FX Nytro RTX keskustelu

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 25/3/07.

  1. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Ole vaan siinä luulossa mutta omassa käytössä tuollaiset ei ole auttaneet mitään ;D liukurungot meni poikki, mutkille ja kaikkea mahdollista silloin oli vauhti eri ja yritys tapissaan, uran kanssa samanlainen tuhovimma ja ei hajonneet ;)
    Eikös ne liukurungot näissä hajoa sieltä pohjaamiskumen kohdalta pääasiassa? RTX alustassa taisi liukurungoissa olla valmiina siinä kohouman alapuolella pari kiinnitys reikää valmiina latalle? Sen alapuolisen latan liimaisin sellaisella massalla kiinni että takuulla pysyy ja katella jokaisen reissun jäljiltä että vahvikkeet ei ole yhtään eläneet jos elää niin turhat ovat ::) been there done that.
    Itse tiedän montakin valmistajan vahvikkeita joilla ei tee mitään.
    OT: Jos haaveilette 365 pitkää nytroa ostakaa valmiina XTX ei ole yamahan valikoimista kestävempää alustaa löytynyt nytkin parilla tutulla täystuholla kunnon kestotestissä ;D ;D ja ensimmäinen alusta ittellä joka kestää mukaanlukien muutkin merkit...
     
  2. SaPeKa

    SaPeKa Well-Known Member

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Noin niinkuin teoriassa on ihan eri asia jäykkyydessä korkea latta vrs. kaksi matalaa lattaa päällekäin. Ugh.
     
  3. znood

    znood Guest

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Niin no tuo mun suunnittelema tulee etupukin kaikkien kiinnityspulttien alle ja sitten takapukin alakeinun takapuolelle saakka. Kiinnitysreiät leikkaan myös valmiiksi kohilleen.
    Kuvasta poiketen teen siis täysin liukurungon mallisen jahka kerkiän piirtelemään liukurungosta otettujen mallien kanssa. Materiaalina siis 4 tai 6mm rosteri. Myös tohon alakoloon vois tehdä pidemmän suorakaiteen mallisen vahvikkeen suunnilleen samaa pituusluokkaa. Niin ja nämä on siis vahvikkeet, ei korjauspalat että tuskin ne nyt ihan itsellään joka reissulla nitkahtaa siitä kun normaali liukurunko on ehjä :) Ja kestänytkin siis jo 10tkm..
    [​IMG]
     
  4. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Miksi et tee alumeetista jos leikkuuvermeet löytyy vai onko matsku jo hommattu?
     
  5. znood

    znood Guest

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    No täytyyhän vahvikkeiden kestääkin jotain :) Alumiinissa pitäis käyttää huomattavasti paksumpaa ainevahvuutta jolloin tota pohjaanlyöntikumia, pultteja jne.. on vaikeempi saada enää sopimaan niin helpolla. Ehkä rosterinen vähän painaa mutta niin painaa kuskikin. Jos nuo vahvikkeet tekis 4mm alusta niin eihän ne mitään kestäis.
     
  6. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Sällit nyt hieman spekuleeraa.
    Kunnon alumiini kestää ja on helppoa työstää, 6mm ura vaan oikeaan kohtaan ja pala toiselle puolen kiinni liimalla ja pikkupulteilla, pysyy ja kestää
     
  7. bavo

    bavo Sidewinder 137" -18

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Kyllä se rosteri vaan on kestävyydeltään aivan toista luokkaa ja ei se minimaalinen painonlisäys tuossa kohtaa meinaa yhtään mitään
     
  8. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Touché!! Tätä ajoin takaa. Toki vielä parempi kun laittaa lisäksi alkup pulteilla kiinni blingin tyyliin. Tuollaisen 6mm uran teko ei mahdottomia maksa...
     
  9. znood

    znood Guest

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Kyllä se ura vaan tulee aika kalliiks kun tarvis ostaa jyrsin :) Vähän niinkun taannoin mun alustan holkit jota varten piti ostaa sorvi :D
    Ei tarvite inttää ja jos tarviitte alumiiniset 150e vahvikkeet niin niitä saa blingiltä sen kaikki tietää jo:)

    Ja niin .. eikös ne blingin vahvikkeetkin tarvite pidemmät pultit vai mitä pke laitto tossa aiemmin ?
     
  10. Makestain

    Makestain SR Viper XTX & Nytro RTX

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Nytron telamatto pyörii ehkä turhan kovaa kun tuun ajamasta ja nostan perän ylös - ei pysähdy tai oikeastaan edes hidastu kun saappaalla yrittää hillitä. Matto on löysähköllä ja variaattorin remmi on viime kesänä vaihdettu. Ootteko samaa mieltä että pyörii turhan kovaa? Pitäiskö aluksi kiristää mattoa kireemmälle jos se hillitsisi? Entäs sen jälkeen mikä olisi seuraava tarkastuksen kohde? Täälläkin foorumilla on varmaan keskustelua aiheesta mutta en nyt kovin helpolla löytänyt. Ensimmäistä talvea omalla kelkalla ja ei oo vielä kaikki jujut hallussa... ???
     
  11. znood

    znood Guest

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Kytkin jumittaa.... Katos onko jousi ehjä ja muutenkin putsaus olisi paikallaan ? Sen voi ihan purkaa ja puhdistaa irrottamalla ne kannen 6 pulttia(katso asento missä kytkin oli koska se on tasapainotettu). Onhan alkuperäinen hihna ?
     
  12. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Maton kireydellä ei ole tuon kanssa tekemistä, ovat eri asioita, se pitäis hakea mikä sitä pyörittää. Jos on vaihdettu uusi hihna onko muistettu säätää 2-variaattorin lautasten väliä isommaksi? Voi muuten vetää hihnan liian kirelle ja siksi pyörittää telaa tyhjäkäynnilläkin.
     
  13. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    2-vartsun takaa prikat pois kolmen pultin alta ja loppuu pyöriminen, kannattaa myös tarkastaa kummankin vartsun jouset, kaveri on vaihtanut niitä kasan takuuseen ;D Mutta suurin syy on kakkovarin säätämättä jättämisessä uuden hihnan vaihdon jälkeen luulisin, villi veikkaus kelkalla ajettu jotain 5-7tkm?
     
  14. znood

    znood Guest

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Aika erikoista että sitä hihnaa tarvis säädellä. Ei oo vielä mun yammulla ajamien 30tkm aikana tullu vastaan.
    Sille hihnalle on ihan valmistajan ilmottamat toleranssit, jonka jälkeen se vaihdetaan .. ~4-5tkm on ollu kokemuksesta hyvä vaihtoväli.
    Mulla ei oo hihnat kuluneet ikinä niin että ne olis menny sen kakkosvarin ulkoreunan alle tuon 4tkm aikana.
    Toki uus hihna pyörii hieman pienemmällä välityksellä aina, mutta ei 4tkm käytettykkään häiritsevän suurella ole.
    Ja jos kelkka on muutaman vuoden vanha niin tuskin jouset on mihinkään kuoleentunu. Enempikin varmaan syynä huollon puute tai että joku torspo on pistäny rasvanäppinsä varin väliin ja luullu parantavansa toimivuutta.
     
  15. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Kyllä sen kakkovariaattorin hienosäätäminen on suotavaa uuden remmin kanssa, remmihän harvoin kuluu mutta ne kakkosvarin pultit kuluu. Hanski voi kertoa lisää ja luultavasti säästeliäille kelkkailijoille pulttien pituuden myöskin uudelle hihnalle (veikkaisin 16mm?). Ittellä oli 10tkm ajetut pelit ja pultit aivan loppu ja oon ostanut talliin valmiiksi uudelle hihnalle uudet pultit jemmaan, tehtaan säätö toimiii joten pieni raha toimivuudesta (alle 10€ pari vuotta sitten)
     
  16. Makestain

    Makestain SR Viper XTX & Nytro RTX

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Tässähän on hyviä vinkkejä aloittelijalle. Tutkin kun pääsen kelkan kimppuun. Kelkalla on ajettu nyt vähän alle 9 tkm (kelkka vm. 2008) ja edellinen omistaja vaihtoi varalla olleen hihnan alkuperäisen tilalle juuri ennen kuin ostin kelkan - eli alkuperäisellä ajettu noin 8,5 tkm. Alkuperäinen on varahihnana - voisin tietysti vilkaista että jos se on kunnossa niin vaihdan ainakin kokeilumielessä sen hetkeksi takaisin - onko hyvä idea? En ole katsonut onko nyt kiinni oleva remmi Yamahan vai tarvike - tutkin asian. Ja sitten täytyy tutkia nuo muutkin ehdottamanne kohdat, siinähän sitä oppii...
     
  17. znood

    znood Guest

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    parempi olis varmaan laittaa uus alkuperänen hihna ja koittaa tai säätää sit?
     
  18. fastmxz

    fastmxz Polaris

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Uusi hihna + kuluneet pultit = matto pyrkii pyörimään tela ilmassa. (Tela maassa remmi saattaa vinkua)
    Ensiapuna sieltä kakkosen takaa niiden kolmen pultin alta rikat pois... 8mm kannalla muistaakseni. Vaatii kakkosen irrotuksen ainakin mun käsillä ;D
    Sitte joskus kun muistaa, vaihtaa uudet pultit ja laittaa rikat takaisin. Tai sitten vaan kun remmi kuluu, laittaa rikat takaisin vanhoilla pulteilla ;D
     
  19. Makestain

    Makestain SR Viper XTX & Nytro RTX

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Hihna on Yamahan oma. Variaattorin sekä kytkimen jouset näyttäisi ehjältä. Hihna tulee vajaan millin lautasen reunan yläpuolelle, joten tämäkin taitaa olla kunnossa. Seuraavaksi täytyy varmaan putsata paikat jarrukliinerillä ja vaihtaa ne pultit. Meneekö niistä pulteista kierteet ja säätö on sen takia epätarkka? Voiko ne pultit ostaa esim. Motonetistä vai pitääkö ne hommata marmorilta?
     
  20. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Pultit kuluu päistään koska vastaavat siihen kakkosvarin liikkuvaan lautaseen aina kun variaattori tulee ns. lepotilaan eli kiinni asentoon.
    Kokeile ottaa ne prikat pois sieltä pulttien alta ja laita pultit takaisin. Kytkimen kunnollinen putsaus bräkleeni + joku miniharja kannattaa tehdä silloin tällöin ettei kirjaimellisesti painonsa kultaa maksavat osat kulu tarpeettomasti.
    Pultit voi ostaa mistä vaan kunhan on oikean mittaiset, jotkut laittavat pidemmät pultit ja säätäävät nyloc muttereilla pituuden sopivaksi. Itse olen tuhlannut sen 10€ pultteihin silloin tällöin marmorilta.
    Tässä viimeiaikaisen neuvomisen tulos badboy topiikissa:
    Eli eroa on puolella millillä ;D
     

Suosittele tätä sivua