Kelkan myymisen sietämätön vaikeus?

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä ruupanen, 8/10/11.

  1. TrplMax

    TrplMax Kelkka myyty :(

    Vs: Kelkan myymisen sietämätön vaikeus?

    Tuo tapahtui saksassa autonhakureissulla. Myyjän tytär oli sorvannut ilmoituksen vähän iäkkäämmän isänsä puolesta ja laittanut virheellisen tiedon.
    Kaveri painoi laikka punaisena yölllä pohjois-saksasta vissiin jonnekin Stuttgartiin ja aamulla sitten kun virhe paljastui myyjä oli vaan että entschuldigung ja kaveri sitten että auf wiedersehen. :-\
     
  2. jjaamppa

    jjaamppa freeride 146"

    Vs: Kelkan myymisen sietämätön vaikeus?

    Itsellä on pari vuotta ollut phatzer 00 ilmakoneella. Ja sen pari vuotta olen kaupannutkin sitä, kesäisin on ollut enemmen tarjouksia kuin talvella ;D . Mutta ei oo ollut mitään kiinnostavaa tuli vaan vaihto ehdotuksia terpeihin ja pemareihin ja muutamaan polariksen raatoon. No pari viikkoa sitten ehdotin liikkeeseen vaihtoa n-duro 600 raveen ja ihan sopivalla välirahalla. Ja kaupat oli aika varmat. Sovimme että perjantaina ilmoitan ja omaa hölmöyttäni se unehtui ja ilmoittaminen jäi iltaa milloin ilmeisesti kauppias ei ollut enää liikkeessä.seuraavana aamuna kyselin kelkasta nii sehän oli jo myyty ja myyjä käski katsoa jonkun muun. no sielkähän oli rc 600sdi joka oli hieman kalliimpi ja ilmoitin että siinä olisi kiinnostava kelkka ja myyjä lupasi sen samaan välirahaan joten täytyy jo rueta kärryä virittelemään;)
     
  3. valtteri saarijärvi

    valtteri saarijärvi Active Member

    Vs: Kelkan myymisen sietämätön vaikeus?

    Niin no pitääpä ruuvata jammusta penkki irti ja myidä ilman penkkiä jos vaikka joku sen sitte huolis ;D
     
  4. ProPolle

    ProPolle Polaris RMK 600 144" -13

    Vs: Kelkan myymisen sietämätön vaikeus?

    Tämä nyt ei niinkään liity myyntiin vain ostoon kun tästä näytti olevan puhetta jo muutamia sivuja taaksepäin :) Ku kattelee niitä ilmotuksia sielä nettimotosa ni ei kannate liikaa tuijottaa sitä pyyntihintaa.. Ainaki liikkeet lyö sen hyvin yläkanttiin näille vaihtokelkoille, tuli ainaki tämmöne ite todettua. Kävin kärryn kans tekeen semmose reilu 300km lenkin ihan siinä mielesä että kelekka lähtee mun mukaan liikkeestä ilmotuksen perusteella. Hetken aikaa pyöri kelekan ympärillä ni enneku hinnasta mainihin mitään ni myyjä löi hinnasta 500e pois ;D Riitti näköjään ku oli ns. tosiostaja mielellä.. koe ajon jälkee sain hinnasta vielä muutaman satkun pois jos teen ostopäätöksen heti, ja mitä sitä pitkittää. ei voinu ollaku tyytyväinen ;D Ihan hyvin pyyntihintaan nähen ~3000€ ;D
     
  5. Puppe

    Puppe BackyardKing

    Vs: Kelkan myymisen sietämätön vaikeus?

    26h siinä meni ilmoituksen jättämisestä. Viimeksi kun katsoin tilastoa oli ilmoitusta luettu 647 kertaa.
    Saahan sitä pyytää Edgepollesta melekeen neljää tonnia vaan ei kannata jännätä puhelimen vieressä.
     
  6. Mr Cool

    Mr Cool Aina ei voi olla ensimmäinen

    Vs: Kelkan myymisen sietämätön vaikeus?

    Kysyntä ja Tarjonta! Miten se menikään... Ku hinta kohdallaan niin.

    Mr Cool
     
  7. tertsu

    tertsu Kelkaton

    Vs: Kelkan myymisen sietämätön vaikeus?

    Jännä hommaa tuo kelkan myyminen. Varmaan pari kuukautta oli myynti-ilmoitus täällä ja Nettimotossa eikä juuri minkäänlaisia kyselyitä kunnes viime pe tuli yhtä-äkkiä 3 tosiostajaa 2 tunnin sisään. Lauantaina kelkka sitten myyty pyyntihinnalla. Kuulosti siltä, että kaikki vaan oli odotelleet oikein kunnon kelkkakelejä ja sitten hirveellä paniikilla kelkkaa alle.
     
  8. Hurulau

    Hurulau Well-Known Member

    Ei rautaan kannata rakastua.

    Jos kelkkaa tahot myydä, pistä mielivaltanen hinta tunnearvoineen.

    Jos tahot myydä kelkan, pistä kilpailukykynen järkevä hinta.
     
  9. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Jep. Varusteilla on aika vähän merkitystä hintaan. Yllättävän vähän jopa kalliilla iskareilla. Ja jos saman näköistä tötteröä on kaupan reilun tonnin halvemmalla, ei kelkka enää kiinnosta niin paljoa että vaivautuisi paikalle katsomaan. Edelleen oon sitä mieltä, että 4k€ alkaa olla liikaa liki 10v vanhasta kelkasta.

    nih..
     
  10. Härde

    Härde Well-Known Member

    Vs: Kelkan myymisen sietämätön vaikeus?

    Tänä talvena mitä olen seurannut ilmotuksia, niin hinnat pätkä kelkoilla laskenut reilusti ja nimenomaan aivan halvimmissa "ajettavissa".
    Siittä huolimatta näyttää olevan myynti aika hiljaista. Pitempi mattoiset liikkuu ilmoitusten häviämisen perusteella, vaikka pikkuisen kalliitakin vaikuttavat osa olleen. Uudemmat alle 5v, niillä on aina kysyntää, oli hinta melkein mitä tahansa. Yli 10 vuotiata sportteja tarjolla näköjään vain yksinkertaisesti liikaa, että saisi menemään kaupaksi paremmalla hintaa kuin moottorin ja telan arvo irrallaan. Tämä siis huomioituna omaani, n.20v "helmeä" kaupitelleena.
     
  11. Lavikka

    Lavikka Well-Known Member

    Vs: Kelkan myymisen sietämätön vaikeus?

    Aattelin että nää lumisateet saattas vähä aiheuttaa kysyntää mut ainakaa omasta kelkasta ei oo kukaa kyselly mitää. Tosin viikon se vasta on myynnissä ollut. Nii ja on iha halvimien joukossa samanlaisista
     
  12. Lavikka

    Lavikka Well-Known Member

    No nyt se meni! Ja vasta ku puotti hinnan tolkuttoman alas. Ei oo pätkän myymine helppoa ainakaa ilman että ottais vaihossa ties mitä 400tkm ajettuja autoja tai ylihinnoiteltuja rossimopoja
     
  13. vaari55

    vaari55 Well-Known Member

    Parivuotta taaksepäin yritin myydä 13vm re.tä vaan huonolla menestyksellä, netistä katsoin halvimman hinnan ja panin vähän sen alle niin arvatkaapa sitä ostoryntäystä ei yhtään kysyjää. Onneksi kävi näin menin ja vaihdoin uuteen ja pärjäsin paremmin mitä olisin myynyt entisen ja ostanut suoralla kaupalla uden.
     
  14. ärär

    ärär Ärär

    Vuotta vanhaa katin xf:ää yritin myydä melkein ilmaiseksi. 14 vm myyntihinnalla. Ei yhtään soittoa tai vaihtoehdotusta.
    Päätin pitää itellä ja kattoo vuoden päästä sitte myydä uudestaan tai vaihtaa.
    Sitä ennen oli pätkä ja kaupaksi meni. Luulis että just toisinpäin ois ollu.
     
  15. Polman

    Polman Lynx Rave RE 850 2024

    Miksi vaihdat, etkö ole tyytyväinen?
     
  16. ärär

    ärär Ärär

    Tuota ennen oli tosiaan pätkä RR katti, ni verrokkina siihen ja suurin osa ajoista puhdasta reittilätkytystä ni ei tuo ihan paras siihen ole. Tarttis tehä muutoksia muutamiin kohtiin jos haluais ihan reittivehkeeksi. 40/60 reitti ja umpista. Huippu tuolla on kyllä vetää umpista.
     
  17. Polman

    Polman Lynx Rave RE 850 2024

    Itekin mietin tuota kampetta mutta ostin SB assaultin 2017 eikä sekään huono valinta...
     
  18. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Se on liikkeillä etu ja se on rahoitus ja todella halvalla nykyään "raha" irtoaa
     
  19. ärär

    ärär Ärär

    Juuri tuohan se taitaa olla yksi isommista syistä miksei yksityinen saa kaupattua vaikka takuut ja muut asiat kunnossa.
     
  20. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Voipi tuo hyvinkin olla, raha on halpaa jos löytyy vakuuksia kuten liikkeellä. Liike on myös ammattiorganisaatio jolla on valmiit asiakkaat, enemmän ne saa kauppaa tehtyä. Oma kelkka löytyi aika nopeasti liikkeestä, mutta tuli tuossa käytyä yhdessä toisessakin liikkeessä jossa pihalla vähän vilkuili yhtä yksilöä, pyyntihinta vaan oli suolainen niin en siitä kysellyt - nyttemmin tuosta puljusta on tullut ostettua lisävarustetta, tarviketta ja huoltoja.

    Kelkan kaupassa liikkeelle meni tavaraa vaihdossa, joka ei omassa nettimyynnissä kyllä mitenkään erottunut massasta, mutta liikkeen oli helppo tehdä hyvä vaihtotarjous. Ei tarvinnut asiaa kovin pitkään haudutella. Yhdelle yksityiselle olin soitellut kun mielenkiintoisen kuuloinen kelkka oli myynnissä, mutta enemmän se vaatii aikaa ja vaivaa jos yksityiseltä ostaa. Suurin osa siitä näyttäisi kuluvan sen nettimoton kliksuttelussa - kynnys tarttua puhelimeen on aika iso koska tarjontaa keväästä on kuitenkin aika runsaasti.

    Tuo sitten myös syy siihen miksi yksityiseltä puolelta pitäisi löytyä ne kaikista parhaat diilit. Mutta käsitysten hinnoista pitää olla realistiset että kauppaa syntyy, ja yksityiselle vähän turha tarjota jotain satunnaista tavaraa vaihdossa. Voi olla että tuolle markkinalle tulee myös ne alimman hinnan tinkaajat ostopuolelle. Mutta helpoin asema on varmasti ostajalla jolla rahoitus löytyy takataskusta ja kotiläksyt on tehty.
     

Suosittele tätä sivua