850 E-TEC Turbo 2020.5->

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Driver, 12/2/22.

  1. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Näitäkin ollut jo kolmatta talvea ajossa niin voisi oman keskustelunkin aloittaa.




    https://sleddermag.com/ski-doo-summit-850-e-tec-turbo/

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Mitä itse nyt näillä ajanut 2500km täällä pohjolan korkeuksilla eli 0-1600m niin hienosti on pelannut, ei ongelmia.

    Sea Level voimansiirto 2020-2022:

    Remmi -571

    Kytkin:
    150-250 jousi
    951 painot
    33mm pivot pultit
    Klikkeri #3

    QRS:
    41-45 XTI heliksi
    160-303 jousi black

    Välitykset 2020-2022:
    21-51: Freeride 154"
    21-53: Summit 154"-165"
     
    Viimeksi muokattu: 2/12/22
  2. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Sitten se paljon puhuttu tehoasia, kun Doo kertoo että kyseessä on "korkeuden kompensointi" turbo, niin kaikki olettivat että siitä ei merenpinnan tasolla ole mitään hyötyä.

    Tässä Mcexpressin dynotesti talvelta 2020 jossa verrokkina 850e-tec. Sinisellä teho ja vihreällä vääntö:
    [​IMG]

    Verrokkina samassa penkissä huipputehot, nämähän löytyy myös snowrider lehdestä:
    850 E-TEC Turbo 165hp
    850 E-TEC 163hp
    850 Patriot 155hp
    8000 C-tec2 145hp

    Kuten kuvasta näkyy, tehoa on enemmän läpi koko kierrosalueen tasoittuen vasta ihan kierrosten yläpäässä. Vääntökäyrä on selvästi voimakkaampi vapariin verrattuna koko rekisterissä. Ja mitä korkeammalle noustaan niin erot luonnollisesti kasvaa.
     
    teme-, S4ms4 ja vetkulilm tykkäävät tästä.
  3. vetkulilm

    vetkulilm -23 Freeride, -19 Iron dog 600R

    Persdyno kertoo samaa. Tehoa on enemmän kuin vaparissa ihan täällä meidän korkeuksilla. Hyvin on toiminu kampe! Parin vkon päästä Ruotsiin niin josko se rupeis enemmän ahtamaan
     
    Driver ja M.E.A tykkäävät tästä.
  4. arzka-

    arzka- Well-Known Member

    Kyllä siinä vain huomattava ero vapariin on, pari reissua takana ruotsin tuntureilla ja hyvältä tuntuu -22 154" summitti ihan vakionakin.
     
    Driver tykkää tästä.
  5. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Jännästi heittelee dynolappujen arvot. Onko testaajan rahoittajasta kiinni vai mistä johtuu? Catin 800 vs turbo etec vetoja pitkänlinjan Ski-Doo kuskin näkökulmasta 4.50 kohdalla:

    Omalla testillä 850 patu oli paljon vetävämpi kuin etec 850, vaikka siinäkin tämän lapun mukaan 8hp hyvää etecille. Taitaa vain olla tuokin tosipuheessa toisin päin.
     
    Viimeksi muokattu: 14/2/22
    juoni, member ja MikkoH tykkäävät tästä.
  6. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Ensiksi on sanottava että en ole ekspertti mitä tulee penkittämiseen mutta tunnen ihmisiä jotka tekee niitä hommia ihan työkseen joten jotain näkökulmaa asiaan saanut. Mcexpress on kyllä täysin riippumaton pitkän linjan toimija ja tehoerot suunnilleen siellä kartalla mitä esim. saatiin kun käytettiin vasta 850 polle Paltekin dynossa. Precision Efin dynotulokset on myös linjassa edellisten kanssa mitä tulee tehoihin. Jenkkidynot tahtoo laitaansa olla sellaisia "asiakastyytyväisyys" dynoja mitä seurannut. Mutta ainoa järkevä tapa verrata eri moottoreita on ajaa niitä samassa penkissä, ja sitten pitää muistaa että yksilöissäkin voi olla aina eroja. Esimerkkinä Dynotech, siellä on tapana tehdä jos minkälaista kikkaa että saavat maksimi tuloksen ulos jostain koneesta ja sitten julkaistaan vain se paras veto jonka tekemiseen on saatettu käyttää useampi päivä.

    Jos ymmärtää kelkoista ja voimansiirrosta mitään, niin kiihdytyskisat varsinkaan deep snow segmentin kelkoilla ei kerro kyllä juuri muuta kuin sen miten ne nyt sattuu kiihtymään niissä olosuhteissa. Kuitenkin perus 600 reittilaite pesee kaikki vuoriporat kiihdytyksessä, kokeiltu on. Mutta tekeekö sillä reittimallin voimansiirrolla oikeissa umpishommissa sitten mitään onkin toinen juttu. Onneksi nykyään lähes kaikki valmistajat ovat panostaneet voimansiirron tekemiseen käyttötarkoituksen mukaiseksi, näin ei ole aina ollut deep snow laitteissa ihan lähihistoriassakaan. Itse näen että nopea kaasunvaste ja alasvaihto on teknisessä umpisen (rinne) ajossa paljon tärkeämpiä asioita kuin suuri mattonopeus. Ja näissä hommissa toista ei saa ilman että menettää toisesta päästä. Jos haluaa voittaa kiiharit niin jyrkkää camia, löysää jousta ja pitkät välitykset sisään.

    Mutta jos koetettaisiin pitää edes tämä threadi asialinjalla, melkein koko muu foorumi jo saastutettu metakeskustelulla ja trollauksella.
     
    mikzar, vetkulilm, M.E.A ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  7. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Laitetaan ensin lappuja esille missä muiden merkkien tehot ilmoitettu alakanttiin ja puhutaan perään että pidettäisiin keskustelu asialinjalla, eikä trollata. Aivan.

    Viimeksi muistelisin, että dynotech oli se testien Raamattu, kun oli penkityksistä puhetta. Se näköjään muuttui.

    Jännä se vain on, jos tehokkain kelkka ei vedäkään parhaiten. Ummen kamppeilla vedot tietenkin ummella. Tyhjä siihen kuvioon reittipelejä on sekoittaa kovalla pohjalla.

    Kaasunvastettahan se on miten hereästi pomppaa liikkeelle. Eikös se noissa muutaman sekunnin vedoissa ole aika olennaista.
     
  8. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Brp itse ilmoittaa että 850etec on tehokkain vapaastihengittävä 2-tahti luokassaan. Ja kaikki uskottavat dynotulokset tukevat tätä. Jospa sitten jatkettaisiin vaikka tredin aiheesta kun et tunnu jälleen kerran haluavan ymmärtää vaikka kuinka vääntäisi rautalangasta.
     
  9. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Tainnut mennä brp:llä jotain pahasti pieleen, kun 165hp turbo kiskoo vuorilla samaa mitä 145hp vapari. Eikä tarvi edes rautalankaa taivutella.
     
  10. massi

    massi Member

    Eipä nuissa kasipuolikkaissa nyt niin monen hepan eroja oo ku käy kattoon bikemanin penkityksiä vai onko Seki korruptiopenkki?
    BRP n178
    Polle vm19 n169
    Polle vm20 n178
    Ctec2 n165
    Brb turbo n178
    Boosti n196

    Toiset vaan tykkää kattua asioita oman merkin lasien läpi ja kaikki muu on vihapuhetta
     
  11. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Bikemanin tulokset on kyllä mitä sattuu, syytä en tiedä. Niiden penkissä uudessa 850 turbo R on varmaan jo yli 200 :rolleyes: mutta raflaavat numerot myy ja asiakkaat on tyytyväisiä esson baarilla.
     
    Viimeksi muokattu: 15/2/22
  12. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Joo ollaan ajettu tuolla "vuorilla" (jos näitä skandinavian pikku kumpuja sellaisiksi haluaa kutsua) sekä oikeissa syvänlumen olosuhteissa ja kyllä siellä on nähty miten minkäkin merkin vehkeet pelaa. Ei siinä, kuten aikaisemmin kirjoitin, hyvin on onnistuttu melkein joka merkillä voimansiirron kanssa, toisilla toki painotukset ominaisuuksissa erillaiset. Kaasunvaste on nopea ja alasvaihto pelaa doon turbossa erinomaisesti. Ominaisuudet on kohdillaan juuri sinne minne se kelkka on tehty. Ne jotka ajaa avonaisempaa maastoa ja kovempia vauhteja, niin esimerkiksi drt uudella turbon kitillä saa enemmän vaihtoa ja mattonopeutta.
     
  13. massi

    massi Member

    Sehän jää nähtäväksi paljoko yli 200hv löytyy uudesta turbo r bikemanin penkissä
     
  14. PeeKoo

    PeeKoo Well-Known Member

    Noista kun raapaset sen 20hp pois niin saattaa olla jo lähempänä totuutta..
     
    mikzar ja Driver tykkäävät tästä.
  15. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Uudessa 850E-TEC Turbo R moottorissa valmistajan mukaan 180hp ja markkinoiden tehokkain 2-tahti ja erot vanhaan:

    -Uudelleen suunnitellut sylinterinkannet
    -Uudet suuttimet ja bensalinja
    -Uusi ECU
    -Ilmanotto uusittu

    Lisäksi
    -Voimansiirtoa vahvistettu, kytkimen spider järeämpää tekoa
    -Vahvistettu ketju

    Edit. fiksattu
     
    Viimeksi muokattu: 16/2/22
  16. massi

    massi Member

    Raapastaan vaikka sata heppaa pois mulle on sama paljonko nuissa romuissa on heppoja missä eniten ja missä vähiten enempiki koitin havainnollistaa että ei nuissa 850 oo monen hepan tehoeroja vai pitäskö tähänki sanua että pollen 840 ja brb 850 ni tehot muutaman hepan sisällä kerta näin pilikun nussimiseksi mennee.
     
  17. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    15:50 kohdasta eteenpäin löytyy uuden 2023 850 Turbo R tekniset uudistukset:

     
    Viimeksi muokattu: 17/2/22
  18. lumimies99

    lumimies99 Well-Known Member

    Mitähän se tuo summanen tekkee ku tullee paljo kuormitusta matolle niin mahoton tärryytys ja semmone höyryjunamainen ääni eli joku luistaa tai hyppii yli mutta mikä? Edellinen 850 dokkeri teki samaa joskus ja arvelin että matto hyppii yli kun kirin sen ja kävin pienellä testilenkillä niin ei sillon tehny sitä.
    Mutta tuossa pitäs kyllä olla matto oikeella tiukkuuella eli onko se sitte hihna kuitenki mikä luistaa ja jos niin miks? Tänään alko tehä sitä viikko sitten ei tehny. Eikä vaikutusta onko uus vai vanha hihna.
     
  19. Hentte

    Hentte Polaris 155" 9R

    Tarkistappa että helixin pultit on kiinni.
     
  20. lumimies99

    lumimies99 Well-Known Member

    On kiinni, dokkerissa oli kerran auki ni oli vaan tasanen tärinä koko ajan tuo tekkee yläkierroksilla
     

Suosittele tätä sivua