Boondocker RE 850 E-Tec (2018->)

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Latez, 24/3/17.

  1. JPa_

    JPa_ BoonDocker RE 3700 2022

    Käy, "koiranluu" on ollut sama kaikissa jostain 2014 alkaen (ainakin). Tuota saa myös tarvikkeena, SnoX kallistuksenvakaajan pikairroitussarja.
     
  2. willik

    willik Well-Known Member

    Juuri eilen tätä katsoin: entäs xtrim? Eri osanumero, kun ns. kapea keulasissa eli melko varmaan pituus heittelee. snox pikairroitussarjaa on tiettävästi lyhyenä ja pitkänä. Se että minkä mittaisia ne on niin tietäis mitata tuon nykyisen koiranluun, että passaako pituus.
     
  3. JPa_

    JPa_ BoonDocker RE 3700 2022

    Niimpä näkyy tosiaan olevan eri numero xtrimmille. SnoX pitkää mallia mainostetaan sopivana uudempiin (kapeakeulaisiin?) ja vastaavasti lyhyt malli esim. 2017 xtrimmiin. Katalogin mukaan 2016-17 xtrimmin koiranluu ollut sama kuin esim. vielä 2020, niin luulisi sen lyhyen käyvän. Ei siis varmaa tietoa sen osalta. Oma kelkka 600km päässä, niin ei nyt heti pääse ottamaan mittoja.
     
  4. willik

    willik Well-Known Member

    -20 vuoden xtrimmissä koiranluun reikäväli on noin ~80mm.

    Näyttäisi olevan internetissä tommoset "pikairroitettavat kulmapallonivelet" ihan normi tavaraa dunlopilla. Paitsi että täällä myyvät "päätehelana" tommoisia ja marine tavarana... Kiinan poika tekee 1 € ja englannista saa 5 € ( https://www.bearingboys.co.uk/Quick...uick-Release-Spring-Loaded-Ball-Joint-95721-p ) kappaleelta ja veneliikkeet myy 69€ :D :D Ja joku toinen vähän halvemmalla 38 € ( https://www.puutarhaosa.fi/Kulmanivel-MULTIFLEX-kierre-10-x-32-UNF-EC-033-ja-EC-133-ohjainkaapelille )
     
    Viimeksi muokattu: 3/2/22
  5. Akimatic

    Akimatic Well-Known Member

    Vakiona alusta melko kovissa säädöissä. Pienellä säädöllä ihan kelpo kelkka reitilläkin. Minua ei pahemmin ole pätkäkelkkailijoiden tarvinnut reitillä odotella, tosin mutkat saa ottaa melko hitaalla vauhdilla.

    Syvään lumeen on huomattavasti ketterämpi kuin edeltäjänsä. (-18 RE Dokkeri) keväällä ostin varalle puoli leveät tukivarret mutta en näe tarvetta vaihtaa niitä paikalleen.

    Voimalinja tuntuu hyvältä vakiona.
     
  6. SSMika

    SSMika Well-Known Member

    Mikäköhän 850 RE Boondockeriin -18 tuli kun viime viikonloppuna sammui kesken ajon mittaristo ja kaikki valot. Samoten pakki oli pois käytöstä eikä antanut enää ajaa kun dessiä löi uudelleen käynnistyksen jälkeen. Kelkka siis lähti normaalisti käyntiin ja hyvin kävi tyhjää, mutta tosiaan ajaa ei enää antanut kun tuo sulake oli pimeä.

    Lopulta ainoa mitä löydettiin oli 25A sulake mikä oli siististi näpsähtäny poikki ja kun vaihdettiin uusi niin kaikki tuntu pelaavaan. Kokeiltiin räplätä valoja edestakaisin pitkille/lyhyille sekä kahvanlämppäreitä edestakaisin mutta ei saatu enää tekemään samaa.

    Kelekka tehnyt muutaman kerran sitä että ei ole dessi ottanut kontaktia vaikka avain ollut paikallaan ja kun tuntuu että tuo uuden mallin dessi ei pitäisi olla kovin ranttu noiden avainten asentojen suhteen niin voisiko dessin johdoissa olla jotain? Tuntuu vain hullulta että sulake menisi ihan tuosta vain.
     
  7. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Mikäli 25A sulake palaa niin satunnainen oikosulku ollut jossakin. Koitas laittaa kaikki kulutuskuorma päälle ja tunnustele lämpeneekö tuo/se sulake. Minä tutkisin johtosarjat, isommat ja yksittäiset johdot (antureille ym), ettei mistään löisi läpi. Ylivirrasta palava sulake voi rikkoa elektroniikkaa koska katkeavassa sulakkeen langassa syntyy valokaari. Siten olisin varovainen. Lienee takuunalainen kelkka.
     
  8. SSMika

    SSMika Well-Known Member

    Takuu loppui juuri tammikuun lopussa mutta miksei tuo toki vielä voisi mennä takuun piikkiin kun näin lähellä loppumista? Pitänee vielä kokeilla laittaa kaikki kuorma päälle ja tarkastella tuota sulaketta ja toki katsella nuo johtosarjat yms läpi.
     
  9. andyman

    andyman Well-Known Member

    Tämä homma jäänyt mieleen, onko tosiaan niin että 2019 RE:ssä on lyhyemmät iskarit edessä? Mitenkäs sitten 20-21 malleissa?
     
  10. Alvii

    Alvii AXYS PRO

    Oliko kellään tiedossa laskuria jolla saa välityksen laskettua. -20 vuotiseen 3900 re:hen piti matto vaihtaa ja samalla vaihtu vetopyörät 3,5" 7h---> 2.86" 8h. Vakio välityshän tuossa on 21-49 ja -22 vuotisissa tais olla jo 21-51
     
  11. Harrik

    Harrik Lynx xt

    https://www.ibackshift.com/calculator#gear constant
     
  12. Alvii

    Alvii AXYS PRO

  13. Kapa

    Kapa cf8

    Mistäs kannattais kysellä tuota -21 voimansiirron hilppeiden päivitystä. Paikallinen BRB-korjaamo ei tiennyt asiasta kun kyselin.
     
  14. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Kyllä tuo jokaisella merkkiliikkeellä pitää olla tiedossa, jos ei niin suosittelen vaihtamaan liikettä.
     
    Jakke_, jopsuk ja vetkulilm tykkäävät tästä.
  15. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  16. Kapa

    Kapa cf8

    Joo. Pitääpä kysellä vähän muualta asiasta. Onko remmit kestäny paremmin kun tuo BRB:n päivityspaketti on asennettu? Itellä menny joitakin 531 paskaks ja nyt laitoin tuon 571 paikalleen. Jotain parannusta pitäisi kyllä vekottimeen keksiä. Sen verran kumminkin nuo remmit kustantaa ja pikkusen arveluttaa miten kaikki komponentit kestää remmien paukkumista.
     
    Viimeksi muokattu: 7/4/22
  17. antti100

    antti100 BD DS 4100

    Tuo kitti tuli ostettua ja helixin ja varin jousen vaihdoin. Yhden ajokerran jälkeen sanoisin, että jopa lämpösempänä Ultimaxin kanssa käy. Mikäs tuon kytkimen shimmilevyn idea on tässä kitissä? Se on vielä laittamatta
     
  18. Murre

    Murre Hardcore+6900+SnoSport125

    No eihän 531 ja 571 voi verrata edes. Sitten jos 571 alkaa paukkumaan niin jotain tarttee tehdä. Tärkeää että se jaksaa kiertää ummella yli 8000, muuten lämpiää hyvin äkkiä...
     
    ///AJS, vetkulilm ja M.E.A tykkäävät tästä.
  19. Jaku

    Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

    36" leveän keulan orkkis iskareiden pituus kiinnostaisi?
    Sekä minkä mittaiset iskarit max.pituuden puolesta vielä menee paikalleen?
     
  20. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Muistithan ottaa myös lisäpainon/holkit pois pivot pulteilta? 2021 päivityssetissä sinne kuuluu jättää ainoastaan 38mm pivot pultit ilman sitä lisäpainoa.

    Jos laitat ultimaxin sisään, niin vaihda 38mm pivottien tilalle 26mm. Sekään ei välttämättä riitä, voit joutua myös vaihtamaan 250 loppuisen vakiojousen tilalle 300 loppuisen ja sitten kokeilemaan mikä pivot pultti on oikea ko. remmin kanssa. Ultimax on pidoltaan niin paljon kovempi kuin vakio, että samoilla säädöillä se ei tule toimimaan kunnolla ja lopulta remmi menee palasiksi. Itse lopetin ultimaxin käyttämisen deep snow hommissa kokonaan, liian herkkä kelimuutoksille. Pakkaspäivänä sokerilumella toimii hienosti, seuraavana päivänä mennään plussalle ja kelkka jaksaa kiertää enää 7500.

    Näiden pitää umpisella kiertää 8000-8100 niin remmit kestää ja kelkka myös vetää parhaiten.
     
    vetkulilm tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua