Sekalaiset kysymykset liittyen Lynxiin

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Shape, 13/12/12.

  1. vilhe85

    vilhe85 Summit X 850 154"

    Vs: Sekalaiset kysymykset liittyen Lynxiin

    Mulla ois ysivuotisen pt xtrimmin kirja ylimääräsenä ja siinä tais olla etecinki ohjeet kuten myös raven. Voin kaivaa sen jostain huomena ja tarkistaa.
     
  2. mp71

    mp71 Renegade 850 XRS -19, Oulu

    Vs: Sekalaiset kysymykset liittyen Lynxiin

    Netistä löytyi -12 mallin ohjekirja ja samoten -09 Skidoohon. Vari on ainakin uudemmissa erinäkönen ja mitä lie muita eroja. Skidoon kuvissa näkyi samannäköistäki varia, mutta muita eroja toki on. Jos kirja löytyy paperilla tai sähkösenä olis aika jees.
     
  3. JiiPee90

    JiiPee90 Member

    Vs: Sekalaiset kysymykset liittyen Lynxiin

    Mitenkä on tuon Lynx Racing 440 (vm. 2004) tyhjäkäyntikierrokset? Lukemani ja löytämäni tiedon mukaan ei tätä em. laitetta kannata käyttää ollenkaan tyhjäkäynnillä kun silloin menee tulpat/tulppa vaihtoon äkkiä. (paikoillaan 25:set tyhjäkäyntisuuttimet kaasuttimissa) Kiekkamittarin mukaan n. 1000 r/min käyttäisi olevan. Säätö tapahtuu kaasarin kyljessä olevasta ruuvista missä on jousi takana? Lopuksi vielä että 320/310 suuttimilla pärjää nollakelistä sinne n. -20 asteen pakkasille kun pumppailee kaasua?
     
  4. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: Sekalaiset kysymykset liittyen Lynxiin

    Tyhjäkäynti +2000rpm. 330/320 ja 25 suuttimet. Tenttua pensan sekaan ja öljyä joku 3-4%. Kestää käyttää tyhjää ja vetää kaasu pohjassa kilsatolkulla. -10 alle voi tunkia vaikka 10pienemmät päät tai laskea neulaa pykälällä. Vähän fiiliksen mukaan. Itellä menny opetellessa noilla em säännöillä heti ihan hyvin kunhan jaksoi kaataa tuota jäänestoa pensan sekaan. Kelit alle -5 ja neula 2pykälässä (toiseksi laihimmalla)
     
  5. JiiPee90

    JiiPee90 Member

    Vs: Sekalaiset kysymykset liittyen Lynxiin

    Elikkäs nämä 320/310 pääsuuttimien koko on hyvä n. -10 ja -20 pakkasasteen välillä? Tämä kaasun pumppaaminen kyseisellä laitteella ajaessa tulee silloin kysymykseen kun on ajettu pidempi matka täydellä teholla (esim. järven jäällä) tai kun jarrutetaan kovemmasta vauhdista niin silloin pitää antaa tuoretta bensaa moottoriin kyseisellä tavalla? Niin ja tyhjäkäynnin säätöhän tapahtuu niistä ruuveista missä on jousi takana?
     
  6. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Vs: Sekalaiset kysymykset liittyen Lynxiin

    Pelekän tyhjäkäyntiruuvin lisäksi häätyy muistaa kattella seosruuvin asento kohilleen. Korvakuulolla pystyypi säätämään siten, että käyä räksyttää puhtaaksi. Ei liika tukkosesti eikä laihalla huutaen. Jos sulla tyhjäkäynnillä polttaa tulppaa niin turha sitä pääruuttalla on yrittää paikkoa. Toki jokainen säätöpiiri vaikuttaa jonnin verran päällekkäin, mutta tyhjäkäynnillä / alakiekoilla se pääruuttan vaikutus on melko pieni. Sitten jos röötää vielä isommallakin laukalla, niin sitten lähtä hieromaan neula-pääruutta-akselia. Se on jännä kuin nämä oin yksilöitä. Itte vissiin päässyt helpolla. Jos staattorisekoiluja ja omia pöljäilyjä ei lasketa, niin yhtään tulppaa ei ole 4 vuoteen mennyt ja olen melko laiska säätöjä muutteleen. Syksyllä talavisäätöihin (320 tai 310 pääruutta ja sama molemmissa kaasareissa, 22.5 tyhjäri, Trail-neula keskilovessa ja tyhjäkäynti korvakuulolla kohilleen) ja Wapuksi ottaa kaasareita hitusen laihemmalle ja kompensoida kaatamalla omaan kurkkuun hieman enämpi soppaa. ;D HUOM HUOM: nyt puhun 2004 revistä, jossa ei Jettejä ja kaikki siis yksilöitä!

    Tuonne tuli joskus apinoitua noita perusjuttuja: http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=51893.510

    Samma på Engelska:

    Idle Circuit.
    There are two ajustments here. The idle screw (spring loaded screw on side of carb). Turning it in increases idle RPM and turning it out slows idle speed. Always adjust both screws evenly. Approximately 8 turns out from seated is a good place to start.

    The air mixture screw leans or richens the air/fuel mix at idle up to 1/8 throttle. Turning the screw in RICHENS the mixture by blocking off incoming air. Adjust yours to 1-1/4 turns out from lightly seated. This is the very small brass colored screw on the outside of the carb where the bowl meets the incoming air flange.

    Airscrew settings:
    temps 5 - 10 °C....1-3/4 - 2 turns open
    temps 0 - 5 °C ...1-1/2 turns open
    temps -7- 0 °C....1 turn open
    temps - 7°C .....3/4 open.

    Pilot circuit.
    This circuit controls the fuel/air mixture from idle to 1/4 throttle or so. This jet is located inside the float bowl and is changed by replacing the jet with a leaner or richer one. Stock for a 440 is 25 (number is stamped on side of jet). 25 means that 25cc of gas will drip through the jet per minute. So 30 is richer as 30cc of gas will drip through per minute. Make sure yours is 25. The jet is removed by removing the float bowl and using a straight blade screw driver and unscrewing the jet.

    Needle Circuit.
    This circuit controls the mixture from 1/4 to 3/4 throttle....them most range of any circuit. This jet is located in the throttle slide (long needle). It is adjusted by removing the needle and moving a small "e" snap ring up or down in a series of grooves. Moving the clip up drops the needle down and this closes off more fuel coming up from the float bowl. So....moving the needle down LEANS the mixture (raising the clip).

    You can also replace the needle with one of a different taper and length. Ski-doo recommends this for trail riding the 440. The part number is listed somewhere on here, but I do not have it in front of me. You should verifiy if this was done at your dealer and what part number they put in as it is recommended in the trail conversion process. Needles are like $35 each so if you paid for trail conversion...you want to make sure you got what you paid for. The stock needle is too rich for trail riding and this could certainly be your problem.

    Main Jet.
    This is the most talked about jet and it has the least to do with overall driveability of the sled. At 310 mains (310 cc of gas drips per minute) you are close. This jet only effects 3/4 to full throttle. This jet is talked about most because if you go to lean you burn the engine down....as you already know.
     
  7. paavojaelvis

    paavojaelvis Well-Known Member

    Vs: Sekalaiset kysymykset liittyen Lynxiin

    Ei, vaan -10 ja nollan välillä. Jos kylmempää, niin isompaa pääsuutinta.
     
  8. JiiPee90

    JiiPee90 Member

    Vs: Sekalaiset kysymykset liittyen Lynxiin

    Eli menee liian laihalle jos ajelee em. suutinkoolla (320/310) yli -10 asteen pakkasilla. Kiitokset vastauksista.
     
  9. kelekkamies88

    kelekkamies88 Member

    Vs: Sekalaiset kysymykset liittyen Lynxiin

    Miten tosta uudesta lynxistä saa nollattua keskikulutus mittarin?
     
  10. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Vs: Sekalaiset kysymykset liittyen Lynxiin

    Tais nollautua samalla kun nollas trippi kakkosen. Ohjekirjasta löytyy varma tieto.
     
  11. Mikkets

    Mikkets Ski-doo Freeride 154" -18

    Vs: Sekalaiset kysymykset liittyen Lynxiin

    Onko -09 e-tecin qrssän hihnansäätömulikassa normaalit vai vääränkätiset kierteet? Kuvassa näkyvä neliönmallinen osa kyseessä [​IMG]
     
  12. V.H

    V.H Active Member

    Vs: Sekalaiset kysymykset liittyen Lynxiin

    Tuo profiilin 600 Rave alkanut tekemään sellaista että sammuu kun yrittää pakkia päälle ja pois päältä,kaasun lipaisukaan ei aina auta.
    Muistan lukeneeni joskus että mäntien vaihto alkaisi olemaan edessä ku noi oireet alkaa,pitääkö paikkansa?
    Kelkalla ajettu about 4tkm
     
  13. Sepeteeus

    Sepeteeus Poro okkeli

    Vs: Sekalaiset kysymykset liittyen Lynxiin

    Mulla oli cdi menossa kun tuota teki , kelkka oli 550 xtrim -10 (2800km ajettu) .vaihtovat boksin liikkeessä , kun kelkkaa olin ostamassa .Vika katosi vaihdon myötä.Hinta oli karmiva 450€ pelkkä boksi.
     
  14. V.H

    V.H Active Member

    Vs: Sekalaiset kysymykset liittyen Lynxiin

    No niinpä tietysti,ihanan kallista :-\
     
  15. Sepeteeus

    Sepeteeus Poro okkeli

    Vs: Sekalaiset kysymykset liittyen Lynxiin

    saatta siinä olla säädötki pielessä (puhuivat siitä ku kelkka temppuilli), joku varmaan osaa kertoa miten ne katotaan. Ite ei ossaa ku vanahoja kelekkoja rassata , nykyajan kelekat opettelussa.
     
  16. V.H

    V.H Active Member

    Vs: Sekalaiset kysymykset liittyen Lynxiin

    Juu,alkoi vaan ihan yhtäkkiä ja on näköjään ihan sama onko 20 astetta pakkasta vai lähes nollassa niin tekee sitä.
    Kaasarit kyllä voisi ainakin puhdistaa aluks kun ei tietoa milloin viimeksi puhdistettu jos siitä sattuisi olemaan hyötyä.
     
  17. Albert

    Albert lynx enduro 600 H.O 2004

    Vs: Sekalaiset kysymykset liittyen Lynxiin

    Tuli tässä mieleen, että onko teillä ollu tuossa 600 h.o koneessa mölypönttöö. Tarviiko säädellä mitään vai meneekö samoilla säädöillä eri pöntön kans. Jos jollain myydä mökäpönttöö nii yv !
     
  18. -TK-

    -TK- Well-Known Member

    Vs: Sekalaiset kysymykset liittyen Lynxiin

    Mistä mahtaa johtua ku 493 100km sitten laiton uudet elkon männät ja molemman männänrenkaat jumii pakopuolelta, ei silmin nähden mitään damagea näy ja muutenkin ihan täysmysteeri koko homma nyt jo 3 kerran motti levällään mutta nyt menee vielä samalla uudet stefat alakertaan.. :D
     
  19. kama

    kama Enduro600r, Lynx40, Terhi10, SV80

    Vs: Sekalaiset kysymykset liittyen Lynxiin

    Käykö Skidoo MX Z etec '09(?) etusyyläri 2011 Lynx RE:hen?

    Edit: kaiketi pitäs olla sama, osanro vaan vaihtunut
    518326485 Front Radiator
    Previous part number
    518325714
     
  20. Dankova

    Dankova Well-Known Member

    Vs: Sekalaiset kysymykset liittyen Lynxiin

    Käykö Lynx Rave 600 SDI ja Lynx Rave 550 bansa tankinkorkit keskenään? Kelkkaan vaihdettu 550 lynxin moottori mutta siinä 600 SDI bensatankki. Kerää painetta tankkiin.
     

Suosittele tätä sivua