600 sdi heittää välillä käymästä.

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Jiippari, 10/1/14.

  1. Jiippari

    Jiippari Well-Known Member

    Koitin haeskella ongelmaani ratkaisua foorumilta, mutta en oikein löytänyt. Elikkästä ropleemana on -06 renegade 600 sdi johon vaihettu 04 mxz 600 sdi kone viime keväänä. No motti pelasi hyvin keväällä, mutta syksyllä hetken käytettyä ei tahtonut enään oikeen nostaa yli 2000 kierroksen. Kaasua lisäämällä meinasi sammua. Tulppien vaihtaminen ei auttanut mitään. Välillä otti 4-5000 kierrosta ja välilä meinasi sammua, hetken käyttelyjen jälkeen alkoi pelaamaan hyvin seuraavat 10 km, jonka jälkeen taas sama homma. Jostakin syystä tuli käännettyä kelkka kylelleen ja nyittyiä, niin alko ihme ja kumma pelaamaan. Sitten pelasikin seuraavat 100 km, ja alko ajosta hyytymään ensin 6000 kierroksen huitteille, sitten 4000 kiekan huitteille ja lopulta sammuksiin asti. Hyvin käynnistyi taas, mutta vaivoin kävi noin 1000 kierroksella, eikä kestäny kaasua oikeen painaa. Noo kelkka taas kylelleen ja muutaman nykäsyn jälkeen käynnisty, ihime ääniä kuiten tankista kuulu nykäsyjen aikana. Taas mentiin reipas kymmenen kilometriä oikeen ilosesti, kunnes taas laukasta alako hyytymään. Siinä taas useita kertoja käynnistettiin ja käytettiin 1000 kierroksella, lopulta ei enää millään poppaskonsteilla käyntiin. Hinauksessa tuli kerran kokkeiltua tarttinappia, ihime ja kumma heräs niinkö ei mittään. Remmi takasin paikoilleen ja kovvaa ajoa, ehkä välillä saattaa 4500 kohalla kuulua pientä röpeltämistä muuten pelaa kuin unelma. Alakas kuiten pikkuhiljaa olemaan mukava kun selviäis mistä nuo koneen "välikuolemat" johtuu. ??? Huomenna ois tarkoitus laitella bensapainemittari, jos sitä kautta vika löytys.
     
  2. Junnu82

    Junnu82 Summit XM -13

    Vs: 600 sdi heittää välillä käymästä.

    Jotenkin vaikuttais siltä että tankin ilma letku vois olla tukossa. Löysääppäs korkkia ja käy ajeleen niin selviää että onko sillä vaikutusta.
     
  3. Jiippari

    Jiippari Well-Known Member

    Vs: 600 sdi heittää välillä käymästä.

    Kokkeillu oon puhallella tankkiin, mutta ei vaikutusta. Paremminkin tankissa pienoinen ylipaine, mikä ilmeisesti normaalia?
     
  4. Junnu82

    Junnu82 Summit XM -13

    Vs: 600 sdi heittää välillä käymästä.

    Ei se puhaltelu auta. Viskaa se korkki vaikka pusikkoon ja mene sit kokeileen että onko sillä vaikutusta.
     
  5. Jiippari

    Jiippari Well-Known Member

    Vs: 600 sdi heittää välillä käymästä.

    Pittää kokkeilla vielä, mutta aina ollu pienoinen ylipaine kun korkin aukassu. Harmi vain kun se toimii välillä pitkiäkin aikoja... Vaikia hakia sitä vikkaa. :mad:
     
  6. Tasala

    Tasala Sidewinder MTX 153" Maptune stage 4

    Vs: 600 sdi heittää välillä käymästä.

    Onko suodattimia vaihettu? Menneekö öljyä normimäärä? Onko pakoputken pää suora eikä lytyssä? Putki vakio? Ruiskuja putsattu ikinä? Vilkuttaako mittään merkkivaloa? Tulppia vaihettu? Tarkasta tulpan johot ja hatut. Tarkasta letkut mm. Alipaineletku ettei ole lytyssä tai tee liian tiukkaa mutkaa. Voi olla että alipaine pumppu reistaa, ei jaksa nostaa bensaa siihen bensakuppiin mikä on tankissa mistä sitte sähköpumppu vettää ja silloinko kääntelit kelkkaa niin kuppi aina täytty. Kokeileppa toimiiko ku tankkaat tankin täpö täyteen.

    Kokkeileppa että kaaja masinolia tankkiin ja koitappa ajaa. Ihan reilulla kädellä sitte 1l/40l. Poistaa vettä tankista ja puhistaa bensalinjoja.
     
  7. Jiippari

    Jiippari Well-Known Member

    Vs: 600 sdi heittää välillä käymästä.

    Epppäilen kyllä tuota alipainepumppua, koska -04 vuosimallin koneessa on ainoastaan sähköinen bensapumppu, eikä siinä näin ollen ole alipainepaikkaa alipainepumpulle. Ryöstin alipaineen samasta paikasta kaasutusläpiltä mistä rave-venttiilitkin saavat alipaineen. Ei vilkuta mitään merkkivaloa. Öljyn menekkiä en oo ehtiny miettiä, änkkäri vaihettu pikkupoikien malliksi (mökäpönttö), ruiskuja oon vaihellu kun ei pelannu kunnolla kierroksilla, mittään suodattimia en ole omana aikana vaihellu, tuluppia vaihellu enemmän kuin omiksi tarpeiksi ;D, tulupan johot ja hatut oon tarkastanu. Kieltämättä tarkemmin ajateltuna on toiminut hyvin kun tankki ollut täynnä, reistaillut ainoastaan kun ollut alle puolitankkia bensaa.
     

Suosittele tätä sivua