MK-Enduro&Sprint keskustelut

Keskustelun 'Kisat' on aloittanut käyttäjä vanhapee, 12/2/07.

  1. Madd

    Madd Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Sml vai Smk äänestys oli mutta eipä ole enää , kenenkä toimesta tämä poistettiin ja miksi , Sml voitti äänestyksen ,toisen häviäminen kö poiston aiheutti ???
     
  2. wolle

    wolle Speedot '15

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    En kyllä tiedä asiasta mitään. Olisko aiheen aloittaja itse poistanut ???
     
  3. wolle

    wolle Speedot '15

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Vaan mitäpä tuota enempää hämmenteleen, taitaa olla ihan tarpeeksi sekasin systeemit muutenkin. Toivon vaan että joku selvyys tulis tähänki touhuun ja pian. Aika moni kuski suunnittelee nyt ens kautta ja kauden budjettia...
     
  4. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    aloittaja on ihan ite poistanu. ikävä tuottaa pettymys niille jotka ehti jo kehitellä jotaki maailman luokan salaliittoteorioita ;D
     
  5. MXZx 440

    MXZx 440 Ski-Doo Iron Dog -19

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Jep poistin ko. topicin, kun alko teksti olee taas semmosta, että se ei mitään edistä. Se, että oliko äänestys mitään sanomaton, niin jokainen saa itse tehdä päätöksensä. Tulos kuitenkin tuli selväksi.
     
  6. jalluallu

    jalluallu Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Jos poisto tuli minun kirjoituksen takia, niin syvimmät pahoittelut! Se ei todellakaan ollut kirjoituksen tarkoitus.Mutta mitään harhaanjohtavaa seikkaa tai suoranaista panettelua en omasta mielestäni kirjoittanut. Kuten moni on varmaankin havainnut, olen laajemman kelkka porukan äänen kannattaja, enkä tuo vain omia ajatuksia kirjoituksiini.

    SMK:n esitys ensikaudesta näytti hyvältä, toivottavasti toteutuu.

    Hyvää äitienpäivää kaikille kelkka äideille!
     
  7. hekuli

    hekuli hemmojen kaikkea moottoriurheilua vastustava

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    tännehän vois ottaa nyt äänestyksen montako enska-kisaa saadaan päällekkäin/samalle päivälle

    oma veikkaus 4 (toivottavasti olen väärässä)
     
  8. lumikko

    lumikko Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Sml on jo pv ilmoittanut . Siihen vaan päälle . Saadaan kilpailua kerhojenkin kesken ja kerhotkin riitelemään keskenään. Olihan se pers...tä aikanaan kun kun oli vaan yksi sarja ,ja yhdet mestarit, joita halutiin haastaa. Onneksi nykyään kisasaunassa on aina joukko mestareita ;) joita voi kehua tavanneensa, ennen oli vaan Forsselli, Korsu tai joku muu vuodesta riippuen, ja kaikki ei heidän kanssaan ees saunaan kerenneet :D
     
  9. Jave

    Jave Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Jonkin aikaa tätä kirjoittelua sivusta seuranneena ja jonkinlaisen kokemuksen lajista omaavana ihmettelen, että suurinta meteliä lajin tiimoilta pitävät ne henkilöt jotka eivät ole lajin kanssa tekemisissä olleenkaan. Tai sitten huudellaan Snowcrossin meriittien takaa, vaikkakaan samojen henkilöiden mielestä sielläkään kaikki ei mene ihan putkeen. Pitäisikö ensin laittaa oma pesä kuntoon, ennen kuin rupeaa naapurin toimia arvosteleen?

    Mennäänpä ajassa taaksepäin vuoteen 2011 jolloin endurossa oltiin siinä tilanteessa, ettei katsottu mahdolliseksi jatkaa samaa rataa. Kilpailijoille ja jäsenkerhoille ei saatu mitään vastineeksi maksetuista jäsenmaksuista, lisensseistä, kilpailumaksuista, ilmoittaja maksuista ja mitä näitä muita maksuja vielä olikaan. Vielä kun kaupan päälle palkintojen saajat saattoivat vaihtaa omistajaa vielä juuri ennen kevätgaalan palkintojen jakoa tai pahimmillaan juhannuksen jälkeen jaetaan uudet sijoitukset...?

    Tällöin aktiiviset kelkkailijat ja kelkkakerhot päättivät ottaa lusikan omaan käteensä ja tehdä toiminnan lajia harrastavien näköiseksi ja mieleiseksi. Mitä on saavutettu? Lisenssimaksut ovat alentuneet, uusia kisapaikkakuntia on tullut lisää, uusia kerhoja on liittynyt toimintaan, " nukkuvat" kerhot ovat aktivoituneet, kilpailijoiden ei tarvitse pelätä kilpailukieltoja ajaessaan " kyläkisoja". Lajin aloittamisen kynnys on mataloitunut ja uusia kuskeja tulee koko ajan lisää kasvattaen harrastajamääriä vuosittain. Varsinkin tässä taloustilanteessa harrastajamäärien kasvaminen on ollut selvä viesti, että 2011 perustettu SMK on palvellut sitä tarkoitusta varten, mihin se on perustettu. Lisenssien ja jäsenmaksujen kautta kerätyt varat menevät suoraan lyhentämättömänä kelkkailijoiden hyväksi. Keväisin jaetaan pokaalin lisäksi merkittäviä rahan arvosia palkintoja ja lahjakortteja. Jäsenkerhoja tuetaan mahdollisuuksien mukaan tapahtumien ja kilpailuiden järjestämisessä neuvoen, tapahtuman järjestämistä tukien ja jopa mahdollisten tappioiden kustannuksiinkin on annettu suoraa rahallista tukea!

    Olen ihan samaa mieltä kaikkien kanssa, ettei kahden päällekkäin ajettavan sarjan ajamisessa ole mitään järkeä saatikka menestysedellytyksiä. Oma näkemykseni tähän tilanteeseen olisi seuraavanlainen. Giant, tuo perinteikkäin ja vaativin kisa jonka kokemuksia itsekin muistelen on ainoa oikea kisa omaamaan EM-statuksen ja sen kilpailupäivämäärä voitaisiin naulata jo nyt vuosiksi eteenpäin kilpailukalentereihin. SM-sarja koostuisi 4-5 osakilpailusta (riippuen kuuluuko Giant siihen esim. 1.5 kertaisine pisteineen mukaan). Järjestävät kerhot saisivat vapaasti valita kumman (SML/SMK) alaisuudessa kilpailun järjestävät. Kun kerran ajettaisiin vain yksi sarja, niin tällöin myös lisenssien ja vakuutusten tulisi käydä ristiin ja kuskit voisivat edustaa vapaasti sitä kerhoa mitä haluavat riippumatta onko kerho kumman "kattojärjestön" alainen.

    Tällä järjestelyllä jäisi vielä vapaita viikonloppuja sprinteille, cc:lle ja muille "kyläkapinoille" joiden osallistujille/järjestäjille ei saisi osoittaa minkäänlaisia sanktioita. Näistä kisoista moni kilpailija ja järjestävä taho saa kipinän jatkaa lajin parissa harrastamista. Näin löytyy uusia kisapaikkakuntia ja mahdollisia mestareita.

    Jos yhteinen sävel lajin eteenpäin viemiseksi löytyy, niin se ei saa heikentää jo saavutettua kehitystä. SMK on vielä varsin nuori yhdistys ja virheitäkin on tehty, mutta niitä tehdään varmasti jatkossakin koska me kaikki ollaan siltikin vain ihmisiä. Tärkeintä on, että virheistä opitaan ja kehitetään toimintaa. Jokainen teistä lukijoistakin voi olla mukana kehittämässä lajia ja vaikkapa yhdistystä antamalla palautetta säännöistä, kilpailuista, tapahtumista tai ihan mistä vaan. Ideana on, että harrastajat tekevät harrastajille, jolloin osataan varmasti ottaa huomioon oikeat asiat ja tarvittaessa keskittyä niiden kehittämiseen.

    Mutta jotain SMK:n puitteissa on oikeinkin tehty, kun SML:n toiminnassa on havaittuna selvää ryhdistäytymistä ja aktivoitumista. Toivottavasti siitä seuraa vielä jotain hyvääkin, Pohjois-Korean johtamistyyli ei välttämättä toimi joka paikassa. Yhteistyössä ja yhteen hiileen puhaltamisella saadaan varmastikin enemmän aikaan, mutta se vaatii joustamista ja byrokratian purkamista.

    Jarkko Happo
    Vapaasti omasta tahdostaan ja omilla mielipiteillään tuumittuna ajateltu...
    (Ei siis Muhkk:n tai SMK:n kanta vaikka niissäkin joissain rooleissa mukana olenkin)
     
  10. Joke-

    Joke- Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    http://smkry.fi/sml-vastasi-smkn-esitykseen/

    Eli smk ei ole valmis vähentämään "omien" enduro kilpailujen määrää, jotta saataisiin vain yksi sarja?
     
  11. jalluallu

    jalluallu Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Nimimerkki Joke saa kovin yksipuolisia kommentteja aikaan tästä esitysten kokonaisuudesta.
    Kyllä niitä jyrkkiä ja kielteisiä mielipiteitä tuli myös SML:n puolelta. Ja vieläpä niin ettei kuljettajia sekä kilpailuiden järjestäjiä juurikaan kuunnella. Eikä minun nähdäkseni myöskään SML:n puolella olla valmiit vähentämään omista kisoistaan.
    Kuitenkin SMK:n esitys on kuljettajien kommenttien mukaan kisa määriltään järkevin.

    Jos laskemme, että hyvänä talvena kaudessa on n. 10 viikonloppua kisojen järjestämistä varten. Jos siihen otetaan nyt vaikka tehdyistä esityksistä keskiarvona 7 enduroa, 1 EC, 2 viikonloppua sprintteihin ja vaikka 1 viikonloppu CC:lle. Tähän vielä muutamat kansalliset kisat päälle.

    Ihmettelen jos joku kuljettaja tämän esimerkin kaltaista kalenteria kannattaa. Eikä kalenteri olisi myöskään kisajärjestäjien kannalta mitenkään positiivisen näköinen osanottajien mahdollisen katoamisen kannalta.

    Javen kanssa yhtämieltä voi olla ainakin kommentoinneista. Javen lisäksi ei taida muita lajiin liittyviä kommentoimassa
    tästä asiasta ollakkaan. Mukaan lukien myös minut itseni.
     
  12. polle123

    polle123 Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Jave sekä Jallu on kyllä asian linjoilla!
     
  13. kiantti

    kiantti Lynx commander 600 e-tec

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    MAHTAA? olla niin että tässäkin asiassa taka-piruna on raha ja ennenkaikkea se suomen kansallistauti kateus.
    Toinen osapuoli tyytyy vähempään kuin ensimmäinen ja se ensimmäinen ei voi tyytyä siihen vähempään kun on kaiken maailman "paperinpyörittäjiä" ja "helsingin leimasimia" elätettävänä. Ja taitaa nämä javen mainitsemat mitä erinäisemmät maksut johtua juurikin tästä asiasta.
     
  14. Woody

    Woody Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Vaikka kesä onkin, niin käyn vaikka naulakolla nostamassa hattua Lumikolle asiallisesta ja rakentavasta
    kirjoituksesta.

    Mutta, tuo kisojen päällekkäisyys ja kerhojen välinen kilpailu saattaisi jäädä yhteen talveen.
    Esim. Giantin kipuraja kuskien määrässä tiedetään ja onhan se kipuraja varmasti muillakin järjestäjillä.
    Tappiolla tehdyt kisat jäisi äkkiä viimeiseksi kisaksi. Tosin onhan se vaarana ensi talvena muutenkin.

    Aika selkeä viesti on kuitenkin tullut ettei lisenssit ja kerhot ole toiselle osapuolelle "vapaat".
    Mun käsittääkseni se on isoimpia esteitä tuonkin, muuten kohtuu hyvän ehdoituksen toteutumisessa.

    Olishan siihenkin lääke kyllä olemassa. Järjestäjät sanois ok, ei sitten pidetä kisoja lainkaan.
    Vastaavaan tyyliin on jopa puhelin operaattori ja vakuutusyhtiö taipunut ja ne on sentää hiukan isompia
    puulaakeja kuin kumpikaan kattojärjestö kelkka hommissa.
    Jokainen asiaa seurannut tietää varmaankin mistä kisoista puhutaan.

    Enivei, kaksi sarjaa on "tuhkaluukusta" ja pitäis edelleen muistaa, että kilpailijat ja kisajärjestäjät on
    pääosissa eikä järjestö pamput. (ai nii, eihän meillä ole kuin kelkkailijoita 8))
    -t-
    ja ihan omalla kynällä
     
  15. huru_ukko

    huru_ukko Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Lueskelin infoa ja tarinaa sopasta , joka on mielestäni palanut pahasti pohjaan,koskien kelkkailussa tapahtuneeseen hajaannukseen. Viime vuosinahan on tämä marginaalinen harrastajien ryhmä revitty väkivaltaisesti kahtia,eräiden henkilökemioiden mennessä ristiin.Täysin järjetöntä säheltämistä.Tulos nähdään nyt.On lähdetty nimenomaan kilpailijoiden toivomuksesta hakemaan jonkinlaista järkeä hommiin.Tapahtuneet asiat ovat oleet itsekkäitä riitelyitä vedoten kustannuksiin ja muihin epäoleellisiin seikkoihin.On saatu kenties korjaamattomia vahinkoja aikaiseksi harrastajien ja kelkkailukerhojen keskuudessa.Nämä tahot ovet joutuneet kärsijöiksi asiassa ,mihinkä niillä ei ole ollut osaa eikä arpaa. Nyt ehdotukset kilpailukentän selvittämiseksi ovat täyttä sekamelskaa,soppa on entistä enempi sekaisin.Yhdistysten hallitusten on otettava asia vakavasti, ja pantava ne henkilöt ja tahot järjestykseen, jotka ovat sekoilun saaneet aikaa.Riippumatta siitä ovatko henkilöt missä asemassa tahansa.Ainut mahdollisuus on että kelkkailijat palaavat juurilleen,Silloin asiat ratkeavat oikealla tavalla automaattisesti..Riidan kylväjiä ei yksikertaisesti tarvita.Vahinko joka on aiheutettu on suuri. Luulen että hallitushenkilöt ja päättäjät ovet kuitenkin järkeviä ihmisiä,jotka ymmärtävät jotta tavallinen maalaisjärki ja toisten arvostaminen on parasta.Kirjoitan tämän paljon asioita nähneenä toimijana moottorikelkkailun parissa, tunnen myös nämä raadolliset piirteet ihmisissä ja pyrkimykset kalifiksi kalifin paikalle.ikävää käyttäytymistä.Uskallan myös käyttää omaa nimeäni enkä kirjoita nimemerkin suojassa Erkki Lehtoranta LaMk Huru ukko Rovaniemeltä
     
  16. Woody

    Woody Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Hyvät illat!

    Hyvä kannanotto Erkiltä. Aina saa arvostusta kun mielipiteensä allekirjoittaa omalla nimellä.
    Siinä Erkki on oikeassa ettei tätä lajia saisi repiä kahtia ja kyllähän nykyisen tilanteen korjaaminen on kohtuuttoman vaikeaa.
    Mutta se, että tilanne olisi syntynyt itsekkäistä riitelyistä on tietysti oikeutettu mielipide, vaikkakaan se ei vastaa totuutta.

    Jave on aiemmin kirjoittanut miksi kelkkailijat lähtivät omaan yhdistykseen ja minä voin itse vielä hieman täsmentää sitä.

    Olen itse SMKry:n perustaja jäseniä ja kun yhdistys perustettiin oli mukana kilpailuiden järjestäjä kerhoja mitkä yksinkertaisesti olivat kieltäytyneet järjestämästä kilpailuja entisen liiton kanssa.
    Itse olin mukana kuljettajien edustajana, vaikkakin ura oli jo päättynyt ja perustamassa oli muutama muukin kilpailija sekä entisiä lajiryhmän edustajia.
    Näin laaja-alainen kelkkailijoiden edustajaryhmä ei voinut olla itsekkäiden riitelyiden johdosta yhdistystä perustamassa.

    Mm. minun mukaan lähtö perustui siihen, että purnaus rahastuksesta ja siitä saadusta olemattomasta vastineesta kasvoi kuljettajien keskuudessa vuosi vuodelta. Ja rehentelemättä voin sanoa, että minulla oli melkoisen laaja yhteys "kenttä väkeen", kuten on edelleen. Ja ikääkin on sen verran, ettei ihmisen kaikki luonteen piirteetkään ole vieraita.

    Tänä päivänäkään ei toimintamme perustu henkilökemioihin tai niiden toimimattomuuteen millään tavoin. Meillä on kahdeksan hallituksen jäsentä ja kaikki on tasa-arvoisessa asemassa (pj:llä norm. yhd.sääntöjen mukainen edustus ja äänivalta) eikä ainakaan SMK:n puolella ole ketään henkilöä tai tahoa aihettamassa "sekoilua" eikä ole tarvetta minkäänlaiseen järjestyksen laittoon. Toimimme vain yhtenäisenä yhdistyksenä. ( kaikki on samanlaisia Kalifeja 8) )

    Samaa mieltä olen Erkin kanssa ettei riidankylväjiä kaivata, mutta kuten Jave kirjoitti, niin suurin osa niistä tuntuukin olevan ihan vääränlajin parissa tai muuten vaan asioista ulkopuolisia.

    Nämä harrastamamme kelkkailun lajit, kilpailijat ja kilpailuiden järjestäjät on meille luonnollisesti ne minkä vuoksi näitä töitä tehdään, joten niiden tärkeyttä ei voi koskaan liikaa korostaa.

    Erkin mainitsemassa juurilleen palaamiseen voi ollakkin sangen lyhyt harppaus, kun edelleen vuosi 2013 oli kaikkien aikojen paras enduro vuosi. Olkoon se vuosi tämä "juurilleen" paluu, kun metsä kelkkailijat oli silloin yhtenäisempiä kuin koskaan. Se vuosi oli kehityksen sen hetkinen kärki ja jos muista vuosista aletaan juuria hakemaan niin silloin on taantuma on varma.
    -t-
    alias Jyrki Tikkakoski

    Omalla kynällä

    edit; puuttuihan meiltä eräs kisa 2013, mutta kysehän ei olekkaan kisapaikkakunnista
     
  17. rane

    rane AC Sno Pro 600 CC -11

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Nyt puhutaan asiaa esim. Jave ja Woody. Jave varmasti tietää kilpailunjärjestäjän ominaisuudessa molempien järjestöjen systeemit . Kilpailijan kannalta erot ei ole kummosia, mutta ois hyvä kilpakuskienkin tutustua siihen mitä on järjestää kisat ennen kuin kovin suureen äänen ottaa kantaa asiohin. Toki totuus on niin että on se hyvä huudella sohvalta sipsipussin takaa :D.
    Toivottavasti tilanne selkeytyy ja päähuomio kääntyy taas kilvanajoon. Toivottavasti vuoden tauon jälkeen ajetaan Siikalatvallalakin SM Sprinttiä reilussa hengessä mutta kovaa.

    -Rauno Kilpeläinen ihan vaan omasta puolestaan.
     
  18. hekuli

    hekuli hemmojen kaikkea moottoriurheilua vastustava

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut


    30 -31.1.2015 Koko perheen kelkkatapahtuma Rokualla
    7.2. 2015 1. SM Sprint, Sonkajärvi
    8.2. 2015 2. SM Sprint, Kajaani
    14.2.2015 1. SM Enduro, Vaala ( varapäivä 21.3 )
    15.2.2015 3. SM Sprint, Siikalatva
    21.2.2015 1. SM Cross Country, Kitee
    22.2.2015 2. SM Cross Country, Joensuu
    28.2.2015 2. SM Enduro, Ähtäri ( varapäivä 29.2 )
    14.3.2015 3. SM Enduro, Lieksa ( varap.21.3 )
    21.3.2015 Lumiralli, Kitee ( Safari )
    28.3.2015 4. SM Enduro, Salla


    prkle :( 1 väärin ::) toisaalta ei yllättänyt ollenkaan
     
  19. joni84

    joni84 Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Moneenko moottoriliiton tai smk kilpailuun hekuli meinas osallistuu? Oma veikkaus ei yhteenkään..
    Täällä vaan tyhjää länkytät.. itellä olis tarkotus jomman kumman kisat ajaa nyt pitäs vaan kuskien äänestää kumman liiton kisat ajetaan.
     
  20. hekuli

    hekuli hemmojen kaikkea moottoriurheilua vastustava

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    en ite mihinkään mutta muissa hommissa olin mukana tavalla tai toisella "rakkaudesta ;D " lajiin
     

Suosittele tätä sivua