01 mxz 500 vuotaa nesteitä!!!

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä keijoko, 30/12/13.

  1. keijoko

    keijoko Member

    Männänvaihtojen jälkeen alko nesteet vuotamaan, vuotaa suoraan moottorin alta. Aluksi epäiltiin vesipumpun kannen tiivistettä mutta siihen on vaihettu varaosakoneesta uus kansi, uus tiiviste vaihettiin kanssa ja se laitettiin vielä liiman kanssa kiinni. letkut ei vuoda koneen päästä eikä säiliöltä. syylärin lähdöstä eikä paluusta oo letkuja ronkittu niin ei pitäs vuotaa sieltä ja kun näyttää tippuvan suoraan moottorilta. Rempassa laitettiin uus öljypumppu ja varaosamyyjän mukaan siihen ei tule muuta tiivistettä kuin pumpun akselille o-rengas. Ennen remppaa öljypumppu oli poistettu käytöstä ja siihen oli tehty laipan muotonen peltilätkä jossa oli laipan muotonen tiiviste. VUOTAAKO SE NYT SIELTÄ ÖLJYPUMPUN LAIPALTA? sylinterit otettiin pois viime maaliskuun lopulla kun lopetin ajokauden. kelkka oli täysin toimiva purettaessa! APUJA KAIVATAAN!
     
  2. Haikku

    Haikku 850 Sunami

    Vs: 01 mxz 500 vuotaa nesteitä!!!

    vesipumpun juorureikä? öljypumpun laipan takana ns. öljytila joten ei pitäis nestettä sieltä vuotaa.
     
  3. keijoko

    keijoko Member

    Vs: 01 mxz 500 vuotaa nesteitä!!!

    mitä asiaa se juorureikä ajaa? siinä vesipumpun akselilla oli muistaakseni parikin o-rengasta ja stefa ennen laakeria. mietin että jos ne falskaa niin pääsee vuotamaan sieltä öljypumpun puolelta. se akseli käytettiin irti kun tarvi tarkistaa sen nylonrattaan kunto niin että jos ne ois siinä renkaat ja stefa ottanu siipeensä? Ei se nyt ihan norona vuoda mutta kuitenki semmosta tahtia ettei sitä paljon tarvi käytellä niin on säiliö tyhjä. vittumainen ku on niin ahtaat paikat ettei pääse näkemään mistä sitä tulee :mad:
     
  4. Viliz03

    Viliz03 Well-Known Member

    Vs: 01 mxz 500 vuotaa nesteitä!!!

    Onko se kasattu vanhoilla stefoilla? Jos on niin melkoista hölmöläisen hommaa on ollut. Ei taida auttaa muuta kuin pistää kone atomeiksi ja kasata se uusilla osilla.
     
  5. keijoko

    keijoko Member

    Vs: 01 mxz 500 vuotaa nesteitä!!!

    täh? ei niihin lohkoihin tai kampiakseliin oo koskettu. sen vesipumpun akselin käytyin irti kun se nylonratas on noissa kuulemma se heikko lenkki. se tulee koko paska yhtenä ulos. se ratas oli ok niin laitoin sen semmosenaan takas. ei tarvi mitään höpötystä perkele ku oikiaa asiaa. :D
     
  6. Viliz03

    Viliz03 Well-Known Member

  7. keijoko

    keijoko Member

    Vs: 01 mxz 500 vuotaa nesteitä!!!

    no niin nyt selkesi, puhuit koneen purkamisesta atomeiksi jne. niin sain väärän kuvan. onneksi mulla tuli varaosakoneen mukana uus akseli, joka on vielä pussissaan. pitää vaihtaa se ja katotaan miten käy. sillä säästin sen kun tiskillä kertovat sen hinnaksi yli 300€. Ei taida olla mitään kummempia kikkoja sen akselin asentamiseen?(ettei nyt vioittais niitä stefoja yms.)
     
  8. keijoko

    keijoko Member

    Vs: 01 mxz 500 vuotaa nesteitä!!!

    Nyt on purettu vesipumpun akseli pois ja siellä öljytilassa oli ainoastaan 2t öljyä niinkun pitääkin. Juolahti mieleen että eihän se sieltä vuotanutkaan. Lyäänpä viisaat päät uudestaan yhteen ja leikitään kuka tietää!
     
  9. yamaha v-max

    yamaha v-max Active Member

    Vs: 01 mxz 500 vuotaa nesteitä!!!

    Ettei vain oisi sylinterin alatiiviste jäänyt jotenkin myttyyn tai pultin väliin ja sieltä kusis?
     
  10. keijoko

    keijoko Member

    Vs: 01 mxz 500 vuotaa nesteitä!!!

    laitoin mielestäni kyllä maltilla sen ja sen verran kattelin jo tuossa kun purin sen vesipumpun ettei ainakaan pakopuolelta oo vuotanu sylinterin ja lohkopinnan välistä. imupuolelta tietty vois ku sinne on niin perkeleen huono nähä. pitää tarkastaa seuraavaksi. heitelkää jos tulee jotain mieleen, onhan se perkele kumma jos ei ala löytymään selitystä! :mad:
     
  11. keijoko

    keijoko Member

    Vs: 01 mxz 500 vuotaa nesteitä!!!

    Noniin tämä selkisi, elikkä vuoti siitä vesipumpun akselin takaa heti ne nesteet pois. Siinä on lohkossa alapuolella reikä josta nesteet pääsee vuotamaan pois jos vesipumpun akselin tiivisteet vuotaa.
     

Suosittele tätä sivua