WaterCross Sodankylä 2.8.2014

Keskustelun 'Kisat' on aloittanut käyttäjä wolle, 17/7/14.

  1. KJK

    KJK Well-Known Member

    Vs: WaterCross Sodankylä 2.8.2014

    Onneksi sielä oli kuiten vähän niitä kuskeja jotka ei hallinnu kelkkaansa tai etes tienny kumpi on kaasu ja jarru.
     
  2. F3

    F3 Vaimikäseoli...?

    Vs: WaterCross Sodankylä 2.8.2014

    Olipa makijat rossit ! Tyttö veti kyllä makiasti, siinä oli hittaamat jaloissa... ;D Onko kellään videokuvaa tilanteista ?
     
  3. Laplander

    Laplander Just A Member

    Vs: Vs: WaterCross Sodankylä 2.8.2014

    Veispuukissa on tilannekuvia ja vilimiä vaikka minkälaista
     
  4. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    Vs: WaterCross Sodankylä 2.8.2014

    Makiat rossit oli!!

    Youtubesta näkyy löytyvän jo videoita:
    https://www.youtube.com/watch?v=TIC6f3jBf8w
    https://www.youtube.com/watch?v=JxQLKw0KX5A

    ...ja päivän rajuimmat!
    https://www.youtube.com/watch?v=mco-moNnnDk
    https://www.youtube.com/watch?v=Tn3s6mNR2YY
     
  5. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Vs: WaterCross Sodankylä 2.8.2014

    Tässä yksi kilkkaus kiihdytyksestä.

    http://vid195.photobucket.com/albums/z119/T-Cat1004/MAH00056_zpsbae0b8a7.mp4
     
  6. Maunusjokke

    Maunusjokke Lynksi

    Vs: WaterCross Sodankylä 2.8.2014

    On kyllä kummallista mallia tuo että kiiharissa kilstoillaan toisten päälle ja kylkeen, ja vielä puolen suoran päässäki.

    Jos vetää toisen eteen tai kylkeen tai puhaltaa veet silmille KIIHARISSA niin pois pelistä.

    Ja lähtöpaikka, ku se oli koneella tehty niin miksi siihen ei tehty paria perusasiaa.
    A) se ois tasanen eikä kupera
    B) vesiraja ois suora
    C) jos meinataan ajaa neljää kelkkaa, siinä pitäs olla tilaa..

    Kävihän sitä kone perkaamassa ja sanoin aivan asiallisesti kilpailunjohtajalle että miksi vesiraja ei ole suora niin tuli huuot silimille että tuossa on sa*atana lapio, ala kaivamaan jos se niin ahistaa.

    No ei se minua ahista. Sama vaikka se ois pystytörmä, tai vaikka laituri ninku ruottissa kunhan se on about TASAVÄKINEN kaikille siitä lähteville kelkoille, varsinki kiihytyksessä.

    Ja ovaalia ku kaaviolla ku ajetaan niin siinä voi käyä tuuri tai huono tuuri.

    Muuten paikka ja puitteet on loistavat Sodankylässä, varikko on nurmikko/asfaltti. Kelepo rossit oli :)
     
  7. juhispahis

    juhispahis AC PORO

    Vs: WaterCross Sodankylä 2.8.2014

    ^ Enpä tiä minkä tittelin omaava sööri siinä lähtöpaikan seutuvilla pojotti kuulokkeitten ja lappunivaskan kans mutta kovin oli heikon olosesti hermoja.
     
  8. Värjäri

    Värjäri Well-Known Member

    Vs: WaterCross Sodankylä 2.8.2014

    Onnittelut eläke Hemmolle!!!
     
  9. aamuna87

    aamuna87 Kelkaton

    Vs: WaterCross Sodankylä 2.8.2014

    Paikalla tuli oltua kisojen alusta asti ja tässäpä muutamia omia mietteitäni tapahtumasta.

    Sodiksessa aivan loistava paikka kisalle, mutta mikseivät hyödynnä kunnolla aluetta? Pari kolme kunnon katsomoa rannalle niin yleisölle näkyvyys ja mukavuus paranee huomattavasti. Totta sodiksesta jostain katsomo tellinkejä löytyy?

    Äänentoisto oli hyvä, kuuluttaja myös ;D ;)

    Wc tiloja olisi voinut olla enempi ??? Moni ihmetteli niiden vähyyttä.

    Rannasta känniääliöt pois! Siellä oli monta "leiriä" todellä kännisiä ihmisiä eikä järkät puuttuneet asiaan mitenkään!? Minusta parempi että juomarit pysyisivät ihan siellä baarin edustalla.

    Sitten itse kisasta...

    Ajokaavio tsydeemit, joo kilvan ajoa enempi mutta miksi ihmeessä siellä piti ajattaa järjettömän paljo niitä sinkkulähtöjä? Ja ei tuo tsydeemi nyt muutenkaan ole mitenkään nopeampi kuten joku joskus väitti. Kisa systeeminä ihan jees mutta tosissaan alko jurppimaan päivän venyminen. Ja mikä ihmeen aivopieru se "kirkkotauko" oli? Melko lujaa ihmettelyä herätti katsomossa se puolen tunnin kirkkotauko...

    Kolaritilanteissa meni todellakin luvattoman kauan ennenkuin kilpailun johto reagoi! Jettimies ois pitäny singahtaa noissa parissa pahassa tilanteessa välittömästi paikalle, mutta ei... Siinä ku oli se selkään kiipeämis tilanne päällä niin ihmettelin kilp johtajan reagointia, kellään ei ollu vielä mitään tietoa tilanteen vakavuudesta ja potilas oli vielä vedessä niin kilp johtaja nauraa räkätti vain rannalla jotain jonnin joutavia.. Meinasin käydä jututtamassa mutta päätin antaa olla, siinä kohtaa ärsytti ihan tosissaan kyllä...

    Summasummarum, ihan ok kisat! Aina löytyy parannettavia asioita kisasta ku kisasta ja palautteen avulla parannuksia voidaan tehdä, eikös juu :)

    Kiitos ja anteeksi :-* Tulen toistekin :)
     
  10. Hartsa1

    Hartsa1 Well-Known Member

    Vs: WaterCross Sodankylä 2.8.2014

    Ajokaaviot oli kyllä ihmeellisiä. Välillä ajaa vain yks kelkka ja sitten kolme... Kyllä siinä vain päivä venähtää...
     
  11. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: WaterCross Sodankylä 2.8.2014

    Kirkkotauko oli kait pakon sanelema juttu. Kirkossa oli häät ja kisat oli määrätty pysäytettäväksi siksi aikaa ku on seremonia menossa. Sielä olis mahtanu vähä morsiammella ahistaa jos olis kyllä sanan sijaan kuullu vaan jotta praaaap ;D
     
  12. Joonas#77

    Joonas#77 Arctic Cat 600 Sno Pro

    Vs: WaterCross Sodankylä 2.8.2014

    Oikeassa olet Jani. Kirkkotauko on jouduttu pitämään jo useampana kesänä. Sillan toisellapuolen on nimittäin vanhakirkko.

    Ajokaavioiden suunnittelussa oli ollut tavoitteena, että kaikki ajavat vähintään kaksi kertaa. Sinkkulähtöjä tuli, koska keskeytyksiä tuli niin paljon. Kaaviot ois menny sekasin jos lähtöjä olisi alettu yhdistelemään. Lyhennettiinhän sinkkulähdöt yhteen kierrokseen. Päivä kyllä venyi, mutta olihan teitä kilpailijoita reilusti. Mitä mieltä kuljettajat?

    Ja tuosta lähdön järjestelystä. Varmaan sielä ukoilla menee hermot ku kuskeja pitää hakea ensin varikolta, sitten teranssilta/makkarakojulta. Ihme homma, että osa kuljettajista/mekaanikoista ei voi seurata kisaa sitä vertaa että tietäs raahata sen kelkan viivalle.
    Haetaanko missään muussa moottoriurheilu lajissa kuljettajia varikolta, että voisitteko ystävällisesti lähteä ajamaan??? Lähtöalueella oli numerotaulu, mistä selvisi lähdön numero ja ilmoitustaululta ajokaaviot sekä lähtöjen numerot.
     
  13. isokoo

    isokoo Well-Known Member

    Vs: WaterCross Sodankylä 2.8.2014

    Moro ! Tuo hitaus juttu olis tosiaankin osaksi mun syytä, kun meillä oli semmonen kuningas idea, että kuljetetaan myös sukeltaja paikalle jos käsiheiluu ? Tämä tosiaankin hidasti jetillä lähtöä jonkinverran. Videolla kuluu 23s osumasta kun ollaan paikalla, joka ilman happea on toki pitkäaika. Ensivuonna voidaan järjestää niin että sukeltaja käyttää pelkästään venettä ja jetti sujahtaa paikalle HETI vaikka muitakin kelkkoja on vielä radalla (edellyttäen että jostakin saadaan jetti lainaan)

    Lähtöpaikkaakin olin tekemässä konemiehen kans, että pointsit myös siitä :(
    Tehemmä ens vuonna leviämmän :)

    Mikko Laine
     
  14. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: WaterCross Sodankylä 2.8.2014

    hyvät oli kisat kiitos. eikö kenelläkään ole yhtään kuvaa jakaa?
     
  15. joukaha1nen

    joukaha1nen Well-Known Member

    Vs: WaterCross Sodankylä 2.8.2014

    Kiitoksia palautteesta! Sitä on aina mukava kuulla kuskien ja paikalla olleiden suusta 8)

    Kirkkotauko on tosiaan sen vuoksi, kun joku vuosi sitten oli hääväki saanut kuunnella seremonian aikana kakstahtisten sulosointuja. Ei oo vissiin normaalin hääparin toivehäämarssina tuommonen watercrossikelekan pörinä. Tai sitten siinäki tapauksessa oli alakanu vaimo valittaan, mene ja tiiä. ;D Asia oli kyllä selostajan tiedossa, ja mielestäni siitä kuulutettiinkin pariin otteeseen. Mutta eihän se tieto mene aina yleisölle saakka perille :(

    Kaavioon funtsittiin kaikenlaista, ja kaikennäkösiä ehotuksiaki saatiin kuulla. Tuo nyt oli tuommonen. Täytti meijän kriteerit, eli mies miestä vastaan, ja jokanen sai ajaa vähintään kaks lähtöä. Lisäksi saatiin kovia lähtöjä heti alusta lähtien, ja kaikissa skenaarioissa nopeimmalla oli mahollisuus voittaa. Finaaleissa ei ollu välttämättä kaikkien mielestä ennakkoon kovimmat tyypit, mutta vetomiehiä ne tais olla kaikki ;D Yhdessä mallissa mikä pyöräytettiin ennen kisoja oli myös semifinaalien last chance mukana, mutta siinä mallissa lähtöjen määrä nousi yli sadan. Mietittiin myös, josko yrittäs laittaa kesän aikasempien kisojen perusteella porukkaa jonkulaiseen rankingiin, mutta sitä asiaa ku aikamme mietittiin, niin toettiin melko mahottomaksi ideaksi. Tai ei mahoton, mutta helevetin työläs, ja silti lopulta epäonnistumisen riski on korkia. Plus että vetomiehiä joutuu joka tapauksessa jo aikasessa vaiheessa vastakkain. Oishan se ihan näppärä asetella omasta mielestä mukavanolosia lähtöjä, ja asetella ne erityisesti niin, että lopussa olis ennalta koviksi kuskeiksi miellettyjä jannuja vastakkain. Mutta oikeudenmukasta se tuskin olis. Arpa on kaikille sama, mutta tollanen keinotekonen yhen tai kahen kaverin pään sisällä kyhätty arvojärjestelmä on aina jossain vaiheessa jollekki epäreilu. Parempi, että annetaan kaikille paperilla yhteneväiset tsäänssit ajaa ittensä sinne finaaliin, ja pokata pytty kotia. Loppu ei oo sitten ku itestä kiinni.

    Mutta antakaa ihmeessä tohon ajokaavioon ja sen parantamiseen ehotuksia! Saatiin kuitenki todella paljon positiivista palautetta siitä, että lähöt oli heti alusta alkaen mies miestä vastaan periaatteella, ja että koko päivän oli s**tananmoista rallia joella. Ja sehän on pääasia! ;D

    Noista sinkkulähöistä vielä. En tiiä onko tää taas meikäläisen oma aivopieru, mutta kai ne nyt on pakko ajattaa maaliviivan ylitte? Miten muuten kaaviossa voi saada tuloksen, jos ei edes käy radalla? Ei voida toimia sillä periaatteella, että joku pääsee kaaviossa jatkoon ihan vain siitä syystä, että sillä on toimiva kelkka ja edellytykset pärjätä esimerkiksi konerikon kärsinyttä kanssakilpailijaa paremmin. Ei nimittäin olis eka kerta, ku vehkeet leviää jo viivalle. Tällöin homma pysyy reiluna myös niitä kohtaan, jotka joutuu ajaan sen usiamman kelkan lähön. Ja taitaa ne ajaa sinkkulähtöjä vähän isommissaki ympyröissä ;D Sitä puolestaan aloin kisojen jälkeen miettiin, että tämmösessä kaaviossa olis syytä arpoa myös alkueriä myöhempien erien lähöt. Nyt oli huomattavissa taktikointia, että tietystä lähöstä pääsi siihen sinkkulähtöön. Tollanen taktikointi ja höntsäily kuuluu formuloihin, ei oikeaan motorsporttiin. Vähän se toki hankaloittaa järjestäjien hommaa, mutta eipähän tarttis kattoa radalla höntsäilyä! :mad:

    Tuosta törmäysten määrästä oon kyllä ihmeissäni! Vaikka siitä erikseen mainittiin ennen kisoja, niin silti näky melko törkeitä vetoja kaverin kylkeen ym. Mistä siinä on kyse? Onko kilpailuvietti juuri niin kova, ettei kanssakilpailijaa voi kunnioittaa vähääkään? Vai onko siinä liikaa yrkkaa, ja liian vähän taitoa/kokemusta? Tuollaisesta pitäs kyllä päästä eroon, mutta miten se onnistuu? Törmääjälle punanen kortti ja seuraavalle kesälle rantakomennus?

    Oli miten oli, omasta puolesta kiitän kilpailijoita miellyttävästä päivästä! Oli mukavaa nähä rehellistä kilvanajoa ja huikeita ajosuorituksia! On ne vaan vetomiehiä, ei siitä pääse mihkään! Kiitokset kuuluu toki myös yleisölle ja kaikille muille janttereille, jotka oli talkoilemassa tapahtumaa kasaan. Toivottavasti opimma näistä, ja näemmä ens vuonna uuestaan! :)

    Terv. Housujalakanen sihteeri
     
  16. joukaha1nen

    joukaha1nen Well-Known Member

    Vs: WaterCross Sodankylä 2.8.2014

    Tuotaki oon muute miettiny aika paljon ;D Mistä moinen johtuu? Onko WC-piireissä opittu liian hyvälle, vai voiko kaikissa kisoissa lähtöhässäkät olla aina niin sekavia, ettei niitä muka ymmärrä? Moon vahvasti sitä mieltä, että vastuuta ois syytä vierittää myös kilpailijoille. Jos ei oo ajoissa viivalla, nii annetaan kaverille joku puol minuuttia AT:ta, osaa ens kerralla tulla ajoissa viivalle ;)
     
  17. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: WaterCross Sodankylä 2.8.2014

    Missä lähdössä oli taktikoitu pääsy sinkkulähtöön?
     
  18. janakk

    janakk Well-Known Member

    Vs: WaterCross Sodankylä 2.8.2014

    Tuo sukeltajan mukaan otto osoittaa kyllä äärettömän hienoa turvallisuus ajattelua, ja sukeltajan valmius sukeltaa tuohon aikaan kohteessa on huippu asia. Puhutaan kuitenkin pelastamis valmiudesta. Sukeltajalla oli laitteet päällä näköjään koko ajan, pointsit sukeltajalle. Minusta hienosti hoidettu ja ajateltu asia.

    Kaaviot toimivat hyvin, mutta tosiaankin sinkkulähdöt olisi voinut jättää ajamatta ja siirtää kaveri etenpäin kaaviossa voittajana koska voittajahan kuski oli, ajoi sitten maaliviivan yli tai ei, kuljettajakokouksessa sovittiin että pitemmälle ajanut voittaa.

    Jarmo Näkkäläjärvi
     
  19. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Vs: WaterCross Sodankylä 2.8.2014

    "Noista sinkkulähöistä vielä. En tiiä onko tää taas meikäläisen oma aivopieru, mutta kai ne nyt on pakko ajattaa maaliviivan ylitte? Miten muuten kaaviossa voi saada tuloksen, jos ei edes käy radalla? Ei voida toimia sillä periaatteella, että joku pääsee kaaviossa jatkoon ihan vain siitä syystä, että sillä on toimiva kelkka ja edellytykset pärjätä esimerkiksi konerikon kärsinyttä kanssakilpailijaa paremmin. Ei nimittäin olis eka kerta, ku vehkeet leviää jo viivalle. Tällöin homma pysyy reiluna myös niitä kohtaan, jotka joutuu ajaan sen usiamman kelkan lähön. Ja taitaa ne ajaa sinkkulähtöjä vähän isommissaki ympyröissä "

    Tuota, en tiiä olenko oikea henkilö kommentoimaan vesikisahommia näissäkään asioissa, ajokokemusta on vain SML:n jäsenten välisistä ja virallisesta talvella tapahtuvasta MK Drag Race kisoista mutta kommentoinpa siltikin piruuttani :)

    Kisoissa kuski (tai mekatsu) on velvoitettu itse katsomaan järjestäjän ilmoitustaululta oma lähtövuoronsa, jos ei aukea niin sitten pitää mennä kysymään toimitsijoilta jotka kyllä varmasti selvittävät asian jos eivät heti tiedä. Kuulutuksiakin kannattaa kuunnella jos ne kuuluvat varikolle, nyt ainakin oli kuuluttaja hököllä mitä tapahtuu missäkin vaiheessa. Talvikisoissa joissa olen ajanut ei ole ollut tätä ongelmaa.

    Sinkkulähdöt kuuluvat asiaan, jopa talvella jolloin pitää ajaa kennoilta tms. lähtöviivalta hyväksytty suoritus maaliin saakka jolloin pääsee kaaviossa ylöspäin ja jatkoon. Noiden kaavioiden muuttaminen kesken kisojen (jotta saataisiin mm. sinkkulähdöt pois on) sellainen suo että siinä viimeistään saadaan kaikki kaaviot ja kisa sekaisin eli ainoa tapa ajattaa kuskit valitulla tavalla (kaaviolla) on ajaa jopa noita single vetoja.

    Eipä mulla tämän kummempaa, elekää hirttäkö kommenteista, hyvät kisat oli seurata katsomosta ja terassilta osittain :)
     
  20. 123456789

    123456789 Well-Known Member

    Vs: WaterCross Sodankylä 2.8.2014

    Olisko se kuitenki viisainta julistaa lähtöpaikalle ajamalla selvinnyt heti voittajaksi ilman yksin ajoa ja mahdollista upotus riskiä ottamatta niin olisi tullut aika huomattava ajan säästö nytkin lauantaina kun oli niin paljon yksin ajajia, käsittääkseni kilpailunjohtajan vallassa kyseinen asia ? ( kolmekkin lähtöä peräkkäin yksin ajaen oli suorastaan hupaisaa/tylsää seurattavaa yleisön näkökulmasta )

    Tiukka kilvanajo on hyvän näköistä ja suht tasaisena pysyy kun poijujen väli on/oli lyhyt, pidemillä väleillä tulisi enemmän eroa käsittääkseni ja kolareitten mahdollisuus hieman vähenisi. (onnistuu laittamalla kaikkiin lähtöihin molemmat lisälenkki poijut )
     

Suosittele tätä sivua