällä käyntiin, mutta huono akkuinen apexi ei. Eli kyllä ne yleensä hyvin käynnistyy kunhan akku kunnossa. Mutta eihän tuosta letkulämppäristä mitään haittaa ole. Varmaan se puoli tuntia roikkaa kovalla pakkasella avittaa kummasti käynnistystä
     
  4. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Fiiberin kanssa keskusteltiin asiasta aikoinaan kovastikin, oli ja on edelleen (yli)innokas yami mies :). Summa summarum, minun mielipide oli että lämmitin säästää moottoria, Tapsa meinas että ei sitä tarvitse, kone kestää ja lähtee käyntiin. Pari kolme vuotta sitten oltiin kaverin mökillä kairassa, -36C oli lähes koko viikonlopun lämmintä. 2-t kisu kyllä saatiin käyntiin, samoin 67000 km ajettu 600 ACE omin voimin, ruisku 2016 RS Venture käynnistettiin startti buusterilla ja ja kaasari malli kaapeleilla. Miksi tämän kerron johtuu siitä että luullakseni moottorilämmitin säästää moottoria.
     
  5. jämy78

    jämy78 Well-Known Member

    Niin ei se lämmitin haitaksi ole, mutta normi ajokeleillä lähtevät kyllä käyntiin. Toki 30 asteen pakkasilla mielellään sellainen lämmitin voisi omienkin jammujen motissa olla. Tosin kairassa ei joka mökissä ole sähköjä saatavilla. Lähes 100% lähteneet käymään kelissä kuin kelissä, mutta pari kertaa on ollut lujassa saada käyntiin kaapelienkin avulla. Kaasuun ei tule koskettua kylmänä, mutta jostain syystä ovat vaatineet uudet tulpat käynnistyäkseen. Nämä kerrat sattuneet siinä 20- 30 asteen pakkasissa. Uskollisesti olen normaalisti startannut kaasuun koskematta, mutta hätätilanteessa kun ei kaapeleillakaan tärähtänyt, niin olen saanut käyntiin startaten ja vähän kaasua antamalla. Mutta jos positiivisesti ajattelee, niin yli 30 asteen kelissä saa reitillä ajella aika yksikseen.
     
  6. wasted years sleds.

    wasted years sleds. Well-Known Member

    Ei ruisku rx-1 ja warriorissa saa kaasuun koskea koskaan kun kylmänä starttaa se on 100% varma tulpanpolttaminen. Sitten vasta kaasutella kun mittaristosta sammuu se punainen "lämmittelyvalo". Se on mukava rueta purkamaan puolikelkkaa 30 asteen pakkasessa että pääsee tulpat vaihtamaan. 4t phazerista puhumattakaan;)
     
  7. jämy78

    jämy78 Well-Known Member

    Eihän sitä kosketakkaan, mutta pari kertaa on ollut pakko kaapeleilla startatessa kaasua painaa kun muuten ei ole tapahtunut mitään elämää pitkästä yrityksestä huolimatta. Ja on tullut tulpat vaihdettua kun poika hipaisi kaasuun ennen kuin ehdin opettamaan yamahan saloja... silloinkin warre käynnistyi heti kovasta pakkasesta, mutta kun ennenkuin ehdin mitään sanoa, niin poika painoi kaasua ja tulpat vaihtoon.
     
  8. wasted years sleds.

    wasted years sleds. Well-Known Member

    Juurikin näin,kokemusta on myös allekirjoittaneella:D:D
     
  9. riippis

    riippis Member

    Mistähän löytyisi 09 gt warreen olkatapin puslasarja? Ja tukivarren pultti, sarjan mukana ainakin saisi pultin mutta ei olisi tarvetta kuin pultille.
     
    Viimeksi muokattu: 26/12/21
  10. JiiKoo

    JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

    Mikähän pultti haussa? Tukivarsia 2kpl puolellaan ja molemmissa päissä pultteja.

    Ulompiin päihin taitaa passata pulttiliikkeestä saatavat pultit 10,9 tai 12,9 kovuisina perus 8,8:a en laittais kuin tilapäis käyttöön.

    Puslat oli semmosta kokoa ettei laakeriliikkeistä oikein löytynyt, sorvailin itse uudet kilkkeet.
     
  11. riippis

    riippis Member

    Jaahas unohtui mainita, eli oikeastaan kaikki pultit jotka olkatapissa. Elikkä ne löytyisi ihan pulttiliikkeestä kaikki? Täyty puslat jostain etsiä
     
  12. JiiKoo

    JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

    Minusta siihen passais ihan normipultitkin olkatapin päähän, rungon päässä on sitten special pultit.

    Toki tarttee mutterit ja prikatkin.

    Orkkispultit on tiuhakierteiset ja laippakantaiset niin pultti kuin mutteri, niin ei tartte prikkoja erikseen.

    Ei kummosta kuvaa löytynyt aiheesta, mut nuo ulommat pultit oli ihan vaan läpipultit. Alatukivarressa 12mm ja ylätukivarressa 10mm.

    Sisäpäät mulla on sitten omaa disainia ei ole maailmassa muilla:eek: Screenshot_20211219-113700.jpg
     
    bavo tykkää tästä.
  13. riippis

    riippis Member

    Pultit ja puslat löytyi. Tuonne tukivarren yläpäähän sorvuutin pom muovista uudet puslat. Minkälaiset shimmiprikat kannattaa laittaa että saa tukivarren tiukaksi runkoon korvakkeiden väliin?
     
  14. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Alkuperäisillä muoviprikoilla tullenee ihan tarpeeksi hyvä, maksavat 1.5€/kpl
     
  15. riippis

    riippis Member

    Jääkö nämä tukivarren pultit tosiaan näin paljon kelluvaksi?
     

    Lisätyt liitteet:

  16. JiiKoo

    JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

    Juu kelluvat ne on vakiona. Itsellä oli menneet tukivarsien rungon reiät soikeiksi niin tuli tehtyä "uusiin puihin" kokonaan. Ei kellu eikä lonkkase enää mutta oli siinä hommaaki eikä ilman sorvia onnistu:oops:
     
  17. riippis

    riippis Member

    Niin ne oli minullakin soikeat, nyt niissä messingistä tehdyt puslat. Muualla pommista.

    Valuttelin tuosta sumpusta öljyt pois kun paikkasin sitä, tuleeko siinä samalla myös koneesta vai ainoastaan sumpunöljyt? Ja riittääkö täyttö nyt pelkästään sumppuun? Ed omistaja käyttänyt motulin 5-40 öljyä, tuohon vissiin kävisi edullisempikin öljy, mutta uskaltaako tuonne sekaan laittaa esim tb 5-40?
     
    Viimeksi muokattu: 4/1/22
  18. jämy78

    jämy78 Well-Known Member

    Minä olen irroittanut öljysäiliön ala letkun ja kääntänyt kelkan oikealle kyljelle ja valuttanut öljyt astiaan. Näin menty rx1 ja Apexien kanssa joku kymppi. Ei tarvi pohjapanssaria irroittaa. En tiedä poistuuko öljy 100%, mutta suurin osa ainakin.
     
  19. "Sixpäkki"

    "Sixpäkki" Xterrain 900 R Turbo

    Ja jos koko matkalla ei panssaria ole niin kahdella torxilla on peltiluukku auki missä pohjaproppu näkyykin. Eli et saa kaikkea öljyä sumpun kautta ko ehkä tuolla yllämainitulla konstilla…
     
  20. riippis

    riippis Member

    Mikä öljy tuohon nyt kannattaa laittaa, ei oikeen mistään selviä kunnolla? Jotkut käyttävät tb diamondia ja mobil 1 mutta nuohan eivät ole jaso ma:confused:
     

Suosittele tätä sivua