Nytro Jakelin tapaan, tötteröstä pusikkomoodiin

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä Jakelfin, 20/10/13.

  1. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Ainakin 850 polariksessa antoi voimaa niin paljon ettei mitään rajaa. Sama ahdin nyt sm-kiihari R1:ssä ja joku 340hp siitä taitaa olla mitattu eli ihan hyvän oloinen ahdin on. Viisaaammat sanoo että 2871 olisi vielä parempi mutta ei itsellä kokemusta
     
  2. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Se oliki toinen vaihtoehto se 2871, pitää kaivella markkinapalstoja jos löytys aito garretti sopivasti, muuten menee kiinankopio tilaukseen. Niilläki saatu 300-400 lukuja penkeistä eri moteissa, mutta enimmäkseen ne oli hondamiesten juttuja...
     
  3. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Jos jostakin löydät mitsun kinkkikopion tdo5-19BIG tai tdo5-20BIG niin sellaisesta irtoaa paremmin voimaa kuin vastaavasta orkkis mitsusta. Itsellä oli tuollainen busassa ja pikkupaineilla lähto 363hp takapyörältä.

    Siinä ahtimessa on pakosarjan laippa poikittain ahtimen akseliin verrattuna, eli laipan pienempi pulttien väli on ahtimen akselin suuntaisesti.

    Proboost niitä jostakin touhuaa ja yhden minäkin olen löytänyt ja ostanut ebaystä
     
    Hemikoo tykkää tästä.
  4. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Tulihan se sitten 2860 kopio hommattua, kaippa se jotenki pyörii. Öljykanavaan tuli mukana kuristusnippa jollain millin reiällä, onko tarvetta käyttää? Ei ole aikasemmin ollu käytössä.
     
  5. niemikorpi

    niemikorpi Well-Known Member

    Joo jos kuulalaakeri niin millin kuristin vaan paikalleen.

    Meillä oli rx-1 0.8mm reikä garretissa ja hyvin pelasi.
     
  6. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Ei oo kuulalaakereilla, mietin vain että miksi semmonen on mukaan laitettu. Paluupuoli on toki alipaineinen että se kyllä vetää reilunki öljymäärän ja hyvin tuo on pelannu kunnes korkkasi. Näemmä oli paluulinja löysänny kannesta ja sillä kusi turbon läpi öljyt. Oli se toki tosi väljäki se turbo jo, niin tai näin, jätän kuristamatta.

    Tuli uusittua paluulinja ja painelinja turbolle, ahtoputkessa oli taas isompi vuoto ollu ku päässy painumaan runkoa vasten se putki tunnelin läpiviennin kohdalta. Hitsailin umpeen ja asettelin putken paremmin. Turbohan ei ihan kivuttomasti asennu ku paluulinjan kiinnityspultit oliki 8mm entisen 6mm sijaan, piti paluuöljyn keruusäiliötä muokata että sain pultit mahtumaan. Tottakai downpipe on myös eri pulttijaolla.. No aloin samaa kuumaa väsäämään uutta, mietin myös että jos kehittelis jonkulaista vaimenninta.
     

    Lisätyt liitteet:

  7. niemikorpi

    niemikorpi Well-Known Member

    Hienoa rojektia kaikkineen.

    Jos saa neuvoa kysyä niin minkä levyinen keula sulla tuo ja onko itetekonen?vähä nytroon suunnitellu itselle keulaa skinz kopio tai vastaava.paljonko sulla viety olkavartta eteenpäin ja miten iskari passaa pitääkö olla mullinsilmät vai tuleeko vaimennin suoraan?
     
  8. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    125mm viety eteenpäin, raideväli 930 ja iskarin yläkorvan etupuolella, casteri jotain 22°. Jos nyt tekisin uuet tai jaksais modata niin tekisin kapeamman, jotain 850-900mm ja casterin säädettäväksi. Barcode performancen kynkät taisi olla mulla mallina. Alakynkän taempi putki iskarin takia 3mm seinämällä, taisi olla 25mm tai 28mm putkea että kestää rasituksen. Iskarin korvan alla vielä terästangon pala vahvikkeena. Jossain tässä projektissa oli kuviaki näistä, ekat kynkät oli 2mm seinämällä ja ne väänty aika helposti iskarin kohalta. Ohjaus on kans uusiksi tehty, tulee siitä imukaulojen välistä alas ja ilman linkkuja. Otin sen alkuperäsen kääntövarren missä neulalaakeritki ja siihen suoraan ohjausakseli, se vain puotetaan laakereineen siihen tappiin joka siirretty sinne likelle konetta mistä akseli tuli hyvin alas. Yläpää on vakiopaikalla. Raietankojen päät on 12mm uniball nivelet ja raietangot muistaakseni 12mm terästä ja väännetty sopivalle mutkalle että pääsee kääntyyn ja kestää. Vakiot oli liian pehmeät.. Tuolta jostain kuvista niitä voi yrittää katella jos photobucketti antaa.
     
  9. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    IMG_20230209_173610.jpg Niin se kaiken vatkaamisen jälkeen läjäyty taas. Jos sillä taas lopputalven pääsis ennenku rojektoi lissää. Mietin jo avarampaa ja lyhempää pakosarjaa, matalempaa penkkiä samalla, kevyempää telastoa jne jne... Pitääpä tässä käyä sääteleen ku ehtii ja testailla mitä se sanoo isommasta turbiinista.
     
    Vesukka, Injektori, Hentte ja 6 muut tykkäävät tästä.
  10. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Ekat testilenkit käyty heittämässä, selkeästi enempi vetoja jo 0.6bar paineilla ja puolikaasulla. Kiertelee rajottimelle turhanki helposti, eikä asettunu vaikka jousien kanssa puljattiinki. Pitää kytkinjumppaa siis tehä niin saa vetoja matollekki. Heräämisessä en huomannu eroja vaikka pakopesä avarampi ja kompuraki isompi. Voi olla vähän höpö kiertää pusikoita ko saa kiekat asettuun...:eek::)
     
  11. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Tuuppaa jyrkempää helixiä...
     
  12. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Jossain kylillä lainassa minun helixit, tarvisin kyllä 47 helixin, että jos jollaki on ylimääräsiä niin voi tarjota.
     
  13. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Ihmekkään ko tuntuu nyt rivakalta ko viime keväänä pelasi noillaki ilman että kierteli yli. 0.6 paineet vs vanhalla turbolla 0.4 samalla setupilla, että jotaki ainaki meni paremmaksi. Pyörittelin bleederiä mutta ei tuntunu paineita nostavan sen enempää, täytyyki eri jousia kokeilla ja tarkistaa ettei bleederi ole jostain syystä tukossa tai jumissa. Hyvän tuntonen laite ja kaasunvaste parempi, toimii tarkemmin eikä niin hyökkäile niinku ennen. Ihmekkään että kierteli ylitte, olin laittanu nytron 8GL painot sisään. Pistin sitte jokku magneettisäätöpainot paikalleen joissa aika likelle samantyyppinen profiili. Arvottiin ensin 81g sisään ja kiersi railakkaasti yli, konttasin hetken hangessa ja näpyttelin lisää magneetteja sisään, jotain 85g kait nyt. Vielä jenggaa 9200 mutta alko se vain jo mattoaki pyörittään, helixiä vielä vaihtoon niin pitää taas varoa missä sitä kaasua aukasee. :cool:
     
    bavo tykkää tästä.
  14. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    45 helixi ja alko kulkuja taas löytyyn. Hukkikseen heitin simmirikat jousien alle mutta paineet vain tippu, nyt jo 0.5-0.6 pyöri mittarissa. Elikkä jouset on sen verran veltot ettei jaksa pitää hukkista kiini, jousia siis metsästään.
     
  15. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Aikansa ko pyöritteli bleederiä niin kaippa sielä alko jotain tapahtuun, tullu aina vähän pyöräytettyä sitä ko liikutellu kelkkaa. Sukset tuntu tänään kovin kevyiltä ja tuntu että aika vihasesti matto pyörähtelee, tiirailin mittareita niin huomasin että 0,7bar nousi paineet ja napsutteli välillä rajottimellekki. Pitää varmaan hakea seokset kohilleen sinne 0.8-0.9 paineille ja 47 helixi sisään, sitte veivikauppaan...

    Alustassa taitaa etupukin kepakko huuella huoltoa, sen verran veltolta tuntu ja eikä se haitaksi ole jos vilkasis miltä sielä liemet näyttää. Muutenki ajettavuus loistaa poissaolollaan, puskee kovasti ja kallistus vaatii pientä käskemistä ellei ole pehmeää alla, kirrasin etupukin jousta aikasemmin niin siitä johtunee, sain vähän löysättyä niin parani vähän. Balanssi vähän hukassa nyt, vaatii vähän paneutumista. Toki mentiin silti miten sattuu ja tuli kanttailtua niin että kypärä välillä viisti hankea, loistokeli oli ajella täällä itäkairassa, aurinkoki pilkahteli ja uutta luntaki tiputellu, kameraa ei tietenkään ollu mukana että hyviä mielikuvia vain. :cool:
     
    bavo tykkää tästä.
  16. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Olihan siellä jo kilsat tullu kybbiläisellä täyteen. Samalla löysäsin etupukin remmejä hippusen ja tunkkailin alakynkät suoraksi, tullu näemmä hittiä jo jonku verran tässä muutaman vuojen aikana, jos nyt olis stance taas takasin siinä missä sen joskus suunnittelin olevan, ainaki paljon ryhdikkäämmältä näyttää. Etupukin jousi pitänee vaihtaa takasin jäsympään versioon jos nyt ei toimi niinku aikasemmin, toki tuo telasto alkaa muutenki oleen jo tiensä päässä, vissiin alkaa katteleen uutta.
     
  17. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Tuli vähän lisää projektoitavaa. Onneksi sain nippusiteillä, jesarilla ja vanhoilla purkuosilla kasattua taas nippuun niin ei jää puuterit ajamatta. Videolla näkyy se hups tilannekki, muuten kyllä oli ihan kiva sutitella.

     
  18. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Hetkeksi välttää kunnes saan taakse uuen jäähyttimen tehtyä ja yläkuomusta meshi version väsättyä.
     

    Lisätyt liitteet:

  19. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Sehän ei ole projekti jos ei tartte koko aikaa rassata. Vaihtelin säätöpainoihin puslat ja iskin paikalleen, pientä hieromista ja alkohan se nappaileen kaasuun niinku pittääki, melko kevyeksi kävi keula taas ko talven puotellu raskaalla setillä. Oikein mukava ko on mökit varattuna ruottiin ja muutenki kautta oli jäljellä siinä vaiheessa.. No sehän heitti nesteet jostaki koneen ja etujäähyn välistä ulos ku kone on käynnissä.:mad: Semmonen kevyt kenttävitutus ja naapuriin katteleen oisko sielä soppelia kelekkaa. Tulipa vain ihottumaa ko katteli "väärän"merkkisien hintalappuja, että on se tuo rahan arvoki menny alas ko mainosmiehien kehumista naapuripitäjän verstaan kilopulttiviritelmistä pittää jo likemmäs 30 kiloeuroa pulittaa että saa kätellä kaupat. No pittää raahata nytro takasin talliin missä se tykkää viihtyä. Veikkaisin että etujäähystä on joku hitsisauma murtunu, toivottavasti vuoto löytyy jostaki klemmarista ettei tartte koko kelkkaa purkaa. Joskus miettiny että ois vain ajanu vakiolla, mutta sitte tulin järkiini ko muistelin mitä tappelua se ajaminen sillä oli... :D

    Siinä muutama pätkä mitä ehti sutia ennenku jätin sen tuone tallin taakse häpeämään menkkojaan. Vai oonkohan mie käsittäny sen jamahan sukupuolen vain väärin ja se kuuluuki asiaan kerran kuussa jotaki puottaa allensa...:eek:



     
    hanski-58 ja bavo tykkäävät tästä.
  20. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Löytyhän se väsynyt kohta kun purki ensin koko kelkan. Etujäähyn hitsisauma väsähtäny ja löyty samalla muutama muuki mikrovuoto. Sillon ku hitsasin tuon niin heppailin jäähyn nippuun migillä ja siitä jäi huokosia kun ei ollut puhdasta argonia. Kävin sitten hitsaan puhtaalla ja tigillä tuon kasaan, mutta sinnehän jäi nuita likasia kohtia jotka nyt on riesana. No sitä niittää mitä kylvää. Pitää putsata ja hitsata ehjäksi ja korjata nuo muutamat epäkohdat joihin on päässy osumaa tulemaan. Millipeliä tuon jäähyn kans niin ihmekkään ku vähän jälkiä tulee. Samalla vois kattella oisko taakse sopivaa jäähytintä hyllysä että sais tuon ilmasyylärin poistaa.
     

    Lisätyt liitteet:

    Hemikoo ja jp10 tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua