MK-Enduro&Sprint keskustelut

Keskustelun 'Kisat' on aloittanut käyttäjä vanhapee, 12/2/07.

  1. jalluallu

    jalluallu Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Meidän moottoripiirissä on sekä MP että MK miehiä ja kovasti tuntuu tämä asia olevan päivän polttava otsikko edelleen. MP väki seuraa nyt mielenkiinnolla mitä kelkkamailmassa tapahtuu. Kaksipyöräisten (mihin kelkkailijatkin järjestöllisesti kuuluneet) toimintoja on aiemmin ohjaillut hyvin pitkälti pari isompaa MP kerhoa etelä-suomesta ja nyt näyttää tyyli jatkuvan sitten MK enduro puolella keski-suomalaisen kerhon otteilla. Luotettavalta taholta kerrottuna ei koko lajiryhmä ole ollut kalenterijulkaisun takana.
    Hekuli on jälleen oikeassa, lapiointi on aloitettu sieltä mihin SMK ry viittaa.
     
  2. väänä

    väänä Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Tässä kun on nyt ollu kaiken maailman jonninjoutavia äänestyksiä palstalla niin voisiko joku asian osaava laittaa sen tärkeimmän eli mk-enduro/sprint kaudella 2015 a) yksi sm-sarja vai b) kaksi sm-sarjaa? Äänestysoikeus voisi olla kaikilla nykyisillä kisakuskeilla omalla nimellä luokasta riippumatta, koska kyllähän tämä asia koskettaa myös sitä pertti b-junnuakin. Kaikki kuskithan eivät tätä voorumia seuraa mutta joku seuraaja varmasti tuntee tälläisen henkilön niin vois vaikka kysästä mielipiteen ja luvan kans laittaa tänne, esim. Jani Spetken puolesta vaihtoehto b) --Pasi Kuikka-. Tiiä vaikka saatas kaikkien viivalla olleiden mielipide kuuluviin. Joku nyt saattaa ehottaa että miksi ei panna vaikka sähköpostilla kyselyitä menemään mutta minusta ois parempi tätä kautta julkisesti, saadaan keskustelua aikaan ja kaikki asiasta kiinnostuneet pysyy kärryillä, mitä näitä salaileen...

    Mikko Väätäjä
     
  3. wolle

    wolle Speedot '15

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    No tuo SMK Ry:n järjestämä jonninjoutava (?) äänestys, jota olen koittanut hoidella, vois olla yks mahdollisuus yrittää toteuttaa tämäkin kysymys. Otan asian työn alle.
    Tässä saattaa vaan olla semmonen ongelma, että moni ei halua kirjoittaa mielipidettään nimimerkillä ja omalla nimellä? Mutta katotaan miten tässä käy..
     
  4. Härkkis

    Härkkis Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Mikäli tämmöseen äänestykseen ei pysty pistämään omaa nimeään alle, ei tartte sillon äänestääkkään.
    Sehän voisi olla kysymys 6/5 eikä siitä tartte arpoa mitään palkintoa?
     
  5. Woody

    Woody Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Hyvä Härkkis ! Lupa myönnetty. Olkoon vaikka seuraava. ( voin pitää palkinnon ;))
    Mikko se pamauttelee omaan tyyliin äänestyksestä ;D, mutta ei kai tuossa "toiminta tonnin" jakamisessa mitään pahaakaan ole. Vai jos Mikko tarkoittaakin sitä toista äänestystä? 8)
    Tosin siihen esitettyyn äänestykseen on vastaus jo tiedossa, mutta kannatan ehdottomasti mielipiteen ilmoittamista omalla nimellä.
    -t-
     
  6. wolle

    wolle Speedot '15

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Laitetaan minun puolesta vaikka seuraavaksi kysymykseksi.
    Jätetään se normaali kyllä ei sinne voimaan, mutta lasketaan äänestyksen tulos allekirjoitetuista vastauksista. Ok?
     
  7. lupsu

    lupsu Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Eiköhän tässä ole nyt vain tehtävä isoja päätöksiä että saadaan joku roti tähän hommaan

    a. Smk lopettaa toimintansa ja näin palaudutaan parin vuoden takaiseen tilanteeseen, onko se sitten hyvä?

    b. Moottoriliiton kisoihin ei osallistuta, koska tämä pulju ei varmaan lopeta toimintaansa

    c. ?

    d. ?

    Itse lyön hanskat naulaan ensi talven osalta jos järkevää yhtä/yhteistä sarjaa ei saada aikaiseksi

    Terveisin Lauri Pellonpää
     
  8. hekuli

    hekuli hemmojen kaikkea moottoriurheilua vastustava

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    tuolahan joku esitti että kummastakin liitosta otetaan 2-3 kisaa joiden pisteet lasketaan ja voittaja selviää sillä aika helposti ,

    sitä en vain ymmärrä kun nuita sm-mestareita alkaa olemaa 2-3 tusinaa enään puuttu se "olen sm 1, liiton vieterin vaihdossa osastossa matkustaja " ::)

    no eipä tämä mulle kuulu mutta jos se joillekkin avautus nuo näkemyserot ;D
     
  9. väänä

    väänä Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Kuulostaa hyvältä. Itekki samoilla linjoilla lupsun kanssa, tarkotus oli panostaa ens kauteen ihan tosissaan mutta jos yhtä sarjaa ei tule niin ei kyllä mielenkiinto riitä... Niin joo, taustapeili ja töötti pakollisiksi enskaan :)
     
  10. A.P

    A.P Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Taitaa kuulua sarjaan turhia äänestyksiä tuokin: yksi sarja/kaksi sarjaa. Ei löydy montaa kannattajaa kahdelle sarjalle. Mutta toi Lupsun ja Väänän kaltainen ilmoitus, hanskat naulaan jos ei joku Roti tule tähän hommaan , se vois toimiakin. Lista vain pystyyn ja siihen kun sais parinsadan kuljettajan nimen niin sillä vois olla jotain painoarvoa.
     
  11. isokoo

    isokoo Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    No morjenttes kaikki EnskaPenat :)

    Pureuduin aika syvällekki tähän kahdensarjan ongelmaan ja keskustelin eritahojen kans ja tein yhden esityksenkin.... Ongelmia siinäkin esityksessä oli, mutta jos se olis haluttu toteuttaa niin olisi onnistunut, aivan varmasti ja onnistus vieläkin (mutta sitä halua pitäs löytyä)

    Toivon että tämä hässäkkä tosiaankin saadaan ratkastua ja ensitalvena kruunataan vaan yhdet mestarit, juurikin sen takia että kuskeilla jotka ajavat tosissaan ei juurikaan ole motivaatiota alkaa satsaamaan ku lajin arvostus jyrkässä syöksyssä alaspäin tämmösen sähellyksen johdosta.

    Toivon myös että kilpailujen määrä enskat+sprinti pysyisi kohtuullisena, koska kuljettjien lompakoissa tuskin on painetta niin paljon että ihan mitään jättisarjaa on mahdollista kalutaläpi. Jos sarja on liian rankka kiertää niin alkaa kilpailujen valkkaus. Vain sm kärki ajaa kaikki ja muut kisoja joista tykkäävät (riski järjestäjälle)

    Minähän en tosiaan ole sarjaa kiertämässä, mutta suuri kunnioitus ja vilpitön rakkaus lajia kohtaan on se mikä panee mielen matalaksi. Raskasta katsoa kun MK-enduro on tulevaisuutta ajatellen ihan väärällä ladulla :'(


    Terv Mikko Laine
    050 466 2886
     
  12. Woody

    Woody Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Huomenta päivää!

    Palautetaampa hetkeksi mieliin vuosi 2010.

    Silloin lakko oli jo olemassa. Sen aikaisista kilpailuiden järjestäjistä valtaosa olivat kyllästyneet tyranniaan ja kieltäytyivät jatkamasta kilpailuiden järjestämisestä.
    Myös kuljettajat olivat vaatineet vuosikymmenen ajan omaa yhdistystä, koska "kentän" äänellä ei ollut silloin merkitystä eikä liioin lajiryhmälläkään.
    Tämän johdosta aktiiviset kerhot ja kelkkailijat perustivat oman yhdistyksen, SMKry:n, vain kelkkailijoita varten.

    Ja tästä päästäänkin päivän aiheeseen;

    Mikon kanssa käytiin antoisat keskustelut yhdestä SM mestarista/sarjasta ja Mikon tekemää työtä arvostettiin smk:ssa niin korkealle, että esitykselle annettiin kannatus. Siis kannatus, ei päätöstä!
    Kuten Mikko itsekkin kirjuuttaa, niin siltä pohjalta olisi ollut hyvä jatkaa neuvotteluita.

    Vain lajin arvostuksesta olin itse Mikon mielipiteestä eri mieltä. Tänä päivänä ei sitä arvostusta yleisöltä saa millään mihinkään lajiin. Ei millään. F1 nukuttaa, ralli vie jo todella syvään uneen. Moto Gp hohhoijaa ( vaikka Mika onkin perk. kova jäpälä). Missä MP enduro?
    Tämä siis kansalta, ei minulta.
    Omissa lajeissa yritettiin kaikki. Enduro ei ole koskaan ollut suuren yleisön laji, kelkkaramppi hypyt; ei enää, yhden kun on nähnyt on nähnyt kaikki, crossillakaan ei enää ole sitä vetoa mikä oli, ja se on erittäin valitettavaa kun se on kuitenkin se näkyvin laji kelkkailussa. Hibberttikään ei ylittänyt uutiskynnystä.
    Tällä kaikella tarkoitan siis sitä, että lajin arvostus on meidän harrastajien omissa käsissä.

    Kausi 2013 paras MK-enduro vuosi ikinä!
    Osanottaja määrät parhaat mitä koskaan. Kuljettajien oma arvostus kohdallaan. Lajin arvostus parasta vuosiin. Kilpailuiden järjestäjät tyytyväisiä. Kuljettajien oman yhdistyksen puolelta muutama virhe tehtiin, mutta niistä opittiin.

    Kausi 2014, jos lajin arvostus sai takaiskun, niin iso syy oli kyllä pakkasukolla ja lumimäärällä. Mutta siinä on kaikki vamasti samaa mieltä, että pienen lajin kaksi kuninkuus luokan mestaria on liikaa.
    Ja miksi lajia piti repiä jälleen kahtia kaikkien aikojen parhaan vuoden jälkeen, niin mielestäni siihen on pari vahvaa syytä;
    Ensimmäiseksi laittaisin rahan ja toiseksi laittaisin uhkailut sanktioilla.

    Pro luokka on ehdottomasti se kuninkuus luokka ja arvostus luonnollisesti on sen mukainen.
    Mutta se on kuitenkin mukana n. 20% osuudella kuljettajista ja panostus muissa luokissa on varmasti lähes samaa luokkaa. Ja niiden ketkä joutuvat lajin kokonaisuutta katsomaan, on syytä muistaa ettei ilman muita luokkia ole Pro luokkaakaan. Ja vielä kun katsetta laajennetaan niin huomioon pitää ottaa myös kilpailuiden järjestäjät, mitkä on vähintään yhtä tärkeässä asemassa kuin mikä tahansa kilpailu luokka.

    Ja kun tällä palstalla kirjoittaa kuljettajat tai kuten Mikko entisenä kuljettajana, on syytä ottaa ne vakavasti.
    Mutta silloin kun kirjoittajana on joku muu esim. vanhoja liittojyriä, crossin taustahahmoja yms., niin kirjoituksen vilpittömyyttä minä ainakin epäilen vahvasti. Mutta olenkin skeptikko, mikä uskoo tekoihin, ei niinkään tyhjiin sanoihin.

    Vaikka toinen Mikko ( ei tule SMK:lta sanktioita vaikka kuskeilla on muitakin nimiä on 8) ) ei ehkä äänestyksiä arvostakkaan, niin ei kannata vetää hätäisiä johtopäätöksiä, että ne johtaisi suoraan sääntömuutoksiin. Mutta uskon ettei Pro luokka ole joutunut pahemmin Ladyjen ja Junnujen sekä Legendojen perässä ajamaan. Varsinkin noissa kahdessa ensimmäisessä töniminen on peloittavaa ja vaarallista. Myös heidän aloitteestaan siitäkin asiasta on heidän mielipiteensä smk:lle tärkeä. Ei pelkästään Pro luokan mielipide.
    Huomioitava on, että smk:lla riittää tahtoa ja voimaa tehdä päätöksiä myös esim. määrättyjä luokkia koskien.

    Tapahtuupa nyt sitten mitä tahansa kilpailuiden ja sarjojen suhteen, niin kuljettajat saa minulta aina kaiken tukeni (mikäli sillä nyt on merkitystä) mutta minun on ainakin huomioitava kaikki luokat, ei vain yhtä.
    SMK on nyt heittänyt "kaksi palloa" ja kun katson toimiston pallo hyllyä niin se onkin nyt tyhjä ;)

    Mutta työt kuljettajien- ja kisajärjestäjien eteen jatkuu täysillä, kuten Mikkokin kirjoittaa; kunnioitus- ja vilpitön rakkaus lajia kohtaan, mielessäni.
    Ja niin tekee SMKry:kin

    Hyvää kesän odotusta t,
    -t
     
  13. nallu

    nallu Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Hyvä että joku välillä puhuu asiaa tälläkin palstalla . Olen seurannut kirjoittelua ja olen samaa mieltä kuljettajien kanssa ,
    1 sm sarja ,mutta lisäisin vielä että en halua ajaa SML:n järjestämää SM sarjaa . SMK:ryllä 100 % kannatus meiltä .
    Jos SMK:ry lopettaa vetohommat niin meidän kelkkakilpaillut taitaa olla ajettu.
    Vappuja vaan kaikkille t Dani ja Albert Nordström
     
  14. kini84

    kini84 Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    miksi et aja SML:n järjestämää sarjaa. Mikä on parempaa SMK:n sarjassa.
     
  15. wäinö

    wäinö Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    No mikä on parempaa SML:n sarjassa
     
  16. kini84

    kini84 Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    giant
     
  17. MXZx 440

    MXZx 440 Ski-Doo Iron Dog -19

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut



    http://www.seriousriding.com/etusivu/suomen-moottoriliiton-enduron-lajiryhma-ehdottaa-yhteistyota/

    8)

    Minusta tämä on aika selkeä kompromissi esitys. Ketään ei "tapeta" ja tulisi yksi sarja.
     
  18. Zammy

    Zammy Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Eikö tämä olisi ihan järkevä esitys? Ei tällaista minunlaista harrastajaa ainakaa kiinnosta paskan vertaa minkä liiton kisoja ajelee, kunhan pääsee kisaamaan, mutta järjetöntä maksaa lisenssit kahelle liitolle, koska sama laji kuitenkin kyseessä.

    Mutta eihän lajissa tosipuheissa saisi olla kuin yksi mestari. Luokkajaoilla ei ole mitään väliä, eikä mestareiden määrällä, jos ei sopua liittojen kesken saada.
    Jos ei sopua/järkeä saada, niin eikö se ole ihan sama vaikka kummankin liiton kisoissa luokkajaot poistetaan ja kaikkien kisoihin ilmoittautuneiden kesken arvotaan lähtöjärjestys ja nopein saa suurimmat pisteet. Pisteitä jaettaisiin vain 50:lle ja ikäluokat poistetaan samalla. Se kellä eniten pisteitä on mestari, niin loppuu luokkien välinen lähtöjärjestyskätinä samalla kertaa. Jos lähet viimisenä, niin paskempi tuuri ja paremmin ens kerralla...
     
  19. Suiza

    Suiza Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Eipä kuulosta kaikkien luokkien yhdistäminen yhdeksi luokaksi kovinkaan järkevälle. Muttei tuossa SML esityksessä käsittääkseni siihen pyritäkään, vaan yhdistettäisiin eri liittojen nykyisiä luokkia järkeväksi kokonaisuudeksi?
    Mikäli kaikki ajaisivat samassa luokassa olisi arpaonnella kohtuuton merkitys. Toiseksi kilpailijoiden tasoerot aiheuttaisivat varmasti turhia ohituksia ja riskinottoja.
    Mutta muutenhan liittojen järjestämien kisojen yhdisteleminen ja yhteistyö olisi ainakin meidän kuskien kannalta erittäin hyvä asia.
    Yhteistyö vaatisi isosti joustoa molemmilta tahoilta, jossa todennäköisesti jompikumpi hieman häviää ja toinen voittaa, rahalla ja osallistujamäärillä mitattuna.
    Tuleva kesä näyttänee mihin suunta asiassa vie?
     
  20. Zammy

    Zammy Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Luokkien poistamisehdotus olikin nimenomaan provosointiheitto... Ei sitä kukaan haluakaan ja välttämättä olekaan mitään järkeä. Mutta jos toimintojen/liittojen järkeistäminen ja yhdistäminen ei onnistu, niin paskanko väliä millään on. Ihan hölmöähän tämmönen kahden liiton pelleily on lisenssien, numerointien, pistelaskujen ja sijoituksien suhteen.
     

Suosittele tätä sivua