Snowcrossin kehittäminen

Keskustelun 'Kisat' on aloittanut käyttäjä janakk, 5/4/13.

  1. janakk

    janakk Well-Known Member

    Vs: Snowcrossin kehittäminen

    ,

    Nyt Wolle alkaa olla asian ytimessä. Juurikin tuo yleisö ja mediapuoli on avain kehitykseen.

    Kuten myös tuo on hyvä ajatus.
    6-7 h on tosiaan aivan liian pitkä aika yleisölle.
     
  2. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    !

    Hyviä ajatuksia, otahan asiat rohkeasti puheeksi ensi viikolla kokouksessa. Ja jos tuot ison tukun rahaa jolla voidaan ostaa kerholle muutamia, edes se yksi nykyaikainen treenikelkka niin kiitos!

    Edith:

    lainaus meni vähän vituilleen, jostain syystä tuli huutomerkki otsikoksi, pahoittelen.
     
  3. KJK

    KJK Well-Known Member

    Vs: Snowcrossin kehittäminen

    Olet Matti oikeassa osittain! Junnuille ja naisille ei ole kisoja jos niitä ei järjestetä. Ensin tulee isot pojat ja sitte muut .Vai meinaatko että järjestettäs kisat missä junnuluokat ja naiset? (ois sulla ainaki varikolla tilaa) ;D Ei mutta säännöt selviksi kaikille ja esim SVEMON mukaan jos täälä ei päättävät älyä .Kalenteriki tulee heijjän jäläkeen. ;) Minä en jaksa tolskata tuosta ku en etes aja! mutta hyvin ooon kuitenki saanu rahat uppoaan lajiin jo kymmenisen vuotta niin sanon että, jos et tiiä asiasta niin älä hämmennä! Tämä loppu oli kaikille! (mun mielestä)

    Hyvää Kevättä kaikille!
     
  4. 123456789

    123456789 Well-Known Member

    Vs: Snowcrossin kehittäminen

    Eiköhän tänne uudet mielipiteet ole tervetulleita, ei täällä kukaan niin ylivertainen taida olla omine mielipiteineen etteikö uusia ajatuksia uusilta ihmisiltä mukaan mahdu.
     
  5. Joonas#77

    Joonas#77 Arctic Cat 600 Sno Pro

    Vs: Snowcrossin kehittäminen

    Kylläpä nuo kisapäivien pituudet alkaa varmaan monella kuskillaki tympästä. Vai olenko ainoa???

    Kisat 2 päiväisiksi, toki se vaatii talkooporukalta paljon enemmän.
     
  6. Pasi 69

    Pasi 69 Lynx RS -09

    Vs: Snowcrossin kehittäminen

    Joo. Lauantaina junnut,naiset ja pro stock. Sunnuntaina haraste ja papat samassa, semi pro ja pro open. ;)
     
  7. hekuli

    hekuli hemmojen kaikkea moottoriurheilua vastustava

    Vs: Snowcrossin kehittäminen

    selitäppä tuo pro stock ja semi proon ero ?

    ainakin levin kisat oli pitkäveteistä kun luokkia oli enemmän ku tarpeeksi
     
  8. Pasi 69

    Pasi 69 Lynx RS -09

    Vs: Snowcrossin kehittäminen

    Eikös proossa ylleensä aja ne kovimmat ukot? Joskus muinoin kun oli 440 ja 800:set ni ajoivat eri päivinä ja oli molemmille päiville yksi "kova" luokka. Näin siis meillä päin järkätyissä kisoissa. Tuolla systeemillä sais pro ukot lähtöjä ainaskin tarpeeks. Niitä oikeita open laitteita on varmaan n.6 kappaletta, edellyttäen että ens talvena sm luokka on open ja noista ukoista suurimmalla osalla on varmaan kaksi kilpuria. Tää systeemi vaatis kaks päiväset kisat ja yhen uuden luokan, mut mitä sitten? Tää on vaan miun näkemys ja suap olla eri mieltä jos uskaltaa ;)
     
  9. Pasi 69

    Pasi 69 Lynx RS -09

    Vs: Snowcrossin kehittäminen

    Levin kisoista teki pitkäveteiset se ambulanssin oottelu.
     
  10. teamosakaasu

    teamosakaasu Member

    Vs: Snowcrossin kehittäminen

    Kyllä ruotsissa ja norjassa ajetaan kisat yleensä yhden päivän aikana. Eikä kestä 7-8 tuntia.
     
  11. Omikron

    Omikron Phazer RTX -08

    Vs: Snowcrossin kehittäminen

    Ainakaan Ruotsin osalta se ei ihan noin mene. Sverige cup = semi pro ajetaan eri päivinä kuin luokat, joissa ajetaan Ruotsin mestaruuksista... Ja kyllä ainakin RM-finaalipäivä kesti enemmän kuin 7 tuntia, alkoi aamulla klo 10 ja päättyi illalla klo 19.30...
     
  12. TuovilaTTT

    TuovilaTTT Well-Known Member

    Vs: Snowcrossin kehittäminen

    Miten tämä kahden paikkakunnan systeemi Kemijärvi/Rovaniemi kauden alussa? Eikö muitakin kisoja voisi yhdistää? Myös näihin kisoihin liittyen uusia ideoita otetaan mielellään vastaan. Kehittävää palautetta/keskustelua Kiitos!
     
  13. janakk

    janakk Well-Known Member

    Vs: Snowcrossin kehittäminen

    Se vaan tahtoo olla että, kun on paljon kuljettajia, monta eri luokkaa ja jokainen luokka ajaa ainakin kaksi minimissään 10 min eriä, niin kisapäivä vaan venyy pitkäksi.
    10 min erä on kisa-aikataulussa käytännössä minimissään 20 min ja silloinkin pitää homma mennä niin sanotusti putkeen.

    Kisapäivän lyhentämiseen ei hirveästi ole vaihtoehtoja, vähämmän eriä, lyhyempiä eriä ja/tai vähemmän ajettavia luokkia päivää kohti.
     
  14. hekuli

    hekuli hemmojen kaikkea moottoriurheilua vastustava

    Vs: Snowcrossin kehittäminen


    ELI STADIONCROSSII KANSA HALUAA
     
  15. SnOOzE

    SnOOzE Well-Known Member

    Vs: Snowcrossin kehittäminen

    Pikkase isommalla fontilla vielä niin menee paremmin jakeluun
     
  16. hekuli

    hekuli hemmojen kaikkea moottoriurheilua vastustava

    Vs: Snowcrossin kehittäminen

    kisamiehet vois kommentoida omia esityksiä/ehdotuksia !
     
  17. theless

    theless LYNX RS -14 "rottalynxi evol. 2"

    Vs: Snowcrossin kehittäminen

    Mielestäni kaksipäiväiset kisat samalla paikkakunnalla on parempi ajatus, kuin kaksi kisaa eri paikkakunnilla, koska kaksi kisapaikkaa vaatii kaksi rataa, kahdet luvat, kahdet talkoolaiset ja ylipäätään kaksi paikkaa ja paikkakuntaa. Lisäksi se on kuskeille raskaampi, sillä enemmän siirtymiä mahdollisesti kaksi majapaikkaa paikkailuneen jne. Ja mitä talkooporukan työmäärään tulee niin ei se juurikaan enempää vaadi, sillä suuri osa työstä tehdään ennen kisoja ja tää suurimäärä työtä jättää(myös taloudellisesti) paljon enemmän kun on kaksi kisapäivää samoissa kisoissa. Tämä on tietysti kerhojen asia, mutta ainakin meillä kaksipäiväiset kisat on todettu positiiviseksi ja se onkin niitä harvoja asioita joista minun korviin on kantautunut kiitosta.

    Pitkäveteisistä kilpailupäivistä minulla on ollut jo pitkään ajatus, jota en ole vielä saanut tuotua julki. Niissä kisoissa missä ei ole mahdollista ajaa kuin yksi päivä, miksi ei jaettaisi päivää kahtia? Tarkoitan, että aamulla paikalle tulisi vaikka junnut, mahd. naiset, veteraanit ja harrastekuskit. Rata olisi aamulla iisimpi ja tietysti paremmassa kunnossa, joten näiden olisi helpompi ja turvallisempi kilpailla aamulla. Illalla vuorossa olisi sitten Semi-Pro ja Pro, joille rata muokkautuisi vaikeammaksi ja tietysti myös tampparilla voisi mahdollisuuksien mukaan tehdä vähän haastetta. Aikataulu voisi mennä esimerkiksi joko niin, että aamun kisa ajetaan kokonaan läpi ennen kuin semi-pro ja pro pääsee puikkoihin tai sitten niin että iltapäivän luokat ajaisi harjoitukset esim. junnujen ykkös ja kakkos erien välissä.

    Kun rupean tässä nopeasti etsimään positiivisia asioita tuosta formaatista niin:
    + Radan vaikeusaste ja turvallisuus helpommin muokattavissa taitotasoa vastaavaksi.
    + Ajolinjat, hypyt jne. säilyy paremmin taitotasoa vastaavana, kun vauhtierot eivät ole niin suuret.(Vajaa tehoisella ajetaan pyöreämpiä linjoja linjoja eikä välttämättä voida esim tuplata jotaikin patteja ja näin rata kuluu erpämääräiseksi.)
    + Kuskien tankkaaminen ja valmistautuminen kisapäivän aikana helpottuu huomattavasti.
    + Kuskien odottelu vähenee merkittävästi
    + Ruuhkat ilmoittautumisessa, katsastuksessa ja varikolle asettumisessa vähenee huomattavasti
    + Yleisö ystävällisyys (Helpompi tulla seuraamaan vain sitä/niitä luokkia jotka kiinnostaa tai jossa esim. naapurin Tero-Liisa ajaa.)
    + Aamupäivän luokat voi rauhassa seurata iltapäivän kisoja ja ottaa oppia. Ja toisin päin!
    + Kaikki saisi ajaa oikeita eriä (+10min) eikä tarvitsisi koko ajan kärkkyä montaa tynkä erää lähdön odotusalueella.

    On varmasti positiivisia asioita joita en muistanut kirjata, mutta kun mietin ja muistelen negatiivisia asioita keksin vain:
    - Kisapäivä on talkooporukalle edelleen yhtä pitkä
    - Alkuvuodesta varsinkin pohjoisessa vaaditaan valot(niinkun vaadittaisi joka tapauksessa, kun aikataulu venyy)

    Mitä mieltä?


    Niin teki. Sama homma myös Ruotsin SM finaaleissa, joissa kuten jo Omikron sanoi, ei kisapäivä ollut todellakaan lyhyt tai nopeatempoinen.

    Eikö hommaa voisi hoitaa niin, että kun sattuu, kutsuttaisi paikalle toinen lanssi, joko hakemaan loukkaantuneen pois tai sitten vakavissa tapauksissa korvaamaan kiireellä lähteneen lanssin? Uskon että on varmasti neuvoteltavissa vähänkään isommilla paikkakunnilla.

    Miksi ei Stadioncrossi, mutta mitä näitä nyt on ollu niin onko ne päivät sit oikeasti ollu lyhyitä? Henkilökohtaisesti en tykkää ajaa montaa tynkäerää ja kärkkyä koko aian lähdönodotusalueella, että milloin pääsee vetää. Huono lähdön jälkeen näissä ei myöskään kuskilla ole paljon tehtävissä. Eikä se useamma lähdön järjestäminen kovin helppoa ole. Kyllä jokaisen lähdön järjestelyssä vaan menee aikaa oli erä miten lyhyt tahansa. Plus mitä enemmän lähtöjä sitä enemmän varaslähtöjä lähtökolareita jne. jotka vie aikaa. Mielipiteeni(jos kiinnostaa): EI LYHYEMPIÄ eriä. Ainakaan merkittävästi. Sekään ei nimittäin viihdytä yleisöä että ajetaan viisi kierrosta possujunassa maaliin kertatoisensa jälkeen.
     
  18. janakk

    janakk Well-Known Member

    Vs: Snowcrossin kehittäminen

    Muistan joskus 90-luvulta, kun kisat oli kakspäiväsiä joka paikassa. La ajettiin ensimmäinen erä ja Su ajettiin sitte toinen, yhteispisteet laskettiin ja voittaja selville. Silloin oli kisapäivät lyhkäsempiä mutta jokin siinäkin mättäsi, kun käytäntö loppui. Ehkäpä siinä kuskit oli muutoksen esittäjinä (itseni mukaan lukien), kun ainakin heille tuli majoitusvuorokausia enemmän :) ja sitäkautta kuluja enemmän??? Mutta toisaalta, silloin istuttiin iltaa porukalla majapaikassa, tutustuttiin muihin kuskeihin ja heidän porukoihin paremmin sekä keskusteltiin avoimesti kilpailuista ja niiden kehityksestä.

    Itse ehkä kallistuisin kakspäiväsiin kisoihin ainakin niissä kisoissa jossa ajetaan kaikki luokat, ja silleen että junnut,naiset, ja haraste/vetskut omana päivänä ja semi pro /pro omana päivänä.
     
  19. KJK

    KJK Well-Known Member

    Vs: Snowcrossin kehittäminen

    Mikähän siinä on ettei Openia voi ottaa stockin lisäksi SM:ään jos kuskit niin haluaa... se on sitte sama minkälaisilla kelkoilla kukin ajaa(paitsi tietenki stockissa). Jotkut on vaan päättäny niin omissa pienissä päissään("päissään"). P..kele :eek: eli koko lajiparlamenttikin on turha.
     
  20. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Vs: Snowcrossin kehittäminen

    Olishan nuo kaksipäiväiset kisat edelleenkin ajatuksena ihan hieno ja kannatettava mutta talkoolaisten kannalta tuplaten työläämpi systeemi, toki kuskit ja yleisö sen kisan tekee loppupeleissä. Tahtoo vaan olla että talkoolaisistakin suuri osa? taitaa olla "married, not single" tms ja muutakin elämää/velvollisuutta löytyy kuin kerhon kisat. Tällä tarkoitin kertoa sen että 1 päivä silloin tällöin kerhon hommissa sopii monen kotiväelle ok (vaikka monta kertaa vuoden aikana) mutta koko järjestelyviikonloppu (pe -su) saattaa jo ehkä aiheuttaa keskustelua ja mielipahaa perheellisten kotiin jäävien osalta jotka pahimmassa tapauksessa sitten hoitavat kotona ne hommat joita talkoolainen ei ole hoitamassa. Tässä perspektiiviä perheelliseltä, ei ole tarkoitus latistaa keskustelua SC:n kehittämisestä, pitäkää keskustelua yllä. :)
     

Suosittele tätä sivua