APUVAAA! Ekoteko ei käynnisty..

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä sappe, 15/2/14.

  1. sappe

    sappe lainavehkeet.

    Takuu loppu ja samalla huolettomat kilsatki näköjään..
    Elikkä 12 vuojen 600 e-tec ei lähe käyntiin. Startilla/narusta kone pyörii mutta mittarit ja valotkaan ei anna elon merkkejä. Vartsun puoleltako tiirailee niin punaset ledit palaa startatessa. Sulakkeet ok ja hollilla olevat liittimet käyty läpi.

    Onko tullu kelleen vastaavaa ja mikä avuksi? Kilsoja vajaat 8000 takana.
     
  2. kylmäkätinengynekologi

    kylmäkätinengynekologi Herra tavarantarkastaja

    Vs: APUVAAA! Ekoteko ei käynnisty..

    Kone taitaa olla valmis
     
  3. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Vs: APUVAAA! Ekoteko ei käynnisty..

    Pyh.

    Staattorin mittaukseen mars.
     
  4. sappe

    sappe lainavehkeet.

    Vs: APUVAAA! Ekoteko ei käynnisty..

    Doddiin päätä on raavittu oikeen urakalla ja sen verta on ongittu selville että bensan paineessa on häikkää. Mistä se johtuu ei harmaintakaan hajua. Mutta allalla jonku vuojen työskennelly kaveri muisteli että kun ylin ja alin palaa niin bensanpaine ei ole kunnossa. Tämäkin siis mutu tietoa..
    Startatessa kuitenki syttyy vielä toiseksi ylin mukaan karkeloihin ja sen merkitystä ei ole saatu selville.

    Kipinä oli tosi hyvä,tulpat on oikein ja bensa tulee ainaki sinne laatikolle asti. Varin puoleltaku tiirailee sitä loovaa missä nämä kyseiset neljä punasta lediäki on niin näkyy kuparilanka, levy tai joku kuparin värinen liuska mikä on noussu ''kippuralle''. Onko ihan normaalia?

    Niin ja ku starttaa niin sulakkeille ei tule virtaa ???
    Huomenna marssia nöyrästi lakki kourassa marmoritiskille. Jos sais ajan sinne ja viat selville. Hunteerata sitten onko paluu kaasarikoneeseen vai vieläkö tästä kalun saa ;D
     
  5. Jani H

    Jani H Active Member

    Heps

    Omassa 13vm etec sama ongelma. Starttaa hyvin, mutta mitään valoja ei syty kesän jälkeen näyttöön, eikä bensapumpusta kuulu surinaa. Onko tähän selvinnyt lääkettä, vai pitääkö viedä suoraan huoltoon? Sulakkeet ja sähköpuoli tarkistettu ja näyttäisi olevan kunnossa.

    Jani
     
  6. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    @Jani H onko kyseessä strartillinen vehje?
     
  7. Jani H

    Jani H Active Member

    Jep, sähköstartti. Pyörittää starttia hyvin tappokytkin ylhäällä. Dess-narun poistamalla ei starttaa, eikä tappokytkin alhaalla (ok toiminta siis). Eli virta kuitenkin kiertää dessin kautta käsittääkseni. Mutta pumpulle ei nosta painetta, kun ei kuulu surinaa, eikä tosiaan mittaristoon tule valoja, eikä siten viisaritkaan käy ylhäällä.

    Kokeiltua on jo: Akun maa testattu eri kohtaan ja kaikki sulakkeet tarkistettu ja vaihdettukin. Releet käytetty irti ja laitettu takaisin. Tällä hetkellä akku laturissa, josko ihme tapahtuisi täydellä akulla... Epäilen, kun startti kuitenkin pyörii tosi hyvin.

    Jani
     
  8. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Ootko käyttäny liittimiä irti ja surautellu niihi crc
     
  9. Jani H

    Jani H Active Member

    Kyllä näkyvät liittimetkin olen käyttänyt auki ja suhauttanut rasvat sisään
     
  10. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Boksin ja mittarin liitin myös?
     
  11. Jani H

    Jani H Active Member

    Nuita en vielä otsalampun valossa käyttänyt irti. Pitää valosalla katsoa nuokin
     
  12. Jani H

    Jani H Active Member

    Itse uskon enemmän johonkin sähkövikaan nyt. Mittaristo on edelleen pimeä, eikä dessin antamia piippauksia kuulu, saati mitään pumpun suhinaa. Startti kyllä pyörii, vaan eipä se ilman dessin lupaa taida käyntiin edes lähteä? Yön oli laturissa, joten akku ainakin nyt täynnä, mutta ei mitään muutoksia tilanteeseen.

    J
     
  13. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Käytä se moottorin ja Boxin liitin irti ja suihkauta niihi jotaki ainetta. Sähköhommat on noitahommia, joten ikinä ei tiiä mikä auttaa. Voiha se olla että jossaki on joku johto joka vetää maihin tms.
     
  14. Jani H

    Jani H Active Member

    Kaikki liittimet käytetty irti ja sulakerasian pohjaa kolisteltu. Mittaristoon ei tullut mitään valoa tappokytkintä nostaessa. Kelkka kuitenkin starttasi nyt käyntiin, jonka jälkeen mittariston valot palaa normaalisti, eikä kelkan käynnissäkään ole mitään ongelmia. Jostain syystä ei vain alussa nosta painetta kaasariin, vaan tekee sen starttauksen yhteydessä. Toisaalta ihan sama, kun kerta toimii :)
     
  15. Jani H

    Jani H Active Member

    Kyllähän siinä kuule vaan sulakkeet kelkasta löytyy, kun penkin sivusta kurkkaat.
    Kaasukahvaa kun punaset, niin siellä polttoaine virtaa. Ei ehki perus kaasari, mitä nyt kait haet takaa? Joka tapauksessa siihen tulisi nousta paine, ennen kuin kone käynnistetään. Konehan on rungoltaan sama, kuin SDI, mutta tulpat oli päällä. Sillä erolla SDI:hin ettei tämä e-tec savuta, ja käy hiljaisemmin.
     

Suosittele tätä sivua