Lynx Rave 550f -08

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä temes, 25/10/07.

  1. Madd

    Madd Well-Known Member

    Vs: Lynx Rave 550f -08

    Taisi niissä olla heikko yläratas ketjukotelossa,jotain pulveri terästä , jos ei ole jo vaihdettu takuun aikana, toinen heikko lenkki
    taisi olla etu linkun pultit (katkeilivat) siitä johtuen tuli tuho telastoon samaisen tuhon teki etupukin rajoitin remmi. Eli tuo remmi kannattaa vaihtaa ja katella pitkin talvea.Etu linkulla tarkoitan sitä osaa mihin tulee etupukin iskari alapäästä kiinni ja net pultit menee liukurunkojen läpi, tehtiin isommat reijät uudet kierteet ja paksummat pultit ,eikä enää katkeillut.
     
  2. Kotkisss

    Kotkisss Member

    Vs: Lynx Rave 550f -08

    rajoitin remmin punos oli katkennut ja oli aika heikolla hapella. en tiedä kelkan huoltohistoriaa että olisiko takuuseen vaihdettu mitään osia ??? kun ei huoltokirjaa tullut mukana ja ostettiin liikkeestä jonne oli tulluta vaihdossa. pitää alkaa tutkimaan
     
  3. lynesc

    lynesc Well-Known Member

    Vs: Lynx Rave 550f -08

    Nyt pitäs löytyä kytkin -08 550f:ään. (spoorit menny vanhasta)
     
  4. Kotkisss

    Kotkisss Member

    Vs: Lynx Rave 550f -08

    lynxistä tuulettajan koppa sulanut alapuolelta putken lämpöisyydestä?? ??? samalla huomasin kun öljyvaijeria aloin vaihtamaan. kannattaako putken ympärille laittaa lämpöliinaa tai villaa ja alum. teippiä ? ajattelin kopan korjata pellin palalla ja pop niiteillä. saako pelkkää öljyvaijeria vaihdettua pelkästään vai pitääkö vaihtaa koko helahoito?? :'( ja jos joku tietäis kuin tyyris mahtaa olla.. netistä googlettamalla löytyi vain yleismalleja 35e paikkeilla
     
  5. Shape

    Shape Nettikelkkailija

    Vs: Lynx Rave 550f -08

    Onko siinä kopassa alumiiniteippiä pakarin kohdalla? Jossei oo, niin sitä kannattaa laittaa. Pelkkää öljyvaijerii ei saa vaihdettiuu, eli pitää koko vaijerinippu vaihtaa. Uus maksaa 38 euroa, just tilasin ittelle.
     
  6. Kotkisss

    Kotkisss Member

    Vs: Lynx Rave 550f -08

    koko vaijeri vaihdettu ja alu teippiä kopan päälle ja pakarin ympärille liina.. nyt alkoivat sitten sähköt temppuilemaan.. menivät nollakelillä kaikki pimeäksi ja alkoi pakki sekoilemaan.. nooh laitoin jotain crc sähkökontaktisuojaa liittimien päälle/sisälle.. alkoi pelaamaan mittarit yms mutta kahvalämppärit eivät pelaa vieläkään ??? polttaa aina alimman 30a sulakkeen kun käyttää katkaisijasta päällä, mistä kannattaisi alkaa katsomaan/ettimään vikaa? entinen omistaja vissiin vääntäny öljysäiliön/korkin vinoon kun tihuttaa öljyä konehuoneeseen, meni tuulettajan hihnakin vaihtoon ja putki piti hitsata 5 erikohtaa , alustan tarkistamisen yhteyessä huomasin 1 rasvanipan menneen poikki ja yhden josta tihuutti rasvaa ympäriltä kun prässillä laittoi, tuntuu vain pöllöltä kun 3400km ajetussa kelkassa on ollut noin paljon laitettavaa/vikaa :eek:
     
  7. Hespe

    Hespe #103

    Vs: Lynx Rave 550f -08

    Oisko entinen kilpakelkka vähän huolettomalla pitäjällä tai sitte ollu mittarivaijeri irti. Toki tuleehan tuota laittoa, jos vaan ajetaan ja kesät talvet taivasalla ilman mitään suojaa säilytellään.

    -> Lämppärit jostaki oikosessa.
     
  8. Janos83

    Janos83 Well-Known Member

    Vs: Lynx Rave 550f -08

    Ei sattuis kellään oleen, ylimääräistä, toimivaa jännitteensäädintä, Rovaniemen tai Pellon lähistöllä??? Tai olisko neuvoa joku paikka josta kysyä??? Korteniemelle soitettu...
     
  9. Vs: Lynx Rave 550f -08

    Siihen öljysäiliön täyttöreikään saa alumiinisiä holkkeja about 10-20 eurolla (riippuu kuka on tehnyt tai mistä ostaa). Sillä loppuu vuoto, kun vähän lämmäytät sitä täyttöreikää föönillä ja napautat holkin paikalleen. Nyt kun tutkiskelet sitä 550_stä niin poista samalla ne äänieristeet siitä moottorin ilmakopan sisältä (jos siellä enään ne on paikallaan). Niistä tulee varmasti jossain vaiheessa riesaa, jos/kun se liimaus pettää ja äänieriste tukkii ilmakierron. Kahvanlämmittimet / johdot vastaa varmaan jostain kohdasta runkoon, eli johto kerrallaan mittaamaan ja sulkemaan pois vaihtoehtoja. Tai kokonaan uudet elementit (tarvike tms) ja uudet johdot niin eiköhän pääse helpomalla... ::)
     
  10. Kotkisss

    Kotkisss Member

    Vs: Lynx Rave 550f -08

    kiitos vastauksista. pitää alkaa tutkiskelemaan jahka kerkiää nimittäin täällä kelkkakelit loppu niin ensikaudelle aikaa laittaa ;D
     
  11. ympyrä

    ympyrä Well-Known Member

    Tais mennä viikonloppuna tuulettimen remmi Rukalla. Alakierroksilla käynti meni oudoksi. Kone kuitenkin vastasi kaasuun ja jatkoin noin kilometrin. Pysähdyin tien vierelle, mutta kone ei enää sammunut avaimesta eikä napista. Käyntiääni oli erittäin outo ja mittaristo oli myös sekaisin. Konehuoneesta nousi jonkin verran mustaa savua ja kone oli todella kuuma. Tuuletin pyöri käsin ilman minkäänlaista vastusta. Jos pelkkä hihna poikki, kannattaako konetta purkaa? Voiko vaurioita tulla, vaikka kone ei ilmeiseti leikannutkaan kiinni. Hihna oli muuten vaihdettu liikkeessä 1000km sitten.


    Sent from my iPad using Tapatalk
     
  12. jukka_p

    jukka_p 550 Xtrim -08 , 600RE -12

    Vs: Lynx Rave 550f -08

    Tuskin remmi poikki on noin vähillä kilsoilla, jos on alunperin oikein asennettu (sopiva kireys, laaturemmi jne).

    On mahdollista että mutteri, jolla tuulettimen siipi kiristetään akseliin (ja samalla hihnapyörän 'lautaset' toisiinsa), on löysännyt. Oisko mutteri jäänyt asentaessa vähän löysälle. ::)

    Eihän se ylikuuma hyvää koneelle tee, kuulostaa että ehtinut lämmetä melkoisesti. Ehkä omasta kannet käyttäsin pois ja kattosin onko jälkiä pytyissä + samalla uudet kannentiivisteet ja tulpat.

    Mites, lähteekö nyt jäähdyttyään käyntiin/käykö normaalisti.

    Melkein voisi kysyä ekana hihnan asentaneen liikkeen kantaa asiaan, ovatko kiinnostuneita tutkimaan asiaa ja ottamaan vastuuta vai torppaavatko suoraan...
     
  13. ympyrä

    ympyrä Well-Known Member

    Joo meinasinkin soitella liikkeeseen ja kysellä heidän kantaa asiaan. Hyvin se käyntiin lähtee ja käy ihan normaalisti. Kärsiiköhän alakerran laakerit ylilämmöistä?


    Sent from my iPad using Tapatalk
     
  14. jukka_p

    jukka_p 550 Xtrim -08 , 600RE -12

    Vs: Lynx Rave 550f -08

    Tuskin kampura ja sen laakerit hirveästi on ylikuumenneet, kuiten imuilma kiertäessään kampikammion kautta jäähdyttää niitä.

    Ei tuo jäähdytys varmaan kovin pitkään kerennyt puuttua, näin lämpimällä kelillä leikkaa männät nopeasti kiinni jos vaan lyö kaasua, eikä hoksaa pysähtyä heti kun alkaa ylilämmöstä puutua.
     
  15. Rajala

    Rajala Retro

    Vs: Lynx Rave 550f -08

    Kokemuksesta voisin sanoa, että ainakin kannentiivisteet vaihtoon... Puristukset kannattaa myös mittailla, voi olla aika vähissä.
     
  16. ympyrä

    ympyrä Well-Known Member

    Tuulettimen kotelossa näkyi katkenneen remmin pää. Puristuspaineet mittasin bilteman mittarilla kylmästä koneesta. Variaattorin puoleinen sylinteri 7,3 ja toinen puoli 8,0. Neljä reipasta nykäisyä kaasu pohjassa.


    Sent from my iPad using Tapatalk
     
  17. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Vs: Lynx Rave 550f -08

    Onhan siellä jo vikaa kun noin paljon heittää rutistukset.
     
  18. lynesc

    lynesc Well-Known Member

    Vs: Lynx Rave 550f -08

    Mulla on hyväk. vasen sylinteri ja kansi myynnissä. Ja alustan iskarit. Kannattaa tarjota.
     
  19. motox95

    motox95 Well-Known Member

    Vs: Lynx Rave 550f -08

    Missähän vois vika olla kun käy välillä yhdellä pytyllä, kun sytytys ilmeisesti katoaa ja paukuttaa putkeen sitten. Bensan saannissa ei pitäs olla ongelma, kaasarit katsottu. Tulppia vaihdettu, ja märkänä on tulppa siitä pytystä mistä katkoo sytytystä. Liittimet käyty läpi, mistähän lähteä paikantamaan vikaa seuraavaksi?
     
  20. mp71

    mp71 Renegade 850 XRS -19, Oulu

    Vs: Lynx Rave 550f -08

    Laita pimeällä moottori käyntiin ja kato kipinöikö jostan väärästä paikasta näkyvästi - tulpanhatut,-johdot ehkä puola?
     

Suosittele tätä sivua