rintapanssari

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä mopedi, 16/8/06.

  1. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    En kun alle kuten kuuluukin. Ei näitä panssareita kannata takin päälle pukea. Selkeä turvallisuusriski. Jos vedät lipat, on vaarana että tartut panssarin aukoista tms kelkan tankoon tai mihi vaan.
     
  2. BlackJack

    BlackJack Well-Known Member

    Hmm.. minulla tuo sama suoja ja on kyllä erittäin huono saada sopimaan takin alle. Käsittääkseni on suunniteltu pidettäväksi takin päällä (paikka hätänarulle ja selkäpuolen liukas muovi siksi että tela menee sutimalla yli)? Ainakin jos haluaa jättää ne olkasuojat paikalleen niin vaatii kyllä melko ison takin. Ilman niitä varmaan sopiikin kohtuudella takin alle.
     
  3. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Kysymys kuuluu miksei Tekvest sitten saa hyväksyntää suojilleen, jos se kerran niin hyvä on?

    Yksi tekvestin suojaliivi kävi käsissä ja laitoin samantien menemään takaisin mistä tulikin. Tuon lirpakkeen perusteella ymmärrän hyvin miksei materiaalille saada Level luokitusta. Ei edes 1:stä, saati korkeampia lukuja. Lainaten: aivan älytöntä paskaa.

    Kunnon kattavia panssareita on onneksi tarjolla, joissa on paljon muutakin kuin pala suojaa rinnassa ja selässä.

    Ihmehän se on, että suojavarusteilla ilman hyväksyntää ja luokittelua on edes saanut ajaa kilpaa tähän asti. Kysymys kuuluu, että mikseivät samantien vaadi vähintään level 2 suojia?
     
  4. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Höpö höpö.

    Nuo standardit mitä FIM ottaa käyttöön on Motocross-suunnattuja. Katteleppa huvikses nuita panssareita, jotka on "hyväksyttyjä" ja vertaa Tekvestiin. Suurin osa loppuu rintakehän alapuolelle eikä kyljille ja solisluille ole mitään suojaa.
    Tekvest on yhä ainoa kelkkailukäyttöön tehty suoja, joka suojaa koko ylävartalon ilman aukkoja. Toki esim Forcefieldillä on joku suoja mikä kattaa koko ropan, mutta sitä ei ole suunniteltu alunperin kelkkakäyttöön.
    Tekvestissä materiaali on suunniteltu kestämää esimerkiksi piikkitelojen raapimista. Tuota ei maha ottaa tuo EN standardi huomioon.
     
  5. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Ja todennäköisin syy sille, miksi Tekvestillä ei ole EN luokituksia on hinta. Tekvestiä valmistaa pieni perheyritys Kanadassa. Heille hyväksyntöjen hakeminen voi olla niin kallis prosessi, että on helppo valinta jatakaa myyntiä vain Pohjois-Amerikassa. Pitää musitaa että heidän rossihommissa tekvest on käytännössä ainoa hyväksytty suoja. Tekvest tekee panssarit myös toimitisjoille.
     
  6. Nova

    Nova Member

    Näyttää että myös Evs sv1r on poistuvamalli. Valmistajalla oli sivuilla sv2 trail enää olemassa. Ei taida näiden kelkkailuun tehtyjen suojien myynti oikein kannattaa isossa kuvassa vai mikä lie syynä?
     
  7. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Motocrossipanssareita myydään 1000x määriä niin onko ihme.
     
  8. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Pistä ihmeessä vinkkiä/linkkiä niistä kunnon kattavista panssareista kun Tekvest ja EVS:n edellämainittu kilpamalli poistuu.

    Mulla oli aiemmin yksi suojapaita joka täytti näitä EN luokituksia, oli hankala ja termi lirpake kuvasi sitä kovamuovista kauhistusta aika hyvin...
     
  9. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Leattin panssari vakuutti ja on myös mukava käytössä. Eipä tuota päällä huomaa ajossa lainkaan. Kattele vaikka niitä, on monen tasoista ja hintaista, panssareita ja paitamalleja.
     
  10. Seiti

    Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

    Niinkuin jo joskus aikaisemminki asiasta väännettiin, niin älä taas sotke sitä trail suojaa, jossa tais olla vetoketjukin edessä, tuohon race malliin josta tässä puhutaan.

    @Nova itsellä ollut käytössä tuo EVS SV1 Race ainakin 6 talvea, voi olla kauemminkin ja tyytyväinen ollut, vieläkin. On kontattu, pyöritty, lennetty. Yks solki hajonnut, silloin hajos niskatukikin. Olkasuojien nauhat taitaa olla ommeltu uusiks. Päällimmäisenä pitänyt kokoajan.
     
  11. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Leattin 6.5 tai 5.5pro malleja pitänee käydä jossain sovittelemassa, jos löytää kokoja. Muut aika pitkälle rajautuu pois jo kuvista katsomalla, puuttuu suojausta.
     
  12. Basso58

    Basso58 Boondocker ds 3900 -22

    Syksyllä tilasin testiin Leatt 4.5 pron. Oli todella raskas ja komuran tuntuinen. Suojaus varmasti olisi ollut hyvä. Nuo 6.5 ja 5.5 ovat vielä paremmin suojattu niin voi olla aika raskaita.
    Tilasin sitten Alpinestarin A-10. Aivan ok oloinen eikä huomaa ajossa tuota.
     
  13. Kawamaukka

    Kawamaukka Rave re 850 -22

    Kaksi kautta ollut tuo 5.5
    Todella hyvä, ajossa ei huomaa ollenkaan
    Helppo pistää päälle ja istuu takin alle hyvin.
    Tekvest oli kokeilussa muttei sopinut ainakaan mun takin alle, mitenkään
     
  14. Kawamaukka

    Kawamaukka Rave re 850 -22

    Kokeiltu Tekvest oli pro lite malli
     
  15. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Tuleeko tuo 5.5 rintalastan alapuolelle minkäverran?
     
  16. Nova

    Nova Member

  17. Kawamaukka

    Kawamaukka Rave re 850 -22

    15 cm . Lasta n. tossa 5.5 yläpuolella solkien kohdalla
     

    Lisätyt liitteet:

  18. Kawamaukka

    Kawamaukka Rave re 850 -22

    Parempi kuva, noin normaali asennossa
    Just lähdössä ulkoiluttamaan sitä
     

    Lisätyt liitteet:

    Kojontti tykkää tästä.
  19. willik

    willik Well-Known Member

    Itellä on tuo ufon kevyt rintapanssari. Ollut ihan hyvä MUTTA nyt kun tipahdin kelkan kyydistä ja osuin pieneen puuhun. Niin eikö pirulainen se puu osui juuri tuohon kylkeen missä ei ole minkäänlaista suojaa. Ja pari kylkiluutahan siinä murtui.
    [​IMG]
    Nyt sitten oli paikallisessa liikkeessä Tekvestin freestyle rintapanssari kaupan 50% alennuksella. Se vaikutti hyvältä ja nyt on kyljissäkin suojaa. Eikä tunnu olevan aivan ns. kova suoja vaan joustaakin vähän. Ainut mikä on tosi tympeä niin takki ei mahdu päälle, kun ukon ympärys kasvaa 1cm jokaiseen suuntaan. Pitää lähteä ostamaan uusia ajokamppeita, että mahtuu ajokamppeet päälle.
    [​IMG]
     
  20. kikoske

    kikoske Khaos Slash 155

    Tuo freestyle on kyllä ollut hyvä ainakin tuonne puskaralleihin. Erittäin kevyt ja hyvä liikkuvuus. Tuo pehmeyshän ei tarkoita etteikö se suojaisi iskun tullessa.
     

Suosittele tätä sivua