Keski-Suomen reitit

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä sasasas, 19/12/05.

  1. tiuts

    tiuts Active Member

    Vs: Keski-Suomen reitit

    Joutsa-Leivonmäki väli kuulemma ajettu, joten ainakin sitä lähden testaamaan kunhan flunssa hellittää.
     
  2. Pooka

    Pooka Well-Known Member

    Laitan kuvaraporttia lauantaina kunhan pääsen ajamaan. On ajettu jo ennen tämän viikon sateita ja oli saatu johonkin kuntoon, tod.näk näitten sateitten jälkeen jopa ok kunnossa.
     
  3. kop-O-nen

    kop-O-nen 2004 440 Pro-XR 700Mod / 2021 Xterrain 900 Turbo

    Vs: Keski-Suomen reitit

    Onko kellään hajua noiden jäiden kunnosta ja onko sinne merkattu/ajettu jo jäljet reiteille?
    Kiinnostais käydä ajelemassa Keljon ABC.ltä Korpilahdelle päin, mutta kartan mukaan Muuramen kohdilla jonkun sortin jääpätkä. Ei huvittais lähteä summassa seikkailemaan vieraille vesistöille jos ei ole jälkeä vielä ajettu. ::) (Varsinkin kun töiden takia ajamaan pääsee yleensä vain pimeän aikaan..)
     
  4. Tama

    Tama Member

    Vs: Keski-Suomen reitit

    Meitä oli lauantai aamuna sellanen vaihreleva 4-7 hengen poppoo ja auottiin reittiä abc:ltä kuohulle päin aina sinne jyrkälle nousulle asti. Sitten lähdettiin takasin ja lähettiin kinkovuoren suuntaan abc:ltä. Tosiaan ennen kinkovuoren nousua ja sitä pikkulampea oli aivan sula oja joka oli melko leveä.. siitä pääs kyllä yli ku meni vaan vauhdilla. Me tosiaan sitten noustiin kinkovuorelle ja avattiin se ura läpi Säynätsaloon asti. Ei tosiaan ollu herkkua kun kkivikoissa ei liiemmin ollu lunta... siellä tarvittas nyt innokasta talkoo porukkaa lumetushommiin...

    -Tama
     
  5. Tama

    Tama Member

    Vs: Keski-Suomen reitit

    Me ajetiin myös säynätsalosta riihivuoreen jäitä pitkin ja sieltä sitten uraa pitkin aika pitkälle korpilahden suuntaan. Hetki auottiin vielä umpista ja todettiin että riittää siltä päivältä... en tiedä onko nyt joku nyt ajanu sitä viikolla pidemmälle kun on tullut reippaasti uutta lunta...

    -Tama
     
  6. kop-O-nen

    kop-O-nen 2004 440 Pro-XR 700Mod / 2021 Xterrain 900 Turbo

    Vs: Keski-Suomen reitit

    Minä mahdoin sitten ajella teidän jälkiä Lauantai-iltana :) Tosiaan Tikkakoskelle päin(Eli siis ilmeisesti myös Kuohulle? Oon vasta muuttanu tänne ni hyvin suuri osa paikannimistä on ihan hepreaa) meni jälkeä, kunnes erään tosi jyrkän alamäen jälkeen jäljet kääntyi takaisin kohti ABC.tä. En paikallistanut pimeässä mistä kohti/mihin suuntaan reitti siinä kohti jatkuu joten ajelin samoja jälkiä takaisinpäin itsekin. :)
     
  7. motox95

    motox95 Well-Known Member

    Miten kestää jäät Karstulan alueella, pääjärvi varsinkin epäilyttää?
     
  8. celtop

    celtop Member

    Vs: Keski-Suomen reitit

    Poimittu lumikiitäjien facesta

    Uran aukaisu!
    Tammikuu 15, 2015

    Muistutetaan edelleen, että ÄLÄ AJA JOS ET TIEDÄ MISSÄ URA OIKEASTI KULKEE!
    Muurame-korpilahti väli katkolla, koska ajettu jo taimikoissa ja pyöritetty ääliöö pellolla.
    Soita ja kysy jos et tiedä T: Sami 040-5808906
     
  9. kop-O-nen

    kop-O-nen 2004 440 Pro-XR 700Mod / 2021 Xterrain 900 Turbo

    Vs: Keski-Suomen reitit

    Lunta tulee tupaan. :)

    Tänään onki vähän lyhkäsempi päivä työhommien suhteen, joten allekirjoittaneen voi bongata reiteiltä n. Klo 17:00 eteenpäin. Lähtöpaikka vielä epävarma, luultavasti ABC Keljonkangas. Muita lähtöpaikka-vaihtoehtoja taitas olla Muuramen kohdilla ysitien varressa oleva levähdyspaikka (Näyttäisi reitti kulkevan vierestä ainakin kelkkareitit.fi.n mukaan..?), tai Korpilahden Neste. Saa heittää vinkkejä jos on jotain tietoa. Ei ole niin väliä jos joutuu autoilemaankin vähän matkaa, suurin vaiva on kuitenkin lastata kalusto hallilta kyytiin jne.
    Jos joku haluaa kans lähteä ajelemaan ni tervetuloa mukaan! Laitelkaa vaikka viestiä tätä kautta.
     
  10. osku81

    osku81 Polaris xc 500 edge

    Vs: Keski-Suomen reitit

    Onkohan kukaan ajanut Liesvedelle menevää uraa auki?
    Aattelin huomenna ajella ekaa kertaa sinne päin jos ura avattu.
    Ei muuten uskalla mennä ettei vaan ajele väärässä paikassa.
     
  11. TrplMax

    TrplMax Kelkka myyty :(

    Vs: Keski-Suomen reitit

    Eilen torstaina jututin kelkkamiestä Kanavuoren ABC:llä. Oli tulossa Lievestuoreelta, jäitä pitkin oli ajanut koko matkan kun maastossa olevia uria ei ilmeisesti ole avattu. Kuulemma vettä jäällä ihan pirusti.

    Lauantaina ja/tai sunnuntaina voisin itsekin heivata Pollen kärryyn ja kyörätä sen uran varteen. Onko muita menijöitä?
    Aika rohkeasti muuten joku ajeli vanhemmalla Ski-Doolla jalkakäytäviä pitkin Jyskässä äsken... ::)
     
  12. stigamies

    stigamies LYNX 250 GL & Lynx Rave Re 2016

    Vs: Keski-Suomen reitit

    On siellä ajettu mutta ei paljoa jälkiä näkyvissä myräkän jäljiltä. Paljon muutoksia reitistössä, äsken tein jäljet havusalmelle asti. Suosittelen retkikirvestä tai vesuria reissuun mukaan.
     
  13. polaricci

    polaricci polaris iq 600 rr 08 & axys 600r 19

    Vs: Keski-Suomen reitit

    Älä ainakaan korpilahdelle ajamaan lähde ,koska jäljet ajettu aivan persiilleen.Maanomistajat eivät olleet kovin iloisia taimikko rallista ja ääliön pyörityksestä pelloilla. Lumikiitäjien talkoitten jälkeen olen lähdössä ajamaan jäljen oikeaan paikkaan.
     
  14. Vesku_mxz

    Vesku_mxz AC XF8000

    Vs: Keski-Suomen reitit

    Tuo on kyllä mielenkiintoinen ilmiö. Urpot päästelee pitkin toisten mehtiä ja juurikin niissä 5vuotisissa taimikoissa, kunhan sattuu olemaan vaik loivassa rinteessä.
    Ei tulis itselleni mieleen. Mutta meitä on tosiaan monenlaisia.
    En yhtään ihmettele maanomistajien reaktioita.
     
  15. revolynxi

    revolynxi Member

    Vs: Keski-Suomen reitit

    Laittakaahan viestiä jos joku kurvailee Muurame - Korpilahti -Jämsä uraa lävitse niin tietää voiko sinne lähtee..vähemmän tultua ajettua sillä suunnalla 8)
     
  16. kop-O-nen

    kop-O-nen 2004 440 Pro-XR 700Mod / 2021 Xterrain 900 Turbo

    Vs: Keski-Suomen reitit

    Joo.
    Luulis tietysti jätkänristejä seurailemalla pysyvän oikealla uralla, mutta jos niitä on harvemmalla välillä niin sitten alkaa jo tuottaa ongelmia.

    Eilen tuli ajeltua taas tuosta Keljolta käsin.
    Varokaa ABC.ltä lähtiessä about 200m pihan jälkeen sula puro. Tms jossa tosi ilkeästi kivi törröttää vastarannalla! Hajottaa helposti kelkkansa. Sähkölinjalla Kinkovuoreen päin mennessä oleva oja oli nyt paljon parempi kuin viikko sitten, ei tuottanut mitään ongelmia ajaa yli.

    Saa nähdä jaksaako tänä iltana käydä ajelemassa vielä töiden jälkeen jossain. Riihivuoreen en uskaltanut lähteä ajamaan eilen jäitä pitkin tuolta Säynetsalon rankasta kun jäällä oli tosi vetistä, eikä hajua siitä mistä kohti ajaisi. Jos joku ajaa sinne jäljen niin huudelkoot tänne
     
  17. Pasi75

    Pasi75 Phazer FX 07

    Vs: Keski-Suomen reitit

    Tänään käytiin ajelee muurame korpilahti väliä, sitä oikeaa reittiä pitkin, kyllä siellä oli ajeltu miten sattuu kun niitä jälkiä katteli....Raidetanko väänty mutta muuten meni ihan hyvin niitä jumiutumisia lukuunottamatta....
     
  18. cue

    cue Polaris 600 RMK 144 -13, Ski-Doo Nordik 540 -94

    Vs: Keski-Suomen reitit

    Petäjävesi - Keuruu välillä on lippusiima ja maanomistajan terveiset että ei tarvitsisi oikoa vaan ajaa merkittyä uraa jottei vesijohto jäädy, ei vaan näkynyt merkkejä niin tuli käännyttyä takas. Jos joku muistaa miten Tolpanjoen sillan jälkeen Keuruulle päin kiemurat meni niin käykäähän polkemassa oikea jälki.
     
  19. revolynxi

    revolynxi Member

    Vs: Keski-Suomen reitit

    Tässä tätä viestiketjua kun selailee niin huomaa että olisi aika suotavaa kaikkien kelkkailijoiden antaa edes yksi päivä vuodesta panosta omalle aluelleen missä tulee asusteltua/kelkkailtua ja käydä lyömässä niitä jätkänristejä/siltoja niin vältyttäisiin näiltä maanomistajien terveisiltä sekä ennen kaikkea urien sulkeutumisilta.

    Ei varmaan olisi iso panos keneltäkään ? ;)

    Ja kyllä, itse olen kerhossa jäsenenä ja mielelläni käyn aina syksyllä tarkistamassa uran kunnon missä tulee vaikutettua. Hyvillä mielin sitten voi tietää että kelkkailijat löytävät uran vaikkei aluetta niin tuntisikaan. Jäisi turhat jupinat ja kyselyt pois aika pienellä kelkkailijan omalla panostuksella mukavan yhteisen harrustuksen eteen. Ei pidä ajatella liikaa että kun jäsenmaksun maksan niin kyllä ne muut hoitaa, eikö?

    Se on kumminkin kaikkien yhteinen etu kun hoidetaan urien kuntoa pienellä henkilökohtaisella "vaivalla" loppujen lopuksi ;) kiitos!
     
  20. Herhis

    Herhis Backcountry XRS

    Vs: Keski-Suomen reitit

    Tästä kohdastako on kyse? 2013 jälki meni ao. kuvan mukaisesti pellon poikki tielle ja takaisin linjan alle. Vesijohdosta ei ollut silloin mitää hajua.
    [​IMG]
     

Suosittele tätä sivua